Προτάσεις για πιανίστες ....

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Θα μπορούσαν κάποιοι απο τους φίλους της κατηγορίας και ιδιαίτερα οι λάτρεις της κλασσικής να μας προτείνουν τις " best of " παραστάσεις/ εκτελέσεις διαφόρων πιανιστών ( πρώτη φορά χρησιμοποιώ γενική για την συγκεκριμένη λέξη στον πληθυντικό ) ;;;

Αναφέρω μια μικρή λίστα κι όσοι θέλουν συμπληρώνουν/ προτείνουν.

Jorge Bolet , Robert Casadesus , Shura Cherkassky , Geza Anda , Clifford Curzon , Zoltan Kocsis , Radu Lupu , Byron Janis , Clara Haskil , Alfred Cortot , Alicia de Larrocha , Μaria Yudina , Mikhail Pletnev , Maria Joao Pires κτλ...

ευχαριστώ εκ των προτέρων.:grinning-smiley-043

πω, πω δύσκολο αυτό...

ίσως οι τρεις σωματοφύλακες (ΚΛ ΔΔ ΣΣ) μπορεί να φέρουν το έργο σε πέρας

εγώ να σου πω ότι δεν είδα τους πλέον αγαπημένους μου στην λίστα (βέβαια έβαλες και τελίτσες) οπότε θα το ψάξω περαιτέρω για να βοηθήσω ...

Θα μπορούσαν κάποιοι απο τους φίλους της κατηγορίας και ιδιαίτερα οι λάτρεις της κλασσικής να μας προτείνουν τις " best of " παραστάσεις/ εκτελέσεις διαφόρων πιανιστών ( πρώτη φορά χρησιμοποιώ γενική για την συγκεκριμένη λέξη στον πληθυντικό ) ;;;

Αναφέρω μια μικρή λίστα κι όσοι θέλουν συμπληρώνουν/ προτείνουν.

Jorge Bolet , Robert Casadesus , Shura Cherkassky , Geza Anda , Clifford Curzon , Zoltan Kocsis , Radu Lupu , Byron Janis , Clara Haskil , Alfred Cortot , Alicia de Larrocha , Μaria Yudina , Mikhail Pletnev , Maria Joao Pires κτλ...

Μα...γράφουμε για αυτούς συνεχώς. Αν ψάξεις στο index θα βρείς άπειρες πληροφορίες για δίσκους από όλους σχεδόν τους παραπάνω, τόσους που για να τους αγοράσεις και να τους αφομοιώσεις, δεν σε φτάνει μία δεκαετία-για να μη μιλήσουμε για τα χρήματα που απαιτούνται.

Πώς το έχεις στο μυαλό σου; Τις καλύτερες ηχογρααφήσεις καθενός από τους παραπάνω;

Μήπως δεν κατάλαβα την ερώτηση;
Μήπως εσύ δεν τη διατύπωσες σωστά;
Τι ακριβώς ζητάς;

πω, πω δύσκολο αυτό...

ίσως οι τρεις σωματοφύλακες (ΚΛ ΔΔ ΣΣ) μπορεί να φέρουν το έργο σε πέρας

εγώ να σου πω ότι δεν είδα τους πλέον αγαπημένους μου στην λίστα (βέβαια έβαλες και τελίτσες) οπότε θα το ψάξω περαιτέρω για να βοηθήσω ...

Δεν ανέφερα ονόματα όπως Gould , Richter , Gilels ,Barenboim , Kempff , Arturo Benedetti Michelangeli , Murray Perahia και Mitsuko Uchida τα έχω δεί να αναφέρονται πολλές φόρές εδώ μέσα.

Πώς το έχεις στο μυαλό σου; Τις καλύτερες ηχογρααφήσεις καθενός από τους παραπάνω;

Μήπως δεν κατάλαβα την ερώτηση;
Μήπως εσύ δεν τη διατύπωσες σωστά;
Τι ακριβώς ζητάς;

Δεν αρνούμαι πως έχουν γραφτεί αρκετά για πολλούς πιανίστες . απλά αυτό που σκέφτηκα είναι ουσιαστικά ένας μπούσουλας με 1 - 2 το πολύ cd για παράδειγμα όπου είτε θεωρούνται best of των εκτελεστών είτε είναι ικανά να αναδείξουν το προσωπικό στύλ και τον χαρακτήρα του καθενός/της καθεμιάς .

Τώρα το διατύπωσα καλύτερα ;:huh2:

Τώρα το διατύπωσα καλύτερα ;:huh2:

το διατύπωσες μεν καλύτερα αλλά άκρη δεν βγαίνει: κανένας από αυτούς που παρέθεσες δεν χωράει σε 1-2 δίσκους. Οι περισσότεροι, σχεδόν ό τι άγγιξαν, είναι χρυσάφι. Με εξαίρεση ίσως την De Larrocha, η οποία είναι εκπληκτική αλλά η δισκογραφία της είναι πολύ πιο περιορισμένη από αυτή των υπόλοιπων.

Τέλος πάντων...ψάξε το index που έχει καταπληκτικά πράγματα, πάρε ό τι από αυτά πιστεύεις ότι σου πάει και ρώτα ό τι και όποτε θέλεις. Εδώ είμαστε. Ρωτώντας, πάς και στην Πόλη. :grandpa:
Ετσι άλλωστε μάθαμε κι εμείς: εγώ, στην ηλικία σου πήγαινα στη Λέσχη του Δίσκου. Συχνά δεν αγόραζα τίποτα γιατί δεν είχα λεφτά. Εψαχνα και είχα το αυτί τεντωμένο. Πήγαιναν κάτι γέροι τότε στη Λέσχη που ήταν χάρμα να τους ακούς - και ήταν και κινητές εγκυκλοπαίδειες.:popcorn:
Οι στραβόγαλοι, ακούγαμε και σημειώναμε ;)

Μάλιστα, οπότε υπάρχει πολύυυυ ψωμί. Εγώ πάντως θα παραθέσω την λίστα με τα ονόματα που με ενδιαφέρουν κι αν υπάρχουν κι άλλοι/ες αξιόλογοι/ες θα με συμπληρώσετε.

Ε κι εγώ πάνω κάτω κάτι τέτοιο κάτω κάνω, διαβάζω εδώ , απο αυτά που αναφέρονται εδώ ψάχνω στο ίντερνετ κι ανάλογα. Όχι μόνο χρήμα δεν υπάρχει όπως ανέφερες αλλά τις περισσότερες φορές ούτε χρόνος.
Απο παρουσιάσεις εδώ μέσα βρήκα πράγματα που υπο άλλες συνθήκες δεν θα ήξερα οτι υπάρχουν.

ευχαριστώ και πάλι.

Όντως είναι πολλά πράγματα για να τα οργανώσει κανείς σε ένα post και υπάρχουν στο αρχείο πάρα πολλές παρουσιάσεις.

Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω μερικούς συνθέτες κλασσικής μουσικής και ενδεικτικά κάποιους πιανίστες που μου αρέσουν σ' αυτούς τους συνθέτες.

L.V. Beethoven: Wilhelm Backhaus, Wilhelm Kempff, Myra Hess, Friedrich Gulda, Edwin Fischer, Emil Gilels

F. Schubert: Wilhelm Kempff, Clara Haskil, Vladimir Horowitz (καλή D960: δύο ηχογραφήσεις μια '50 μια '80)

W.A. Mozart: Clara Haskil, Wilhelm Kempff, Geza Anda, Vladimir Horowitz, Dinu Lipatti, Annie Fischer

J.S. Bach: Glenn Gould... (γενικά Bach ό,τι είναι το ακούω σε τσέμπαλλο συνήθως οπότε δεν ξέρω:smash:)

Frederic Chopin:
Alfred Cortot, Vladimir Horowitz, Dinu Lipatti, Emil Gilels (ωραίο 1ο κονσέρτο), Geza Anda (ωραίες σπουδές, τις έχω σε μια live εκτέλεση, cd της aura)

Αυτοί είναι το κέντρο μου πάνω κάτω. Σίγουρα ξεχνάω πολλούς αλλά αυτό το αφήνω στους πρεσβύτερους της κατηγορίας!