Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Ερμη, καταπληκτικο το 706V για τα λεφτα του.:2thumb22sup:

:offtopic:
Το ξέρω ρε γ@*%το και τα "πνίγω" σε 11 τ.μ. τρισάθλιου ακουστικά χώρου (μικρός, ασύμμετρος, οροφή από μονωμένο ελενίτ, ηχομόνωση 0, συντονισμοί φουλ κτλ).
Μόλις τα πήγα στο σαλόνι του σπιτιού μου (24 τ.μ. σωστού δωματίου) δεν πίστευα αυτό που άκουγα! Μετά βέβαια έκλαιγα που έπρεπε να τα πάω πίσω στην στάνη τους....

Επανέρχομαι στο θέμα μας.
Όντως πολύ ωραία τα Μ34i αλλά όπως το 'πες: οδηγούμενα σωστά από δικάναλο. Νομίζω ότι τα +3db ευαισθησίας των Klipsch έναντι των Mission είναι τρο-με-ρο πλεονέκτημα κυρίως για την περίπτωση του πολυκάναλου του φίλου μας.
Βέβαια η δική σου γνώμη, ως κάτοχος των RF-52, έχει αυξημένη βαρύτητα!

Last edited:
φιλε Ερμη, οσο να σου φαινεται περιεργο, τα RF-52 διακρινονται για την ικανοτητα τους να φερνουν ακριβως μπροστα σου instrumental, jazz κ vocal μουσικη καθως και prosgressive ακουσματα τα οποια ειναι συνθετα και απαιτητικα οσον αφορα την αναλυση του ηχειου. Η κορνα που παρεπιπτωντος ποτε δεν τσιριζει αν εχεις ουδετερα συνοδα (Pioneer PD-D6, Nad), ξεβρακωνει με τροπο απιστευτο (σε σχεση με τα υπολοιπα ηχεια της κατηγοριας), οποιαδηποτε ηχογραφηση. Δεν θα λεγα οτι ειναι προσανατολισμενα σε beats κλπ, αν και καποια ηλεκτρονικα δικα μου ακουσματα τα αποδιδουν πολυ ανετα και με ελεγχο χωρις να ξεζουμιζουν τον ενισχυτη ο οποιος δυσκολα ανεβαινει πανω απο το 1/4 του ποτενσιομετρου. Τα m34i ειναι πιο macho, τουλαχιστον οπως τα ειχα ακουσει με εναν Yamaha AX-497 των 280 ευρω, ο οποιος ειναι υπεραρκετος..

Οσον αφορα τα ηχεια σου ξερω τι λες, και μενα τα Klispch μου "πνιγονται" σε 18 τμ... Μαλλον το ιδανικο για σενα ηταν το 705V. Οταν ομως παμε σε μεγαλυτερο χωρο καποια στιγμη, τοτε θα χαμογελασει το χειλακι μας:ernaehrung004:

Τα m34i ειναι πιο macho, τουλαχιστον οπως τα ειχα ακουσει με εναν Yamaha AX-497 των 280 ευρω, ο οποιος ειναι υπεραρκετος..

ευχάριστώ tyler, τα rf-52 μπορεί να είναι πιο αναλυτικά, αλλά για τη μουσική που θέλω να παίξω τα m34i τα θεωρείς καταληλλότερα. Σαφέστατος.

βρε παιδια το παιδι θελει να ακουει κυριως μπασατη μουσικη, house Ισως trance (?) κτλ..Νομιζω οτι για αρχη με ενα σετακι KODA οπως αυτα: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17601&cat=368&page=1 με ολα μαζι 430ε θα καλυφθεις ΑΠΟΛΥΤΑ για αρκετο καιρο, μεχρι να αρχισεις να καταλαβαινεις τι σου λειπει απτον ηχο, και να κατασταλαξεις.. Στο πακετο αυτο αν αλλαξεις και τα L/R με αυτα: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17420&cat=492&page=1 που εχουνε 8ιντσα μεγαφωνα, θα χεις τοσα μπασα που θα απορεις...αντε να σου βγουν ολα μαζι 450-500ε..

βρε παιδια το παιδι θελει να ακουει κυριως μπασατη μουσικη, house Ισως trance (?) κτλ..Νομιζω οτι για αρχη με ενα σετακι KODA οπως αυτα: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17601&cat=368&page=1 με ολα μαζι 430ε θα καλυφθεις ΑΠΟΛΥΤΑ για αρκετο καιρο, μεχρι να αρχισεις να καταλαβαινεις τι σου λειπει απτον ηχο, και να κατασταλαξεις.. Στο πακετο αυτο αν αλλαξεις και τα L/R με αυτα: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17420&cat=492&page=1 που εχουνε 8ιντσα μεγαφωνα, θα χεις τοσα μπασα που θα απορεις...αντε να σου βγουν ολα μαζι 450-500ε..

μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! :Banane0:

φιλε σοβαρα τωρα, αν δεν εχεις εντονες καλιτεχνικες ανυσηχιες και θες ενταση-Μπολικα Μπασα κτλ, τα KODA ειναι τζαμι στα λεφτα τους..απλα μη περιμενεις πολλα στον τομεα μουσικοτητα-διαυγειες κτλ..Ομως πραγματικα πιστευω οτι απο τα ηχεια του pc σου, σε αυτα η διαφορα ειναι ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ! τωρα αμα πας απο τα KODA σε καποια σετ τα οποια αναφερανε τα παιδια η διαφορα θα ναι μαλλον πολυ μικροτερη. Πραγματικη διαφορα θα δεις με αρκετα ποιο ακριβα ηχεια, υπολογιζε του 1000αρικου..
Αν σου βρισκονται τα χρηματα για κανα Klipsch η καποιο απο αυτα που αναφερανε τα παιδια, καλως,, αν οχι μη ζοριζεσαι και παρε τα KODA..Αν μπορεσεις και τα ακουσεις και καπου , θα ναι ακομα καλυτερα, να ξερεις τι να περιμενεις..αλλα απο μπασο, εχω φιλο rave-ακια που εχει τα ιδια αυτα που σου πα, με τα 8ιντσα, και το sub το ξεσυνδεσε γιατι δε χρειαζοντανε..α και τα οδηγουσε με εναν Denon stereo 2x60watt, οχι κανα τερας..ολη μερα κατι raja ram, astrix και infected mushrum ακουει...

φιλε Σηφη, η διαφορα μεταξυ οποιουδηποτε ηχειου προταθηκε σε σχεση με τα Koda, ειναι χαωδης κ δεν εγκειται μονο στην ποιοτητα και την αναλυση αλλα και στο ιδιο το μπασσο. Μπασσο ειναι και το μονιμο συνεχομενο βουητο απο αλεπαλληλα beats που αναπαραγονται χωρις ατακα σωμα και ελεγχο, μπασσο ειναι και οι αλεπαλληλες διακριτες ριπες με ατακα ταχυτητα και σωμα που αναπαραγει ενα ηχειο ανετα σε μεγαλες εντασεις χωρις να παραμορφωνει.

φιλε μου τα χεις ακουσει τα συγκεκριμενα?..:grinning-smiley-043
δεν εχουν τον καλυτερο ελεγχο, συμφωνω, αλλα ενας πρωταρης θα κανει πολυ καιρο να εκτημησει το αντιθετο...μεχρι να καταλαβει ακριβως θελει κ τι του αρεσει, θα χει περασει καιρος και μετα θα παει να παρει κατι που του ταιριαζει περισσοτερο..και το καλο ειναι οτι δε θα χει δωσει πολλα λεφτα..μη πω οτι αν ειναι μπασακιας με την σημασια του τρελου μπασακια που ξερω, δε θα τα δωσει ποτε..εχω δει παλαβους με τετοια μπολικους..και τα λατρευουν!και η μεγαλη πλακα ειναι οταν μια φορα οργανωσαμε μια ακροαση με ηχεια της ELAC σε ενα φιλικο μαγαζαι εδω, ατομα με τα KODA λεγανε οτι δε τους αρεσανε (!!), φυσικα γιατι το σφιχτο ελεγχομενο μπασο δε τους εντυπωσιαζε!..

Α ξεχασα..Μη σου πω οτι τα λιγακι επιθετικα πριμα του Klipsch μπορει να μη του αρεσουν κιολας...προσωπικα εμενα τα ελαφρως επιθετικα πριμα με ενοχλουν πολυ περισσοτερο απο τα ελαφρως ανεξελενκτα μπασα..

Last edited:
Φίλε έχω κι ο ίδιος τις ώρες μου με τα μπίτια. Η ηλεκτρονική δεν είναι μουσική του πεταματού όπως -λανθασμένα κατά τη γνώμη μου- θεωρείται από πολλούς. Έχει ήχους που από ηχείο σε ηχείο θα ακούσεις διαφορετικά (ή δεν θα ακούσεις καθόλου) και την άνεση να σου παράγει όλο το φάσμα συχνοτήτων από την κορυφή μέχρι τα...νύχια. Συμβουλή μου είναι να κινηθείς σε κάτι πιο ποιοτικό (σόρυ Σίφη!). Έχω ακούσει τα Koda, έχω ακούσει και τα τελευταία που σου προτείνω παρακάτω και η διαφορά τους είναι όση της μέρας με τη νύχτα.
Ρίξε μια ματιά και σ' αυτά αν θες. Είναι πολύ κοντά στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις...

http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=329 MISSION m34i
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1784 MORDAUNT SHORT 906
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1015 TANNOY FUSION 4

Επίσης αυτό υπήρχε κάποια στιγμή σε προσφορά από την εταιρία με λιγότερα από 500 ευρά...
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=228 TANNOY SENSYS 2

Last edited:
Καλά wahrheit242 εσύ υπέθεσα ότι τελικά θα του πρότεινες....ενισχυτή!
Με 'γειες κιόλας!

Η προσέγγιση του Σήφη δεν είναι λάθος απλά μιας άλλης λογικής και είναι καθαρά θέμα του breezer αν θέλει να ακούει μουσικό,περιγραφικό μπάσο (και ηχείο εν γένει) ή μια ωμή ομοβροντία μπάσου ότι κι αν αυτο συνεπάγεται (βουητό, απρόσωπο νταπα-ντούπα κτλ).

Με λίγα λόγια breezer τέκνο μου :grandpa: ποιος ειναι ο τελικός σκοπός σου:
1) να φτιάξεις ένα home cinema που θα μπορεί να παίζει dance μουσική με ογώδες μπάσο σε υψηλές εντάσεις, για να κάνεις και κανά πάρτυ όποτε σου δοθεί η ευκαιρία
2) ή ένα σύστημα που πέρα από το home cinema θα έχει κι έναν πιο audiophile προσανατολισμό, για πιο "μελετημένες" ακροάσεις, με δικές σου βλέψεις να ασχοληθείς αργότερα ακόμα πιο σοβαρά με τον χώρο της υψηλής πιστότητας;

Μιας και δεν το ανέφερε κανείς μας, θεωρώντας το δεδομένο, το τονίζω:
πριν αγοράσεις ηχεία ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πας να τα ακούσεις!
Κι όχι μόνο αυτό στο οποίο θεωρητικά κατέληξες αλλά όσα μπορείς. Έτσι θα σχηματίσεις άποψη και θα κάνεις την σωστότερη (για σένα) επιλογή.

Καλά wahrheit242 εσύ υπέθεσα ότι τελικά θα του πρότεινες....ενισχυτή!
Με 'γειες κιόλας!

Η προσέγγιση του Σήφη δεν είναι λάθος απλά μιας άλλης λογικής και είναι καθαρά θέμα του breezer αν θέλει να ακούει μουσικό,περιγραφικό μπάσο (και ηχείο εν γένει) ή μια ωμή ομοβροντία μπάσου ότι κι αν αυτο συνεπάγεται (βουητό, απρόσωπο νταπα-ντούπα κτλ).

1) να φτιάξεις ένα home cinema που θα μπορεί να παίζει dance μουσική με ογώδες μπάσο σε υψηλές εντάσεις, για να κάνεις και κανά πάρτυ όποτε σου δοθεί η ευκαιρία
2) ή ένα σύστημα που πέρα από το home cinema θα έχει κι έναν πιο audiophile προσανατολισμό, για πιο "μελετημένες" ακροάσεις, με δικές σου βλέψεις να ασχοληθείς αργότερα ακόμα πιο σοβαρά με τον χώρο της υψηλής πιστότητας;

Μιας και δεν το ανέφερε κανείς μας, θεωρώντας το δεδομένο, το τονίζω:
πριν αγοράσεις ηχεία ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πας να τα ακούσεις!
Κι όχι μόνο αυτό στο οποίο θεωρητικά κατέληξες αλλά όσα μπορείς. Έτσι θα σχηματίσεις άποψη και θα κάνεις την σωστότερη (για σένα) επιλογή.

Δε θα μπορουσες να το περιγραψεις καλυτερα φιλε! :ernaehrung004:
Καλα Warheit φιλαρακο θα σε δω τι θα λες σε κανα δυο μηνες...:Banane0:

Φίλε έχω κι ο ίδιος τις ώρες μου με τα μπίτια. Η ηλεκτρονική δεν είναι μουσική του πεταματού όπως -λανθασμένα κατά τη γνώμη μου- θεωρείται από πολλούς. Έχει ήχους που από ηχείο σε ηχείο θα ακούσεις διαφορετικά (ή δεν θα ακούσεις καθόλου) και την άνεση να σου παράγει όλο το φάσμα συχνοτήτων από την κορυφή μέχρι τα...νύχια. Συμβουλή μου είναι να κινηθείς σε κάτι πιο ποιοτικό (σόρυ Σίφη!). Έχω ακούσει τα Koda, έχω ακούσει και τα τελευταία που σου προτείνω παρακάτω και η διαφορά τους είναι όση της μέρας με τη νύχτα.
Ρίξε μια ματιά και σ' αυτά αν θες. Είναι πολύ κοντά στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις...

http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=329 MISSION m34i
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1784 MORDAUNT SHORT 906
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1015 TANNOY FUSION 4

Επίσης αυτό υπήρχε κάποια στιγμή σε προσφορά από την εταιρία με λιγότερα από 500 ευρά...
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=228 TANNOY SENSYS 2

συμφωνουμε απολυτα και αυτο ακριβως προσπαθουσα να πω στα παραπανω ποστ μου. Δεν ξερω αν τα ειδες αλλα και γω μεσα απο τα ηχεια που εχω ακουσει, για τους ιδιους λογους που περιγραφεις, προτεινα ακριβως τα ιδια..

Και μιας και το ανεφερε ξανα ο φιλος Σηφης, εγω πρωτος ως κατοχος Klipsch ειπα στον ενδιαφερομενο συμφορουμητη οτι δεν ειναι ιδανικη αγορα τα RF-52 γιαυτο που θελει, οχι ομως γιατι τα πριμα ειναι επιθετικα, αλλα για το μπασσο που ειναι καλυτερο στα μοντελα που προτεινα γιαυτη τη μουσικη.
Και μια παρενθεση, τα Klipsch δεν εχουν επιθετικα πριμα αλλα μια γενικοτερη upfront αισθηση σε ολο το φασμα. Ειναι πιο "αμεσα" γενικα. Και αυτο το λεει καποιος που ειχε την ιδια αποψη μεχρι που καταριφθηκε στην πραξη. Απλα αναφερω οτι πριν τα RF-52 ειχα Dynaudio Audience 42 και ημουν ηδη αυστηρος λογω του γνωστου ηχου της εταιριας.

Μια παρενθεση: KODA εχω ακουσει σε στημενα συστηματα επιδειξης, και σε αμεση συγκριση με ποιοτικοτερα πακετα σαν αυτα που προτεινα. Θεωρω οτι ειναι πολυ τιμια για την τιμη τους και για αυτα που απαιτει καποιος που πληρωνει αυτα τα χρηματα.

Η ακροαση ειναι το μονο κριτηριο αγορας. Ολοι εδω λεμε τις εντυπωσεις μας. Οποτε φιλε μου breeze ξαμολησου:ears:

Last edited:

Και μια παρενθεση, τα Klipsch δεν εχουν επιθετικα πριμα αλλα μια γενικοτερη upfront αισθηση σε ολο το φασμα. Ειναι πιο "αμεσα" γενικα.

ναι σωστα, λαθος ορολογια χρησημοποιησα..:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

ναι σωστα, λαθος ορολογια χρησημοποιησα..:worshippy:

γιατι εγω χρησιμοποιω σωστη?:nounder: Τζιφος. Ειναι δυσκολο να βρεις λεξεις να περιγραψεις την αισθηση που σου δινει ενα ερεθισμα, ειναι και αυτη η ρημαδα η υποκειμενικοτητα. Γιαυτο λεμε παντα ακροαση.:ernaehrung004:

(ermis01)Καλά wahrheit242 εσύ υπέθεσα ότι τελικά θα του πρότεινες....ενισχυτή!
Καλύτερα να σου βγει το μάτι (που λέν) παρά το όνομα! :flipout:
(Άσε που είμαι και παντελώς άσχετος από πολυκάναλους!)

(ermis01)Με 'γειες κιόλας!
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου! :ernaehrung004:

(ermis01)Η προσέγγιση του Σήφη δεν είναι λάθος απλά μιας άλλης λογικής...
Φυσικά και δεν είναι λάθος! Απλά είναι λίγο διαφορετική. Δεν είπα πως τα ηχεία που πρότεινε δεν είναι τίμια. Είναι. Και τα Mission όμως είναι, και τα Tannoy. Είναι επίσης εντός προυπολογισμού, πιο ποιοτικά (κατά τη γνώμη μου) και ίσως γλιτώσουν και τον φίλο μας από τη διαδικασία του "πούλα-αγόραζε δουλειά να μη σου λείπει" (σε σύντομο χρονικό διάστημα τουλάχιστον). Τέλος δεν έχει διευκρινιστεί (ή εγώ δεν το κατάλαβα) αν θα παίξει τελικά στο σετάπ sub ή όχι...

1) να φτιάξεις ένα home cinema που θα μπορεί να παίζει dance μουσική με ογκώδες μπάσο σε υψηλές εντάσεις, για να κάνεις και κανά πάρτυ όποτε σου δοθεί η ευκαιρία
Έχω την αίσθηση ότι ο σκοπός εμπεριέχει (περισσότερο ή λιγότερο) κι απ' τα δυο.
Προσωπικά μιλώντας πάντως... ηχεία (ακόμα και ηχεία με ένα μόνο 6μισάρι) ποτέ δεν με πρόδωσαν σε πάρτυ. Ενισχυτής ναι...

(Tyler) συμφωνουμε απολυτα και αυτο ακριβως προσπαθουσα να πω στα παραπανω ποστ μου. Δεν ξερω αν τα ειδες αλλα και γω μεσα απο τα ηχεια που εχω ακουσει, για τους ιδιους λογους που περιγραφεις, προτεινα ακριβως τα ιδια..
Έχεις όντως δίκιο (ξαναδιάβασα όλο το θρεντ). Ήρθα δεύτερος... Καλό για τον φίλο μας όμως (ίσως του κινήσει την περιέργεια να δώσει μια ευκαιρία (=ακρόαση) και σ' αυτές τις προτάσεις).

(Tyler) Η ακροαση ειναι το μονο κριτηριο αγορας. Ολοι εδω λεμε τις εντυπωσεις μας. Οποτε φιλε μου breeze ξαμολησου:ears:
Ακριβώς! Σ' αυτό συμφωνούμε όλοι (ακόμα κι εγώ που δεν το τηρώ πάντα!)

Καλα Warheit φιλαρακο θα σε δω τι θα λες σε κανα δυο μηνες...:Banane0:
Καλά στην υγεία μας να είμαστε πρώτα απ' όλα Σίφη 'μ (μέχρι τότε), κι ας λέω και ελεγείες!

Last edited:
τι καλώδιο χρειάζομαι; :worshippy:
Φαντάζομαι ότι δεν θες να ξεφύγεις (οικονομικά)...

http://www.chord.co.uk/chordweb/chord_carnival_silverscreen_speaker_cable.htm

http://www.qed.co.uk/175/gb/product/speaker_cables/silver_anniversary.htm

http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1619 (Supra Rondo)

Tα qed δεν τα έχω χρησιμοποιήσει (λόγω καλής φήμης τα ανέφερα), τα άλλα δυο ναι... και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Σου συστήνω πάντως να μην ασχοληθείς άμεσα με αυτά. Βρες τα ηχεία και όσοι από τους εκλεκτούς συμφορουμίτες γνωρίζουν το "χαρακτήρα" τους, θα σου πουν ποιά καλώδια ταιριάζουν καλύτερα...

Last edited:
Έχεις όντως δίκιο (ξαναδιάβασα όλο το θρεντ). Ήρθα δεύτερος... Καλό για τον φίλο μας όμως (ίσως του κινήσει την περιέργεια να δώσει μια ευκαιρία (=ακρόαση) και σ' αυτές τις προτάσεις).

δεν ηρθες καθολου δευτερος! Ηρθες πανω στην ωρα που σκεφτομουν μηπως ξεχασα κι αυτα που ξερω, μηπως η αντιληψη μου περναει κριση. Ηταν παρηγορο που καποιος αλλος επιβεβαιωσε οτι ειμαι καλα.:five:

δεν ηρθες καθολου δευτερος! Ηρθες πανω στην ωρα που σκεφτομουν μηπως ξεχασα κι αυτα που ξερω, μηπως η αντιληψη μου περναει κριση. Ηταν παρηγορο που καποιος αλλος επιβεβαιωσε οτι ειμαι καλα.:five:
Είναι τόσο υποκειμενικό αυτό το σπορ που η αντίληψη του καθενός μπορεί να περάσει κρίση οποιαδήποτε στιγμή. Προσέθεσε στο γεγονός ότι η μουσική είναι η πιο αόριστη τέχνη τις υπόλοιπες συνιστώσες (μηχανήματα, χώρους, προσωπικά γούστα) και...χάθηκες! Δεν θέλει πολύ...
Το θέμα τώρα εδώ είναι να μη χαθεί ο φίλος μας ο breezer. Να μαζέψει και να αξιολογήσει όλες τις προτάσεις, να ακούσει όσα περισσότερα μηχανήματα γίνεται, και να αποφασίσει χωρίς φόβο και με πολύ...πάθος!

Option 2!!

Το θέμα τώρα εδώ είναι να μη χαθεί ο φίλος μας ο breezer. Να μαζέψει και να αξιολογήσει όλες τις προτάσεις, να ακούσει όσα περισσότερα μηχανήματα γίνεται, και να αποφασίσει χωρίς φόβο και με πολύ...πάθος!
Το να ακούσω τα ηχεία προφανώς θα πρέπει να πάω και με κάποιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της μουσικής. Από την άλλη θα πρέπει να τα πετύχω κάπου στημένα για να τα ακούσω. Ουφ, μάλλον τελικά το πιο δύσκολο θα είναι αυτό γιατί μπαίνοντας σε ένα κατάστημα θα αρχίσουν..."και γιατί θέλεις να ακούσεις αυτά που έχεις σημειωμένα και όχι αυτά εδώ που τα έχουμε και στημένα και είναι καλύτερα"? Άσε που στην Κατερίνη μάλλον αδύνατο να τα βρω και να τα ακούσω. Από την άλλη αναρωτιέμαι αν θα καταλάβω εγώ διαφορά (που είμαι και άσχετος) μεταξύ των ηχείων αν ακούσω το ένα σήμερα και το άλλο μετά από μερικές μέρες. Το πιο πιθανό είναι να εντυπωσιαστώ με το πρώτο που θα ακούσω καθότι η μέχρι τώρα εμπειρία είναι όπως είπα από creative.

Ευχαριστώ για όλες της υποδείξεις. Μέχρι τώρα λοιπόν οι προτάσεις συνοψίζονται στις παρακάτω για διάφορούς λόγους (με σειρά κόστους):

mission m34i ~490 EUR
tannoy Mercury f4 ~ 500EUR
TANNOY FUSION 4 ~523EUR
MORDAUNT SHORT 906 ~564EUR
Klipsch RF-52 ~620EUR
TANNOY SENSYS 2 ~632EUR