Προτάσεις για Σειρά ???

Χαμένε, κανόνισε ... είχα να δω σειρά αιώνες και την άρχισα σήμερα γιατί είδα που είπες καλά λόγια ...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για Σειρά ???

.
RATCHED
πολυ καλο μεχρι το 6ο επεισοδιο
με ξενερωσαν τα 7 και 8

Χαμένε, κανόνισε ... είχα να δω σειρά αιώνες και την άρχισα σήμερα γιατί είδα που είπες καλά λόγια ...

Κανονίστε και οι δυ'ο σας.

Το ξεκίνησα γιατί μου άρεσε πολύ η μουσική στο τρέιλερ,αλλά στην σειρ'α δεν παίζει..

Στους τίτλους εισαγωγής πάντως παίζει το dance macabre του Σαιν Σανς, πολύ πετυχημένη επιλογή !

Στους τίτλους εισαγωγής πάντως παίζει το dance macabre του Σαιν Σανς, πολύ πετυχημένη επιλογή !

Δεν την έχω δει τη σειρά, αλλά το συγκεκριμένο συμφωνικό ποίημα είναι από τα αγαπημένα μου, πραγματικό αριστούργημα.

Την ξεκίνησα,με σόκαρε λίγο,αρκετά ωμή αλλά εξαιρετική καλλιτεχνική διεύθυνση (κοστούμια,περιβάλλον κλπ)

Καλό το danse macabre,ότι πρέπει για εισαγωγή αλλά η μουσική του τρέιλερ με το πιάνο που με συνεπήρε είναι αυτή :

https://www.youtube.com/watch?v=_4FuzSOKLLY

Θα την συνεχίσω μέχρι τέλους..

Westworld[Season 3]
44ltpjx05rg41.png

https://www.imdb.com/title/tt0475784/episodes?season=3&ref_=tt_eps_sn_3

Μια αρκετα πιο ευθυς σεζον σε σχεση με την αρκετα μπερδεμενη δευτερη μια σεζον ομως που δεν μπορει να χαρακτηριστει 100% westworld. Και αυτο γιατι διαδραματιζεται στον εξω κοσμο ενα φουτουριστικο υπερθεαμα με αρκετα μεγαλο budget που θα ειναι το υποβαθρο για την κοντρα μεταξυ robot/ανθρωπων-ΑΙ. Η σεζον ξεκινησε αρκετα καλα και ολα εβαιναν καλα μεχρι λιγο πριν το τελος που δεν ειδαμε αυτο που περιμεναμε αντιθετως με την δραση και τον υποτονικο χαρακτηρα του τελευταιου επεισοδιου ολη η σεζον μου φανηκε σαν ενα μεγαλο filler και ολη την ουσια δειχνουν να την μεταφερουν για την τεταρτη σεζον οπως δειχνουν και οι τελευταιες σκηνες. Συνολικα η σεζον ηταν αρτια και πηγαινε προς μια κατευθυνση την οποια ξεραμε απο το πρωτο επεισοδιο με καποιες επιπλοκες σε σημεια. Η σειρα για ακομα μια φορα θετει μερικα μειζων θεματα οπως αν υπαρχει ελευθερη βουληση και πως διαμορφωνεται το μελλον καποιου. Θελω η τεταρτη σεζον να ειναι η τελευταια να μην το τραβηξουν αλλο και να κλεισει οπως αρμοζει σε μια τετοια σειρα του HBO. 8.5/10

The Haunting of Bly Manor
bly-manor-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10970552/?ref_=nv_sr_srsg_0

O Mike Flanagan που δημιουργησε και το Hill Ηouse φτιαχνει ακομα ενα αριστουργημα που για μενα ειναι ενα σκαλι πανω. Λιγοτερα στοιχεια horror με την ιδια creepy ατμοσφαιρα με πραγματικα εξαιρετικους ηθοποιους απο την Pedretti μεχρι τα 2 μικρα παιδακια που δεν μπορω να πιστεψω πως επαιξαν τοσο καλα το ρολο τους και με ενα τελος που τελειωνει και νιωθεις ολοκληρωμενος για αυτο που ειδες. Η σειρα μπαινει για τα καλα στο βασικο μυστηριο στο 5 επεισοδιο δινοντας μας πολλες απαντησεις σε μια τελειως mindf@ck σκηνοθεσια. Το 8 επεισοδιο ειναι επισης υπεροχο με την εξηγηση του lore της επαυλης και στο 9 επεισοδιο στο τελευταιο μισαωρο της σειρας κανει μια τριπλα απο αυτες που κανουν οι καλυτεροι ποδοσφαιριστες και το γυρναει σε ιστορια αγαπης και ειλικρινα καταφερνει να βγαλει απειρο συναισθημα σε αυτο τον λιγο χρονο μεχρι να τελειωσει. Η σειρα δειχνει πιο ωριμη απο το Hill House το οποιο μπορει να ειναι πιο τρομακτικο αλλα για να γινει καθαρο 10αρι θα επρεπε να δωσει πιο ξεκαθαρες απαντησεις στο τελος εδω ομως η σειρα τελειωνει και δεν σου λειπει καμια απαντηση ο καθε χαρακτηρας χαραξε την δικη του πορεια και εξηγηθηκαν τα παντα. 9.9/10

Φίλε μας king Οσο αστείο και να φανεί,αυτά με στοιχειωμένα,πνεύματα και παιδάκια,με φοβίζουν απίστευτα.Μου αρ'εσουν αλλά με τρομάζουν!

Αποκλείεται να την δώ την σειρά εδώ που είμαι ολομόναχος !!

Στην Αθήνα και με την αδελφή μου στο πίσω δωμάτιο.

(Ενώ με τις σπλατεριές δεν κωλώνω,είμαι λιγάκι άρρωστος)

Φίλε μας king Οσο αστείο και να φανεί,αυτά με στοιχειωμένα,πνεύματα και παιδάκια,με φοβίζουν απίστευτα.Μου αρ'εσουν αλλά με τρομάζουν!

Δημητρη να ερθω να την δουμε μαζι ?

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Σειρά ???

.
RATCHED
πολυ καλο μεχρι το 6ο επεισοδιο
με ξενερωσαν τα 7 και 8
Είχες απόλυτο δίκαιο, μέχρι το 6 βλεπόταν, το 7ο και 8ο ήταν μέγιστες π@π@ριες, γιατί ως συνήθως θα είδαν ότι είχαν καλά νούμερα και έστριψαν την πλοκή στην κατεύθυνση και 2ης σεζόν...

Η κατάρα με όλες τις καλές σειρές....

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειναι τοσο τρομακτικη οσο το Hill House σε βαζει ομως μεσα στον κοσμο της και σε κανει να αγαπησεις τους χαρακτηρες και την πλοκη της. Να την δεις οποτε μπορεσεις.

Tο Rached δυστυχώς από ένα σημείο και μετά δεν μου αρεσε καθόλου ...

Ξεκίνησα το "The Queen's Gambit " , δεν είναι τίποτα φοβερό τα πρώτα επεισόδια,
αλλά ας πούμε το απολαμβάνω ένα κλικ περισσότερο.

Making a Murderer[Season 2]
MV5-BMTg4-Mjc1-Nj-E4-Ml5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-Mjk2-Nj-A1-Nj-M-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5189670/episodes?season=2

Η συγκεκριμενη σειρα-ντοκιμαντερ του Netflix οπως και στην πρωτη σεζον μπορει να φερει μονο οργη σε οποιον την παρακολουθησει και κατανοησει τι πραγματικα συμβαινει σε αυτο τον κοσμο-βουρκο. 1 ανθρωπος που περασε 18 χρονια στη φυλακη ενω ηταν αθωος και ξανα περναει τα ιδια τα τελευταια 13 χρονια ενω ειναι παλι αθωος. Μαζι ειναι και ο ανιψιος του που στα 16 του χρονια 2 διεφθαρμενοι αστυνομικοι του απεσπασαν ψευδη ομολογια και θα βγει στα 59 του χρονια ενω ειναι αθωος. Η Kathleen Zellner η δικηγορος που εχει τις περισσοτερες αθωωσεις παγκοσμιως για ανθρωπους που περασαν αδικα τη ζωη τους στην φυλακη περναει απο κοσκινο κυριολεκτικα την υποθεση πραγματικα μπραβο της και μας ανοιγει τα ματια τη στιγμη που το 2005 υπηρχε μια τελειως εσφαλμενη παραποιηση-αποκρυψη σημαντικων στοιχειων. Δυστυχως ομως αυτο που συμβαινει η ολη πλεκτανη που εχουν στησει αστυνομικοι-εισαγγελεας οταν εβαλαν 2 αθωους ανθρωπους φυλακη το 2005 κανει την υποθεση πραγματικα δυσκολη. Παραλληλα βλεπουμε και τις οικογενειες τους τι περνανε και την ολη καταστροφη που υπεστησαν εξαιτιας μερικων διεφθαρμενων ανθρωπων[σκουπιδιων της κοινωνιας μας θα γραψω εγω]. Το Netflix μπορει να εχει βγαλει παρα πολλες σειρες εγκληματος σαν την πραγματικοτητα που δειχνει εδω ομως δεν υπαρχει η οποια ειναι 100 φορες χειροτερη. Κριμα που συμβαινουν τετοια πραγματα στον κοσμο το να φυλακιζεται καποιος αθωος και να περναει 20-30-40 χρονια φυλακη ενω οι υπαιτιοι-σκουπιδια που τον εβαλαν μεσα η κυριως ο δολοφονος-αποβρασμα που μπορει να εχει ξανα σκοτωσει ειναι εξω ολα αυτα τα χρονια ολο αυτο ειναι πραγματικα εξοργιστικο. Δειτε την σειρα ειναι μια πολυ εντονη εμπειρια και αναμενω την τριτη σεζον που ελπιζω ολα να ληξουν καλα για τους 2 αθωους και να μπουν μεσα ο πραγματικος δολοφονος οπως και οποιοι αλλοι παραποιησαν αποκρυψαν και φυτεψαν τα στοιχεια. 10/10

Τελειώσαμε χθες το "To the lake" (ή Epidemiya, στον αυθεντικό τίτλο του), ένα ρώσικο θρίλερ με θέμα έναν φονικό ιό.
Πολύ καλογυρισμένο και ατμοσφαιρικό, θα έλεγα ότι "δεν κάνει κοιλιά" πουθενά, συστήνεται.

Επίσης είδαμε και το "The Newsroom". Λίγο "old school tv" για τα σημερινά δεδομένα των τηλεοπτικών σειρών, αλλά τη βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.

Τελείωσα στο Netflix το queens gambit. Αυτοτελής σειρά 7 επεισοδίων
Ιστορια ενός υιοθετημένου κοριτσιού που μέσα στο ορφανοτροφείο ανακάλυψε το ταλέντο της στο σκάκι και εξελίχθηκε στη ζωή της φτάνοντας στο απόγειο ενός μετρ του είδους
Βλέπεται πολύ ευχάριστα έχει αυτό που θες στο καπάκι να δεις το επόμενο επεισόδιο

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ευχάριστη έκπληξη το to the lake! Δεμένο σενάριο χωρίς υπερβολές, καλές ερμηνείες και φωτογραφία που χαζεύεις.
Και σε μένα ξενίζουν τα ρωσικά τα οποία και απεχθάνομαι εξαιτίας της επαφής μου με Ρώσους λόγω δουλειάς, αλλά μόλις το ξεπέρασα την απόλαυσα.
Συστήνεται.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Blue Planet II[Season 1]
71-Dwn-JCz4-QL-RI.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6769208/episodes

Ενα ακομα εξαιρετικο ντοκιμαντερ απο το BBC Earth με αφηγητη τον David Attenborough. Μας ξεναγει στους απεραντους μπλε ωκεανους της γης και μας δειχνει την πλουσια ζωη που ζει μεσα σε αυτους αλλα και στη ζωη που κυριαρχει στους κοραλλιογενης υφαλους. Με τις timelapse καμερες βλεπουμε μεσα σε δευτερολεπτα πως εξελισσεται η ζωη μεσα στη θαλασσα πραγματικα οι εικονες που εχουν τραβηχτει ξεπαρνανε καθε φαντασια και μαθαινουμε πραγματα που δεν ξεραμε ως ανθρωποι πριν λιγα χρονια. Το εκτο επεισοδιο μας δειχνει την καταστροφη που προκαλει ο ανθρωπος στους ωκεανους και σε οτι συνανταμε εκει αλλα θα γνωρισουμε και κοσμο που προσπαθει για την προστασια αυτης της ζωης. Μια σειρα ντοκιμαντερ που πρεπει να δει ο καθενας για να μπορεσουμε να εκτιμησουμε τον μπλε πλανητη μας. 10/10

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Σειρά ???

The Haunting of Bly Manor 9.9/10

Πολυ μεγαλη διαφορα φιλε μου απο το IMDB. (6,9 στο ηλικιακο γκρουπ ανδρων ανω των 45)

ΥΓ Τα BBC ντοκυμαντερ εχουν ριξει το βαρος στο 4Κ και σε προχωρημενες τεχνικες ληψης,
αλλα κατα την αποψη μου εχουν αρχισει απο καιρο και χανουν την ουσια.

The Queens Gambit[Season 1]​
The-Queens-Gambit-Anya-Taylor-Joy-Netflix-Poster-Official-Trailer-TV-Previews-Tom-Lorenzo-Site-2.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10048342/episodes?season=1&ref_=tt_eps_sn_1

Ακομα μια αξιοθαυμαστη σειρα απο το Netflix που εχει ανεβασει το επιπεδο κατακορυφα τουλαχιστον στις σειρες που δημιουργει. Μια σειρα τοσο ιδιαιτερη απο τις αλλες που την κανει μοναδικη. Βασιζεται στο ομοτιτλο μυθιστορημα του Walter Tevis που κυκλοφορησε το 1983 και μας δειχνει τη ζωη μιας νεαρης ταλαντουχας σκακιστριας με τις αδυναμιες που εχουν ολοι οι ανθρωποι. Η 25χρονη Anya Taylor-Joy που υποδυεται την Beth Harmon δεν θα μπορουσε να ειναι πιο ταιριαστη στο ρολο. Νομιζω οτι εχει μια λαμπρη καριερα μπροστα της ως ηθοποιος. Εχει μια απαραμιλλη ομορφια και φινετσα που ελαχιστες γυναικες εχουν. Το υπολοιπο cast στεκεται επαξια και υπαρχει ενα πρωτογνωρο δεσιμο μεταξυ καποιων χαρακτηρων που θα δωσει αρκετες συγκινησεις. Επισης θεωρω οτι δεν χρειαζεται αλλη σεζον ηταν τοσο αρτια και ολοκληρωμενη που δεν μπορω να φανταστω τι αλλο θα μπορουσαν να δειξουν. Δεν χρειαζεται να γραψω αλλα απλα μην την χασετε ειναι απο τις σειρες της χρονιας. 9.5/10