Προτάσεις για HiFi συστημα

Αλεξ δες και κανα ακουστικο με ενυσχητη ακουστικων, για το Photoshop ειναι οτι πρεπει!:)

Μπά, για ακουστικά δεν ψήνομαι... Έχω ακόμα ένα πολύ καλό κλειστού τύπου απο τα χρόνια που έπαιζα ακόμα DJ που δεν το έχω καν ξεπακετάει μετά την μετακόμιση εδώ. Έτσι κιαλλιώς μόνος μένω και στο κτήριο δεν έχω και κανεναν να ενοχλώ οπότε χάνει το νόημα του.

Ευχαριστώ!!!
Εχω την ευτυχία να αναφέρω οτι τα ηχεια κ ο ενισχυτής βρίσκονται απο σήμερα το απογευμα στον χώρο μου! Βαρεθηκα να περιμενω να λυσουν το θεμα με την καρτα κ τα πηρα μετρητα. 1500ε το συνολο, ο XTZ A100D 3 και τα 99.36 σε walnut χρωματακι. Μαζί δωρο δυο απο τα καλωδια τους κ ενα coaxial.

Θα κανω αναλυτική παρουσίαση μόλις το συστημα στηθεί ολοκληρο. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω κ για το πικαπ, ενώ περιμένω ακόμα να ερθει ο μικροσερβερ που θα χρησιμευσει ως κεντρική βιβλιοθήκη μουσικής (και λοιπών αρχείων).
Πρώτο σχόλιο, είναι οτι χρειαζομαι μάλλον καινουργιο έπιπλο. Το μηχανημα είναι τέρας!!! Επίσης θέλει αρκετη ενασχόληση στις ρυθμίσεις κ όλο στήσιμο. Ακόμα κ με τις πρωτες κ ουδέτερες επιλογές πάντως κελαηδάει! Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος.
Το squezzebox είναι συνδεδεμένο κ παίζει απο ενα υσβ μερικά χαλαρά κομματάκια κ το απολαμβάνω με μια κρύα μπυρίτσα...

Να είστε καλά φίλοι που συμβάλλατε σε τούτο!

Last edited:
Τώρα αρχίζουν τα όμορφα :-)
Αλεξ, πώς είναι η μεση σου? Σε βλέπω ότι δεν παραπονιέσαι, μην ανησυχείς θα έχει μπόλικες ευκαιρίες να σκύβεις μπροστά και πίσω από το ρακ να μπάζεις να βγάζεις καλώδια, να μετακινείς τα ηχεία λίγο από εδώ λίγο από εκεί… :D
Καλή διασκέδαση!!!

Ειναι που θέλω και πολύ... Για 500Ε σύνολο πήγα και μαζί με τα περιφεριακά είμαι πάνω απο 2Κ. Τώρα με το στήσιμο θα έχουμε και πλάκα τουλάχιστον!

Υπάρχει κανένας καλός οδηγός εδώ στο φορουμ η κάπου αλλού με βασικά σημεία?
Είναι καλύτερα να κοιτάνε παράλληλα ή να έχουν μια μικρή κλίση προς τα μέσα?

Re: Απάντηση: Προτάσεις για HiFi συστημα

Ειναι που θέλω και πολύ... Για 500Ε σύνολο πήγα και μαζί με τα περιφεριακά είμαι πάνω απο 2Κ. Τώρα με το στήσιμο θα έχουμε και πλάκα τουλάχιστον!

Υπάρχει κανένας καλός οδηγός εδώ στο φορουμ η κάπου αλλού με βασικά σημεία?
Είναι καλύτερα να κοιτάνε παράλληλα ή να έχουν μια μικρή κλίση προς τα μέσα?

καντο εμπειρικα, δοκιμασε να τους αλλαζεις την κλιση και να ακους την εκαστοτε διαφορα. Συνηθως οταν το tοe in ειναι μικρο εχεις καλυτερη εικονα σε πλατος και λιγοτερα πριμα. Οταν το toe in ειναι τετοιο που βλεπεις ακριβως την προσοψη των ηχειων και δε βλεπεις τα πλαινα, εχεις λιγο καλυτερη εστιαση, περισσοτερα πριμα και βαθος στη σκηνη. Συνηθως ενα ελαφρυ toe in ειναι η χρυση τομη

Toe-in λενε οι φιλοι μας οι Αγγλοι την κλιση που δινουμε στα ηχεια προς τα μεσα η οποια καθοριζει και το ποσο βλεπουμε την εσωτερικη πλευρα. Κακως το χρησιμοποιω αλλα μετα απο τοσο διαβασμα τυπωθηκε στο συστημα μου. Η αντιστοιχη και σωστη ελληνικη λεξη ειναι "συγκλιση"

'Ηρθε και ο σέρβερ, πήγα και το πρωί και πήρα και το πικαπ, οπότε τα έχω πλέον όλα!
Μετά απο την πρόταση του Στέργιου πήρα το Pro-ject Debut III Esprit σε μαύρο.

Πω πω ρε φίλε, ένα σπίτι γεμάτο μηχανές και γκατζετάκια
Όλα καινούρια
Η χαρά του παιδιού
Δε πρόκειται να ξεμυτίσεις έξω το ΣΚ
Πάρε άδεια όλη την άλλη εβδομάδα :D

Χα, μακάρι!
Μόνο που δεν θα δουλεύω το ΣουΚου μου φαίνεται σαν να έχω ολόκληρη βδομάδα free! Είναι και τριήμερο, νιώθω σαν να έχω διακοπές ολόκληρο μήνα! χεχε