Προτάσεις για καλώδιο ρεύματος

dapost

AVClub Enthusiast
28 August 2006
813
Αθήνα
Θα ήθελα τις προτάσεις σας για σχετικά οικονομικά καλώδια ρεύματος (<300 ευρώ) ή και λίγο πιο ακριβά μήπως και τα βρω μ/χ. Αν και διαβαζω οτι τα καλώδια ρεύματος αλλάζουν χαρακτήρα ανάλογα με το τι τροφοδοτούν, εγώ θα τα χρησιμοποιήσω για τροφοδοσία ενισχυτών και θέλω κατά το δυνατόν να μη χρωματίζουν τον ήχο. Μερικά υποψήφια είναι τα kimber pk, furutech, supra, ultralink, lessloss. Εθχαριστώ!

Θα σου πρότεινα τα Soundstring...
:grandpa: Πολλοί έχουμε βρει την υγειά μας με δαύτα χωρίς να πονέσουμε (πολύ)...

Νομίζω ότι είναι στο όριο που έχεις βάλει, αλλά και πολύ πιο πάνω να ήταν (το όριο) πάλι αυτά θα σου πρότεινα...

Σε ψιλοφυσιολογικα κοστη θα σου προτεινα τα εξης που τα βρισκω ουδετερα....

1. Organic Audio by Argento γυρω στα 550
2. Oyaide Tunami γυρω στα 350
3. Black Rhodium Super Jazz Mains γυρω στα 200

Απο πιο ακριβα εγω χρησιμοποιω τα Argento Flow.... Αν τα βρεις μεταχειρισμενα ειναι καλη λυση...

Πρώτον, διάβασε το τεστ που έχει ήδη παρουσιαστεί σε άλλο ποστ.
Δεύτερον, αν ακούς διαφορές, δοκίμασε και τα Silver Audio WattMaster.

μετα απο πολλους πειραματισμους εχω φτασει στο συμπερασμα οτι τα καλωδια κατα καποιο τροπο δουλευουν σαν equilazers(οσο σωστο ή λαθος μπορει να ειναι αυτο),θελω να πω οτι λιγο πολυ ολα εχουν τον δικο τους ηχητικο χαρακτηρα.Αρα αυτο που πρεπει να σκεφτεις για εμενα ειναι το τι πιστευεις οτι λειπει απτον ηχο του συστηματος σου,πχ εχει τσιριχτα ψηλα?Δεν εχει γρηγορα χαμηλα,νιωθεις οτι ειναι λιγο "θωλο",θα ηθελες ποιο αναλυτικες μεσαιες,και αναλογως με το τι θελεις προχωρας στην αγορα καλωδιου....Αυτη ειναι η γνωμη μου....

κοιτα τα πμ σου.το εκανα ετσι για να μην διαφημιζουμε η αποδοκιμαζουμε προιοντα

Δυστυχώς συμφωνώ με τον Παναγιώτη οτι τα καλώδια λειτουργούν σαν equalizer, ειδικά τα interconnect / ηχείων. Έκανα πρόσφατα μία δοκιμή ανάμεσα σε τρία interconnect της κατηγορίας των 1000 ευρών και οι διαφορές στον ήχο, συμπεριλαμβανομένης της τονικότητας, ήταν πολύ μεγάλες. Κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Λυπάμαι που διαβάζω οτι το ίδιο ισχύει για τα καλώδια ρεύματος. Τα μόνα ρεύματος που είχα-έχω ήταν Cardas Cross και Golden Reference και κάποια του Russ Andrews αλλά ποτέ δεν πειραματίστηκα ιδιαίτερα, απλά τα είχα συνδεδεμένα. Τώρα μου φαίνεται οτι πρέπει να μπω στη "σπαστική" διαδικασία ψάξε, ρώτα, δανείσου, άκου προσεκτικά για να καταλήξω σε 2 καλώδια ρεύματος!

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για σχετικά οικονομικά καλώδια ρεύματος (<300 ευρώ) ή και λίγο πιο ακριβά μήπως και τα βρω μ/χ. Αν και διαβαζω οτι τα καλώδια ρεύματος αλλάζουν χαρακτήρα ανάλογα με το τι τροφοδοτούν, εγώ θα τα χρησιμοποιήσω για τροφοδοσία ενισχυτών και θέλω κατά το δυνατόν να μη χρωματίζουν τον ήχο. Μερικά υποψήφια είναι τα kimber pk, furutech, supra, ultralink, lessloss. Εθχαριστώ!

22 καλώδια ρεύματος σε review εδώ..Υπάρχουν πολλά από αυτά που
έχεις σαν υποψήφια για αγορά...

Από τα καλύτερα στην προσιτή κατηγορία σου συστήνω το XLO Ultra 10AC Power Cord το οποίο χρησιμοποιούσα στα προηγούμενα μηχανήματά μου KRELL. Αν μπορούσες να πας στο Reference 3 το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο που θέτεις νομίζω ότι θα ήταν ότι καλύτερο και από άποψη κόστους απόδοσης.
Επίσης προτείνω ακρόαση για οποιοδήποτε πριν αποφασίσεις να αγοράσεις.

http://www.xloelectric.com/products/U10/U10.html

Ενα σωστο καλωδιο δεν χρωματιζει τον ηχο.Αν ξεραμε τι εχεις,τι δεν σ'αρεσει και προς ποια κατευθυνση θελεις να ''σπρωξεις'' τα πραγματα,ισως να προκυψει οτι κατι αλλο θα ηταν πιο χρησιμο και πιθανως φθηνοτερο

Απάντηση: Re: Προτάσεις για καλώδιο ρεύματος

Ενα σωστο καλωδιο δεν χρωματιζει τον ηχο.Αν ξεραμε τι εχεις,τι δεν σ'αρεσει και προς ποια κατευθυνση θελεις να ''σπρωξεις'' τα πραγματα,ισως να προκυψει οτι κατι αλλο θα ηταν πιο χρησιμο και πιθανως φθηνοτερο

Βασικά η δεύτερή σου πρόταση αναιρεί τη πρώτη! -bye-