Προτάσεις για Σειρά ???

John Locke

AVClub Enthusiast
4 November 2007
1,088
να ειναι με λιγα επεισοδια
οτι δεν αρεσει στον Ζαγογιαννη
να μην ειναι σειρες αριστουργηματα που παθαινουν σοκ οι κριτικοι σαν τον Τιμογιαννακη
πχ σαν την ΕΦΗΒΕΙΑ
να ειναι κουλ και να εχουν υπεροχους χαρακτηρες σαν το white lotus

Δεν ξέρω τι αρέσει ή τι δεν αρέσει στον Ζαγογιαννη ή στους κριτικούς, αλλά αφού γράφεις ότι προτιμάς να είναι λίγα επεισόδια, το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε μίνι σειρές.
Θα σου δώσω λοιπόν, ένα δικό μου άτυπο top-10, με τυχαία σειρά:

Adolescence
Chernobyl
The Queen's Gambit
Band of Brothers
The Haunting of Hill House
Sharp objects
Dopesick
Mare of Easttown
Watchmen
Godless

+Cyberpunk: Edgerunners (αν σου αρέσουν τα άνιμε)

• Like
Reactions: billpeppas

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
21,632
Πανο , ποιο ειναι το αριστουργημα ; (εμενα και αν ξερει καποιος τον λογο) βγαινει σε link που δεν ανοιγει

1743865161574.png

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,031
Μεσευρώπη
Στέλιο αν μου επιτρέπεις μια πρόταση, The fall of the house of Usher. Εκτός συνηθισμένων, αν σε έχω εκτιμήσει σωστά θα σου αρέσει.
Ούτε αυτό άντεξα πέρα από το πρώτο επεισόδιο, άρα μπορεί να του αρέσει.

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
Δεν ξέρω τι αρέσει ή τι δεν αρέσει στον Ζαγογιαννη ή στους κριτικούς, αλλά αφού γράφεις ότι προτιμάς να είναι λίγα επεισόδια, το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε μίνι σειρές.
Θα σου δώσω λοιπόν, ένα δικό μου άτυπο top-10, με τυχαία σειρά:

Adolescence
Chernobyl
The Queen's Gambit
Band of Brothers
The Haunting of Hill House
Sharp objects
Dopesick
Mare of Easttown
Watchmen
Godless

+Cyberpunk: Edgerunners (αν σου αρέσουν τα άνιμε)
σ ευχαριστω φιλε θα τα ψαξω

• Like
Reactions: John Locke

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
Στέλιο αν μου επιτρέπεις μια πρόταση, The fall of the house of Usher. Εκτός συνηθισμένων, αν σε έχω εκτιμήσει σωστά θα σου αρέσει.
μαλλον μ εκτιμησες σωστα μου μυριζει συμπαθεστατο ευχαριστω και τον Ζαγογιαννη για την βοηθεια

να ειναι με λιγα επεισοδια
οτι δεν αρεσει στον Ζαγογιαννη
να μην ειναι σειρες αριστουργηματα που παθαινουν σοκ οι κριτικοι σαν τον Τιμογιαννακη
πχ σαν την ΕΦΗΒΕΙΑ
να ειναι κουλ και να εχουν υπεροχους χαρακτηρες σαν το white lotus
Χωρίς να γνωρίζω τί αρέσει και τί όχι σε συμμετέχοντες στο φόρουμ, θα πρότεινα δύο σειρές του Νέτφλιξ:
-The gentlemen
-Το πρόβλημα των τριών σωμάτων

• Like
Reactions: superfly

dvotsis

AVClub Enthusiast
30 October 2006
791
Εξαιρετική σειρά. Την έχω δει δύο φορές. Ξεκίνα τη χωρίς δεύτερη σκέψη!!

dvotsis

AVClub Enthusiast
30 October 2006
791
Καλές οι προτάσεις, το θέμα είναι, με το νόμο που ψήφισαν...που θα τις βλέπουμε???!!

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
490
Thessaloniki
Barry. 4 κύκλοι, από 8 επεισόδια, όλα μικρότερα των 40 λεπτών. σειρά που ανεξήγητα για εμένα δεν έγινε γνωστή. Πιο πολύ σάτιρα παρά κωμωδία, σε κάποια σημεία προκαλεί ανατριχίλα. δε θυμαμαι καποιο κακο επεισοδιο, εκλεισε μια χαρα, αν και θα μπορουσε να το τραβηξει αρκετα. Νομιζω αξιζει

• Like
Reactions: dvotsis

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,182
Reacher[Season 3]

486634207-693651803193862-1326672287714030841-n.jpg

https://www.imdb.com/title/tt9288030/episodes/?season=3

Μπορω να πω οτι παρολο τις ατελειωτες ευκολιες και τις ατελειωτες τρυπες απολαυσα αυτη τη σεζον περισσοτερο απο τις αλλες 2 και ειδικα το τελευταιο επεισοδιο ειναι ευκολα το καλυτερο της σεζον. Το οτι βλεπουμε κυριως Reacher ειναι πολυ μεγαλο ατου ειδικα οταν το παιζει κατασκοπος και με τα κολπα του προσπαθει να ανακαλυψει τι συμβαινει και να μην αποκαλυφθει. Το οτι εδειξαν μια ιστορια απο το παρελθον και εγινε μια σεζον εκδικησης την κανει να αποκτα ακομα περισσοτερο ενδιαφερον γιατι οταν μια σεζον εχει ενα στοχο και ο ηρωας ξερεις για πιο λογο πολεμαει αυτοματως αποκταει αλλη ουσια το σεναριο. Στα πολυ θετικα η ολη χημεια Reacher-Richard απολαυση να τους βλεπεις μαζι αλλα και ο τεραστιος Πολι[Olivier Richters] εκανε για πρωτη φορα τον Reacher να φανει Δαβιδ μπροστα του και ενταξει εδωσαν πονο στο τελευταιο. Επισης ο Ritchson μπηκε οντως στο χαρακτηρα του Reacher φαινεται οτι γουσταρει ακομα περισσοτερο το ρολο και μαζι με καποιες επικες ατακες προσφερει και αρκετο ευχαριστο γελιο. Βεβαια στη δευτερη σεζον θεωρω οτι ειχε αλλο στυλακι και η υποκριτικη του ανωτερη εδω ηταν λιγο ντελουλου περισσοτερο σαν την πρωτη σεζον το ολο στυλ. Και μπορει να ελειπαν τα ευτραπελα της 2ης σεζον με τους αφθαρτους ηρωες εδω οι ευκολιες στο σεναριο ειναι τελειως διαφορετικες κατι που οκ τις χωνευουμε γιατι αυτη ειναι η σειρα αναλαφρη διασκεδαστικη αλλα θα μπορουσε με διαφορες αλλαγες εδω και εκει να ανεβει 2-3 επιπεδα. Οπως και να εχει αναμενω την 4η ο χαρακτηρας μπορει να δωσει πολλες ιστοριες τα βιβλια του Jack Reacher ειναι κοντα στα 30 και εχουμε δει μονο τις ιστοριες απο τα 3 οποτε Ritchson stay strong and kick more asses. Μεταφορικα και κυριολεκτικα. 7.7/10

• Like
Reactions: sgatz

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,182
Severance[Season 2]

67d38676755a5.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11280740/episodes/?season=2

Αργησα αρκετα να δω το 10ο επεισοδιο της 2ης σεζον γιατι πραγματικα δεν ηθελα να τελειωσει τουλαχιστον για τωρα αυτη η υπεροχη σειρα. Το ειδα πριν λιγο και μπορω να πω οτι ηταν 100% αυτο που περιμενα για κλεισιμο της σεζον. Τρελο cliffhanger οπως μας ειχε αφησει στα κρυα του λουτρου και η 1η σεζον χωρις να ειναι κατι κακο μιας και ειναι ετσι πλασαρισμενο που απλα λες φερτε την επομενη σεζον τωρα και δεν ειναι κατι που θα ξεχασεις και 2 χρονια μετα οταν ξεκινησει η 3η. Θεωρω οτι η εξελιξη απο το κλεισιμο της 1ης και σε ολο αυτο που ειδαμε στη 2η ηταν στο 100% αυτο που περιμενε ο καθενας μας. Η τελειοτητα στο καθετι ειναι υποδειγματικη οι χαρακτηρες μας ειδικα οι 4 κεντρικοι παιζουν εξαιρετικα τις εκδοχες τους και εδω ομως θα βαλω και την καταπληκτικη Dichen Lachman που οκ στο 7ο εδωσε ρεσιταλ ενα επεισοδιο που δειχνει τι πραγματικα συμβαινει με τον χαρακτηρα με το 10ο να μαθαινουμε επιτελους τι ειναι το περιβοητο Cold Harbor[Παγωμενο Λιμανι] αλλα και τι υποδηλωνει ολη αυτη η δουλεια που εκανε ο Μαρκ στο γραφειο 2 χρονια. Προφανως δεν μας δειχνουν ολο το puzzle αλλα σιγα σιγα μαθαινουμε το ολο οραμα το Κιερ και της Lumon. Εχει πολυ ψωμι η σειρα και παρολο το μυστηριο της καταφερνει να ειναι μετρημενη και σε αντιθεση με αλλες δεν αφηνει το θεατη μονο με ερωτηματα αλλα απανταει στα περισσοτερα και λογικο εφοσον παει και για επομενη σεζον να μην καλυπτει το 100%. Ben Stiller στη σκηνοθεσια αρκετων επεισοδιων περα απο αγαπημενος ηθοποιος θα γινει και αγαπημενος σκηνοθετης οπως παει. Δειτε την χθες απο τις top σειρες της apple ιδιαιτερη μυστηρια που βαζει το θεατη σε σκεψη μιας και σηκωνει πολυ συζητηση το σεναριο της καθαρα απο συναισθηματικη αποψη και οχι μονο. 9.4/10

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,182
Yellowjackets[Season 3]

Screenshot-1.png

https://www.imdb.com/title/tt11041332/episodes/?season=3

Δεν περιμενα οτι θα δουμε κατι αξιολογο μετα την 2η σεζον και ομως περα απο την καπως αρχικη κρυαδα των πρωτων επεισοδιων μεχρι να παρει μπρος αυτο που ακολουθησε ηταν καθαρη παρανοια κυριως στο παρελθον μιας και το μελλον συνεχιζει να μου προκαλει λιγο βαρεμαρα περα απο ελαχιστα σημεια. Το παρελθον ενω ξερεις τι θα συμβει παραμενει το πιο ενδιαφερον κομματι της σειρας μιας και η αναγκη για επιβιωση αλλα και οπως βλεπουμε η παρανοια της διασκεδασης μεσα απο ολο αυτο που συμβαινει ειναι κατι πρωτογνωρο για τους ιδιους χαρακτηρες και ακομα και ο θεατης δεν περιμενει καποιες εξελιξεις λες δεν μπορει. Το αξιοσημειωτο με τη σειρα ειναι οτι ενω οκ ξερεις οτι καποιες φορες σε τρολαρει και βαζει μεσα το μαυρο χιουμορ σε αλλα σημεια γινετε σοβαρη με τους χαρακτηρες σε τελειως αψυχολογητο mood να κανουν πραξεις που ουτε και οι ιδιοι θα πιστευαν ποτε οτι θα κανουν. Με χαλασε οτι το παρελθον προσθεσαν 3 χαρακτηρες που δεν ειχαμε δει καθολου στις αλλες 2 σεζον σαν να φυτρωσαν ενα πραγμα αλλα και λιγο οι παραισθησεις και τα οραματα δεν ειχαν κατι να πουν επι του σεναριου εμειναν λιγο στο φλου. Δεν εχει επιβεβαιωθει 4η σεζον πιστευω εχει ψωμι για ακομα μια κυριως στο μελλον δεν μπορει να τελειωσει ετσι με το παρελθον επισης παρολο που η τελευταια σκηνη μας δινει ενα τελος ωστε να γινει η μεταβαση στο μελλον υπαρχουν πολλα ακομα μιας και ξερουμε σιγουρα για ενα φονο που δεν εχουμε δει αλλα και αρκετοι χαρακτηρες που δεν υπαρχουν στο μελλον οποτε δεν στεκει να τελειωσει ετσι. Μου αρεσε περισσοτερο απο την 2η σεζον και λιγο λιγοτερο απο την πρωτη. Σιγουρα ηταν η πιο σκοτεινη ειδικα μετα τη μεση και αρκετα πιο εντονο το horror στοιχειο αν και απλα πινελιες η σειρα ειναι πρωτα ατμοσφαιρα και επειτα ολα τα αλλα. 8/10