Προτάσεις για Σειρά ???

Van Helsing κανεις;

βρηκα το νημα.. βλεπω οι αποψεις διιστανται

Όχι.. μη μου το κάνεις αυτό.. :laugh:
άρχισε μία που την έχω δει ή την βλέπω.. να έχουμε να λέμε.. :p

5.5 στο Imdb... :cool:

Ρίξε έστω μία ματιά Luke Cage.. έχει ωραίους διαλόγους...και μουσική! :cool:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για Banshee είχαμε πει οι 2 μας... ?? (με τόσο και τόσα δεν θυμάμαι!)

Κλασσική σειρά που γίνεται άνετα comic.. και έχει κάτι ξεκαθαρίσματα... λές και παίζει ο Man in Black ή ο Saint of Killers !! ;)

Last edited:
Για banshee και luke cage εχω ακουσει τα καλυτερα. Banshee εχω δει 1-2 επεισοδια, ενδιαφερον φαινεται αλλα δεν με ξετρελλανε για να κατσω να αφιερωσω χρονο. Και luke cage θελω να δω, αλλα σκεψου οτι δεν εχω καν τελειωσει daredevil (ειμαι καπου στη μεση). Το ειχα και στα MMO αυτο το προβλημα. Ξεκινουσα εναν χαρακτηρα και καποια στιγμη ελεγα "να δω πως ειναι και ενας αλλος;" και τελικα δεν maxαρα ποτε κανεναν :) Ετσι και εδω, αρχιζω σειρα, γουσταρω και μετα απο λιγο αρχιζω αλλη και μενω στη μεση.

To Banshee εξελίσσεται πολύ δυνατά πάντως.. έχει συνέχεια νέες καταστάσεις..
και έχει καταπληκτική κινηματογράφηση.. αλλά και δυνατούς χαρακτήρες κάθε είδους!!

Και έχει και πολύ καλές γυναίκες! :cool:

Θα σου έλεγα να ξαναδείς μερικά επεισόδια από την αρχή της 1η σεζόν.. και θα καταλάβεις!

Το βλέπανε και γυναίκες όπως είχα δει.. γουστάραν πολύ τον πρωταγωνιστή.. :p

** Άμα δεις το θέμα του Banshee του έχω κάνει εκτενή σχολιασμό.. και του ξανακάνω.. no problem! :cool:

Εγώ παρατηρώ οτι αναγκάζομαι να ρίχνω τα στανταρντς μου στις τηλεοπτικές σειρές. Και πιστεύω οτι πολλοί θα το έχετε συναντήσει ή θα το συναντήσετε.
Τι εννοώ... Οταν ξεκίνησα να παρακολουθώ σειρές, είχα μπροστά μου μια θάλασσα τίτλων. Ολες τις σειρές που γυρίστηκαν απο καταβολής τηλεόρασης. Φιλτράροντάς τες με το προσωπικό μου γούστο απέρριψα αμέσως τις σαπουνόπερες, τις τεχνολογικά απαρχαιομένες (δεν μπορώ πχ. το να είναι στραμένοι οι ηθοποιοί ακίνητοι προς την κάμερα και να μιλάνε δυνατά για να τους πιάνει το μικρόφωνο), τις φανερά ψεύτικα γυρισμένες και φυσικά αυτές που είχαν θέματα που δεν με ενδιέφεραν. Πάλι όμως ευτυχώς απέμενε ένας τεράστιος όγκος σειρών που με ενδιέφεραν. Ειδικά απο το '90 και μετά. Απο αυτές ξεδιάλεξα με ποιές θα πρωτο ασχοληθώ. Είμαι space-fi kai sci-fi λάτρης και ξεκίνησα με τα γνωστά. Galactica, Lost, X-Files... - γενικά τους κορυφαίους τίλους και πάντα το μενού περιελάμβανε σειρές απο όλα τα είδη που με ενδιέφεραν. Κατόπιν ήρθαν τα Game of Thrones, Walking dead, Breaking bad, και τέτοια.
Το πρόβλημα για το οποίο μίλησα στην αρχή, προέκυψε όταν οι σειρές άρχισαν να εξαντλούνται. Με τον ρυθμό (μάλλον συντηρητικό θα έλεγα) που τις βλέπω τα τελευταία χρόνια, έχω δει σχεδόν κάθε σειρά που έχει πάρει καλές κριτικές και κάθε σειρά που χωρίς καλές κριτικές, με ικανοποίησε μετά απο το δοκιμαστικό που τους έκανα. (Τότε ήταν που συμπέρανα οτι οι βαθμολογίες του imdb μπορεί να μήν έχουν καμμία σχέση με την δική μου πραγματικότητα).
Οι καλές σειρές που παρακολουθώ, η μιά θα βγάλει καινούργια σαιζόν σε 1 χρόνο, η άλλη σε 7 μήνες, η άλλη ακυρώθηκε, κλπ, και έτσι φτάνω τώρα στο σημείο, να ψάχνω για σειρές απο το καλάθι. Βάζω λ´λεξεις αναζήτησης, να δω ποιές σειρές θα φέρει το google και το imdb στην επιφάνεια, αρχίζω να ψάχνω περι τίνος πρόκειται, κατεβάζω μερικά αρχικά επεισόδια, και γενικά πάω ψάχνοντας. Αυτό που ξέρω είναι οτι αργά ή γρήγορα, κι αυτά θα στερέψουν...
Και μετά ?

(Μετά μάλλον θα μπορέσω επιτέλους να πάω για ύπνο... :)

Last edited:
Εγώ τα τελευταία χρόνια άρχισα να βλέπω σειρές.. πριν μόνο ταινίες..
Μετά το Lost έκανα κάνα 2 χρόνια να ξαναδώ σειρά.. :p

Κάπου εκεί στην 2η σεζόν του GOT αποφάσισα να αρχίσω να ξαναβλέπω..
και έκανα και κάποιες παραδοχές για να μην μου την ξανασπάσει κάτι έτσι.. :p

Διαπίστωσα ότι όντως μπορούν να υπάρξουν καλές σειρές και παραγωγές.. επιπέδου κινηματογραφικής ταινίας πλέον..
ενώ και η εξέλιξη της τεχνολογίας την έκανε πιο προσιτή.. γρήγορη και καλή.. και για τις σερές.

Αν και η θεματολογία που μπορώ να δω έχει ευρύ φάσμα..
μπορώ να πω ότι το 1ο κριτήριο μου πλέον στις σειρές είναι τα Studios που τις βγάζουν..

Αποφεύγω τα πολύ γνωστά ABC, CBS, NBC..
και προτιμώ άλλα που έχουν και πιο ειδικά στάνταρ στις σειρές που βγάζουν..

Βέβαια κατά γενική ομολογία η Αμερικάνικη TV περνάει την χρυσή εποχή της..
και αυτό το πράγμα μας ήρθε βολικό και σε εμάς..
που με την κρίση αυτή στραφήκαμε περισσότερο στην οικιακή διασκέδαση! :cool:

Τα νέα λένε ότι και το 2017 θα υπάρξει και πάλι ρεκόρ σεναρίων για σειρές στην TV..
οπότε μένει να φτιάξει ο καθένας τα δικά του κριτήρια για το τι θα βλέπει!

Υπάρχουν τουλάχιστον 100 εξαιρετικές σειρες με αρκετές σεζόν η κάθε μία. Θέλει χρόνια για να τις δει κάποιος εκτός αν βλέπει 10 επεισόδια τη μέρα. Κάθε χρόνο βγαίνουν καινούργιες. Οτιδήποτε έχει στο imdb πάνω από 8.5 είναι καλή σειρά.

Send from my Note 3 with Note 7 Port Rom

Blue08, πες μου σε παρακαλώ, έχει δημιουργηθεί νήμα για το The Night Of? Επειδή έψαξα και δεν βρήκα, αλλά το search δεν δουλεύει όπως ξέρεις πάντα σωστά.
Το τελείωσα και θέλω να γράψω, ώστε να το δουν κι άλλοι.

Όχι δεν έχει νήμα..
Έχει αναφερθεί εδώ.. και στο θέμα με τις μίνι σειρές..

Μιας και είναι μίνι σειρά, θα σου έλεγα να γράψεις εκεί! ;)

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Σειρά ???

Εγώ παρατηρώ οτι αναγκάζομαι να ρίχνω τα στανταρντς μου στις τηλεοπτικές σειρές. Και πιστεύω οτι πολλοί θα το έχετε συναντήσει ή θα το συναντήσετε.
Τι εννοώ... Οταν ξεκίνησα να παρακολουθώ σειρές, είχα μπροστά μου μια θάλασσα τίτλων. Ολες τις σειρές που γυρίστηκαν απο καταβολής τηλεόρασης. Φιλτράροντάς τες με το προσωπικό μου γούστο απέρριψα αμέσως τις σαπουνόπερες, τις τεχνολογικά απαρχαιομένες (δεν μπορώ πχ. το να είναι στραμένοι οι ηθοποιοί ακίνητοι προς την κάμερα και να μιλάνε δυνατά για να τους πιάνει το μικρόφωνο), τις φανερά ψεύτικα γυρισμένες και φυσικά αυτές που είχαν θέματα που δεν με ενδιέφεραν. Πάλι όμως ευτυχώς απέμενε ένας τεράστιος όγκος σειρών που με ενδιέφεραν. Ειδικά απο το '90 και μετά. Απο αυτές ξεδιάλεξα με ποιές θα πρωτο ασχοληθώ. Είμαι space-fi kai sci-fi λάτρης και ξεκίνησα με τα γνωστά. Galactica, Lost, X-Files... - γενικά τους κορυφαίους τίλους και πάντα το μενού περιελάμβανε σειρές απο όλα τα είδη που με ενδιέφεραν. Κατόπιν ήρθαν τα Game of Thrones, Walking dead, Breaking bad, και τέτοια.
Το πρόβλημα για το οποίο μίλησα στην αρχή, προέκυψε όταν οι σειρές άρχισαν να εξαντλούνται. Με τον ρυθμό (μάλλον συντηρητικό θα έλεγα) που τις βλέπω τα τελευταία χρόνια, έχω δει σχεδόν κάθε σειρά που έχει πάρει καλές κριτικές και κάθε σειρά που χωρίς καλές κριτικές, με ικανοποίησε μετά απο το δοκιμαστικό που τους έκανα. (Τότε ήταν που συμπέρανα οτι οι βαθμολογίες του imdb μπορεί να μήν έχουν καμμία σχέση με την δική μου πραγματικότητα).
Οι καλές σειρές που παρακολουθώ, η μιά θα βγάλει καινούργια σαιζόν σε 1 χρόνο, η άλλη σε 7 μήνες, η άλλη ακυρώθηκε, κλπ, και έτσι φτάνω τώρα στο σημείο, να ψάχνω για σειρές απο το καλάθι. Βάζω λ´λεξεις αναζήτησης, να δω ποιές σειρές θα φέρει το google και το imdb στην επιφάνεια, αρχίζω να ψάχνω περι τίνος πρόκειται, κατεβάζω μερικά αρχικά επεισόδια, και γενικά πάω ψάχνοντας. Αυτό που ξέρω είναι οτι αργά ή γρήγορα, κι αυτά θα στερέψουν...
Και μετά ?

(Μετά μάλλον θα μπορέσω επιτέλους να πάω για ύπνο... :)

απο περιεργεια, ποσο χρονο διαθετεις για τηλεθεαση, ανεξαρτητως περιεχομενου (ζωντανα αθλητικα, ταινιες, τηλεοπτικες σειρες), ανα μεσο ορο καθε ημερα. Ρωταω γιατι το ποστ σου ειναι στα ορια του τρολαρισματος :D , οταν αρκετοι εχουν το αντιστροφο προβλημα (πολλες καλες σειρες - περιορισμενος χρονος). Προσωπικα, μπορω να διαθεσω (μεσος ορος και για τις 7 ημερες) 1-1.5 ωρα την ημερα και οπως καταλαβαινεις σε ζηλευω!! :)

Παντως και εγω συμφωνω με τον @king2009 οτι, αν δεν ψαχνεις συγκεκριμενη θεματολογια, υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλες καλες σειρες στην τελευταια δεκαετια (ωστε να μην φαινονται απαρχαιομενες).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Σειρά ???

απο περιεργεια, ποσο χρονο διαθετεις για τηλεθεαση, ανεξαρτητως περιεχομενου (ζωντανα αθλητικα, ταινιες, τηλεοπτικες σειρες), ανα μεσο ορο καθε ημερα. Ρωταω γιατι το ποστ σου ειναι στα ορια του τρολαρισματος :D , οταν αρκετοι εχουν το αντιστροφο προβλημα (πολλες καλες σειρες - περιορισμενος χρονος). Προσωπικα, μπορω να διαθεσω (μεσος ορος και για τις 7 ημερες) 1-1.5 ωρα την ημερα και οπως καταλαβαινεις σε ζηλευω!! :)

Παντως και εγω συμφωνω με τον @king2009 οτι, αν δεν ψαχνεις συγκεκριμενη θεματολογια, υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλες καλες σειρες στην τελευταια δεκαετια (ωστε να μην φαινονται απαρχαιομενες).

Δεν βλέπω τηλεόραση, παραμόνο όταν πρόκειται για σειρές ή ταινία. Mέσος όρος, 2 επεισόδια την μέρα = 1 season την εβδομάδα. Αρα, 1 σειρά των 4 seasons τον μήνα, αρα 12 σειρές τον χρόνο :)
10 χρόνια που τα συζητάμε = 120 τελειωμένες καλές σειρές. Το πρόβλημα που περιγράφω, δεν είναι το αν υπάρχουν πχ. 12 καλές 4ρες σειρές τον χρόνο, αλλά, όταν εκλείψουν αυτές τι θα βλέπουμε στο μεσοδιάστημα όταν κάνουν 1 χρόνο διάλειμα μεταξύ των seasons τους.
Μη ξεχνάμε οτι τα πρώην 22-23-24 επεισόδια τον χρόνο, εχουν γίνει 12-13 και συχνά 8-10...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντίθετα, εγώ θεωρώ εσάς τυχερούς που δεν έχετε (λόγω συνθηκών) πολύ χρόνο καθημερινά για περισσότερα επεισόδια ή διαφορετικές σειρές, αλλά απο την άλλη, έχετε έτσι μπροστά σας μια αποθήκη αρκετών επόμενων χρόνων να διαλέγετε τα καλύτερα. Ετσι ένας γνωστός θεωρεί τυχερό εμένα που δεν έχω ακόμα αρχίσει την τελευταιά season του walking dead...

Last edited:
Αντικειμενικα, 2 επεισοδια μ.ο. την ημερα δεν μοιαζει πολυ. Αυτο σημαινει ομως οτι μπορει π.χ. μια μερα να δεις ταινια και την αλλη μερα να δεις 4 επεισοδια. Αυτο προσωπικα δεν γινεται με τιποτα. Να ειμαι ειλικρινης, το μονο που μου εχει λειψει απο τη διασκεδαση μου εντος του σπιτιου ειναι το gaming. Για να ασχοληθω με ενα παιχνιδι θελω να εχω αρκετη ανεση σε χρονο. 2-3 ωρες "μονομπλοκ". Ασε που πλεον τα παιχνιδια εχουν γινει τοσο πολυπλοκα που θελεις τοσο χρονο, ειδικα στην αρχη για να μπεις στο κλιμα. Δοκιμασα να παιξω hitman absolution και thief και οριακα εβγαλα το tutorial. Κουραζομαι μονο και μονο στη σκεψη του τι πρεπει να κανω. FPS που επαιζα, δεν εχω ικανο μηχανημα να ανταποκριθει. Εχω προτιμησει μια μεση λυση προς το παρον με την στυλ netflix υπηρεσια της nvidia που τρεχει πανω στο shield tv. Ελπιζω να ξανα ασχοληθω οταν βγει το nintendo switch.

Άμα δεν έχεις παιδιά, έχεις περισσότερο χρόνο! :p

Κανά 2-3 Games που παίζω.. κοιτάω και τα walkthrough.. :p (spoilers) :laugh:

Χάρη.. Lara Croft δεν παίζεις?? :cool:

Άμα δεν έχεις παιδιά, έχεις περισσότερο χρόνο! :p

Κανά 2-3 Games που παίζω.. κοιτάω και τα walkthrough.. :p (spoilers) :laugh:

Χάρη.. Lara Croft δεν παίζεις?? :cool:

Lara Croft δεν εχω παιξει τα παλια (γιατι δεν ειχα playstation). Επαιξα λιγο (μεσω της υπηρεσιας της nvidia) το Tomb Raider (2013 βγηκε νομιζω). Δεν ηταν κακο, αλλα δεν με κρατησε να συνεχισω.

Το θέμα με τις σειρές το έχω και εγώ...και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο και εγώ νιώθω ότι οι επιλογές μου για κάτι καλό (με τα δικά μου γούστα) μειώνονται. Επίσης μου αρέσει να έχω έναν ολόκληρο κύκλο στα χέρια μου για να ξεκινήσω.
Είμαι λάτρης των σκανδιναβικών αστυνομικών στυλ Forbrydelsen και Bron/Broen. Το περσινό Τrapped ήταν καλό και περιμένω να τελειώσει ο δεύτερος κύκλος του Fortitude για να τον δω αν και δεν μου άρεσε και τόσο. Από αμερικάνικα συνεχίζω και βλέπω τα How to get away with murder, Vikings, House of Cards.
Επίσης λατρεύω τα βρετανικά. Η αγαπημένη μου σειρά Overall είναι το Life On Mars, έχοντας απολαύσει το Ashes to Ashes, MI-5, Hustle, Whitechapel, Wire in the Blood, Midsomer Murders, Night Manager, The Fall, Sherlock, Hunted, The Game.
To θέμα είναι ότι όσα ξεκίνησα φέτος δεν μπορώ να πω ότι με κράτησαν. To Stranger Things δεν είδα καν το δεύτερο επεισόδιο, το Westworld επίσης δεν έχω βάλει το δεύτερο. Έχω σε αναμονή το Expanse.
Έχετε να προτείνετε κάτι;;;
:offtopic::offtopic:
Τα adventure η μεγάλη αδυναμία.
Πια άντε να παίξω ένα κάθε 2 χρόνια. Αν έχει βγει κανένα καλό την τελευταία 3ετία προτείνετέ το!

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Σειρά ???

Το θέμα με τις σειρές το έχω και εγώ...και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο και εγώ νιώθω ότι οι επιλογές μου για κάτι καλό (με τα δικά μου γούστα) μειώνονται. Επίσης μου αρέσει να έχω έναν ολόκληρο κύκλο στα χέρια μου για να ξεκινήσω.
Είμαι λάτρης των σκανδιναβικών αστυνομικών στυλ Forbrydelsen και Bron/Broen. Το περσινό Τrapped ήταν καλό και περιμένω να τελειώσει ο δεύτερος κύκλος του Fortitude για να τον δω αν και δεν μου άρεσε και τόσο. Από αμερικάνικα συνεχίζω και βλέπω τα How to get away with murder, Vikings, House of Cards.
Επίσης λατρεύω τα βρετανικά. Η αγαπημένη μου σειρά Overall είναι το Life On Mars, έχοντας απολαύσει το Ashes to Ashes, MI-5, Hustle, Whitechapel, Wire in the Blood, Midsomer Murders, Night Manager, The Fall, Sherlock, Hunted, The Game.
To θέμα είναι ότι όσα ξεκίνησα φέτος δεν μπορώ να πω ότι με κράτησαν. To Stranger Things δεν είδα καν το δεύτερο επεισόδιο, το Westworld επίσης δεν έχω βάλει το δεύτερο. Έχω σε αναμονή το Expanse.
Έχετε να προτείνετε κάτι;;;
:offtopic::offtopic:
Τα adventure η μεγάλη αδυναμία.
Πια άντε να παίξω ένα κάθε 2 χρόνια. Αν έχει βγει κανένα καλό την τελευταία 3ετία προτείνετέ το!

To Luther φανταζομαι οτι ξεχασες να το γραψεις και οχι οτι δεν το εχεις δει :) Το the Hour επισης θα σου προτεινα οπως επισης και το καταπληκτικο the Honorable Woman, που ειναι απο τις καλυτερες μινι-σειρες που εχω δει ποτε στη ζωη μου.
Το hunted και το The Game πραγματικα απορω πως αντεξες να τα δεις. Γουσταρω Melissa George, αλλα σε β' ρολο. Ως πρωταγωνιστρια δεν νομιζω οτι "το 'χει". Το the Game πιστευα οτι θα το λατρευα, αλλα εβγαλα μετα βιας τον πιλοτο. Ριξε μια ματια επισης στο Berlin Station που βλεπω φανατικα αυτον τον καιρο.

Σωστά τα λέει ο AVPAP. Το Luther!
Kαι αφού είδες το Fortitude και το Trapped, που είναι 2 σειρές για τις οποίες αναφέρθηκα εκτενώς, θα σου προτείνω να δεις το Top of the Lake (7 επεισόδια) και το Broadchurch με τον τεράστιο D. Tennant. Έχουμε παρόμοια γούστα, θα σου αρέσουν. Είναι μίνι σειρές (αν και το τελευταίο δευτεροσεζονίστηκε νομίζω :)))))))

YΓ. Λατρεύω και τα adventures, αν και έχω να παίξω χρόνια! Λόγω έλλειψης χρόνου, δεν πιάστηκα με κανένα. Μου θύμισες τα Point and Click που έπαιζα, έγραφα και walk-throughs και τα έστελνα στον μέγιστο Α. Τσουρινάκη κάποτε, στους καιρούς του Pixel και αργότερα του PC Master. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τίποτα από όσα λέω τώρα, εξαρτάται από την ηλικία σου. Αν είσαι πάνω από 40 και πάνω, με νιώθεις σίγουρα :-)

ΥΓ2. Ξεκίνησα μία νέα μίνι σειρά, για την οποία δεν ξέρω αν γνωρίζει ακόμα και ο Blue08. Σε λίγες μέρες θα την τελειώσω και θα αναφερθώ εκτενώς. Για να βοηθήσω, έχει να κάνει με πολύτιμη πέτρα.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για Σειρά ???

Είναι μίνι σειρές (αν και το τελευταίο δευτεροσεζονίστηκε νομίζω :)))))))

Σωστά... Δεν είναι όμως τόσο καλή σαν την πρώτη.

ΥΓ2. Ξεκίνησα μία νέα μίνι σειρά, για την οποία δεν ξέρω αν γνωρίζει ακόμα και ο Blue08. Σε λίγες μέρες θα την τελειώσω και θα αναφερθώ εκτενώς.
Για να βοηθήσω, έχει να κάνει με πολύτιμη πέτρα.

Θέλεις να πεις ότι μου έχει ξεφύγει ?? :p
Πότε άρχισε αυτή η σειρά ? :cool:

* Όλα τα Lara Croft στο PC τα έχω παίξει!
Το τελευταίο βγήκε φέτος.. το τελείωσα.. αλλά επιστρέφω για να εξερευνήσω τα πάντα.. ότι μου ξέφυγε!! ;)

Είχα προσωπική αλληλογραφία μαζί του. Έχω χειρόγραφά του. Τον σέβομαι απεριόριστα. Ήταν παλήκαρος! Μου έγραφε προσωπικά και το έκανε σε πολύ κόσμο, ήταν ο χαρακτήρας του τέτοιος. Δεν βαριόταν να γράφει, να μελετάει, να παίζει, να ψάχνει. Ένας θεός της εποχής στην Ελλάδα για τον κόσμο των Adventures. Μου είχε γράψει νομίζω ,και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ότι παίζοντας το LOOM, είχε κλάψει σε κάποια στιγμή. Ένα adventure βασισμένο στη μουσική, για τους πολύ φανατικούς. Άλλες εποχές, τις θυμάμαι με μεγάλη χαρά και βασικά συγκινούμαι. Δισκέττες, αναμονή για να φορτώσει η επόμενη σκηνή, αλλαγή δισκέττας και πάλι αλλαγή αν γύριζες πίσω κλπ.

Σειρά του 2016 είναι. Δεν είπα ότι σου έχει ξεφύγει. Είπα ότι δεν είμαι σίγουρος αν ακόμη κι εσύ τη γνωρίζεις. Επειδή ψάχνοντας εδώ, δεν βρήκα κάτι. Αλλά θα μιλήσω σύντομα εκτενέστερα :)))))))))))