- 21 June 2006
- 170
Έρχεται που λέτε μια φίλη να διαβάσουμε (εξεταστική περίοδος βλέπετε...) και μπαίνει κατευθείαν στο...ψητό. "Δεν πάει άλλο θέλω φωτογραφική! τι έχεις να προτείνεις;"
Σε γενικές γραμμές θέλει:
-"Μεγάλο ζουμ"
-Macro
-Γρήγορη εστίαση
-Σώμα με προοπτικές...
Αφού της εξήγησα τα βασικά περί εστιακών αποστάσεων, τεχνικές μακροφωτογράφησης (όσα ξέρω...), ποιότητα φακών και σωμάτων κλπ μου ξεκαθάρησε ότι το budget της κυμαίνεται στα 1000-1300ευρώ. Οπότε με τις νέες κυκλοφορίες στο μυαλό μου της πρότεινα, μετά από μικρή έρευνα, το εξής σετάκι:
-Nikon D90 (σώμα)
-SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO
-Sigma 70-300/4-5.6 DG Macro (ποιά η διαφορά του από τον APO?)
Σύνολο 1327 ευρώ
Φαντάζομαι ότι ο τηλεφακός (70-300) δεν είναι αντάξιος του σώματος αλλά για "μεγάλο ζουμ" είναι αρκετός. Αν λάβουμε υπόψιν ότι πρόκειται για αρχάρια στον χώρο των dslr και γενικότερα της φωτογραφίας, αλλά με σοβαρές βλέψεις, πως σας φαίνεται το πακέτο;
Ευχαριστώ!
υ.γ.Η photoagora έχει εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπίας;
Σε γενικές γραμμές θέλει:
-"Μεγάλο ζουμ"
-Macro
-Γρήγορη εστίαση
-Σώμα με προοπτικές...
Αφού της εξήγησα τα βασικά περί εστιακών αποστάσεων, τεχνικές μακροφωτογράφησης (όσα ξέρω...), ποιότητα φακών και σωμάτων κλπ μου ξεκαθάρησε ότι το budget της κυμαίνεται στα 1000-1300ευρώ. Οπότε με τις νέες κυκλοφορίες στο μυαλό μου της πρότεινα, μετά από μικρή έρευνα, το εξής σετάκι:
-Nikon D90 (σώμα)
-SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO
-Sigma 70-300/4-5.6 DG Macro (ποιά η διαφορά του από τον APO?)
Σύνολο 1327 ευρώ
Φαντάζομαι ότι ο τηλεφακός (70-300) δεν είναι αντάξιος του σώματος αλλά για "μεγάλο ζουμ" είναι αρκετός. Αν λάβουμε υπόψιν ότι πρόκειται για αρχάρια στον χώρο των dslr και γενικότερα της φωτογραφίας, αλλά με σοβαρές βλέψεις, πως σας φαίνεται το πακέτο;
Ευχαριστώ!
υ.γ.Η photoagora έχει εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπίας;