Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!!!

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
907
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,

επειδή έχουμε μπεί στην άνοιξη πλέον και όντας κάτοχος αυτού του λαμπάτου ενισχυτή
http://www.triode.co.jp/english/04.html
ο οποίος οδηγεί με εξαιρετικά αποτελέσματα (για τα δικά μου γούστα και στο ικρό μου χώρο περ. 10 τ.μ.)
αυτά τα ηχεία
http://www.stereophile.com/budgetcom...ker/index.html

λόγω της έλευσης του καλοκαιριού,στην προσπάθεια να προστατευθεί ο λαμπάτος, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον "μικρό" ολοκληρωμένο ενισχυτή, αλλά με "μεγάλα" χαρακτηριστικά...τι εννοώ...?
επειδή δοκιμάστηκε ο έταιρος του σαλονιού
http://www.xindak.com/english/produc...ail.asp?id=333
αλλά τα αποτελέσματα ήταν ο τονισμός σε μεγάλο βαθμό του μπάσου,οπότε μένει στο σαλόνι ως έχει
θεωρώ οτι αναζητώ ολοκληρωμένο έως +-50 watt, καθώς τα 45 του triode είναι υπεραρκετά
(εδώ πάει ο χαρακτηρισμός του μικρού), αλλά με καλά χαρακτηριστικά...δλδ καλή κατασκευή και
χαρακτήρα...δλδ έχω γλυκαθεί και συνηθίσει τον ήχο της λάμπας (τρομερές μεσαίες, με ωραία ανάλυση και λεπτομέρεια)
επίσης να τονίσω το γεγονός οτι τα ηχεία είναι γλυκόηχα...
δεν με απασχολεί το να είναι καινούργιος ή καλο-μεταχειρισμένος, remote ή dac
προαιρετικά εάν έχει καλό phono δεκτό αλλά όχι απαραίτητα δεσμευτικό όσον αφορά στην επιλογή
budget περίπου 500,00 το οποίο μπορεί να ανέβει υπο περιπτώσεις και εφόσον πρόκειται
για κάτι εξαιρετικό.....κλάσεις (a,ab,d,t κλπ) και προτάσεις όλες δεκτές

περιμένω τις προτάσεις σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Re: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!!!

Γιατί όχι αυτόν;. Υβριδικός, δίνει 2χ25 W, μπορεί και κάτι παραπάνω. Για δεύτερος ενισχυτής είναι ιδανικός.

Απάντηση: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!!!

Δες το site της audiotechnologies,Ελληνική εταιρία...

ήδη δύο προτάσεις που δεν μου περνούσαν απο το μυαλό...ευχαριστώ θα εξετασθούν διεξοδικώς

κάποια άλλη πρόταση εκτός αυτών?

@leo1964....ομολογώ οτι με ιντριγκάρει η ιδέα και το γεγονός οτι είναι και ελληνική η εταιρεία
έχεις κάποια προηγούμενη εμπειρία με κάποιον απο τους ενισχυτές τους?

NAD 3020 η κατι παραπλησιο (εχουν και phono). δες στο ebay

Απάντηση: Re: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!

@leo1964....ομολογώ οτι με ιντριγκάρει η ιδέα και το γεγονός οτι είναι και ελληνική η εταιρεία
έχεις κάποια προηγούμενη εμπειρία με κάποιον απο τους ενισχυτές τους?

Πήρα πρόσφατα ολοκληρωμένο,απίθανος ήχος,είναι και όμορφοι,βάλε και την άψογη τεχνική υποστήριξη!!!
Μπες στο site να δεις

Ευχαριστώ για τις προτάσεις...οι κλασσικές περιπτώσεις πάντα με ενδιαφέρουν, απλά υπάρχει το ρίσκο (ειδικά ebay) του να μην ξέρεις τί να περιμένεις...
έχω πάντα το μάτι μου ανοιχτό σε αγγελίες (εδώ στο φόρουμ), καθώς υπάρχει και το άμεσο πλεονέκτημα να δοκιμαστούν στο χώρο του καθενός και επίσης αποτελεί μια καλή ευκαιρία να γνωριστείς με κάποιο συμφορουμίτη...(η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι άψογη και απο τα προϊόντα και απο τους πωλητές)...ωστόσο αυτό που με παρακίνησε είναι το γεγονός, οτι έχοντας την άνεση χρόνου, μέχρι να πιάσουν καλά οι ζέστες, να έχω κάποιες καλές αλλά και "αιρετικές" προτάσεις για να έχω να συγκρίνω...δλδ εκτός των περιπτώσεων που ούτως ή άλλως θα εξεταστούν...οπότε έχουμε και λέμε:

nad 316 ή 326
yamaha 300 ή 500 αρης ή 700 αρης μτχ
denon pma κάποιο μοντέλο
(για κάποιον λόγο δεν με εξιτάρει ο harman kardon, μάλλον λόγο εμφάνισης)
και πλέον ο εισαγωγικός ολοκληρωμένος της audio technologies

οπότε είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις

υ.γ. @leo1964 σε ενδεχόμενη σύγκριση του nad με τον audio technologies...ποιό το αποτέλεσμα?

Απάντηση: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!!!

O Nad είναι πιο ζεστός,πιο μουσικός
Ο Audiotechnologies έχει timing,ακρίβεια και σίγουρα καλύτερη ανάλυση,είναι πιο ουδέτερος
Από τους 2 προτιμώ και τους 2...τώρα σε βοήθησα...
Οι Nad γενικά,όσο παλιότεροι είναι,τόσο μουσικότεροι,ειδικά η σειρά 3020

Last edited:

Πως δεν βοήθησες...μια πρώτη γεύση την παίρνει κάποιος, έστω και γραπτή...απο την audio ποιόν έχεις..γιατί έχει 2 ολοκληρωμένους...τουλάχιστον στην ιστοσελίδα
έναν εισαγωγικό με 75 και έναν πιο ακριβό στα 80watt?

Τις έχει κατεβάσει αρκετά,ξεκινάν από 270 ευρώ.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!

Τις έχει κατεβάσει αρκετά,ξεκινάν από 270 ευρώ.

Πλάκα κάνεις! Μιλάμε για εντελώς σκοτωμένες τιμές!

Επικοινώνησα με τον ίδιο και είναι πολύ εξυπηρετικός...θα προσπαθήσω να περάσω να ακούσω κάποια στιγμή τον εισαγωγικό του (270,00) και γιατί όχι
και τον αμέσως επόμενο γύρω στα 650,00 (τις τιμές τις έχει στο site)...το θετικό είναι οτι παρέχεται και η δυνατότητα στον ολοκληρωμένο τον εισαγωγικό με κόστος 100,00 να γίνει υβριδικός σε περίπτωση που θέλει κάποιος να παραμετροποιήσει έτσι λίγο τον ήχο...παραμένει πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με

Πλάκα κάνεις! Μιλάμε για εντελώς σκοτωμένες τιμές!

Καθόλου πλάκα,μάλιστα το κάνει και custom,για όποιον κρίνει σκόπιμο!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!

Επικοινώνησα με τον ίδιο και είναι πολύ εξυπηρετικός...θα προσπαθήσω να περάσω να ακούσω κάποια στιγμή τον εισαγωγικό του (270,00) και γιατί όχι
και τον αμέσως επόμενο γύρω στα 650,00 (τις τιμές τις έχει στο site)...το θετικό είναι οτι παρέχεται και η δυνατότητα στον ολοκληρωμένο τον εισαγωγικό με κόστος 100,00 να γίνει υβριδικός σε περίπτωση που θέλει κάποιος να παραμετροποιήσει έτσι λίγο τον ήχο...παραμένει πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση

Τον υβριδικό πήρα ,με 2 λυχνίες 6922 στην προενίσχυση και alps blue στην προενίσχυση!

Καλημέρα, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις προτάσεις σας...
Τελικά λόγω μιας ευκαιρίας...ο ενισχυτής βρέθηκε και δεν είναι άλλος απο τον 316 bee της nad
Θεωρώ οτι ο ήχος του, για τα λεφτά που κτήθηκε (κάτω απο το μισό της αξίας του) είναι τουλάχιστον
απολαυστικός και δεν νομίζω στις τρανζιστορικές ακροάσεις να μου λείψει και τόσο πολύ ο χαρακτήρας
του λαμπάτου...θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις απο τον ήχο του, καθώς όλη η βαρύτητα
των ακουσμάτων δόθηκε, σε ενα εξαιρετικό ηχείο που κατάφερε να μου λύσει το πρόβλημα του ήχου που είχα
στο μεγάλο μου σύστημα του σαλονιου...το όνομα αυτού
http://www.superfi.co.uk/p-4182-discontinued-tannoy-revolution-r1-speakers.aspx

Το ηχείο που αντικατέστησε είναι της chario το premium 2000, το οποίο λόγω της φόρτισης του χώρου με
αρκετό μπάσο, καθότι είναι και προβληματικός με την παρουσία τζακιού και χώλ, το αποτέλεσμα ήταν να χάνει
τον ομολογουμένως πολύ ωραίο χαρακτήρα του...και να αποτελεί γρίφο για μένα, το τί ηχείο θα μπορούσε να
παίξει σχετικά σωστά σε ενα τέτοιο χώρο (ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί και καμίας περιποίησης)

Ε ακριβώς εδώ έρχεται το παραπάνω ηχείο, το οποίο δεν ξέρω το πώς και το γιατί (αλλά στην ουσία δεν με
ενδιαφέρει κιόλας), το οποίο όσο όγκος του λείπει του να γεμίσει τις προϋπάρχουσες βάσεις, τόσο αβίαστα και
χωρίς κόπο γεμίζει το χώρο με μια εξαιρετική μεσαία περιοχή και τον ιδιοκτήτη του με ενα απίστευτο χαμόγελο απορίας
και ικανοποίησης...χαρακτηριστικές δηλώσεις της κοπέλας μου...απο πού έρχεται όλο αυτό το πράγμα...?(δλδ ήχος)
και μόλις της τα δείχνω...απαντά (δεν παίζει...με τίποτα...!!!!)χαχαχα

Και πάλι ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας