Εγώ παρατηρώ οτι αναγκάζομαι να ρίχνω τα στανταρντς μου στις τηλεοπτικές σειρές. Και πιστεύω οτι πολλοί θα το έχετε συναντήσει ή θα το συναντήσετε.
Τι εννοώ... Οταν ξεκίνησα να παρακολουθώ σειρές, είχα μπροστά μου μια θάλασσα τίτλων. Ολες τις σειρές που γυρίστηκαν απο καταβολής τηλεόρασης. Φιλτράροντάς τες με το προσωπικό μου γούστο απέρριψα αμέσως τις σαπουνόπερες, τις τεχνολογικά απαρχαιομένες (δεν μπορώ πχ. το να είναι στραμένοι οι ηθοποιοί ακίνητοι προς την κάμερα και να μιλάνε δυνατά για να τους πιάνει το μικρόφωνο), τις φανερά ψεύτικα γυρισμένες και φυσικά αυτές που είχαν θέματα που δεν με ενδιέφεραν. Πάλι όμως ευτυχώς απέμενε ένας τεράστιος όγκος σειρών που με ενδιέφεραν. Ειδικά απο το '90 και μετά. Απο αυτές ξεδιάλεξα με ποιές θα πρωτο ασχοληθώ. Είμαι space-fi kai sci-fi λάτρης και ξεκίνησα με τα γνωστά. Galactica, Lost, X-Files... - γενικά τους κορυφαίους τίλους και πάντα το μενού περιελάμβανε σειρές απο όλα τα είδη που με ενδιέφεραν. Κατόπιν ήρθαν τα Game of Thrones, Walking dead, Breaking bad, και τέτοια.
Το πρόβλημα για το οποίο μίλησα στην αρχή, προέκυψε όταν οι σειρές άρχισαν να εξαντλούνται. Με τον ρυθμό (μάλλον συντηρητικό θα έλεγα) που τις βλέπω τα τελευταία χρόνια, έχω δει σχεδόν κάθε σειρά που έχει πάρει καλές κριτικές και κάθε σειρά που χωρίς καλές κριτικές, με ικανοποίησε μετά απο το δοκιμαστικό που τους έκανα. (Τότε ήταν που συμπέρανα οτι οι βαθμολογίες του imdb μπορεί να μήν έχουν καμμία σχέση με την δική μου πραγματικότητα).
Οι καλές σειρές που παρακολουθώ, η μιά θα βγάλει καινούργια σαιζόν σε 1 χρόνο, η άλλη σε 7 μήνες, η άλλη ακυρώθηκε, κλπ, και έτσι φτάνω τώρα στο σημείο, να ψάχνω για σειρές απο το καλάθι. Βάζω λ´λεξεις αναζήτησης, να δω ποιές σειρές θα φέρει το google και το imdb στην επιφάνεια, αρχίζω να ψάχνω περι τίνος πρόκειται, κατεβάζω μερικά αρχικά επεισόδια, και γενικά πάω ψάχνοντας. Αυτό που ξέρω είναι οτι αργά ή γρήγορα, κι αυτά θα στερέψουν...
Και μετά ?
(Μετά μάλλον θα μπορέσω επιτέλους να πάω για ύπνο...