Προτάσεις για σκληρούς..

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Αποφάσισα να αλλάξω τον δίσκο του macbook pro και ταυτόχρονα να πάρω κι έναν εξωτερικό για time machine.

Διαβάζοντας για κάποιους σκληρούς της wd mypassport studio οι οποίοι είναι για mac έφριξα απο τις κριτικές και τρομοκρατήθηκα μπορώ να πω...

Τι προτείνετε?

υ.γ είμαι ανάμεσα σε 320 και 500 gb. οι ssd αποκλείονται λόγο κόστους.

Εγω δοκίμασα τον Seagate Momentus XT (Hybrid - έχει και 4GB SSD για Cache) αλλά προέκυψε θέμα συμβατότητας.

Οπότε η μόνη λύση είναι αυτός που προτείνει ο Μιχάλης. Δυστυχώς όμως είναι σε έλλειψη καιρό.

Βασικά θα προτιμούσα τον αντίστοιχο Hitachi αλλά δεν βλέπω ευκολο να βρίσκεται...

Μιχάλη όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες(είτε για εσωτερικό είτε για εξωτερικό) οπότε προτείνετε και βλέπουμε.

Εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιώ την 750GB έκδοση αυτού: http://www.lacie.com/intl/products/product.htm?pid=11156

Δηλώνω υπερευχαριστημένος, τόσο από άποψη αξιοπιστίας όσο και από άποψη ταχύτητας (fw800 γαρ) και (έλλειψης) θορύβου.

Σήμερα παρήγγειλα και τον iomega minimax 2ΤΒ, ελπίζω να αποδειχθεί εξίσου καλός.

Θεωρώ κρίμα πάντως να έχει κάποιος mac και να μην αγοράζει δίσκο firewire.

ρε παιδιά τι γίνεται στο cnet?

έχω ψάξει σήμερα εκεί 2-3 σχετικά με το θέμα μας προϊόντα, κι όλα τα review των χρηστών είναι αρνητικά ενώ ο υπογράφων του τεστ μπορεί να βαθμολογεί το προϊόν με 4 ή και 5 αστέρια!

Την Κυριακη που λετε χτύπησε ο δισκος στο imac. Να μην σας πω οτι μεσα είχα όλη μου τη ζωη σε φωτογραφιες video κλπ. Αν δεν ειχα δισκο να παιρνει backup θα ειχα αυτοκτονήσει τωρα. Αλλαξα χθες το δισκο και εκανα restore απο το time machine και το μηχάνημα εγινε καρμπον οπως ηταν. Δεν εκανα απολυτως τιποτα μετα απο αυτο. Μεγαλη υποθεση!!! Για αυτο να παίρνετε backup!!!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για σκληρούς..

Την Κυριακη που λετε χτύπησε ο δισκος στο imac. Να μην σας πω οτι μεσα είχα όλη μου τη ζωη σε φωτογραφιες video κλπ. Αν δεν ειχα δισκο να παιρνει backup θα ειχα αυτοκτονήσει τωρα. Αλλαξα χθες το δισκο και εκανα restore απο το time machine και το μηχάνημα εγινε καρμπον οπως ηταν. Δεν εκανα απολυτως τιποτα μετα απο αυτο. Μεγαλη υποθεση!!! Για αυτο να παίρνετε backup!!!

Αυτό ξαναπές το... Ευτυχώς εμένα με γλύτωσε ο Μιχάλης Κορ. :grinning-smiley-043 ... Αλλιώς ακόμα θα έκλαιγα.
Ο δίσκος όμως που πήρα για Back-up (My Passport 50GB) μάλλον ήταν αποτυχία, το Main menu μου βγάζει συνεχώς μύνημα οτι θέλει να Verify αλλά ούτε αυτό τον σώζει (verification failed) και χρειάζεται repair. :mad:
Να ανησυχώ;

Μπάμπη, από ότι φαίνεται πρέπει να του ρίξεις ένα ξεγυρισμένο Format του δίσκου σου, σε partition mac os x journalled extended και μετά να του πεις να ξανακάνει backup από το time machine.

Μπάμπη, από ότι φαίνεται πρέπει να του ρίξεις ένα ξεγυρισμένο Format του δίσκου σου, σε partition mac os x journalled extended και μετά να του πεις να ξανακάνει backup από το time machine.

Καλά... θα σε πάρω τηλέφωνο και βλέπουμε... -bye-
icon10.gif

παιδες να ρωτησω κατι ακομα ο ασχετος της παρεας?

επειδη το ανιψι ενδιαφερε για αγορα σκληρου (εχει mac pro αγορασμενο περσι το σεπτεμβρη) χωρητικοτητας 2 τερα. εχετε να μου προτεινετε καποιο μαγαζι ή σαιτ (και αμερικη δε με νοιαζει γιατι εχω το αλλο ανιψι εκει) ?

μου στειλε δυο σκληρους αλλα δε καταλαβαινω διπλη τιμη ο ενας απτον αλλο ?

http://store.apple.com/us/product/MC730ZM/A?fnode=MTY1NDA0Nw&mco=MTg2OTUzNDI&s=topSellers στο 299 δολαρια
(Requires Mac Pro (Mid 2010) and Mac OS X v10.6.4 or later)

http://store.apple.com/us/product/MC437ZM/A?fnode=MTY1NDA0Nw&mco=MTU5MzAzNDU&s=topSellers στα 550 δολαρια

( Requires Mac Pro (Early 2009) and Mac OS X v10.6.2 or later. )

αυτος με τα 300 λογικα μας κανει αφου το χει αγορασει περσι το σεπτεμβρη?

Αν θες να πληρώσεις 200-450 $ κερατιάτικα στον Στιβάκο, πάρτον από το store του.

100 $ έχουν όλοι οι 2Τ δισκοι.

Πάρε εναν οποιονδηποτε (WD ή Hitachi θα προτιμούσα εγώ αυτό τον καιρό) στις 7200 από ''κανονικό'' κατάστημα και είσαι ΟΚ.

Αν μου διαφεύγει κάτι, ας μας πει ο Μιχάλης.

να ρωτησω επειδη ειδα οτι μερικοι πηραν κ απτο eshop οι σκληροι δισκοι ολοι ειναι συμβατοι ΚΑΙ με μακ? ρωταω επειδη μου περισεευει ενας 1.5 τερα μπορω να το βαλω και σε μακ? αν ειναι ετσι μαζι σου σιγα μη παρει 300 στα καλα του καθουμενου.... απλα μου φαινεται λιγο περιεργο αυτο που γραφει .... αν ειναι αγορασμενο στις αρχες του 2010 ή στο τελος κλπ...

Αν ειναι sata δεν βρισκω λογο να εχεις προβλημα.

Αν παιζει τιποτα μυστηριο, ας μας πουν οι μακάδες :)

Αν θες εξωτερικο να ναι οπωςδηποτε και μονο θα λεγα e-sata, μακραν μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα.Μακραν .
Αλλα θελεις και καρτουλα για να παιξει.
ΕΙναι κ πιο ακριβοι, ριξε μια ματια στα μοντελα της Sonnet, G-Raid, LaCie , Stardom.
Aν θελεις κατι πιο οικονομικο δες τους αντιστοιχους για mac μοντελα με e-sata.
ΑΠλα να ναι συμβατοι, γιατι με τα esata υπαρχει ενα θεμα.
Αλλα μετα δε θα θελεις απλα να δουλεψεις αλλους δισκους, ουτε firewire ουτε usb