Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εγώ έχω την Computrekker. Για τη χωρητικότητά της και τη χρηστικότητά της τα έχουμε πει σε αυτό ακριβώς το θέμα. Συγκριτικά με τη Vertex επίσης δεν ξέρω.

Δεν την έχω κουβαλήσει πολλές φορές. Μια φορά με μέτριο φορτίο (6-8 κιλά) την κουβάλησα μια ώρα μέσα σε βροχή συνεχόμενη (στο Δουβλίνο) και δεν πέρασε μέσα νερό. Ακόμη τη χρησιμοποίησα σε 3-4 ταξίδια κυρίως στο εξωτερικό (Πράγα, Μπρατιοσλάβα) και στον Όλυμπο, αλλά προς θεού, όχι γεμάτη. Δεν θα άντεχε η μέση μου και η πλάτη μου. Σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι γίνεσαι εξαιρετικά δυσκίνητος, δεν μπορείς να γυρίσεις άνετα (όλο και κάποιον θα χτυπήσεις), δεν μπορείς να μπεις παντού (σε εκκλησίες, καταστήματα), και το να ανοιγοκλείνεις τις 3 ζώνες για να τη φορέσεις δεν είναι και το πιο εύκολο.

Από την άλλη θεωρώ ότι ο Τάσος είναι πολύ μετριοπαθής όταν μιλά για 11,5 κιλά. Διότι η τσάντα μόνη της ζυγίζει 1,5 κιλό. ΗΥ με τροφοδοτικό + 4 κιλά. 2 σώματα ρεφλέξ με φακούς (2,5-4 κιλά), 4 φακοί ακόμη (2-3 κιλά), τροφοδοτικά, μπαταρίες, φίλτρα, κλπ. 1 κιλό, + τριπόδι, άρα άνετα ξεπερνά τα 15 (!!!!!) κιλά. Ε, τόσα δεν αντέχω, ούτε καν τα 10.

Πάντως την έχω σταθερά μέσα στο αυτοκίνητο, τούμπα και μισάνοιχτη. Παίρνω ό,τι θέλω, βάζω ό,τι θέλω, δεν τουμπάρει, δεν φεύγει τίποτε.
 
11,5 κιλά δίχως λαπτοπ. Δηλαδή +2,5 κιλά εάν το βάλουμε κι αυτό. Επίσης χωρίς τρίποδο. Αλλά τίγκα κατά τα άλλα.

Η Vertex 200 δεν είναι μόνο 1 1/2, αλλά 3 κιλά άδεια. Φαίνεται για κατασκευή εξαιρετικής αντοχής.

Σίγουρα πλήρης με λαπτοπ (2,5 κιλά), 1 καλό σώμα (ας πούμε 1 κιλό) με 3 καλούς ζουμ (ευρυγώνιο-στανταρ-τελε ζουμ, ας πούμε σύνολο 2,5 κιλά), άλλους 2 (ας πούμε σύνολο 1 κιλό), 1 φλας, και 4-5 φίλτρα ("πλήρης" από άποψη εξοπλισμού, γιατί χωράει και άλλα), ξεπερνάμε ελαφρώς τα 10 κιλά (δίχως τρίποδο).

Θέλει σίγουρα καλές πλάτες, πάντως η συγκεκριμένη μεταφέρει πολύ ωραία το βάρος στη λεκάνη, με τα κάτω πλαϊνά και του ιμάντες της.
 
Τώρα κουβαλάω μαζί μου 2 τσάντες (1 Foto, 1 laptop).
Θέλω μια για όλα να υπάρχει στο αυτοκίνητο η ξενοδοχείο.
Όταν κάνω βόλτα η πεζοπορία έχω μικρότερες τσάντες.
Στα ταξίδια και ειδικά σε κάποια αεροδρόμια ακόμα και τα 100g παίζουν ρόλο.
Τελευταίο ταξίδι για δουλειά στο Mexico-Ensenada με πολύ περπάτημα και με laptop 1,7Kg χωρίς τσάντα με ροδάκια ταλαιπωρήθηκα πολύ.
Μόλις γύρισα αγόρασα αμέσως τσάντα Targus με ροδάκια που να παίρνει και κάποια ρούχα μαζί.
 
Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Θέλω μια για όλα να υπάρχει στο αυτοκίνητο η ξενοδοχείο.
Όταν κάνω βόλτα η πεζοπορία έχω μικρότερες τσάντες.
Στα ταξίδια και ειδικά σε κάποια αεροδρόμια ακόμα και τα 100g παίζουν ρόλο.

Τί θες να βάζεις μέσα? Εννοώ εκτός του laptop και της μηχανής πόσους φακούς θα παίρνεις μαζί? Ίσως θα έπρεπε να μας πεις και ποιους.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Τί θες να βάζεις μέσα? Εννοώ εκτός του laptop και της μηχανής πόσους φακούς θα παίρνεις μαζί? Ίσως θα έπρεπε να μας πεις και ποιους.

Έχω τα παρακάτω.
Canon F1n, AE Motor Drive FN, FD 80-200 F/4.0L, FD 50mm F/1.4, FD 20mm F/2.8, FD 100mm F/4.0 macro, 199A Flash, ML-3 Ring flash, National PE381SG flash με μπράτσο
Canon Eos 5D, EF 24-70 F/2.8L, EF 70-200 F/2.8L, 430EX flash.
Πολλά φίλτρα,κλπ......
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έχω τα παρακάτω.
Canon F1n, AE Motor Drive FN, FD 80-200 F/4.0L, FD 50mm F/1.4, FD 20mm F/2.8, FD 100mm F/4.0 macro, 199A Flash, ML-3 Ring flash, National PE381SG flash με μπράτσο
Canon Eos 5D, EF 24-70 F/2.8L, EF 70-200 F/2.8L, 430EX flash.
Πολλά φίλτρα,κλπ......

πρόταση μου είναι η computrekker aw (υπάρχει και τροχήλατη έκδοση αλλά χάνεις το ώρο για τη 2 μηχανή). πρέπει να χωράει όλα τα καλούδια σου και επιπλέον είναι η ελαφρότερη από τις επιλογές.

βέβαια με όλο αυτό το φορτίο θα σου πέσει η μέση. ίσως θα πρέπει να πας σε τροχήλατη όπως η pro roller 2 (drawback: ζυγιζει από μόνη της 8 κιλά!)
 
Πολύ καλή λύση για αυτούς που ταξιδεύουν.Μακάρι να είναι και ποιοτική!

Στις εικόνες φαίνεται αρκετά καλή. Τώρα με τέτοιον εξοπλισμό μέσα δεν φαντάζομαι να την κακομεταχειρίζεται κανείς και να τη φτάσει στα όριά της. Σε κάθε περίπτωση η τιμή δεν είναι απαγορευτική για δοκιμή. Δηλαδή τα 60 δολάρια δεν είναι τίποτα σε περίπτωση που ο θυσαυρός αποδειχτεί άνθρακας. Αν είχα τόσο πολύ εξοπλισμό σίγουρα θα την αγόραζα.
 
Πράγματι, είναι καλή λύση.Για τον εξοπλισμό, όλοι υπολογίζουμε ότι θα αυξηθεί, όσο περνά ο καιρός.Άρα, αγοράζουμε χώρο, που ενδεχομένως θα μας χρειαστεί!

Υ.Γ.Και τα έξοδα δεν είναι πολλά...
 
Πήγα σήμερα Photomarket για να δω της τσάντες.
Είδα την CompuTrekker Plus AW 169 Euro, Vertex 300 AW 279 Euro,
Kata HB-207 280 Euro.
Απογοητεύτηκα γιατί περίμενα να είναι μεγαλύτερες οι τσάντες. Η Cullmann που έχω είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος. Η ποιο ποιοτική ήταν η Kata HB-207 και μετά η Vertex στην οποία δεν μου άρεσε η θέση του laptop που είναι εξωτερικά με ελάχιστη προστασία θα έλεγα.
Μου είπαν ότι περιμένουν και την Kata R-106 και την BP-502. Θα ξαναπάω να της δω και θα αποφασίσω. Ο πωλητής μου είπε ότι το νούμερο που θα σταματήσω να αγοράζω τσάντες είναι το 10.
Έχω μέλλον, είμαι ακόμη στο 5.
Αγόρασα μια μικρή SlingShot 100 AW 69 Euro και έφυγα.
 
Δεν πιστεύω οτι υπάρχει η έννοια "ιδανική τσάντα".
Άν υπήρχε θα έπρεπε να ήταν μικρή και ελαφριά για να την έχουμε πάντα μαζί μας,
με μεγάλη χωρητικότητα για να έχουμε ότι χρειαζόμαστε,
με είδική επένδυση για να αντέχει σε πτώσεις και χτυπήματα,
να είναι όμως και μαλακιά για να μήν μας ενοχλεί όταν την κρατάμε/φοράμε
να είναι κομψή και να μήν φωνάζει οτι είναι φωτογραφική
να κλείνει με προστασία ώστε να μήν μας κλέψουν αλλά να ανοίγει εύκολα όταν θέλουμε να βγάλουμε την μηχανή,
να φοριέται στην πλάτη, στο πλάι, μπροστά, και με ροδάκια για το αεροδρόμιο,
να είναι 100% αδιάβροχη
και να κοστίζει 50Ε... :guitarist:

Μέχρι τότε αποκτούμε τσάντες που είναι καλές για συγκεκριμένη χρήση η καθεμία. Μία για μεταφορά, μία για περπάτημα, για casual βόλτα κλπ...
Οπότε αντί να ψάχνουμε συνεχώς για καλύτερη all around τσάντα, ίσως να διαλέγουμε μία που να κάνει πολύ καλά ένα πράγμα και να την χρησιμοποιούμε για αυτό. Εκεί τείνω να καταλήξω τέλος πάντων....:BDGBDGB53::BDGBDGB53:
 
Υπήρχε παλιά μια σειρά κινουμένων σχεδίων που ο ήρωάς της είχε μία τέτοια τσάντα:


Sport Billy!!:BDGBGDB55:
 
Υπήρχε παλιά μια σειρά κινουμένων σχεδίων που ο ήρωάς της είχε μία τέτοια τσάντα:


Sport Billy!!:BDGBGDB55:

Μπορεί να επηρεάστηκα υποσυνειδήτως, πού ξέρεις, και γι' αυτό να παρήγγειλα μία Billingham. Περίμένω την 335. Αρκούντως μεγάλη μου φάνηκε.

@ udt71: "μικρή" η Vertex300 :BXVZCBXZ6:
Μην είσαι κανένας ...Καρέλιν? Ήδη η 200 που έχω μου φαίνεται γομάρι!

Για τη θέση του λαπτοπ ήδη έγραψα. Ότι το θεωρώ καλύτερα προστατευμένο από το να είναι μεταξύ πλάτης και 5-6 κιλών εξοπλισμού που θα το συμπιέζουν.
 
Last edited:
Μα, το μοντέλο που "έπαιζε" στη συγκεκριμένη σειρά ήταν κάτι σαν τον πρόγονο των σημερινών Billingham!!!:flipout:

Μεγειές η τσάντα!Περιμένουμε φωτό!!
 
Μπορεί να επηρεάστηκα υποσυνειδήτως, πού ξέρεις, και γι' αυτό να παρήγγειλα μία Billingham. Περίμένω την 335. Αρκούντως μεγάλη μου φάνηκε.
.

Δωρακι γενεθλιων μου ακουγεται..... :a0210::a0210: