προτάσεις για motherboard, κάρτα γραφικών και επεξεργαστή.

rizla

New member
22 May 2007
18
καλησπέρα..

θα ήθελα να μου προτείνετε ένα "πακετάκι" motherboard, κάρτας γραφικών και επεξεργαστή. Σιγά σιγά αρχίζω να ασχολούμαι με το After Effects και βλέπω πως όσο αυξάνονται τα layers και οι μάσκες, τόσο το pc αρχίζει να "μασάει". Αυτή τη στιγμή έχω έναν Athlon XP 64bit 3800, και μία nVidia 128MB κάρτα γραφικών, με 3 GB RAM. Κυρίως θέλω να δουλεύω άνετα στο ΑΕ και σε προγράμματα μοντάζ όπως Premiere και Avid και ίσως αργότερα πάω και σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για 3D. Δεν έχω μεγάλο φόρτο εργασίας προς το παρόν, αλλά θέλω να κάνω και μια επένδυση για το μέλλον ;) Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.

Για αυτές τις ανάγκες, τι έχετε να προτείνετε; Budget δεν ξέρω τι να γράψω. Ίσως μέχρι 400 ευρώ, αλλά αν υπάρχουν λύσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μου με μικρότερο budget θα ήταν ιδανικό.

Σας ευχαριστώ πολύ! :)

καλησπέρα..

θα ήθελα να μου προτείνετε ένα "πακετάκι" motherboard, κάρτας γραφικών και επεξεργαστή. Σιγά σιγά αρχίζω να ασχολούμαι με το After Effects και βλέπω πως όσο αυξάνονται τα layers και οι μάσκες, τόσο το pc αρχίζει να "μασάει". Αυτή τη στιγμή έχω έναν Athlon XP 64bit 3800, και μία nVidia 128MB κάρτα γραφικών, με 3 GB RAM. Κυρίως θέλω να δουλεύω άνετα στο ΑΕ και σε προγράμματα μοντάζ όπως Premiere και Avid και ίσως αργότερα πάω και σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για 3D. Δεν έχω μεγάλο φόρτο εργασίας προς το παρόν, αλλά θέλω να κάνω και μια επένδυση για το μέλλον ;) Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.

Για αυτές τις ανάγκες, τι έχετε να προτείνετε; Budget δεν ξέρω τι να γράψω. Ίσως μέχρι 400 ευρώ, αλλά αν υπάρχουν λύσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μου με μικρότερο budget θα ήταν ιδανικό.

Σας ευχαριστώ πολύ! :)

θες τουλαχιστον διπυρινο επεξεργαστη και μια καλη καρτα.σειρα 7 geforce για να μην πω 8 και ανεβει πολυ το budget.αν ειχες τα υπολοιπα θα μπορουσα να σου προτεινω κατι καλο αλλα δυστηχως ομως μαλον θα χρειαζεσαι και motherboard και λογικα και καινουρια ram γιατι το καινουριο θα παιρνει ddr2 οποτε δε βλεπω να κανεις δουλεια μονο με 400 ευρω...
παρολαυτα,νομιζω οτι η τελευταια agp καρτα που βγηκε ηταν η 7900 η 7600,οποτε με καμια 200αρια ευρω θα την κανεις τη δουλεια σου αρκετα καλυτερα αποτι τωρα και θα σου περισεψουν να αναβαθμισεις και τον επεξεργαστη σου που το χρειαζεται για τη δουλεια που κανεις,χωρις να αλαξεις motherboard.αυτα αν το mobo που εχεις παιρνει agp.αν παιρνει pci express καρτα τοτε εισαι σε λιγο καλυτερη κατασταση.αλλα δε μας λες τι motherboard εχεις...

Οσο πιο πολύ καθυστερείς την αγορά , τόσο μεγαλύτερη αγορά μπορείς να κάνεις πχ 500 ευρώ και να πάρεις καλύτερα πράγματα ( ένα προϊόν πληροφορικής που βγαίνει σήμερα έχει 50% πτώση τιμής σε 6 μήνες ) αφού λες ότι δεν έχεις ιδιαίτερο φόρτο , καθυστέρησε το μέχρι το budget να σου φτάνει για 4πύρινο , αφού τα προγράμματα που ασχολείσαι ζητούν multicore καταστάσεις ... στο πακετάκι δεν πρέπει να ξεχνάς την μνήμη αφού έχουμε περάσει σε DDR2 και τώρα έχουμε μετάβαση σε DDR3 ...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις μας... Πρώτα απ' όλα, η motherboard μου είναι η K9N Ultra της MSI. Οι μνήμες που έχω είναι ddr2 και ο επεξεργαστής μου είναι διπύρηνος. Ναι, συγχωρέστε με που δεν το έγραψα χτες..

Λοιπόν, καμία πρόταση...;

Αν μπορεις πηγαινε στους καινουργιους τετραπυρινους της AMD τους phenom που αποδιδουν και πολυ καλα σε multithread περιβαλοντα, και που νομιζω ότι υπαρχουν εκδοσεις και για AM2 socket, και να μην αλλαξεις motherboard, διαφορετικά, κανεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ αλλαγη σε Intel όπως ειπαν τα παιδια παραπανω, και πας στον Q6600, ή στους καινουργιους τετραπυρινους penryn στα 45nm.....:smash:

MHN συμβιβαστεις με ΤΙΠΟΤΑ λιγοτερο απο τετραπυρινο.... :lehrer:

Στα προγραμματα που δουλευεις, ουσιαστικα ασχολεισαι με συνεχες encoding αρχειων βιντεο, και ο επεξεργαστης παιζει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρολο και απο τις μνημες και απο την καρτα γραφικών! Χρειαζεσαι οπωσδηποτε multithread καταστασεις!

Στο λεω εγώ που έχω δουλεψει το After Effects για λιγο, με τον Core2duo E6750 που έχω (και μαλιστα κλοκαρισμενο στα 3,5GHZ από τα 2,67 που ειναι κανονικα), και για να μου προσθεσει εφε σε ενα πολυ μικρο HD βιντεακι, κολουσε δραματικα, και ηθελε πανω απο 6 ωρες για να ολοκληρωσει τη διαδικασια... :twoguns:

Last edited:
Θα δεις στο μελον που θα επεξεργαζεσαι και HD video, ότι ακομα και ο τετραπυρινος θα σου φαινεται σαν δυπυρινος και θα πρεπει να πας σε οκταπυρινο αργοτερα...:worshippy:

βάλε ένα phenom στην νέα έκδοση ( Μάρτιος; ) και τελείωσες ...

ΥΓ η mobo σου δεν παίρνει phenom ... ηλίθια MSI ...

Εαν δεν θες να αλλάξεις mobo , πας σε 6000+ και μία κάρτα γραφικών πχ 8800 GT 512 ή 3870

Πολυ σωστη και η αποψη του Νικου παραπανω, αλλα και παλι σε βλεπω πολυ κοντα για επομενη αναβαθμιση, αν συνεχισεις να δουλευεις με αυτα τα προγραμματα....

Καλυτερα κρατα το budjet σου, και προσθεσε οσα χρηματα ακομα μπορεις, και περιμενε να πας κατευθειαν σε τετραπυρινο....

(Θα γλιτωσεις ετσι και χρηματα, σε σχεση με το να εκανες δυο πολυ κοντινες αναβαθμισεις σε μικρο σχετικα χρονικο διαστημα) :2thumb22sup:

Τη mobo θα την αλλάξω όπως και να 'χει γιατί έχει κάποια προβλήματα γενικώς το συγκεκριμένο μοντέλο, τα οποία έχουν παρουσιαστεί και σε άλλους χρήστες (shutdowns σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πρόβλημα με κάποιο πυκνωτή).

Για τετραπύρηνους την παρούσα φάση, τι επιλέγω; Οι Core 2 Quad Q6600 ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=924962 ) τι λένε σε σχέση με penryn ή τους phenom; Άλλες επιλογές υπάρχουν;

Και ποια mobo + κάρτα γραφικών προτείνετε αν επιλέξω αυτούς;

σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Mobo παρε αυτην εδώ που ειναι σχετικα φθηνη, ειναι ASUS (=εγγυηση, ποιοτητα κατασκευης, πυκνωτες κλπ...) και θα υποστηριζει και τους νεους Intel Penryn στα 45nm...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=974757

Επεξεργαστή, αν αγορασεις τωρα και ΔΕΝ περιμενεις να πεσουν οι τιμες των νεων penryn τετραπυρινων που θα ειναι αρκετα πιο ακριβοι, πας στον πολύ καλό
Q6600...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=924962

Καρτα γραφικών, πας σε αυτη αν εχεις προτιμηση στις ΑΤΙ,....

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1044966

.... ή σε αυτή, αν εχεις προτιμηση στις Nvidia.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1030361

Ram βαζεις αυτες που εχεις προς το παρον...

Πες μας και τι τροφοδοτικο εχεις να σου πουμε αν επαρκει....

Ελπιζω να βοηθησα! :ernaehrung004:

Αγαπητέ rizla,

Οι εφαρμογές οι οποίες τρέχεις εξαρτώνται άμεσα από την CPU σου και μόνο από αυτή.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι δώσεις όσα χρήματα μπορείς για MB (κάποια με P35 chipset όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω) & CPU (όσο αντέχεις.. σίγουρα Quad Core) και να κρατήσεις την κάρτα γραφικών και τις μνήμες σου.

Ειδικά μια καινούργια κάρτα γραφικών, αν δεν την θέλεις για να παίζεις παιχνίδια, θα σου είναι 100% άχρηστη για τις παραπάνω εφαρμογές.

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. με σκλαβώσατε ;)

δημήτρη, δηλαδή δεν παίζει καμία σημασία για ΑΕ και 3D Animation η κάρτα γραφικών; Δηλαδή και να κρατήσω την 128άρα τώρα, δεν πειράζει; Περίεργο μου ακούγεται.. Όχι πως θέλω να σε αμφισβητήσω απλά επειδή έχω ακούσει άλλα.. ευχαριστώ για το tip πάντως!

Διονύση το τροφοδοτικό μου είναι αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=852996

θα έχω πρόβλημα;

Επίσης ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Όταν δουλεύω στο Premiere (και στο CS3), μετά από κάποια ώρα, συνήθως 1-2 ώρες, και μετά από συνεχή renderings, παρατηρώ ένα είδος flickering, ένα τρεμόπαιγμα, στην εικόνα. Και στο monitor της πηγής, αλλά και στης timeline (στο preview μόνο, όχι και στο export). Το φαινόμενο αυτό σταματάει μόνο με reboot του pc. Τι μπορεί να ευθύνεται; Καμιά ιδέα;

Επίσης να προσθέσω ότι έχω 2 οθόνες, μία σε dvi και μία σε vga (Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στα όσα είπαμε παραπάνω). Πάντως το flickering υπήρχε και με τη 1 οθόνη οπότε σίγουρα δεν φταίει αυτό.

ευχαριστώ ξανά!

δημήτρη, δηλαδή δεν παίζει καμία σημασία για ΑΕ και 3D Animation η κάρτα γραφικών; Δηλαδή και να κρατήσω την 128άρα τώρα, δεν πειράζει; Περίεργο μου ακούγεται.. Όχι πως θέλω να σε αμφισβητήσω απλά επειδή έχω ακούσει άλλα.. ευχαριστώ για το tip πάντως!

Κοίταξε, ρόλο παίζει, αλλά δεν θα κερδίσεις κάτι σε rendering time, δηλαδή εκεί που έχεις το πρόβλημα. Δηλαδή, δεν θα επιταχύνει τη δημιουργία ενός εφφέ ή ενός φίλτρου.

Οπότε, κατ' εμε, έρχεται σε δεύτερη (αν όχι τρίτη) μοίρα.

Διονύση το τροφοδοτικό μου είναι αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=852996

θα έχω πρόβλημα;

Κανενα προβλημα!
Κρατα το οπως εισαι! :grandpa:

Για την καρτα γραφικών, συμφωνω με το Δημητρη παραπάνω... Χαλασε όσο πιο πολλα χρηματα μπορεις για τον επεξεργαστη και ασε την καρτα για αργοτερα! :operator:

σωστοτατος και για ραμ πηγαινε ddr3 μιας και τα 32βιτ os βλαιπουν μονο 3070mb.προσφατα εφτιαξα για την αδερφη μου ενα.4gbrm q6600 2400hd sli p6n ps thermaltake 650w hdd 15000rpm 70gb.ειναι πυραβλος ολα τα 1080π τα παιζει για πλακα
Αν μπορεις πηγαινε στους καινουργιους τετραπυρινους της AMD τους phenom που αποδιδουν και πολυ καλα σε multithread περιβαλοντα, και που νομιζω ότι υπαρχουν εκδοσεις και για AM2 socket, και να μην αλλαξεις motherboard, διαφορετικά, κανεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ αλλαγη σε Intel όπως ειπαν τα παιδια παραπανω, και πας στον Q6600, ή στους καινουργιους τετραπυρινους penryn στα 45nm.....:smash:

MHN συμβιβαστεις με ΤΙΠΟΤΑ λιγοτερο απο τετραπυρινο.... :lehrer:

Στα προγραμματα που δουλευεις, ουσιαστικα ασχολεισαι με συνεχες encoding αρχειων βιντεο, και ο επεξεργαστης παιζει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρολο και απο τις μνημες και απο την καρτα γραφικών! Χρειαζεσαι οπωσδηποτε multithread καταστασεις!

Στο λεω εγώ που έχω δουλεψει το After Effects για λιγο, με τον Core2duo E6750 που έχω (και μαλιστα κλοκαρισμενο στα 3,5GHZ από τα 2,67 που ειναι κανονικα), και για να μου προσθεσει εφε σε ενα πολυ μικρο HD βιντεακι, κολουσε δραματικα, και ηθελε πανω απο 6 ωρες για να ολοκληρωσει τη διαδικασια... :twoguns: