Προτάσεις για ηχεία σε laptop, 200 ~ 250 Ευρώ

Χθες μου ήρθε η uca222. Βρήκα στα 200 Ευρώ τα Behringer B1030A, από φίλο.
Σε σχέση με τα Fostex pm0.4n πως στέκονται?

Re: Απάντηση: Προτάσεις για ηχεία σε laptop, 200 ~ 250 Ευρώ

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Τα HK είναι νέο μοντέλο. Δεν βρήκα καθόλου reviews.
Ωραία τα Fostex. Δεν έχουν όμως καθόλου εξόδους.
To M-AUDIO STUDIOPHILE AV-40 πως σας φαίνεται ?

Εστω και καθυστερημένα , να σου πω οτι τα έχω και αν θυμάμαι καπου στα 140 εβρα πρεπει να βγαίνουνε . Για τα λεφτά τους είναι παραπάνω απο μία χαρά και εχουνε άφθονο γκάζι και μπάσο . Εγω συνήθως στο 1/4 ακουω της έντασης . Τα fοstex σίγουρα είναι ανώτερα αλλά και σε άλλη κατηγορία τιμής . Ότι και να πάρεις καλό είναι

Τελικά χθες παρέλαβα και τα Fostex pm0.4d. Η απόδοση σε foobar, flac με την κάρτα τη uca222 πολύ καλή. Σε σημείο που δεν το πίστευα. Καιρό είχα να χαρώ τόσο πολύ μουσική ακρόαση. Πολύ μεγάλη αναβάθμιση.
Με τα mp3, όμως ακούγονται όλα τα ψεγάδια του format. Το καταλαβαίνεις οτι ο ήχος είναι λειψός. Δεν πειράζει. Μονο με το equalizer σώζεται κάπως.
Ευχαριστώ γιά τις συμβουλές.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για ηχεία σε laptop, 200 ~ 250 Ευρώ

Τελικά χθες παρέλαβα και τα Fostex pm0.4d. Η απόδοση σε foobar, flac με την κάρτα τη uca222 πολύ καλή. Σε σημείο που δεν το πίστευα. Καιρό είχα να χαρώ τόσο πολύ μουσική ακρόαση. Πολύ μεγάλη αναβάθμιση.
Με τα mp3, όμως ακούγονται όλα τα ψεγάδια του format. Το καταλαβαίνεις οτι ο ήχος είναι λειψός. Δεν πειράζει. Μονο με το equalizer σώζεται κάπως.
Ευχαριστώ γιά τις συμβουλές.
Κάποια στιγμή, όταν θα πάρεις ένα ακόμα καλύτερο DAC/κάρτα ήχου, θα διαπιστώσεις ότι τα ελαττώματα του format (απωλεστικό mp3), που εμφανίζονται κυρίως σαν ξηρότητα και σκληρότητα στον ήχο θα είναι πιο ανεκτά.

Ήδη όμως η αναβάιθμιση που έχεις πετύχει είναι μεγάλη. Τα Fostex είναι αληθινοί Giant Killers!
Καλορίζικα... -bye-

Παρασυρμενος απο εσας :grinning-smiley-043 και μετα απο σχετικο βασανισμα παρήγγειλα ενα ζευγαρι απ αυτα τα fostex PM0.4n (οχι d σαν αυτα που πηρε ο συμφορουμιτης παραπανω.

Σε πρωτη φαση, θα τα συνδεσω απευθειας στο pc σε μια παλια auzentech meridian....

Τι υπαρχει σε "φτηνο και καλο" (εξωτερικη καρτα ηχου, dac, και δεν ξερω και εγω τι κυκλοφορει) στην κατευθυνση να τα αξιοποιησω οσο το δυνατον καλυτερα ?

Θα ηθελα κατι portable, προκειμενου να εχω την δυνατοτητα να "παιζω" και απο ενα macbook pro.

Ευχαριστω προκαταβολικως

Υγ. Φτηνο και καλο υπογραμμιζω -bye-

Την πατησαμε τοτε... μιας και ειπα να παρω αυτα τα fostex (τα n) βλεποντας οτι το bass reflex ειναι μπροστα...
Απο πισω τους θα ειναι τοιχος...

Οποτε???

Last edited:
Τα ίδια είναι. Διάβασε στο site της fostex. Βελτίωσαν κάτι στο woofer. Μια χαρά είναι τα ηχειάκια.

Last edited:
Σιγουρα ειναι μια χαρα, αλλα η εγνοια μου ειναι αν θα μπουμαρουν δεδομενου οτι θα ειναι τοιχος πισω τους ....

Τώρα το είδα. Έχεις δίκιο. Στα n το bass reflex είναι μπροστά. Δεν ρωτάς ξανά εκεί που έβαλες την παραγγελία αν είναι όντως τα .n? Ίσως είχε απόθεμα.

Last edited:
...............................
Σε πρωτη φαση, θα τα συνδεσω απευθειας στο pc σε μια παλια auzentech meridian....

Τι υπαρχει σε "φτηνο και καλο" (εξωτερικη καρτα ηχου, dac, και δεν ξερω και εγω τι κυκλοφορει) στην κατευθυνση να τα αξιοποιησω οσο το δυνατον καλυτερα ?

Θα ηθελα κατι portable, προκειμενου να εχω την δυνατοτητα να "παιζω" και απο ενα macbook pro.

Ευχαριστω προκαταβολικως

Υγ. Φτηνο και καλο υπογραμμιζω -bye-
Με'γεια τα ηχεία! Εξαιρετική επιλογή...

Η Auzentech Meridian σίγουρα θα τα αδικεί.

Αυτα εδώ είναι, σωστά;

PM04n_Top.jpg

Μπροστά είναι η οπή, όχι πίσω.

Για κάρτα ήχου δες τα νήματα στην Computer Audio.
Αν χρειαστεί, τα λέμε εκεί. -bye-

Κι εγώ παράγγειλα τα n (αυτά που δείχνει το link που έβαλες) τέλη Νοεμβρίου. Την επόμενη ημέρα με ενημέρωσε το κατάστημα ότι δεν υπάρχουν σε απόθεμα και θα τα έχουν μέσα Ιανουαρίου. Τελικά με πήραν τηλέφωνο ότι τα n δεν είναι διαθέσιμα και έχουν αντικατασταθεί από τα d. Διαβάζοντας τη κεντρική σελίδα με τα ηχεία της fostex τα 0.4n δεν υπάρχουν πια.

Ά, ξέχασα! Δυό βάσεις, στήριξης είναι απαραίτητες, όπως κάνουμε για όλα τα ηχεία. Π.χ. Quik Lok BS-402 ή Proel KP840. Οι τιμές είναι ανά τεμάχιο, μην ξεγελαστείς.
30-40 εκατοστά από τον πίσω τοίχο, θα είναι μιά χαρά.

Last edited:
Τα n παρηγειλα, αυριο θα δουμε τι θα μου ερθει.
Δεδομενου οτι αλλαξε η τιμη τους, (το site του καταστηματος τα ειχε 198, και οταν με ξαναπηραν να μου πουν αν υπαρχουν στον αντιπροσωπο διαθεσιμα), μου ειπαν πως η νεα τιμη ειναι 219. Λογικα σκεπτομενος, μαλλον τα d θα μου φερουν.

Αυτο που δεν ξερω ομως (Μιχαλη) ειναι αν τα d θα μπουμαρουν εχουν και πλαινο και πισω τοιχο... και λιγοτερο απο 30-40 εκατοστα...

Βάσεις δαπέδου δεν μπορώ να βάλω λόγω χωροταξίας.

Σκέφτομαι καποια στιγμη να παρω mopads...

Τελικως ο stel67 (Στελιος ?), πολυ σωστα τα ειπε.

3 λαλουν και δυο χορευουν. Παρηγγειλα τα n, το καταστημα μου ειπε πως παρηγγειλε τα n, αλλα ηρθαν τα d. Πιαστοαυγοκαικουρευτο δηλαδη.

Ελπιζω να μην εχω προβλημα μπουμαρισματος, μιας και μια σημαντικη παραμετρος που παρηγγειλα αυτα τα fostex (τα n) ηταν το οτι ειχαν το bass reflex μπροστα....

Ειδωμεν

Ναι Στέλιος.
Αν τα πήρες από το ίδιο κατάστημα με μένα, τα παιδιά που το έχουν μου φάνηκαν πολύ καλοί επαγγελματίες. Αν δεν σου κάνουν τελικά τα ηχεία, μάλλον κάπως θα συνεννοηθείτε.

Παιζουν ηδη....
Και μου αρεσουν πολυ :-))

Αυριο θα παρω για δοκιμη και ενα CA DacMagic XS για να το δοκιμασω το ΣΚ

Attachments

• _DSC6946.jpg
    _DSC6946.jpg
    45.3 KB · Views: 135
Καλορίζικα.. Γράψε αν μπορείς, εντυπώσεις για το dacmagic γιατί και εγώ ψάχνω κάτι αντίστοιχο.
Btw, τι μέγεθος έχει η οθόνη σου; Τα ηχεία φαίνονται μικροσκοπικά!

Last edited: