Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Πώς σε φωνάζουν εκεί που είσαι Γε συ?😝
Πέρα από την πλάκα, άστο καλύτερα. Τους αφήνω να με φωνάζουν Μάριο ή Μάριος, γιατί άμα εξηγήσω το Μάριε, με κοιτάνε σαν τρελό. Εδώ είχα θέμα με την κόρη μου, που το επώνυμο τελειώνει σε "ου" και όχι σε "ης" όπως εμένα. 10 email, μέχρι να δεχτεί η τράπεζα ότι είναι όντως κόρη μου.

Πέρα από την πλάκα, άστο καλύτερα. Τους αφήνω να με φωνάζουν Μάριο ή Μάριος, γιατί άμα εξηγήσω το Μάριε, με κοιτάνε σαν τρελό. Εδώ είχα θέμα με την κόρη μου, που το επώνυμο τελειώνει σε "ου" και όχι σε "ης" όπως εμένα. 10 email, μέχρι να δεχτεί η τράπεζα ότι είναι όντως κόρη μου.

Σε φωνάζουν "Μάριο" / "Μάριος" , ή "Μάριό" / "Μάριός" ;;;

Φαντάζομαι "Μάργιό" / "Μάργιός" :LOL:

• Haha
Reactions: Sonus Naturalis
Θα κάνω κάποιες δοκιμές σε ethernet για να δω αν υπάρξει κάποια διαφορά εδώ σε μένα που χρησιμοποιώ ένα απλό router του ΟΤΕ και ένα (υποθέτω) καλό switch.

IMG_20251126_125115.jpg

Το άσπρο μακρύ είναι cat5E ( 15μ ! ) και θα αντικαταστήσει το 3μετρο Ugreen car6.

Μετά το μπλε (1μ) panduit cat6 θα δοκιμαστεί σε σχέση με το λευκό panduit cat6A που έχει τώρα η συσκευή και σαν σφήνα να μονόμετρα μαύρο cat5E και το κίτρινο που δεν γράφει τίποτα πάνω του...

Λεπτομέρειες αργότερα...

• Like
Reactions: djmnv81
Δεν εχω αποδεικτικα στοιχεια , απλα πιστευω οτι η πλειοψηφια αυτων που επισκεπτονται καφετζουδες κλπ, δεν ακουνε διαφορες μεταξυ καλωδιων :p

• Haha
Reactions: Λάκης
Τώρα ξύνεις πληγές Κώστα. Έτσι γράφετε στο πιστοποιητικό γεννήσεως μου στην Αγγλία, καθώς γεννήθηκα Λονδίνο. Όταν λοιπόν έκανα μετά από χρόνια αίτηση ανανέωσης του Αγγλικού διαβατηρίου και έβαλα εκ παραδρομής Marios και όχι Marius στην αίτηση, μου ζητήσανε να αποδείξω πότε άλλαξα όνομα. Το τι έχω ζήσει, μην το συζητάμε καλύτερα.

Η ram του eversolo κρατάει μνήμη για 2'16" ,

Screenshot_20251126-131924.png

άρα θα πρέπει να περάσει αυτός ο χρόνος πριν ακούσω το επόμενο καλώδιο, ή να βγάλω το προηγούμενο μέχρι να τελειώσει η μνήμη;;

Νομίζω είναι πιο σωστή κίνηση να βγάλω το καλώδιο που πρόκειται να αντικατασταθεί και να ακούσω αυτά τα 2 λεπτά μνήμης..

Μετά το επόμενο που πρόκειται να αξιολογηθεί κ.ο.κ...

Ακούω συμβουλές....

Ότι αρχίσατε να "δοκιμάζετε" καλώδια Ethernet, δεν τα περίμενα ποτέ..
Οτι "δοκιμάζετε" καλώδια του "κιλού" ούτε αυτό το περίμενα..
Ότι ψάχνετε να δείτε πόσο διαρκεί η μνήμη ενός Streamer για να δοκιμάζετε τα καλώδια...
Στην ουσία όλες αυτές οι δοκιμές δεν έχουν κανένα νόημα, ειδικά με φθηνά καλώδια, και με ακριβέστερα καλώδια να γινόταν η δοκιμή πάλι δεν θα έβγαιναν αντικειμενικά συμπεράσματα..
Πριν λίγες μέρες κάνεις εδώ μέσα, (ίσως ελαχιστοί), πίστευαν ότι υπάρχει ηχητική διάφορα σε Ethernet καλώδια..
Τωρα τι φάση;...

• Wow
Reactions: Sonus Naturalis
Ότι ψάχνετε να δείτε πόσο διαρκεί η μνήμη ενός Streamer για να δοκιμάζετε τα καλώδια...
Στην ουσία όλες αυτές οι δοκιμές δεν έχουν κανένα νόημα, ειδικά με φθηνά καλώδια, και με ακριβέστερα καλώδια να γινόταν η δοκιμή πάλι δεν θα έβγαιναν αντικειμενικά συμπεράσματα..
Πριν λίγες μέρες κάνεις εδώ μέσα, (ίσως ελαχιστοί), πίστευαν ότι υπάρχει ηχητική διάφορα σε Ethernet καλώδια..
Τωρα τι φάση;...
Λευτερη!!:cool:εγω για αλλο λογο τα αλλαξα!δεν εχω streamer για να κανω δοκιμες!!:rolleyes:
απλα ανεφερα την διαφορα που ειδα προς το καλυτερο στο δικτυο και στο ιντερνετ.:p
εαν μπορουσα δεν θα με χαλαγε να κανω τις δοκιμες μου.
ευελπιστω καποια στιγμη να αγορασω ενα στριμερακι.

Τωρα τι φάση;...

Μας υποτίμησες.... ;)

Το κοινό εδώ δεν είναι κολλημένο με τίποτα. Και όταν τους δίνεται η ευκαιρία να "παίξουν" χωρίς μεγάλο κόστος, φυσικά και ακολουθούν!

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία με το Blue sky DVD player, ίσως την έχεις ακούσει.

Πριν ~15 χρόνια (μπορεί και λίγο παραπάνω..) κυκλοφόρησε εδώ μέσα μια φήμη ότι ένα DVD player μάρκας Blue sky που πούλαγε το Carrefour στα 30€ είχε εξαιρετικό ήχο, επιπέδου HiEnd.

Όλοι (και το εννοώ, όλοι) εδώ μέσα το αγοράσαμε! :D

Δεν ξέρω πόσοι από εμάς έφτασαν τελικά να ακούν όντως μουσική από αυτό, αλλά όλοι το αγόρασαν!

Ένας μας μάλιστα (αν θυμάμαι καλά συμμετέχει και στο παρόν νήμα..) είχε τυπώσει και μπλουζάκια "Είμαι και εγώ Hi End, έχω BlueSky" (ή κάπως έτσι).

Τέτοιο κοινότητα είμαστε. :)

Edit: ένα δείγμα σχετικού νήματος... ήταν πολλά: https://avclub.gr/threads/to-blue-sky-stin-cheiroyrgiki-klini.7115/

Τωρα τι φάση;...
Απλά δεν είμαστε του πίστευε και μη ερεύνα αλλά ούτε και παντελώς κολλημένοι. Αντιθέτως, θέλουμε εμπεριστατωμένα γεγονότα, και όχι απλές γνώμες. Ούτως ή άλλως, η άποψη μου ότι σε ένα δίκτυο χωρίς παρεμβολές και θόρυβο, ένα καλώδιο ίδιας τεχνολογίας, πιστοποίησης και γενιάς δεν έχει τέτοια διαφορά εάν είναι των 10 ή των 250 Ευρώ, παραμένει. Και δεν βλέπω ακόμα κάτι, το οποίο να μου αλλάξει την γνώμη.

Εσύ βρε σατανά Λευτέρη μας έχωσες στο τρυπάκι.....
Το ξέρεις ότι σας πειράζω..😍
Φυσικά να κάνετε ότι δοκιμές θέλετε, φυσικά εύχομαι να βγάλετε "σωστά" συμπεράσματα..
Εγώ μαζί σας είναι, απλά μου κάνει εντύπωση που το πήρατε "ζεστά" το θέμα..

• Like
Reactions: vlad66