Προτάσεις για phono stage...

Ευτυχισμένο το νέο έτος, και με την ευκαιρία να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάποια γνώμη για behringer pp440, θα συνδεθεί με ένα φθηνό sherwood PM-9805 (αυτό που έχουν τα Media markt) σε έναν επίσης φθηνό Pioneer 417, η αν υπαρχή κάτι καλύτερο με λιγότερο απο 90 ευρώ (δεν νομίζω οτι αξίζει να δώσω για αυτο το σύστημα παραπάνω λεφτά).

Καλη χρονιά και για σένα!
Υπάρχει το NAD PP2 γύρω στα 90 ευρώ. Μεγαλύτερο ρόλο για την επιλογή του phono παίζει η κεφαλή. Ποιά εχεις; Σίγουρα πάντως δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα χρήματα για τόσο φθηνο σύστημα.

Καλη χρονιά και για σένα!
Υπάρχει το NAD PP2 γύρω στα 90 ευρώ. Μεγαλύτερο ρόλο για την επιλογή του phono παίζει η κεφαλή. Ποιά εχεις; Σίγουρα πάντως δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα χρήματα για τόσο φθηνο σύστημα.

Αυτη που εχει απο το εργοστάσιο, μια MG-2831 σύμφωνα με το manual.

Chuo-Denshi MG-2831 ελπίζω να είναι λίγο της προκοπής μέχρι να μπορέσω να βάλω καμία ποιο καλύτερη.

Last edited:
Ο λόγος που έπεσαν με τα μούτρα στις ψηφιακές πηγές ήταν ότι οι αναλογικές πηγές για να παίξουν σωστά πρέπει να συντρέχουν άπειροι παράγοντες. Αν ένας από αυτούς "στραβώσει" πάπαλα... Και στο βινύλιο είναι πολύ εύκολο να "στραβώσει" κάτι. Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά... Ασε που μπορεί να είναι "στραβό" και από την αρχή, ειδικά στα ελληνικής κοπής βινύλια...

Ενώ αντίθετα οι ψηφιακές πηγές είτε καλά είτε κακά παίζουν πάντα το ίδιο. Και στην πράξη και στην καθημερινή χρήση αυτό είναι που μετράει καθημερινά. Γιαυτό ο κόσμος στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε πέταξε τις κασέτες και τα βινύλια. (και καλά έκανε)

Έχετε ακούσει βινύλια της LYRA από δεκαετιες 70-80 και ειδικά οι πρώτοι δίσκοι του Σαββοπουλου και το Φράγμα του Μούτση και δεν σας άρεσαν?
Και πολλοι άλλοι εκείνης της εποχής που δε θυμάμαι τώρα! Μιλάμε για καταπληκτικές ηχογραφήσεις, ο Σαββόπουλος δε είχε ο ίδιος την επιμέλεια της ηχογράφησης, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ακόμα και σε νεώτερες ηχογραφήσεις η LYRA κάνει πολυ καλή δουλειά.
Είσαι σίγουρος ότι οι ψηφιακές πηγές είτε καλά είτε κακά παιζουν πάντα το ίδιο?
Απο που προκύπτει αυτό?
Ευτυχώς πάρα πολλοί, δεν πετάξαμε ουτε βινύλια, ούτε κασσετες, ούτε πικαπ, ουτε κασετόφωνα.....και ακούμε ακόμα ΜΠΟΥΣΙΚΗ, όσο και αν σκούζανε οι τεχνοκράτες και κατασκευαστές cd's!

Καλή Χρονιά σε όλους και με Υγεία,

Τελικώς..., μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατέληξα στο phono, Trichord Dino Mk2 μαζί με το εξ.τροφοδοτικό του.
όταν το πρωτοάκουσα εξεπλάγην και χωρίς δεύτερη σκέψη το πήρα!!! είναι νομίζω στην κατηγορία τιμής του, από τα καλύτερα phono stage!!
Αυτές τις μέρες περιμένω και το καλώδιο ενδοσύνδεσης, το αναβαθμισμένο από την Trichord Research, το Trichord High Performance Power Cable.

Καλή Χρονιά

καμιά ιστοσελίδα με φώτο και τεχνικά χαρακτηριστικά (όπως και τιμή) tsakiridis zeus στο site είναι ίδια για όλους τους παρόμοιους.
Ευχαριστώ!

To VLP-S το έχω. Το είχα πάρει προσφορά μισοτιμής. Για τα χρήματα του είναι πολύ καλό, με καλή στερεοφωνική εικόνα και αρκετά αναλυτικό. Η κεφαλή μου είναι η Dynavector 10x5 (mc high output) και δυστυχώς δεν ταιριάζει απόλυτα με το συγκεκριμένο phono. Οι πρίμες και τα μεσαία είναι λίγο ψόφια αν το συνδέσω στην mm είσοδο, ενώ αν χρησιμοποιήσω την mc ζωντανεύει αρκετά, αλλά χάνει σε σαφήνεια και καθαρότητα και έχω την εντύπωση οτι παραμορφώνει λίγο στις υψηλές. Τώρα κυκλοφορεί και το V-LPS 2, αλλά δεν ξέρω κάτι γι'αυτό!!!