Προτάσεις για προβολέα έως 500 ευρώ.

Age4greeks

New member
2 June 2008
14
Γεια σας, όπως λέει και ο τίτλος με μέγιστο ποσό τα 500 ευρώ ψάχνω να αντικαταστήσω ένα παλιό Ασερ με καινούργιο προβολέα για κύρια χρήση αθλητικούς αγώνες. Η οθόνη είναι στις 90'' και η απόσταση προβολής περίπου 4 μέτρα. Ο χώρος είναι εσωτερικός με λίγο φυσικό φως το απόγευμα και περιπου 8μηκος Χ 6πλατος. Παρακαλώ τα φώτα σας.

Καλημερα.!

- Σε ποια αποσταση δυναται να τοποθετηθει ο προβολεας. ? (τραπεζακι ή ταβανι) Θα παιξει ρολο για το τι φακο χρειαζεσαι (short/long throw).
- H αναλυση του προβολεα θες να ειναι 720p ή 1080p. ? (ενδεχεται ο προβολεας να παιξει αθλητικα απο καποιο καναλι HD οπου θες το maxixum της αναλυσης.)
- Ο προβολεας (οπως και ο παλαιοτερος που ειχες) θα ειναι κεντρο στην οθονη ή θα χρειαστεις καποια ευκολια οπως lens shift. ?
- Τι ηταν αυτο που σε εκανε να θες να αλλαξεις τον παλιο. ? Σε τι δεν σε καλυπτει πλεον και τι ειναι αυτο που ψαχνεις να αναβαθμισεις σε σχεση με τον acer. ?

Ευχαριστώ για το ενδιαφερον φιλε.
α)η αποσταση ειναι 3.80 με 4 μετρα, δεν ξερω ακριβως ποσο γιατι δεν τον εχω παντα συνδεδεμενο και ειναι πανω σε τραπεζακι. Παντως εκει μεσα κυμαινεται.
β)θα προτιμουσα 1080p αλλα δεν θα με χαλασει αν ειναι μονο 720p. Ναι ειναι να παιξει HD μεσω ΟΤΕ τν (αληθεια πιανει 720 αναλυση το ΟΤΕ τν;)
γ)ναι ο προβολεας ειναι κεντρο στην οθονη (και δεν ξερω καν τι ειναι το lens shift)
δ)γενικως η ποιοτητα της εικονας του δεν ειναι οπως ηταν παλιοτερα, θελω μια οσο το δυνατον για τα 500 ευρω "τζαματη" εικονα.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για προβολέα έως 500 ευρώ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφερον φιλε.
α)η αποσταση ειναι 3.80 με 4 μετρα, δεν ξερω ακριβως ποσο γιατι δεν τον εχω παντα συνδεδεμενο και ειναι πανω σε τραπεζακι. Παντως εκει μεσα κυμαινεται.
β)θα προτιμουσα 1080p αλλα δεν θα με χαλασει αν ειναι μονο 720p. Ναι ειναι να παιξει HD μεσω ΟΤΕ τν (αληθεια πιανει 720 αναλυση το ΟΤΕ τν;)
γ)ναι ο προβολεας ειναι κεντρο στην οθονη (και δεν ξερω καν τι ειναι το lens shift)
δ)γενικως η ποιοτητα της εικονας του δεν ειναι οπως ηταν παλιοτερα, θελω μια οσο το δυνατον για τα 500 ευρω "τζαματη" εικονα.

α) Δυστυχως καποια νεα entry level μοντελα απο vfm προβολεις (optoma/benq) εχουν φακο για προβολη απο μικρη αποσταση. (short throw) Δεν ξερω αν θα ηθελες να πας σε καποιον LCD π.χ. epson. Θα το δουμε αυτο οσον αφορα μαρκες/μοντελα στην πορεια.

β) Για παραδειγμα μιας και ενας προβολεας (αν υπαρχει) ειναι δελεαλ να βλεπεις και ταινιες, αυτη τη στιγμη ενας 1080p, (οπτομα hd131xe) κοστιζει 634 ευρω (οχι πολυ πανω απο το bufget σου και θα ελεγα οτι αξιζει η υπερβαση για να εχεις και αθλητικα+ταινιες+3D και φρεσκο vfm μηχανημα. Παρ'ολα αυτα δεν αποκλειεται και η αγορα ενος μετ/νου για μειωση κοστους ή για να βρεις καποιον με long throw φακο εαν χρειαστει.

γ) Lens shift ειναι η δυνατοτητα ενος προβολεα να μπορει να μετακινη τον φακοτου (πανω-κατω ή και δεξια-αριστερα) ωστε αν ο προβολεας δεν μπορει να ειναι απεναντι απο την οθονη για χωροταξικους λογους, να καταφερει να κεντραρει την εικονα στην οθονη. Αν ηδη δεν εχεις θεμα με αυτο, τοτε εισαι τυχερος.

δ) Δεν ξερω ποσων ετων ειναι ο παλιος σου προβολεας, αλλα συνηθως μεγαλο μερος της αρχικης εικονας επιστρεφει εαν αλλαχθει η λαμπα (πεφτει με τον καιρο η φωτεινοτητα της) και ισως γινει και ενα καθαρισμα εσωτερικα στον προβολεα απο την σκονη οπου εχει επικαθισει στα οπτικα.

Τωρα, σε περιπτωση οπου θα μπορουσες να προσαρμοσεις τον προβολεα (ταβανι ή τραπεζακι) πιο κοντα στην οθονη, θα ελεγα οτι τα νεα entry level vfm μοντελακια προβολεων θα σε καλυψουν. Aλλιως ψαχνουμε για προβολεα νεο ή μετ/νο με τον αναλογο φακο να βγαλει τις 90 ιντσες απο τα 3.80-4μ

Εγω θα σου πρότεινα αυτόν
http://www.amazon.de/gp/product/B00...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455353807&pf_rd_i=301128
Βγαίνει 400 ευρώ με τα μεταφορικά και έχει πολύ καλά reviews.
Aν πάντως το budget σου είναι 500 ευρώ, τότε θα σου πρότειναι να βάλεις άλλα 100-150 ευρώ και να πάρεις έναν βιντεοπροβολέα στα 1080p. Θα σε καλύψει πιστεύω για περισσότερο καιρό. Το κακό με τα ηλεκτρονικα έιναι ότι αν δεν πάρεις το καλύτερο που σου προσφέρει η τεχνολογία σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που χρειάζεσαι κάτι τότε πολύ σύντομα θα επιθυμήσεις να το αλλάξεις (σε λογικά πλαίσια πάντα). Είναι προτιμότερο να δώσεις 650 ευρώ και να πάρεις κάτι που θα το έχεις 5-6 χρόνια παρά να δώσεις 500 και σε 2 να θες να το αλλάξεις... Φαντάσου ότι καθώς σιγα σιγα το 4K θα γίνεται πιο δημοφιλές, το 720p θα φαντάζει κάτι σαν το 360p...

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Δικη μου παραλειψη, ο παρων προβολεας Ασερ δεν ειναι HD, οποτε δεν νομιζω να αξιζει αλλαγη λαμπας. Δεν εχω προβλημα με την αποσταση προβολης του προτζεκτορα, θα μπορουσε να ειναι και σορτ θροου, φτανει η ποιοτητα να ειναι το ιδιο καλη. Το 3d δεν με πολυενδιαφερει, ισως βεβαια στο μελλον να το δοκιμαζα, αλλα τωρα σα πρωτη σκεψη δε μου λεει τιποτα. Επισης δεν πολυγνωριζω τις διαφορες, υπερ και κατα των διαφορων τεχνολογιων -ελπιζω να μην ειναι δαιδαλωδες- αλλα ο παρων ειναι DLP, δε ξερω αν καποια συγκεκριμενη τεχνολογια ενδεικνυται για π.χ ποδοσφαιρο; Τελος, τουλαχιστον για τωρα lens shift δεν χρειαζομαι, αν παλι ειναι σε προσιτη τιμη δεν λεω οχι.

Καποια άλλη πρόταση μήπως;

Απο οτι καταλαβα η προταση φιλε μου ειναι να δωσεις κατι παραπανω για να πας σε 1080p με διαθεσιμα μοντελα τους optoma131xe που μπορει να τον βρεις απο Αμαζον κοντα στα 600 κατα καιρουσ ή στο σκρουτζ στα 679 αυτη την στιγμη απο την Avart, το μοντελο W1070 Benq που παιζει στο Αμαζον κοντα στα 700 και κατα καιρους μπορει και χαμηλοτερα οπως πριν απο λιγες ημερες σε αυτο της Γερμανιας που ειχε πεσει στα 606 τελικη για λιγες ωρες και στο σκρουτζ κυμαινεται γυρω στα 750 ή να παραμεινεις στο μπατζετ σου και να πας σε 720p οπως ο Acer που προτεινε ενας φιλος προηγουμενος ή να κοιταξεις τον Benq W770st σου εχω βαλει και review μεσα στο λινκ αλλα τα καλυτερα reviews τα παιρνεις απο το Αμαζον κατευθειαν απο τους χρηστες οταν υπαρχουν πολλα. Για εμενα να κοιτας να εχει πανω απο 30 ωστε να εχεις μια ολοκληρωμςνη αποψη για τον καθε προβολεα. O W770 παιζει στο amazon.de αυτην την στιγμη στα 534,53 τελικη ενω στην Ελλαδα ξεπερναει τα 600 στην τελικη.

Καλο βολι.