Προτάσεις για καλώδιο interconnect

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
2,460
Αχαρνες Αττικης.
Τιμή ως 350€(καινούριο).
Τερματισμενο από το εργοστάσιο.
Αποκλειστικά rca.
Μήκος 0,5μ.-1μ.
Τρέχον μοντέλο.
Όχι Neotech.
Να χρησιμοποιείται η να έχει χρησιμοποιηθεί στο σύστημά σας.
Μια σύντομη περιγραφή του ήχου που πήρατε μ' αυτό και σχετικά με το προηγούμενο που είχατε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για να προλάβω σχετική ερώτηση,δεν ζητω καλώδιο ανταγωνιστικό του δικου μου(Neotech nemoi-1220) και γι αυτό θέτω το όριο της μισής τιμής αυτού.
Φυσικά,υπάρχει λόγος γι αυτό.

Από την τιμή συμπεραίνεις;
Ε, δοκίμασε ένα πιο ακριβό Atlas :)
Αλλά τυφλή αγορά καλωδίων δεν κάνεις.
Με τη μουσική που ακούς ένα VDH The First που είναι στην τιμή που ψάχνεις μπορεί να κεντάει.
Αλλά αυτό το καλώδιο είναι love or hate.

Βλαδιμηρε,κάτι πιο εκλεκτό! Μακαρόνια σκέτα;

Ενώ αν σου έλεγα ότι άκουσα αυτό ,

, ..τα μακαρόνια αυτόματα είναι με κιμά ;;; :LOL:

Βρε για να σου λέω ότι μου άρεσε πολύ, σημαίνει ότι το καλώδιο γ@μησε !!

Σε χαλάει που έχει νορμάλ τιμή και όχι πιασέκωλο ;;; :LOL:

• Like
Reactions: Tzimisce
Το δικο μου audioquest red river rca , αλλα δε το πουλαω. Σωμα, ταχυτητα, διαφανεια, ενεργεια και δυναμικα, λεπτομερεια χωρις να κουραζει που βγαινει αβιαστα, μπασο με impact, βαθος σκηνης και σταθεροτητα πεδιου, φυσικο tonality. Ειναι εξωπραγματικα καλο!

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Ενώ αν σου έλεγα ότι άκουσα αυτό ,

, ..τα μακαρόνια αυτόματα είναι με κιμά ;;; :LOL:

Βρε για να σου λέω ότι μου άρεσε πολύ, σημαίνει ότι το καλώδιο γ@μησε !!

Σε χαλάει που έχει νορμάλ τιμή και όχι πιασέκωλο ;;; :LOL:
Γνωρίζω το καλωδιο.Κατά σύμπτωσιν,ο συμπολίτης από τον οποίο αγόρασα τα PMC, πουλούσε κι αυτό.
Όσο για τον ήχο του,κάνει ο,τι κάνει ο γέρος(οι παρόντες εξαιρούνται)στην χούφτα του.
Φυσικά,υπάρχουν αλλα καλώδια που δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό.

Τα προηγουμενα μου καλωδια ηταν τα chord c line rca επισης καλα αλλα οχι τοσο .

Το δικο μου audioquest red river rca , αλλα δε το πουλαω. Σωμα, ταχυτητα, διαφανεια, ενεργεια και δυναμικα, λεπτομερεια χωρις να κουραζει που βγαινει αβιαστα, μπασο με impact, βαθος σκηνης και σταθεροτητα πεδιου, φυσικο tonality. Ειναι εξωπραγματικα καλο!

Τα καλώδια της Audioquest κοστίζουν εξωπραγματικά ποσα εδώ και πολλά χρόνια(για την ακρίβεια από τότε που μετέφερε την παραγωγή της στην Κίνα).Το κακό μ' αυτήν την ιστορια είναι πως ωφελείται μόνον η εταιρία και όχι και οι αγοραστές.
Για λόγους αρχής,μακριά!

• Like
Reactions: quevedo
Διαβαζω για την εταιρεια atlas τωρα που το λετε οτι βγαζει καλωδια που αποδιδουν τις λεπτομερειες με μη κουραστικο τροπο. Αυτο για μενα ειναι τεραστιο ατου αν ισχυει οντως. Γι'αυτο μου αρεσουν και τα audioquest.

Τα καλώδια της Audioquest κοστίζουν εξωπραγματικά ποσα εδώ και πολλά χρόνια(για την ακρίβεια από τότε που μετέφερε την παραγωγή της στην Κίνα).Το κακό μ' αυτήν την ιστορια είναι πως ωφελείται μόνον η εταιρία και όχι και οι αγοραστές.
Για λόγους αρχής,μακριά!
Δε βλεπω καποιο πραγματικο ηθικο διλλημα σε αυτο. Αν συνεχιζουν να υπερτερουν του ανταγωνισμου σε δεδομενο budget μπορεις να προχωρησεις σε αγορα χωρις να συνταχθεις με το "κακο" . Καταλαβαινω οτι το κανεις απο "γινατι" και οχι για να προστατεψεις καποια ηθικη αξια. Το ξερω οτι ειναι ενοχλητικο που αυξησαν τις τιμες και μενα με ενοχλει και το ειχα γραψει πριν λιγο καιρο στο φορουμ εδω, παρολα αυτα βλεπω οτι εχει την περισσοτερη "τεχνολογια" στα καλωδια της και ο ηχος της ειναι προσεγμενος μεχρι την τελευταια λεπτομερεια... Ειχα και εχω διαφορα καλωδια audioquest, το cinnamon coax, το pearl optical, το carbon optical, τα audioquest pearl ethernet, τα red river rca και το ρευματος audioquest nrg y2 2m. Ολα εχουν ποιοτικο ηχο και δε με ενοχλει ουτε με ενοχλησε τιποτα σε κανενα απο τα μοντελα τους.

Μαλιστα αν φτασουμε στο ανω οριο του budget που διαθετεις πας στο mackenzie 0.75m. Απλως το red river ειναι ελαφρως πιο ζεστο και δυναμικο στο μπασο και το mackenzie πιο αερινο και λιγο πιο διαφανο με ελαφρως πιο σφιχτο μπασο χωρις τοσο impact οσο το red river.

Last edited:
Neotech 3220 (χάλκινο), με τα Neotech 201 βύσματα...
Ποιο οικονομικό από το ποσό που διαθέτει..
Είναι ακριβός ίδιο με το 1220 αλλά χάλκινο..

Αν θες ακόμα καλύτερο το Neotech 32001, είναι υβριδικό, χαλκός/ασήμι και είναι εξαιρετικό, τερμάτισε το και αυτό με τα 201 βύσματα..

Ο Νικόλας τα έχει όλα και εσύ θα τα πάρεις και σε καλές τιμές..😉

Δε βλεπω καποιο πραγματικο ηθικο διλλημα σε αυτο. Αν συνεχιζουν να υπερτερουν του ανταγωνισμου σε δεδομενο budget μπορεις να προχωρησεις σε αγορα χωρις να συνταχθεις με το "κακο" . Καταλαβαινω οτι το κανεις απο "γινατι" και οχι για να προστατεψεις καποια ηθικη αξια. Το ξερω οτι ειναι ενοχλητικο που αυξησαν τις τιμες και μενα με ενοχλει και το ειχα γραψει πριν λιγο καιρο στο φορουμ εδω, παρολα αυτα βλεπω οτι εχει την περισσοτερη "τεχνολογια" στα καλωδια της και ο ηχος της ειναι προσεγμενος μεχρι την τελευταια λεπτομερεια... Ειχα και εχω διαφορα καλωδια audioquest, το cinnamon coax, το pearl optical, το carbon optical, τα audioquest pearl ethernet, τα red river rca και το ρευματος audioquest nrg y2 2m. Ολα εχουν ποιοτικο ηχο και δε με ενοχλει ουτε με ενοχλησε τιποτα σε κανενα απο τα μοντελα τους.

Μαλιστα αν φτασουμε στο ανω οριο του budget που διαθετεις πας στο mackenzie 0.75m. Απλως το red river ειναι ελαφρως πιο ζεστο και δυναμικο στο μπασο και το mackenzie πιο αερινο και λιγο πιο διαφανο με ελαφρως πιο σφιχτο μπασο χωρις τοσο impact οσο το red river.

Αναφερεσαι υποθετικά και στην περίπτωση σου και στην περίπτωση μου επειδή δεν μπορείς να υπολογισεις τον κρισιμο παράγοντα σύγκριση.Ουτε κι εγώ μπορώ να τον υπολογίσω επειδή δεν έχω 2,3,5 καλώδια ανά χείρας προς σύγκριση.Οταν τα είχα(xlr),έβγαλα το συμπέρασμα μου.
Βλέπω λοιπόν ένα καλώδιο το οποιο θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φθηνό.Γιατι να το πληρώσω;Θα στραφω αλλου.Θεμα αρχής κι όχι γινατι.Αλλως τε,η Audioquest δεν είναι η μόνη εταιρία η οποία μας φορά καπελλαδουρα.

Αναφερεσαι υποθετικά και στην περίπτωση σου και στην περίπτωση μου επειδή δεν μπορείς να υπολογισεις τον κρισιμο παράγοντα σύγκριση.Ουτε κι εγώ μπορώ να τον υπολογίσω επειδή δεν έχω 2,3,5 καλώδια ανά χείρας προς σύγκριση.Οταν τα είχα(xlr),έβγαλα το συμπέρασμα μου.
Βλέπω λοιπόν ένα καλώδιο το οποιο θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φθηνό.Γιατι να το πληρώσω;Θα στραφω αλλου.Θεμα αρχής κι όχι γινατι.Αλλως τε,η Audioquest δεν είναι η μόνη εταιρία η οποία μας φορά καπελλαδουρα.
Είχα τα chord c link rca πριν. Ακόμα θυμάμαι τον ήχο τους

Έχω τα analysis plus solo crystal oval. Μπορώ να σου πω οτι έχουν πολύ ωραίο βαθύ χαμηλό, ειναι κατάλληλα για συμμάζεμα σκηνής και βοηθούν στην ανάδειξη των big bands προσφέροντας ενα ελαφρύ roll off ψηλά.

• Like
Reactions: Θρησκος