Προτάσεις για LCD 37'' FULL-HD.

GEORGE.B

Senior Member
26 May 2008
692
ΑΘΗΝΑ
Φίλοι συμφορουμήτες καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι για μια τηλεόραση 37'' FULL-HD.

Δεν μπορώ,αν και θα το ήθελα να πάρω μεγαλύτερη,εξαιτίαs του χώρου.
(Max 90-94cm μήκοs).

Χρώμα μόνο μαύρο.(Ταιριάζει με τα υπόλοιπα πράγματα του σπιτιού).

Το υλικό που θα βλέπω είναι κυρίωs DVD,720p & 1080p.
Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η normal TV με κανέναν αγώνα και καμιά είδηση.

Πιθανότατα αργότερα να συνδεθεί υπολογιστήs για παιχνίδια,η playstation 3.

Τα χρήματα που θα διαθέσω θα είναι μέχρι 900 ευρώ.

Ποιά είναι τα υπέρ που πρέπει να έχει στην συνδεσιμότητα και στα πρόσθετα
χαρακτηριστικά.

Περιμένω προτάσειs σαs.

Καλησπέρα συνονόματε.

Αν και στις 37 ίντσες δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, νομίζω πως οι περισσότερες θα σε ικανοποιήσουν όσον αφορά την συνδεσιμότητα και την χρήση που αναφέρεις. Στα 900-1000 υπάρχουν οι Samsung 37A656 (αν δεν σε ενοχλεί η κόκκινη απόχρωση), και LG 37LG7000. Πιο προσιτές επιλογές από τις ίδιες εταιρίες είναι οι 37A558 και 37LG5000.

Τώρα άμα πω πάρε πλάσμα με τις προδιαγραφές που θέτεις, θα αρχίσουν οι συζητήσεις για τα burn in και τα FullHD...

Οπότε αφού έχεις πάρει την απόφασή σου πάρε μια από αυτές τις μετριότητες που λέει ο Γιώργος.

Θα συμφωνησω κι εγω με τον underdog και θα σου προτεινω να δεις και τις plasma σαν επιλογή!

Ειδικά στις 37 ιντζες που θες να κινηθείς, μια panasonic 37PX80 θα ηταν ό,τι πρέπει! :a0210:
Η Full-HD ανάλυση είναι για μεγαλυτερες ιντζες (46 και πανω).... ΔΕΝ θα καταλαβεις καμια διαφορα στην εικονα...

Επίσης, ΔΕΝ εισαι σκληροπυρηνικός gamer από ότι βλέπω...
Πιθανότατα αργότερα να συνδεθεί υπολογιστήs για παιχνίδια,η playstation 3.
Αλλα και με αυτη τη χρηση δεν θα εχεις πρόβλημα...
Σε σημα SD και DVD όμως θα βγεις ΔΙΠΛΑ κερδισμένος σε εικόνα...

Originaly posted by Underdog
Τώρα άμα πω πάρε πλάσμα με τις προδιαγραφές που θέτεις, θα αρχίσουν οι συζητήσεις για τα burn in και τα FullHD...
Οπότε αφού έχεις πάρει την απόφασή σου πάρε μια από αυτές τις μετριότητες που λέει ο Γιώργος.

Τώρα underdog αγορι μου, ΜΗΝ γίνεσαι κι εσύ υπερβολικός! :grandpa:

Οχι και μετριότητες οι A656 και LG7000 ! Στις πιο μεγαλες ιντζες γ**ουν και δερνουν .... Η δε LG ειναι ίσως για τις LCD ό,τι και η PX80 για τις πλασμα! ΤΕΛΕΙΑ σχέση αποδοσης/τιμής/μεγέθους, ειδικά η 47αρα που εχω!

Όπως βλέπεις, πιστευω ότι για τη χρηση που την θελει ο φιλος παραπάνω, του ταιρίαζει καλύτερα μια plasma, και ΔΕΝ εχω πρόβλημα να του το προτείνω παρόλο που εγώ έχω LCD!

Μην φτανουμε στα ακρα χωρις λογο λοιπόν....

Φιλικά, -bye-

Συμφωνω φίλε tromb μαζί σου.

Έχω μια έμφυτη δυσπιστία απέναντι στα 37άρια LCD πάνελ όλων των μοντέλων, όπου για διάφορους λόγους και σε πολλά μοντέλα έχουμε πολύ πεσμένη απόδοση σε σχέση με τα μεγαλύτερα αδελφάκια τους, εξ ου και ο χαρακτηρισμός. Κατά τα άλλα, :grinning-smiley-043-bye-

Δηλαδη ενας ανθρωπος που θελει να βλεπει 1080p πρεπει να αγορασει μια τηλεοραση 1024x720? Eλεος...-bye-

Ένας άνθρωπος που θέλει να βλέπει 1080p σε 37άρα πρέπει να κάθεται στο 1 μέτρο :D

Ανεξάρτητα από το παραπάνω και εγώ LCD πρότεινα, γιατί αυτό ζητάει ο φίλος.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τιs απαντήσειs σαs.:grinning-smiley-043

Κάποιεs απορίεs που έχω θα σαs γράψω λίγο αργότερα,
γιατί με έχει ζαλίσει ο πιτσιρικάs:BDGBGDB55:

Άμα έχειs μικρό παιδί...καταλαβαίνετε...:grandpa:

Καλησπέρα συνονόματε.

Αν και στις 37 ίντσες δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, νομίζω πως οι περισσότερες θα σε ικανοποιήσουν όσον αφορά την συνδεσιμότητα και την χρήση που αναφέρεις. Στα 900-1000 υπάρχουν οι Samsung 37A656 (αν δεν σε ενοχλεί η κόκκινη απόχρωση), και LG 37LG7000. Πιο προσιτές επιλογές από τις ίδιες εταιρίες είναι οι 37A558 και 37LG5000.

Φίλε Γιώργο.
Η Samsung 37A656 και η LG 37LG7000 είναι πάνω από τα 900 ευρώ...:nounder:

Οι ποιό ''φτηνέs'' λύσειs που προτείνειs είναι:

Samsung LE37A558P3F 1920x1080p (HD Ready) στα 849 ευρώ:

http://www.apothema.gr/default.asp?pid=5&itmId=25343&catId=63&la=1

και η δεύτερη LG 37LG5000 1920x1080p (HD Ready) στα 719 ευρώ:

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?16594

Ευχαριστώ συνονόματε.-bye-

Θα συμφωνησω κι εγω με τον underdog και θα σου προτεινω να δεις και τις plasma σαν επιλογή!

Ειδικά στις 37 ιντζες που θες να κινηθείς, μια panasonic 37PX80 θα ηταν ό,τι πρέπει! :a0210:
Η Full-HD ανάλυση είναι για μεγαλυτερες ιντζες (46 και πανω).... ΔΕΝ θα καταλαβεις καμια διαφορα στην εικονα...

Επίσης, ΔΕΝ εισαι σκληροπυρηνικός gamer από ότι βλέπω...

Αλλα και με αυτη τη χρηση δεν θα εχεις πρόβλημα...
Σε σημα SD και DVD όμως θα βγεις ΔΙΠΛΑ κερδισμένος σε εικόνα...

Φίλε tromb1,όπωs έγραψεs δεν είμαι σκληροπυρηνικόs gamer αλλά να διευκρινίσω ότι το ''πιθανότατα'' που γράφω,να το αλλάξω σε άμεσα μετά την αγορά.:a0210:

Οπότε λογικά η ''κόντρα'' πρέπει να γίνει ανάμεσα σε αυτέs τιs δυο:

PanasonicTH-37PX80E plasma 1024x768 764 ευρώ η μια:

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=7410

LG 37LG6000 LCD 1920x1080p 869 ευρώ η άλλη:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169335

Με χαλάει που η plasma είναι 1024χ768 σε σχέση με την LCD που έχει 1920x1080p.Μπορεί αυτό στουs γνώστεs να φανεί ηλίθιο.

Αν κάποιοs μπορεί παρακαλώ να μου εξηγήσει σε ποιά σημεία θα φαίνεται η διαφορά.

Επίσηs,δώστε τα υπέρ και τα κατά η ανάμεσα σε αυτέs τιs δυο,η ανάμεσα στιs τρείs LCD με την PLASMA.

Εγώ πήρα την philips 37PFL9603D και είναι και ι καλήτερη 37άρα στην αγορά αλα και η πιό ακριβή

.

Αν κάποιοs μπορεί παρακαλώ να μου εξηγήσει σε ποιά σημεία θα φαίνεται η διαφορά.

Επίσηs,δώστε τα υπέρ και τα κατά η ανάμεσα σε αυτέs τιs δυο,η ανάμεσα στιs τρείs LCD με την PLASMA.

καμια διαφορα δεν υπαρχει μεταξυ 1080 και 720 σε τοσο μικρες ιντσες , εδω δεν μπορεσαν να διακρινουνε σε 100 ιντσες με πανακριβα μηχανηματα , σε ενα παλιοτερο Post Που δημιοσευσαν εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5252

η συγκεριμενη plasma ειναι καλυτερη σε

contrast
χρωματα
γωνιες θεασης
χρονοι αποκρισης
ευκρινεια εικονας

δηλαδη σε ολα :2thumb22sup: ειναι σαν να κανεις συγκριση μεταξυ σκαραβαιου και mercedes να στο πιο λαικα
η px80 μακραν ειναι η καλυτερη tv της αγορας στις 37 οτι μοντελο η τεχνολογια να βαλεις
ρωτα και το λιμναιο να σου πει την αποψη του σχετικα με τα παραπανω που σε απασχολουν

Last edited:
Η ζυγαριά από ότι βλέπω κλίνει προs την μεριά τηs PanasonicTH-37PX80E...

Ευχαριστώ πολύ φίλε Trisalon.-bye-

Αν κάποιοs από τουs φίλουs που ασχολήθηκε με το θέμα,έχει να συμπληρώσει κάτι άλλο,πολύ ευχαρίστωs να γράψει,γιατί δεν αγοράζειs κάθε μέρα τηλεόραση...:BDGBGDB55:

Μόλιs διάβασα το νήμα γιά τιs προσφορέs...

Panasonic Viera TH-42PZ8E LCD TV 42" στά 749 ευρώ !!!!:a0210:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&product=1130048

Και έλεγα ότι ο χώροs μου δεν πάει πάνω από 94cm...:nounder:

Πρέπει να γίνει μετακόμιση για να βρεθούν 11 πόντοι !!!!:BDGBGDB55:

Μου φαίνεται ότι είναι καλή αγορά σε σχέση με αυτά που έγραφα παραπάνω...

Εσείs τι λέτε;:chinscratch:

αν και υμφωνω οτι η τηλεοραση που σου ταιριαζει ειναι η px8, αυτα που λεει ο φιλος trisalon παραπανω ειναι τρελη υπερβολη και μη σε ενθουσιασουν και τοσο σε στυλ οτι ειναι "αυτη και καμια αλλη"... Πατως οντως προκειται για εξαιρετικη τηλεοραση, εχω την προηγουμενη γενια και ειμαι υπερευχαρηστημενος. Η τιμη ομως που την εχεις βρει ειναι τραγικη...και το καταλαβαινεις και μονος σου απο την προσφορα που λες παραπανω...δηλαδη δεν υπαρχει καμια συγκριση, 42" 1080π vs 37" (ουτε καν) 720π της ιδιας εταιριας, και να βγαινει φτηνοτερα η δευτερη?? :D προσωπικα θα αυτοκτονουσα αν επαιρνα την πρωτη...δε ξερω τι θα κανεις, βγαλε τρυπανια, πετα κανα επιπλο τρυπα κανα τοιχο....ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ να χωρεσει η 42!

Με μια πρόχειρη μέτρηση που έκανα,λίγο άνοιγμα το έπιπλο τηλεόρασηs λίγο του στερεοφωνικού την παίρνει ακριβώs !!!:BDGBGDB55: