Προτάσεις για outdoor activities - hobby κτλ

Καλησπέρα....
Εγώ με την σειρά μου θα έλεγα τέννις και ξερό ψωμί!!!! Μεγάλη αγάπη τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής μου...
Επιπλέον θα πρότεινα bowling, μου αρέσει πολύ ειδικά αν παίζουν κι αρκετά άτομα :Banane0:
Για τους πιο τολμηρούς ορειβασία, σου βγαίνει η ψυχή βέβαια αλλά είναι κάτι ξεχωριστό....

Εγώ θα πρότεινα την ενασχόληση με τη φωτογραφία. Αρχικά σε επίπεδο αρχαρίου με κάποια ψηφιακή και μετά σε πιο απαιτητικές καταστάσεις. Το καλό με τη φωτογραφία είναι η αναζήτηση θέματος. Αυτή γίνεται κατά κανόνα έξω από το σπίτι. Αγοράζεις και ένα δύο καλά βιβλία για την τέχνη και την τεχνική της, παίρνεις και από μία φωτογραφική μηχανή, και βαδίζεις (έχει πολυ περπάτημα) αρχικά προς το κοντινότερο πάρκο (ο εθνικός κήπος είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για να μάθεις να χειρίζεσαι φίλτρα και να κατανοήσεις την έννοια του κοντράστ) και μετά μέσα στους δρόμους της πόλης. Αργότερα μπορείς να οργανώσεις και ολόκληρες εκδρομές. Αυτό όμως μπορεί να γίνει και στα πλαίσια κάποιας φωτογραφικής ομάδας (υπάρχουν πολλοί σύλλογοι και ομάδες εδώ στην Αθήνα όπου γίνονται και μαθήματα).

Πολυ καλή η φωτογραφία αλλα είναι μοναχικό hoddy οπως και η ακρόαση της μουσικής...
Και στις 2 περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις αλλα δυστυχώς η απόλαυση ειναι solo....

Eki_65 καλημερα φιλε -bye-
Δεν νομιζω και να της αρεσει να θελει, γιατι να μην ξεχναμε και τις μελανιες που δημιουργει το συγκεκριμενο αθλημα-χομπυ, οποτε λιγο χλωμο το βλεπω... :grinning-smiley-043

Eki_65 said:
Την αδρεναλίνη όμως που αναβαίνει που την πάς?

Δεν αντιλεγω, αλλα σκεψου μετα να βαλει καμια φουστιτσα και να της πουνε οι φιλες της οτι φαινεται μια μελανια. Τι γινεται τοτε??? :p

Εντάξυ να μην βάλει φουστίτσα πάντως εάν γουστάρει η ενδυματολογική εμφανήση των γυναικών σίγουρα όλους τους άνδρες μας εκπλήσσει με ότι τέλος πάντως κι αν φορέσουν!!!!

Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις προτάσεις!!!

Νικόλ: τέννις έπαιζα παλιότερα. Πράγματι είναι πολύ ωραίο άθλημα αλλά στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι λίγο πιο χαλαρό. Άσε που ένα σαββατοκύριακο δεν αρκεί για να ασχοληθείς μαζί του. Το bowling έχει την πλάκα του για εμένα αλλά μία φορά στο τόσο να πας με την παρέα σου να πιεις και 2-3 μπύρες, αλλά μέχρι εκεί. Η ορειβασία (ή καλύτερα πεζοπορεία) μέχρι τώρα τουλάχιστον συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Φώτης: Είχα περάσει επιφανειακά και από αυτό το στάδιο αρκετά παλιότερα. Έχω ακόμα και μία καλή αναλογική Minolta με 2-3 φακούς αλλά δεν κατάφερα και πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν άνοιξα και κανένα βιβλίου να ξεστραβωθώ λιγάκι οπότε από το 36άρι οι 2-3 να λέγανε κάποια πράγματα, οπότε μου έβγαινε ακριβά το σπόρ. Σε κάποια φάση θα ήθελα να ασχοληθώ πάλι με το άθλημα αγοράζοντας μία καλή ψηφιακή και κανένα βιβλίο. Τα μαθήματα μέσω μιας φωτογραφικής ομάδας φαντάζει ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις και να πετύχεις κάποια πράγματα αλλά το ασταθές ωράριο στην εργασία μου δεν επιτρέπει την παρακολούθηση μαθημάτων. Πάντως το γεγονός ότι συνδυάζεται εύκολα και με την πεζοπορεία του δινει πολλά μπόνους αν και το αγαπημένο μου θέμα ήταν ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πρόσωπα και σκηνικά της πόλης. Είναι απίστευτο πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει αυτη η μίζερη πόλη μέσα από τον φακό μιας φωτογραφικής.

Eki65 και Πάνος: Το paintball είναι στην κατηγορία του bowling για μένα, δηλαδή έχει τον χαβαλέ του να παίξεις μια φορά στο τόσο αλλά μέχρι εκεί.

Βασίλη: καλημέρα

Last edited:
kostas k said:
Τα μαθήματα μέσω μιας φωτογραφικής ομάδας φαντάζει ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις και να πετύχεις κάποια πράγματα αλλά το ασταθές ωράριο στην εργασία μου δεν επιτρέπει την παρακολούθηση μαθημάτων. Πάντως το γεγονός ότι συνδυάζεται εύκολα και με την πεζοπορεία του δινει πολλά μπόνους αν και το αγαπημένο μου θέμα ήταν ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πρόσωπα και σκηνικά της πόλης. Είναι απίστευτο πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει αυτη η μίζερη πόλη μέσα από τον φακό μιας φωτογραφικής.

Υπάρχουν σεμινάρια που δεν απαιτούν πλήρη παρακολούθηση, και επιτρέπουν ακόμα και τη δωρεάν χρήση σκοτεινού θαλάμου. Και φυσικά δεν κοστίζουν παρά μόνο μια αρχική εγγραφή (με συμβολικό ποσό της τάξης των 5 Euro). Και 5 μόνο να παρακολουθήσεις μέσα στην σαιζόν μια χαρά θα είσαι. Αν ενδιαφέρεσαι για λεπτομέριες θα σοθ πω σε pm.

Το θέμα της πεζοπορίας δεν προϋποθέτει ότι αυτή θα γίνεται εκτός πόλης. Να σου πω την αλήθεια εγώ μόνο μέσα στην πόλη φωτογραφίζω/κινηματογραφώ.

Φώτη σε ευχαριστώ και πάλι. Θα σου στείλω pm αν αποφασίσουμε/ω να ασχοληθούμε/ω με την φώτο σύντομα ή όχι. Σίγουρα έχεις πολλά να πεις και εγώ πολλά να ακούσω.

Syria για την τελευταία σελίδα που πρότεινες, αυτή την περίοδο δεν είμαι σε φάση για τέτοιου είδους αναζητήσεις. Αλλά αν κάτι έχω μάθει από τα 31 χρόνια που με βαρένουν είναι πότε να μην λέω ποτέ. Τις άλλες 2 που μου έστειλες χθες δεν τις ειδα χθες στο σπίτι. Γύρισα αργά και δεν είχα κουράγια να μπω στο internet. Θα τις τσεκάρω όμως και θα σου πω. Ευχαριστώ και πάλι φίλε μου για το ενδιαφέρον.

Τσάκωνας Βασίλης said:
Τι χόμπι να βρεις ανάμεσα από το τσιγάρισμα κρεμμυδιού και το σφουγγάρισμα?

Βασίλη μην είσαι εμπρηστικός :slapface: !!! σεβασμός προς το δυνατό φύλο δεν βλάπτει, άσε που εδώ μέσα είναι λίγες και δεν ποστάρουν και συχνά!!!!:award: :award:

Γεια σου φιλε Κωστα, λοιπόν πριν απο δυο χρόνια ημουν στην ίδια ακριβώς θέση με σένα. Το εψαξα απ'δω το εψαξα απο'κει, τελικά κατέληξα στην ποδηλασία βουνού (mountain bike). To ειναι οτι συνδιαζει βουνό ή θαλασσα με γυμναστική αλλά δεν το βαριεσαι. Το κακό είναι οτι πρεπει να επενδυσεις σε ποδήλατα.
Αααααα ενα ακόμα καλό (τουλαζιστον στη δική μου περιπτωση) είναι οτι αφού μείναμε μαζί η κοπέλα μου το σταμάτησε γιατι εγω είχα πάρει τα βουνά για τα καλά και εκείνη δεν μπορεί να ακολουθήσει παρά σε βατές διαδρομές οπως στην παραλιακή.
Ριξε μια ματιά και στο παρακάτω www.cyclist.gr
Αν θέλεις οτιδήποτε πληροφορίες απλα ρώτα

Re: Απάντηση: Προτάσεις για outdoor activities - hobby κτλ

Γεια σου φιλε Κωστα, λοιπόν πριν απο δυο χρόνια ημουν στην ίδια ακριβώς θέση με σένα. Το εψαξα απ'δω το εψαξα απο'κει, τελικά κατέληξα στην ποδηλασία βουνού (mountain bike). To ειναι οτι συνδιαζει βουνό ή θαλασσα με γυμναστική αλλά δεν το βαριεσαι. Το κακό είναι οτι πρεπει να επενδυσεις σε ποδήλατα.
Αααααα ενα ακόμα καλό (τουλαζιστον στη δική μου περιπτωση) είναι οτι αφού μείναμε μαζί η κοπέλα μου το σταμάτησε γιατι εγω είχα πάρει τα βουνά για τα καλά και εκείνη δεν μπορεί να ακολουθήσει παρά σε βατές διαδρομές οπως στην παραλιακή.
Ριξε μια ματιά και στο παρακάτω www.cyclist.gr
Αν θέλεις οτιδήποτε πληροφορίες απλα ρώτα

Σόρρυ για το θέμα που ξέθαψα αλλά βρήκα επιτέλους κάτι να ασχολούμαι τα σου-κου και έχω χάσει το μυαλό μου.
Φίλε Γιώργο, παρόλο που ειχα ξεχάσει τα post σου, κοίτα πως τα φαίρνει η ζωή, ξεκινήσαμε εδώ και 2 μήνες MTB με το κορίτσι. Πήραμε δύο Orbea Dakar από το cyclist.gr (τα παιδιά που το έχουν είναι πταγματικά φοβερά) μαζί με βάσεις για την οροφή του αυτοκινητου και πέρνουμε κάθε σου-κου τα βουνά. Πρόσφατα έκανα και μία πραγματική κατάβαση από ένα μονοπατι χωρίς το κορίτσι και ήταν από τις πιο έντονες εμπειρίες που είχα εδώ και πολύ καιρό.
Έρχετε η Δευτέρα και με πιάνει απελπισία επειδή μένουν άλλες 5 ημέρες για το σου-κου.

Πάρε μία πρόταση από τον αγαπητό μου φίλο Μανώλη:

Dear couchsurfing friends,

browsing on the web I discovered yet two more groups that foster the sense of community in our generally fragmented world. They are both based in Athens and they involve some amount of physical activity.

The first is called "The Saturday Afternoon Strollers" and involves easy walks near or around Athens twice a month.

www.goodtimes.gr/sas/

The second seems to be more challenging as it involves a game of Hares and Hounds (the origin of which is found in old Imperial Britain) followed by refreshing beer!

Athens HashHouse Harriers (A3H)
www.athenshash.com/

If anyone makes it to one of their meetings post something here :-)

I am considering of joining them at some point during the next months and see what they are up to.

if you are interested let me know,

Manolis
CS ambassador

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για outdoor activities - hobby κτλ

ωραίος ο Μανώλης.

Τι σημαίνει "CS" ?

CS σημαίνει Couchsurfing και κάποια στιγμή πρέπει να σας μιλήσω γι αυτό.. Πρέπει να το βάλω σε thread!