Προτασεις για Home Cinema 5,1 η 2,1? Και ποια?

gPaska

AVClub Addicted Member
23 November 2010
1,698
Καλησπερα.

Ενδιαφερομαι για αγορα home cinema μιας και μετακομιζω σε νεο διαμερισμα και θα ηθελα προτασεις.
Δυστηχως λογω φορτου εργασιας δεν εχω τον χρονο να κανω την ερευνα που θα ηθελα οποτε ουσιαστικα αναγκοζομαι να ζητησω οσο το δυνατον ετοιμες,αξιοπιστες και value λυσεις.

1) Αρχικα το σχεδιαγραμα του σαλονιου ειναι το παρακατω δεξια ο καναπες και αριστερα η TV (46"-50" δεν εχω καταληξει ουτε σε " ουτε σε μοντελο ακομα)
Επειδη τα πισω ηχεια θα ειναι κολλητα στον καναπε αντε στην καλυτερη να τα βαλω απο πισω τι ακριβως επιπτωση θα εχει στον ηχο με τα μπροστα + sub να ειναι στα 3 μετρα και τα πισω στα 20cm-30cm?
Mηπως πρεπει να παω σε 2.1?

2) Το budget μου ειναι 1000 -1300 τι προτεινετε σε αυτην την τιμη?
Δεν εχω τρομερες απαιτησεις αλλα θα ηθελα να παρω το δυνατον καλυτερα για τα χρηματα που θα δωσω.
Ιδανικα θα ηθελα μεσα στην τιμη και τον ενισχυτη.

Ευχαριστω.

Δεν βλεπω επιλογη για edit οποτε το προσθετω εδω.

Το συστημα θα ειναι κυριως για BR και λιγοτερο για μουσικη.

Με μια γρηγορη ματια που εριξα στο forum μια καλη λυση φαινεται να ειναι το πακετο..

Pioneer VSX-920-K + Roister Emphasis +sub (αρκει να πεισω την γυναικα να δεχθει την κιτρινη αποχρωση :argue::earmuffs: στα ~1200

Τι λετε?
Απο εξοδους,αποκωδικοποιητες και λοιπα μπλιμπλικια ειμαι καλυμενος γιατι δεν το εχω καθολου.

Last edited:
Έλα βρε, άμα τους βάλεις το δυχτάκι δεν φαίνεται το κίτρινο ηχείο (αν κι εγω θέλω να φαίνεται η αντίθεση να σου πω).

Τα roister ειναι απο τις καλυτερες/κλασσικές λύσεις σε αυτά τα "κυβικά" μαζί πάντα με τα Acoustic Energy Neo απλά ανεβαίνεις λιγάκι !!!!

Έτσι στα γρήγορα είδα και αυτά, άλλα δεν έχω ιδέα πως παίζουν!

Προσπάθησε να ακούσεις τα ηχεία όμως....
είναι βασικός κανόνας...

Last edited:
Στα 3μέτρα καταρχήν να προσπαθήσεις να πάρεις 50" TV. Η 46" θα είναι οριακά.

Όσον αφορά τα ηχεία, θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα.
α). Γιατί τα πίσω ηχεία δεν είναι ίδια με τα μπροστά, αλλά μικρότερα?
β). Δεν μας πειράζει που είναι 6Ω και όχι 8Ω?

Έλα βρε, άμα τους βάλεις το δυχτάκι δεν φαίνεται το κίτρινο ηχείο (αν κι εγω θέλω να φαίνεται η αντίθεση να σου πω).
Τα roister ειναι απο τις καλυτερες/κλασσικές λύσεις σε αυτά τα "κυβικά" μαζί πάντα με τα Acoustic Energy Neo απλά ανεβαίνεις λιγάκι !!!!
Έτσι στα γρήγορα είδα και αυτά, άλλα δεν έχω ιδέα πως παίζουν!
Προσπάθησε να ακούσεις τα ηχεία όμως....
είναι βασικός κανόνας...

Κι εμενα μ'αρεσει η αντιθεση αλλα βλεπεις "πως θα ταιριαξουμε γκρι/μπλε τοιχο με μαυρο καναπε και κιτρινα ηχεια" :slapface:
Ναι θα ψαξω να το ακουσω σιγουρα.

Απλα θα ηθελα να ξερω αν ο ενισχυτης ειναι οκ για τα ηχεια και τουμπαλιν και επισης διαβασα οτι ειναι bass reflex και οτι θελουν αποσταση 40cm απο τον τοιχο αυτο με ψιλοδυσκολευει αλλα θα τα χωρεσω καπως.

Το θεμα ειναι τι γινετε με την αποσταση
Ηχεια <-----------καναπες->Ηχεια

Στα 3μέτρα καταρχήν να προσπαθήσεις να πάρεις 50" TV. Η 46" θα είναι οριακά.
Όσον αφορά τα ηχεία, θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα.
α). Γιατί τα πίσω ηχεία δεν είναι ίδια με τα μπροστά, αλλά μικρότερα?
β). Δεν μας πειράζει που είναι 6Ω και όχι 8Ω?

Για τις " κατα πασα πιθανοτητα θα παω στην 47αρα LG lx9500 η 50αρα μου φαινεται λιγο μεγαλη αλλα εχω να δω πολλες ακομα.

Αυτο που λες για τα ηχεια κι εγω θα ηθελα να το μαθω οποτε ας περιμενουμε καποιο περισσοτερο γνωστη

Τα πίσω δεν "δίνουν" την ίδια πληροφορία (όσον αφορά σε ταινίες) και δεν χρειάζεσαι να έχεις όσο "όγκο" έχεις στα μπροστινά σου.
Πολλές φορές δεν παίζουν καν σε μια ταινία (εκτός από αυτές με καταιγιστική δράση) και ειδικά όταν ακούς (δικάναλη) μουσική τότε απλά, αράζουν.

οι πιο απαιτητικοί έχουν ηχεία δαπέδου και πίσω... μαγκιά!
:)

Ας με διορθώσουν οι "μεγαλύτεροι" όπου κάνω λάθος!

(Το σινεμά, θέλει ίντσες όπως λέει κι ένας "γνώστης" συνφορουμίτης εδώ. Άρα κι εγω προτείνω μεγάλη τηλεόραση, όσο περισσότερο μπορείς!)

Last edited:
Επειδη τα πισω ηχεια θα ειναι κολλητα στον καναπε αντε στην καλυτερη να τα βαλω απο πισω τι ακριβως επιπτωση θα εχει στον ηχο με τα μπροστα + sub να ειναι στα 3 μετρα και τα πισω στα 20cm-30cm?...

Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα βάλεις τα surround εκατέρωθεν της θέσης ακρόασης. Ιδανικό θα ήταν αν μπορούσες να τραβήξεις λίγο μπροστά τον καναπέ ώστε να σχηματίζεται γωνία 110 - 120 μοιρών, όπως παρακάτω:

583532.gif

Γιατί τα πίσω ηχεία δεν είναι ίδια με τα μπροστά, αλλά μικρότερα?

Τα πίσω δεν "δίνουν" την ίδια πληροφορία (όσον αφορά σε ταινίες) και δεν χρειάζεσαι να έχεις όσο "όγκο" έχεις στα μπροστινά σου.
Πολλές φορές δεν παίζουν καν σε μια ταινία (εκτός από αυτές με καταιγιστική δράση) και ειδικά όταν ακούς (δικάναλη) μουσική τότε απλά, αράζουν.

Ακριβώς αυτό....

Δεν μας πειράζει που είναι 6Ω και όχι 8Ω?

Οχι....

Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα βάλεις τα surround εκατέρωθεν της θέσης ακρόασης. Ιδανικό θα ήταν αν μπορούσες να τραβήξεις λίγο μπροστά τον καναπέ ώστε να σχηματίζεται γωνία 110 - 120 μοιρών, όπως παρακάτω:

583532.gif

Σε ευχαριστω πολυ πιο ακριβης απαντηση δεν γινοταν να δωθει. :a0210:
Οποτε κραταω τα ηχεια.

Για τον ενισχυτη τι λετε ειναι οκ ειναι να κοιταξω και καποιον αλλον στα ιδια,πανω κατω,χρηματα?

Απλα θα ηθελα να ξερω αν ο ενισχυτης ειναι οκ για τα ηχεια και τουμπαλιν και επισης διαβασα οτι ειναι bass reflex και οτι θελουν αποσταση 40cm απο τον τοιχο αυτο με ψιλοδυσκολευει αλλα θα τα χωρεσω καπως.

O ενισχυτής δεν θα έχει πρόβλημα να τα οδηγίσει. Επίσης οι της Roister λένε πώς χρειάζονται minimum 15 πόντους για να λειτουργεί το bass reflex. Οπότε μπορείς να τα φέρεις και πιο κοντά στον τοίχο για το χωροταξικό..

Επίσης δες αν μπορείς να πάρεις δίπολα ηχεία για surround με οδηγίες εγκατάστασης εδώ

Και σαν επιπρόσθετο του kblachos εδώ

Στα ίδια χρήματα δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη λύση. Για παραπάνω χρήματα το συζητάμε.... ;)

Οχι οκ ειμαι ειχα πει για 3.000 -4.000 μαζι με την τηλεοραση και το BR οποτε τσιμπαω αυτα.

O ενισχυτής δεν θα έχει πρόβλημα να τα οδηγίσει. Επίσης οι της Roister λένε πώς χρειάζονται minimum 15 πόντους για να λειτουργεί το bass reflex. Οπότε μπορείς να τα φέρεις και πιο κοντά στον τοίχο για το χωροταξικό..

Επίσης δες αν μπορείς να πάρεις δίπολα ηχεία για surround με οδηγίες εγκατάστασης εδώ

Και σαν επιπρόσθετο του kblachos εδώ

Ευχαριστω πολυ χρησιμα :a0210:

Ξερετα καποιο καταστημα Πειραια-Αθηνα που να εχει τα εν λογω roister για ακροαση?
Επισης το sub ποσο μεγαλη διαφορα θα κανει γιατι σκεφτομαι να τα παρω χωρις sub λογω διαταξης.

Οχι οκ ειμαι ειχα πει για 3.000 -4.000 μαζι με την τηλεοραση και το BR οποτε τσιμπαω αυτα.

Ευχαριστω πολυ χρησιμα :a0210:

Ξερετα καποιο καταστημα Πειραια-Αθηνα που να εχει τα εν λογω roister για ακροαση?
Επισης το sub ποσο μεγαλη διαφορα θα κανει γιατι σκεφτομαι να τα παρω χωρις sub λογω διαταξης.

Εδώ και εδώ

Θέαση ταινιών χωρίς sub δεν νοείται διότι όλες οι πληροφορίες για τις χαμηλές συχνότητες περνάνε στο sub (είναι το .1 κανάλι).

Αν τα ηχεία μπορούν να κατέβουν χαμηλά τότε μπορείς εν μέρει να καλύψεις την απουσία του αλλά θα χάσεις πολύ από το feeling των εφέ...

Εδώ και εδώ

Θέαση ταινιών χωρίς sub δεν νοείται διότι όλες οι πληροφορίες για τις χαμηλές συχνότητες περνάνε στο sub (είναι το .1 κανάλι).

Αν τα ηχεία μπορούν να κατέβουν χαμηλά τότε μπορείς εν μέρει να καλύψεις την απουσία του αλλά θα χάσεις πολύ από το feeling των εφέ...

Ευχαριστω πολυ.

Μια ερωτηση που ισως ειναι και βλακεια.
Μπορω αντι για τα 5αρια (μικρα) πισω να βαλω 25αρια (κολωνες) ?

Last edited:
Μπορείς, αλλά κατά την γνώμη μου είναι πλεονασμός. Τα 5άρια μια χαρά είναι για surround. Καλύτερα να διαθέσεις τα επιπλέον χρήματα για καλύτερο ενισχυτή.

Ακούγοντας μία ταινία σε DTS ή Dolby Digital, τότε και τα πίσω κανάλια παίζουν ότι έχει ορίσει ο σκηνοθέτης / ηχολήπτης.
Μπορεί να ακούγεται μία ομιλία, κάποιο όργανο κλπ.
Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι δεν είναι όπως κάποτε που τα Surround έπαιζαν μέσω DSP και απλά έκαναν μία διεύρυνση.
Οπότε μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιούμε μικρότερα ηχεία.

Λογω καποιοων αλλαγων στο χωροταξικο δεν θα μπορεσω τελικα να χωρεσω τις 25αρες κολωνες και τα 5 με βασεις στο τοιχο ειναι αντιαισθητικα λογω του επιπλου οποτε πρεπει να παω σε 5.1 με λεπτες κολωνες μπρος πισω .

Καταλαβαινω οτι κανω μια βουτια στην ποιοτητα αλλα δυστηχως δεν γινεται αλλιως.

Κραταω τον ενισχυτη (Pioneer VSX-920-K) και ανεβαζω ελαφρα το budget στα 1200 για τα ηχεια.

Eχω βρει αυτα WHARFEDALE ACHROMATIC υπαρχει καποια γνωμη?

Καποια αλλη προταση με παρομοιες προδιαγραφες μεγεθους?

Ευχαριστω.

Μαλλον δεν τα εχει δοκιμασει κανεις.
Καποια προταση για καλες αλλα οχι ντουλαποειδης κολωνες υπαρχει?