Προτάσεις για ηχεία βάσης

Νίκο συμφωνουμε...!!!
Αν και μτχ P3ESR δεν έχω δει ποτέ .. :)

Αν και έχω καιρό να ακουσω Dynaudio τα θεωρώ πολύ σοβαρά ηχεία ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής!!!!

Τα atc όλο κάτι γίνεται και δεν τα ακούω... οπότε δεν ξέρω δεν απαντώ. ακριβά μου φαίνονται πάντως.
Σαν φορτίο δεν μοιάζουν δύσκολα, αλλά και σε μικρό χώρο δεν θα έχει απαιτήσεις σε εντάσεις (αναίσθητα δεν είναι?)
Καλή περίπτωση και η κλειστή καμπίνα για μικρό χώρο.

Nίκο μιας και ξέρεις καλύτερα απο κάθε άλλον τον ενισχυτή, μάλλον είσαι ο καταλληλότερος να μας πει δυο λόγια για τα χαρακτηριστικά του, ώστε να μπορέσουμε να φανταστούμε την πιο κατάλληλη λύση βάσει όσων μας περιέγραψε ο Χαράλαμπος. Υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι μικρών ηχείων, όλο και κάποιος θα κάνει το σωστό ματσάρισμα, αν ξέρει δυο πράγματα παραπάνω για τον ενισχυτή.

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Προτάσεις για ηχεία βάσης

Τα atc όλο κάτι γίνεται και δεν τα ακούω... οπότε δεν ξέρω δεν απαντώ. ακριβά μου φαίνονται πάντως.
Σαν φορτίο δεν μοιάζουν δύσκολα, αλλά και σε μικρό χώρο δεν θα έχει απαιτήσεις σε εντάσεις (αναίσθητα δεν είναι?)
Καλή περίπτωση και η κλειστή καμπίνα για μικρό χώρο.

Nίκο μιας και ξέρεις καλύτερα απο κάθε άλλον τον ενισχυτή, μάλλον είσαι ο καταλληλότερος να μας πει δυο λόγια για τα χαρακτηριστικά του, ώστε να μπορέσουμε να φανταστούμε την πιο κατάλληλη λύση βάσει όσων μας περιέγραψε ο Χαράλαμπος. Υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι μικρών ηχείων, όλο και κάποιος θα κάνει το σωστό ματσάρισμα, αν ξέρει δυο πράγματα παραπάνω για τον ενισχυτή.

:ernaehrung004:

Νομίζω το θέμα εδώ είναι το "ματσάρισμα" ηχείου με χώρο κι όχι τόσο με ενισχυτή, αφού και τα centi σε άλλους χώρους έχουν παίξει πολύ καλά με διάφορους ενισχυτές.
Απ' τη στιγμή που υπάρχει θέμα "μπουμαρίσματος" συμφωνώ με την επιλογή ηχείου βάσης αφού εκτός των άλλων μπορεί να παίξει και με τις βάσεις, στηρίξεις, γωνίες, ακίδες κτλ ώστε να περιορίσει το φαινόμενο. Ο ενισχυτής έχει παίξει με βάσης Proac, όλα τα Neat (νομίζω είναι μόνιμα στημένος με τα Ultimatum στη Sound Gallery), αρκετά ATC, Marten, ακόμη και παλιά LS 3/5A χωρίς το παραμικρό θέμα οπότε δεν έχουμε περιορισμό από εκεί.

Νικ θα τον ακούσεις :ernaehrung004:

Offopic: αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι όταν έπαιξε με το Μίνωα του Μπουλ...ζόρικο και κορυφαίο ηχείο βάσης IMO

Last edited:
Για τα ATC 11 έχει κάποιος άποψη? Εγώ όχι ακόμα. Θεωρητικά ταιριάζουν ως υποψήφια λύση στο πρόβλημα που αναφέρει ο Χαράλαμπος.

Θεωρώ & συμφωνώ ότι η "κλειστή καμπίνα" θα είναι ιδανική λύση για τον Χαράλαμπο.

ΑΝ υπάρχει περιθώριο χρόνου και δεν τα θέλει σήμερα/αύριο, τί θα λέγατε να κοίταγε και για κανά μτχ 805... ?

βασικά δεν δοκιμάζεις να ακούσεις τα ηχεία του guybrush τα οποία τα έχει φτιάξει πάλι ο bull και είναι βάσης?
Αν και πρέπει να είναι αναισθητούλια.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Επιβεβαιώνω πως ο ενισχυτής μου είναι στην Soundgallery, έπαιζε με τα Momentum 3i ιδανικά.
Αντώνη ( Gojakla) το θέμα δεν επείγει τόσο, you know why... Τα 805 δεν ξέρω, μάλλον δεν μου ταιριάζει ο ήχος της εταιρίας.
Θανάση (Panoramix) η ακρόαση των ηχείων είναι στον αέρα αλλά φαντάζομαι τα ηχεία του guybrush είναι ακριβότερα αρκετά, ε;
Tyler, σεβομαι πάντα τις απόψεις σου, θα δω. Το μπατζετ είναι στο χιλιάρικο άντε 1200 μάξιμουμ. Προ λίγου καιρού είχα δει μια αγγελία για τα Toy Tower, η Sonus σαν ταυτότητα μου πηγαίνει αρκετά. Ελπίζω να σας διαφώτισα κάπως. Βλέπω πάντως πως η κλειστή καμπίνα προτείνεται από όλους. Ίσως και γι αυτό να μου άρεσε τόσο το Neat, μπορεί να είναι bass reflex αλλά το ισοβαρικό του δίνει άλλης υφής χαμηλό στον παρόμοιο σαν μεγεθος αλλά φροντισμένο ηχητικά δεύτερο χώρο ακρόασης της αντιπροσωπείας.

Αντώνη ( Gojakla) το θέμα δεν επείγει τόσο, you know why... Τα 805 δεν ξέρω, μάλλον δεν μου ταιριάζει ο ήχος της εταιρίας.

Χωρίς να επιμείνω περαιτέρω, αν έχεις ακούσει σειρά 8xx, οκ. Πάω πάσσο. Γούστα είν' αυτά.
Αν όμως έχεις ακούσει άλλες σειρές από B&W... κάνε ένα κόπο και δώστους μια ευκαιρία. Δεν είναι σαν τα υπόλοιπα.

Tyler, σεβομαι πάντα τις απόψεις σου, θα δω. Το μπατζετ είναι στο χιλιάρικο άντε 1200 μάξιμουμ. Προ λίγου καιρού είχα δει μια αγγελία για τα Toy Tower, η Sonus σαν ταυτότητα μου πηγαίνει αρκετά. Ελπίζω να σας διαφώτισα κάπως. .

κοιτα και το μικρο βασης Toy, με 4,5ιντσο μεγαφωνο και σε τιμη κοντα στα 700~800. Δεν ειναι ηχειο που διεγειρει πολυ το χωρο, και εχει τον γνωστο χαρακτηρα της εταιριας.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Επιβεβαιώνω πως ο ενισχυτής μου είναι στην Soundgallery, έπαιζε με τα Momentum 3i ιδανικά.
Θανάση (Panoramix) η ακρόαση των ηχείων είναι στον αέρα αλλά φαντάζομαι τα ηχεία του guybrush είναι ακριβότερα αρκετά, ε;
Tyler, σεβομαι πάντα τις απόψεις σου, θα δω. Το μπατζετ είναι στο χιλιάρικο άντε 1200 μάξιμουμ. Προ λίγου καιρού είχα δει μια αγγελία για τα Toy Tower, η Sonus σαν ταυτότητα μου πηγαίνει αρκετά. Ελπίζω να σας διαφώτισα κάπως. Βλέπω πάντως πως η κλειστή καμπίνα προτείνεται από όλους. Ίσως και γι αυτό να μου άρεσε τόσο το Neat, μπορεί να είναι bass reflex αλλά το ισοβαρικό του δίνει άλλης υφής χαμηλό στον παρόμοιο σαν μεγεθος αλλά φροντισμένο ηχητικά δεύτερο χώρο ακρόασης της αντιπροσωπείας.

Να αυτοquoteαριστώ λίγο διορθώνοντας. Εννοω πως μια Bianka είναι στην αντιπροσωπεία, όχι η δικη μου. Δεν την αφήνω να ξεπορτίζει επι μακρόν. Τάξις και Ηθική :P

Last edited:
κοιτα και το μικρο βασης Toy, με 4,5ιντσο μεγαφωνο και σε τιμη κοντα στα 700~800. Δεν ειναι ηχειο που διεγειρει πολυ το χωρο, και εχει τον γνωστο χαρακτηρα της εταιριας.

Εντός των ημερών θα ακούσω και τα μεγαλύτερα Auditor με τη Bianka. Ακουγοντάς τα με άλλο ενισχυτή, ήταν όνειρο. Αν μπορέσω να ακούσω το Toy θα αξίζει νομίζω

Να προτείνω κάτι από την ελληνική Mythos Audio που μπορείς να τα ακούσεις στη Θεσσαλονίκη και μάλλον σου πέφτει κοντά (είσαι στις Σέρρες αν κατάλαβα σωστά). Ο Πάρης της Mythos με το μπάτζετ σου πιστεύω ότι θα μπορέσει να σε βοηθήσει να βρεις κάτι πολύ αξιόλογο σε αυτό που ψάχνεις. Κάνε έναν κόπο και μάλλον δε θα χάσεις.

Να προτείνω κάτι από την ελληνική Mythos Audio που μπορείς να τα ακούσεις στη Θεσσαλονίκη και μάλλον σου πέφτει κοντά (είσαι στις Σέρρες αν κατάλαβα σωστά). Ο Πάρης της Mythos με το μπάτζετ σου πιστεύω ότι θα μπορέσει να σε βοηθήσει να βρεις κάτι πολύ αξιόλογο σε αυτό που ψάχνεις. Κάνε έναν κόπο και μάλλον δε θα χάσεις.

Σε ευχαριστώ. Και αυτό στα υπόψιν.

Δεν ξέρω αν έχεις καταλήξει σε ηχείο, αλλά θα σου συνιστούσα το Toy βάσης (με σοβαρό ενδεχόμενο και το Toy tower να παίξει στο χώρο σου) κρίνοντας από το ταίριασμα της Bianca με τα Cremona Auditor που έχω.
Ήχος αναλυτικός αλλά και ζεστός ταυτόχρονα, με ανάδειξη αρκετών λεπτομερειών της ηχογράφησης, οι ποιότητα των ηχογραφήσεων φαίνεται αμέσως αλλά έχοντας και μια δόση ευγένειας ώστε να μη σε απωθούν οι κακές ηχογραφήσεις, μπάσο σφιχτό και γρήγορο χωρίς ενοχλητικές ουρές και μια εξαιρετική ροή στη μουσική που σε φτιάχνει.