Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εγώ τελευταία έχω φτιαχτεί αγρίως για κάποια Billingham. Αλέξη τι μοντέλο είναι η δική σου? Έχω δει μερικά που εάν βγάλεις τους dividers κάνουν και για "σπορτιφ" χαρτοφύλακες. Χτύπησα μία στο ebay που της είχε βάλει ο τύπος έξτρα ιμάντες για σακίδιο, έξτρα θήκες στα πλάγια, έξτρα στους ιμάντες, αλλά έφυγε 200 ευρώ η αφιλότιμη! Και μάλιστα εμφανώς μεταχειρισμένη (αν και εκεί τις περισσότερες φορές η μεταχείριση γίνεται αντιληπτή ως "πατίνα" όχι ως φθορά).

Είναι η 206 νομίζω. Έχει διάφορα μοντέλα βέβαια με πολλά μεγέθη αλλα θεωρώ οτι κάτι μικρότερο δεν έχει νόημα ενώ κάτι μεγαλύτερο θα είναι δυσκίνητο.

Θεώρω απο τα μοντέλα που έχει οτι τα πιό ενδιαφέροντα είναι η 206 οπυ έχω, η 225 που είναι λιγο πιο φαρδιά... (έχει μεγαλύτερες τσέπες και το ένα επιπλέον διαμέρισμα πίσω νομίζω) και η Hadley που είναι πιό μικρή και μπορείς να την έχεις και για laptop/briefcase
Στο site τα αναφέρουν όλα με διαστάσεις, βάρος κτλ.

Άν θές κανονίζουμε συνάντηση να δείς την δικιά μου απο κοντά. Να δείς και την ποιότητα που απλώς δεν περιγράφετε και το μέγεθος, αν σου κάνει.

Τρέχει μία 306 presstop αυτές τις μέρες... Χτυπιούνται πάντως οι άτιμες. Και το κακό είναι πως πωλούνται κυρίως στο αγγλικό ebay που διστάζουν περισσότερο να στείλουν ογκώδη στο εξωτερικό, και εάν το κάνουν, στέλνουν μόνο κούριερ, γιατί στην υπηρεσία small packets υπάρχει όριο 2 κιλών... ενώ οι Γερμαναράδες και 5 και 10 στέλνουν άνετα με πιο λογικές χρεώσεις (μέχρι 5 κιλά 17 ευρώ πχ)

Κάτσε ρε Ηλία, θέλεις να πεις ότι ολόκληρος τοίχος στον Κοχυλάκη που είδα πριν 10 μέρες με καμιά 50 αριά τσάντες και τα 400 τόσα κομμάτια στοκ σε 42 μοντέλα της Lowe που έχει ο Ρεπέλλας δεν είναι αρκετά; Θυμάμαι ότι και ο Κούνιο κατέβασε ένα φορτηγό τσάντες πριν ένα μήνα. Όλα αυτά εξαφανίστηκαν;

Βλαση, στον Κογχυλακη δεν πηγα... στον Ρεπελλα δεν ειχε "πιστολοθηκες" οπως τις λενε καθολου... στον Κουνιο ειχε μια μονο (δεν ηξερα τη μαρκα καθολου, τουλαχιστον δεν εχει αναφερθει εδω χωρις να σημαινει και κατι βεβαια) και στον Μαγριζο επισης δεν ειχε τιποτε (αυτος ειχε και τη μικροτερη ποικιλια και τα λιγοτερα κομματια).

Προσφερθηκε ομως (ο Μαγριζος) να παρει τηλεφωνο για lowepro στον αντιπροσωπο και μου ειπε οτι υπαρχει προβλημα με παραδοσεις και οτι η εισαγωγη ειναι στο καραβι και υπαρχει προβλημα με τα τελωνεια και σε καμμια βδομαδα θα ειναι ετοιμες κτλ κτλ Ισως αυτο να φταιει που δεν εχουν ποικιλια...

Παντως και στις rezo ας πουμε, ολοι ειχαν απο ενα μεγεθος, το 140, οπως και στην πιστολοθηκη που πηρα εγω, υπηρχε μονο το 20... αν καποιος ηθελε κατι αλλο....? θα μου πεις και ποσες να εχουν δηλαδη.... ελα μου ντε... αλλα κι εγω τι να κανω? να δω προδιαγραφες απο το ιντερνετ και να παω να παραγγειλω συγκεκριμενο κομματι? Δεν ειναι και τοσο ευκολο...

ΥΓ.. 400 κομματια δεν ειχε συνολο ο Ρεπελλας, οχι σε Lowe pro μονο... δεν ξερω.. ισως πουλιουνται γρηγορα οι θηκες...

Last edited:
Τρέχει μία 306 presstop αυτές τις μέρες... Χτυπιούνται πάντως οι άτιμες. Και το κακό είναι πως πωλούνται κυρίως στο αγγλικό ebay που διστάζουν περισσότερο να στείλουν ογκώδη στο εξωτερικό, και εάν το κάνουν, στέλνουν μόνο κούριερ, γιατί στην υπηρεσία small packets υπάρχει όριο 2 κιλών... ενώ οι Γερμαναράδες και 5 και 10 στέλνουν άνετα με πιο λογικές χρεώσεις (μέχρι 5 κιλά 17 ευρώ πχ)

Εμένα μου την έστειλε σε δύο κομάτια. Τα χωρίσματα ξεχωριστά σε έναν φάκελο για να είναι εντός ορίων.

Για το μέγεθος εκτος αν θές κάτι για αποθήκευση η για μεταφορά πολύ εξοπλισμού, να μήν πας πάνω απο το μεγεθος 2 (225, 206 κλπ)
Είναι αρκετά μεγάλες και βαριές και θα καταλήξουν ασήκωτες. Θα είναι πιό πολύ βαλίτσες και όχι χαρτοφύλακες.
Και ήδη χωράνε αρκετα ώστε να είσαι καλυμένος για μία μέση εξόρμηση.

Βεβαια εγώ έχω καταφέρει να χωρέσω μέσα τα εξής
F90x με 28-70 AFD φορεμένο
K100D με 18-55 φορεμένο
Flash SB-25
Nikkor 50mm 1.8ais
Pentax M 50mm 1.7 (τον έναν πάνω στον άλλον)
Nikkor 70-210 AF (και είναι μεγαλούτσικος)
CZJ 135mm
Κουτάκι με 10 τετράγωνα Cokin A φίλτρα
Flash sync PC cable 2m
Όλα τα παραπάνω στο κυίως διαμέρισμα.

Στις τσέπες μέσα στο διαμέρισμα (πισω απο το padding)
4 κυκλικά φιτλράκια (πολωτικά 52, 62μμ και κοκκινο και κιτρινο 62μμ)
Cokin holders 49, 52, 62mm και μερικά step up rings

Στις μπροστά τσέπες στην μία φυσερό, πανάκι, δύο φιλμάκια
Στην άλλη κλειδία, κινητό, πορτοφόλι. Και Σφήνωσα και την θήκη απο τα γυαλιά ηλίου κάπου εκει.
Και στην θέση για έγγραφα πίσω ταυτότητα.

Βεβαιά η τσάντα μετά δεν σηκωνόταν και δεν ήταν και το πιό ευχρηστό πράγμα στον κόσμο, αλλά χώρεσε τα πάντα για να τα μεταφέρω όταν έπρεπε.

Αν δεις τη μηχανή μου με τον μεσαίου φορμά Sonnar 180/2.8 φορεμένο.... Πιάνει σχεδόν ολόκληρη την Rezzo17 στο όρθιο και μόλις που έμεινε χώρος δίπλα για το παρασολέιγ και τον Fisheye-Takumar 17/4. Τώρα που τις βλέπω, και η Hadley ϊσως μου έκανε, αλλά πού τις βρίσκεις...

Τις χτυπάνε γενικά είναι αλήθεια.
Άν δείς στο αγγλικό αυτή την στιγμή εχει πολλές αλλα δεν ξέρεις σε τί τιμές θα φτάσουν στο τέλος.
Δες αυτήν πχ
http://cgi.ebay.co.uk/BILLINGHAM-306-PRESSTOP-CAMERA-BAG-CASE-EXCELLENT_W0QQitemZ120326447052QQcmdZViewItem?hash=item120326447052&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1300|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

Εφυγε στις 100 λίρες τελικά. Καλούτσική τιμή μιας και είναι το μεγαλύτερο μοντέλο. Και φαινόταν και σχεδόν άθικτη. Περίμενα να την χτυπήσεις!

Άσε ατυχία. Την χτύπησα στις 107.64. Κάποιος την πήρε με 108! 40 πέννες να είχα βάλει παραπάνω την είχα! Βέβαια υπολόγισε και 25 λίρες κούριερ από γιου κέι.

Εμένα μου την έστειλε σε δύο κομάτια. Τα χωρίσματα ξεχωριστά σε έναν φάκελο για να είναι εντός ορίων.

Για το μέγεθος εκτος αν θές κάτι για αποθήκευση η για μεταφορά πολύ εξοπλισμού, να μήν πας πάνω απο το μεγεθος 2 (225, 206 κλπ)
Είναι αρκετά μεγάλες και βαριές και θα καταλήξουν ασήκωτες. Θα είναι πιό πολύ βαλίτσες και όχι χαρτοφύλακες.
Και ήδη χωράνε αρκετα ώστε να είσαι καλυμένος για μία μέση εξόρμηση.

Βεβαια εγώ έχω καταφέρει να χωρέσω μέσα τα εξής
F90x με 28-70 AFD φορεμένο
K100D με 18-55 φορεμένο
Flash SB-25
Nikkor 50mm 1.8ais
Pentax M 50mm 1.7 (τον έναν πάνω στον άλλον)
Nikkor 70-210 AF (και είναι μεγαλούτσικος)
CZJ 135mm
Κουτάκι με 10 τετράγωνα Cokin A φίλτρα
Flash sync PC cable 2m
Όλα τα παραπάνω στο κυίως διαμέρισμα.

Στις τσέπες μέσα στο διαμέρισμα (πισω απο το padding)
4 κυκλικά φιτλράκια (πολωτικά 52, 62μμ και κοκκινο και κιτρινο 62μμ)
Cokin holders 49, 52, 62mm και μερικά step up rings

Στις μπροστά τσέπες στην μία φυσερό, πανάκι, δύο φιλμάκια
Στην άλλη κλειδία, κινητό, πορτοφόλι. Και Σφήνωσα και την θήκη απο τα γυαλιά ηλίου κάπου εκει.
Και στην θέση για έγγραφα πίσω ταυτότητα.

Βεβαιά η τσάντα μετά δεν σηκωνόταν και δεν ήταν και το πιό ευχρηστό πράγμα στον κόσμο, αλλά χώρεσε τα πάντα για να τα μεταφέρω όταν έπρεπε.

Αυτή δεν είναι απλή τσάντα, αλλά, του Sport Billy.:grinning-smiley-043

Για τις Tamrac τι γνώμη έχετε; Ξέρω ότι δεν τις αντιπροσωπεύει κανείς εδώ, αλλά στο http://www.technikdirekt.de τις έχει σε καλές τιμές.
Και μιας και λέμε πάλι για τσάντες, πάρτε κι ένα λινκ για Lowe σε καλές τιμές (ειδικά την Vertex 100 AW τ
ην έχει τσάμπα!)

Καλησπέρα.
Είμαι μεταξύ Lowepro CompuTrekker Plus AW και Lowepro Vertex 200 AW.
Ποιά από της δυο είναι καλύτερη και γιατί.
Ευχαριστώ.

Καλύτερα πές μας εσύ τί επιθυμείς και για ποιό λόγο θέλεις μια τέτοια μέγάλη τσάντα. Ως αποθηκευτικό χώρο, ως μέσο μεταφοράς εξοπλισμού;

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Καλύτερα πές μας εσύ τί επιθυμείς και για ποιό λόγο θέλεις μια τέτοια μέγάλη τσάντα. Ως αποθηκευτικό χώρο, ως μέσο μεταφοράς εξοπλισμού;

Ευχαριστώ για της γρήγορες απαντήσεις.
Και τα δύο.
Εχω μια Cullmann πλάτης η οποία είναι λίγο μικρότερη και χωράει τα φωτογραφικά οριακά.
Αν προσθέσω και notebook, τροφοδοτικό κλπ. πιστεύω ότι πάλι θα είναι στο όριο.
Επίσης η CompuTrekker Plus AW έχει θέση για το notebook στην πλάτη ενώ η Vertex 200 AW στην έξω πλευρά. Τι είναι καλύτερο.
Επίσης ποια έχει της ποιο πολλές θήκες, και επειδή βλέπω ότι η Vertex αν και μικρότερη είναι ακριβότερη και γιατί.

Νομίζω πως δεν έχουν και την τεράστια διαφορά.Πάντως, θεωρητηκά είναι κάπως καλύτερο να μεταφέρεται το laptop στο πίσω μέρος, από την άποψη ότι, ανοίγοντας την τσάντα, σε μιά στιγμή απροσεξίας μπορεί να ανοίξει κάπως απότομα, με αποτέλεσμα τη βλάβη του Η/Υ.

Εκτός από αυτή την ασήμαντη λεπτομέρεια, δεν νομίζω να υπάρχουν φοβερές διαφορές στη χωρητικότητα.Τρίποδο χωράει στην CompuTrekker Plus AW;

Πάντως, και η Vertex γεμάτη (σύμφωνα με τη δοκιμή του send στις πρώτες σελίδες αυτού του thread) ζυγίζει 11,5 κιλά!(χωρίς το laptop νομίζω).

Με τέτοιου είδους εξοπλισμό και βάρος, έχοντας και τον Η/Υ μαζί, το βλέπω λίγο απίθανο να κάνεις πορεία πάνω από 2-3 ώρες.Εκτός κι αν δεν σε πειράζει.Μπορεί να κάνω λάθος και να τα θέλεις όλα μαζεμένα.

Απο εμφάνιση μου αρέσει η Trekker γιατί είναι ποιο διακριτική (και έχει θέση για τρίποδο).
Δεν ξέρω αν έχει της πολλές θηκούλες που έχει η Vertex.
Επίσης η θέση του laptop είναι σημαντικό για μένα.
Θα πρέπει να της δω από κοντά για να αποφασίσω.
Επίσης είδα και κάποιες ΚΑΤΑ οι οποίες φαίνονται ποιοτικότερες απο της
Lowepro αλλά είναι και ακριβότερες.
Αν βρω χρόνο θα πάω από Μedia Μarkt η Κατερέλο σήμερα για να της δω.

Εγώ πάντως όπου να 'ναι θα πάρω την Kata R103 (http://www.kata-bags.com/product.asp?p_Id=275&Version=Photo)

attachment.php

Οι αντίστοιχες της Lowerpro δε μου αρέσουν γιατί ανοίγουν ολόκληρες μπροστά όταν χρειάζεσαι τη μηχανή.
Η συγκεκριμένη της Kata χωράει laptop μέχρι 14.1 απ´ότι λέει το site τους. Μια χαρά για το Macbook που έχω, αλλά δεν ξέρω αν εξυπηρετεί εσένα...

Δες την και εδώ: http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=6&corp_id=43&pr_id=2467# , http://www.bhphotovideo.com/c/product/368038-REG/Kata_KT_R_103_R_103_GDC_Rucksack.html

Attachments

• IMG_25959.jpg
    IMG_25959.jpg
    55.3 KB · Views: 167
Η Vertex 200 που έχω παίρνει όπως προαναφέρθηκε το laptop στην έξω μεριά. Σε ιδιαίτερη θήκη, ανοίγει αυτοτελώς, δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει μόνη της. Δεν ξέρω πώς είναι στην Computrekker, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος της Vertex είναι πιο ανατομικός, και λιγότερο επίφοβος για το laptop. Σκεφτείτε δηλαδή ότι αλλιώς, εάν στριμώξουμε λιγάκι τα φωτογραφικά, το laptop πιέζεται, γιατί είναι πραγματικά στη μέση του σάντουιτς.
Είναι μία μεγάλη τσάντα, λίγο μεγαλύτερη από την Computrekker, από την οποία διαφέρει θα έλεγα στο ότι είναι λιγάκι πιο "παντός καιρού", όπως δείχνουν για παράδειγμα τα αδιάβροχα φερμουάρ της, ή το υποτίθεται "ανώτερο" AW κάλυμμα (δίχως ραφές στην περίπτωση της Vertex).

Για να πω την αλήθεια, την δική μου την έχω ακόμη άθικτη, την έχω χρησιμοποιήσει μόνο για την ασφαλή μεταφορά εξοπλισμού σε ταξίδια και όχι "in the field" όπως λένε οι αγγλοσάξωνες.

Για ταξίδι (όπου παίρνω μαζί τόσο τη μηχανή, όσο και το laptop) χρησιμοποιώ την CompuDayPack (http://products.lowepro.com/product/CompuDaypack,1922,16.htm) η οποία διαθέτει χώρο και για έξτρα μικροαντικείμενα (πορτοφόλι, ταξιδιωτικά έγγραφα, φίλτρα, επιπλέον φακούς που δεν χωρούν κάτω κλπ). Από την συγκεκριμένη τσάντα έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, μιας και είναι αρκετά ελαφριά και εύκολη στη χρήση της.

Τους φορτιστές τους βάζω συνήθως στη βαλίτσα με τα ρούχα, ώστε να αποφεύγω το κουβάλημα του έξτρα φορτίου κατά το ταξίδι (π.χ. κατά την κίνησή μου μέσα σε αεροδρόμια / σταθμούς).

Σε διαδρομές / πεζοπορίες φυσικά δεν φορτώνομαι ούτε το laptop, ούτε τους φορτιστές παρά μόνο τα απαραίτητα (μηχανή, 1-2 επιπλέον φακούς και έχω και διαθέσιμο χώρο για πορτοφόλια-κλειδιά-γυαλιά). Τώρα αν δε σε φτάνει ο χώρος για μηχανή – φακούς μάλλον πρέπει να πας για την CompuTRekker AW, αλλά είναι αρκετά ογκώδης. Δεν θα σε διευκολύνει παρά μόνο στην κυρίως μετακίνηση και όχι σε διαδρομές / πεζοπορίες.