Προτάσεις για Σπέτσες

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Ήμουν τυχερός και μπόρεσα αναπάντεχα να κολλήσω σε ένα ΣουΚου (9-11 Σεπτεμβρίου), μια άδεια και ενα ρεπό εφημερίας και λέω να το εκμεταλευτώ για ταξίδι αστραπή Ελλάδα. Για να δώ κάνω και κανένα μπάνιο, είπαμε να πάμε βόλτα μέχρι τις Σπέτσες τριήμερακι, που αν δεν κάνω λάθος θα είναι και οι μέρες της Αρμάτας...

Οπότε χρειάζομαι προτάσεις για διαμονή αρχικά και για τα υπόλοιπα σε δεύτερη φάση.
Κάτι όμορφο και καλόγουστο, καθαρό, στο κέντρο ψάχνουμε. Αν έχει κάποιος κάτι υπόψη του θα βοηθούσε γιατί απο εδώ μονο μέσω ιντερνετ μπορώ να δώ και δεν το πολυεμπιστεύομαι...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Έχε υπ'όψη σου ότι στην Αρμάτα γίνεται κυριολεκτικά πανικός στις Σπέτσες. Ο ένας πάνω στον άλλον παντού! Είναι πολύ όμορφο νησί, αλλά δε θα τοευχαριστηθείς, κατά τη γνώμη μου αυτήν την περίοδο. Αλλοιώνεται τραγικά ο (ήσυχος) χαρακτήρας του.

Θα γίνεται πανικός και θα στον πιάσουν τον κ@λο τρελά!
Πήγα αρχές Ιουλίου για 2 μέρες (2 ενήλικες και 2 μικρά παιδιά) , το δελφίνι είχε 54 το άτομο πήγαινε έλα, και το καραβάκι να σε πάει σε παραλία 15 το άτομο!
Μου έφυγαν που λέει ο λόγος όσα θα έδιναν 2 άτομα να πάνε ένα οργανωμένο ταξίδι 3 μέρες εξωτερικό....

Δεν πας Αγκίστρι καλύτερα; :2thumb22sup:

Δεν τον πάω μία τον Σαρωνικό μέσα... Για το ακριβά το καταλαβαίνω, αλλά δεν θα πάω για δυο βδομάδες, για δυο-τρεις μέρες θα πάω, ας δώσω και κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι να περάσω καλά και να γεμίσω λίγο τις μπαταρίες γιατί ήλιο και θάλλασα θα δώ πάλι το 2012... Ήδη έχω 1,5 μήνα που γύρισα και κοντεύω να ξεχάσω οτι είναι ακόμα καλοκαίρι. Οπότε το οικονομικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί αυτήν την στιγμή.

Το άλλο όμως οτι θα γίνεται άσχημος πανικός είναι σημαντικό. Δεν με ενοχλεί να έχει κόσμο, αλλα να μην έχει και μποτιλιάρισμα στα στενά... Αν είναι τόσο άσχημα ίσως να το σκεφτόμουνα για καμια Ύδρα, η Τζια τότες. Είναι τόσο χάλια?

Δεν έχει πολλά στενά για σουλάτσο, ο παραλιακός δρόμος από τη Ντάπια προς το παλιό λιμάνι είναι η κύρια "αρτηρία" του νησιού και το Σ/Κ της Αρμάτας θυμίζει διαδήλωση.

Οι δε παραλίες του νησιού είναι σε γενικές γραμμές μικρές και εκείνες τις ημέρες (ειδικά αν ο καιρός είναι καλός) είναι ο ένας πάνω στον άλλο.
Αντίστοιχος πανικός επικρατεί και στα (λίγα και μικρά) μπαράκια αλλά και στις ταβέρνες.

Βασικά, θεωρώ εξαιρετικά χλωμό ακόμα και το να βρεις δωμάτιο, τόσο αργά.

Εκτός από Αγκίστρι, μία άλλη πρόταση θα ήταν και η Τζια.

Last edited:
πηγα περσι 2 μερες..εφυγα Σαββατο μεσημερι,πριν την αρματα...(ειχα ακούσει για το χαμό,δεν έμεινα να τον διαπιστώσω)
δωματιο βρηκα επι τοπου εκει,δεν ειχα κλεισει... νομίζω 50 την βραδια.μια χαρα,καθαρο μπανακι,μπαλκονακι,κεντρο στο λιμανακι σε 5 λεπτα..οπως βγαινεις στο λιμανι,κανεις αριστερα, βρίσκεις μια πλατεια κ αριστερα εχει ενα σοκακι,στο δεξι σου χερι ειναι τα δωματια χωμενα μεσα στα λουλουδια της ιδιοκτήτριας..
θυμήθηκα αυτό ηταν
http://www.twinhouse-spetses.gr/en/index.html

γενικά ειχε ηρεμία,αν και άρχιζε να μαζεύεται κόσμος για Αρμάτα..
τιμές νορμάλ(καπάκι πήγα Ύδρα 2 μέρες και ήταν σαφώς πιο ακριβά..)
νοικιάζεις μηχανάκι (15 /μερα) και γυρίζεις όλο το νησί σε 20 λεπτά.. είναι πολυ μικρό.. όπου βρίσκαμε παραλία,αραζαμε χύμα με την κοπέλα μου..ειναι όλες δίπλα στο δρόμο και με ενα χάρτη είσαι άρχοντας..
υπάρχει κ λεωφορείο που κανει το γύρο νησιού καθε μια ώρα νομίζω, και εχει στάσεις στις παραλίες..

επίσης αυτές τις μέρες και Ύδρα γίνεται ένας μικρός πανικός..δεν χωράνε όλοι Σπέτσες και αρκετοί μένουν Ύδρα..ειδικά όσοι διαθέτουν σκάφος,γιοτ, παπόρι, καραβέλα(δηλαδή οι μισοί Αθηναίοι..)

τωρα που το ξανασκέφτομαι πέρυσι είχα πέσει κ πανω στο γάμο καποιανού πρίγκηπα, βασιλιά, ιππότη, δεν θυμάμαι..και ίσως γι αυτό ειχε κόσμο παντού..

Last edited:
If money is no object, Nissia, Ορλώφ, Ποσειδώνιο και Economou Mansion είναι οι top προτάσεις για τις Σπέτσες.
Για μπάνιο Βρέλλος, Αγ. Παρασκευή και Αγ. Ανάργυροι.
Για φαγητό, Πάτραλης, Μουράγιο, Τρεχαντήρι και Μπουμπουλίνα.
Ποτάκι νωρίς στο Dapia Porto Cafe για φοβερά κοκτέιλ μπροστά στο λιμάνι, μετά στο Throubi με funky μουσικές, Stavento και Brachera για πιο αργά (και δυνατά).

Απάντηση: Re: Προτάσεις για Σπέτσες

Δεν τον πάω μία τον Σαρωνικό μέσα... Για το ακριβά το καταλαβαίνω, αλλά δεν θα πάω για δυο βδομάδες, για δυο-τρεις μέρες θα πάω, ας δώσω και κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι να περάσω καλά και να γεμίσω λίγο τις μπαταρίες γιατί ήλιο και θάλλασα θα δώ πάλι το 2012... Ήδη έχω 1,5 μήνα που γύρισα και κοντεύω να ξεχάσω οτι είναι ακόμα καλοκαίρι. Οπότε το οικονομικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί αυτήν την στιγμή.

Το άλλο όμως οτι θα γίνεται άσχημος πανικός είναι σημαντικό. Δεν με ενοχλεί να έχει κόσμο, αλλα να μην έχει και μποτιλιάρισμα στα στενά... Αν είναι τόσο άσχημα ίσως να το σκεφτόμουνα για καμια Ύδρα, η Τζια τότες. Είναι τόσο χάλια?
Αν σκέφτεσαι την Κέα προχώρα το.Διαφορετικά από Σαρωνικό,ίσως το πιο όμορφο νησί κοντά στην Αττική (μια ώρα το καράβι).Φανταστικές παραλίες και ηρεμία σε σχέση με τα νησιά του Σαρωνικού.

NassosT τα είπε όλα τα λημέρια! Γενικότερα θα γίνετε της τρελής (από σχολιαρόπαιδα) στην Αρμάτα, αλλά αξίζει μια βόλτα. Το νησί είναι μικρό, μη περιμένεις πολλά. Αλλά όλα είναι κοντά. Ένα καλό πας και με το αμάξι σου μέχρι Κώστα (2-3ώρες) και από εκεί περνάς απέναντι (15λεπτο με καικάκι/5λεπτο με ταξί), μηδέν εξάρτηση από τον καιρό. Τα σοκάκια μικρά και σύντομα, επομένως στις αρμάτας σκέψου τι έχει να γίνει. Είναι και αυτές οι άμαξες που σου κόβουν τον περίπατο κάθε τρεις και λίγο εκεί που περπατάς. Φέτος δεν είχε πολύ κίνηση, σφαλιάρα! Λίγο τον 15 Αύγουστο γέμισε αλλά ψώφια πράγματα, επομένως αφορμή ψάχνουν για να βγάλουν τα σπασμένα.. Στα λεφτά θα ανέβεις αρκετά πάνω, δε νομίζω πως συμφέρει, καλύτερα Κουφονήσια να ηρεμήσεις (αρκεί να έχει κάτω από 6άρι στο αιγαίο). Πάντως από το θέμα κόσμου κανείς δε μπορεί να σου πεί, συνήθως γίνετε πανικός άλλες φορές είναι χαλαρά. Σκαφάτους θα δεις πολλούς, ιδιαίτερα αν το αιγαίο ψιλολυσάειι με τα μελτέμια του ακόμα.

Να συμπληρωσω λίγα ακόμα
Ρουσσος για καφε και απαραίτητα τυρόπιτα στη Νταπια
Βυζαντινο στο δρόμο για παλιο λιμάνι, πολύ καλούς μεζεδες
Σιωρας (δεν ξέρω αν ειναι ακομα ανοιχτό) εξέδρα πριν το παλιο λιμάνι για ψαρακι.
Ξανα brachera του ξαδελφου να τιμήσουμε την οικογένεια (δεν ξέρω την ηλικία σας αλλά αν δεν ειναι πολλοί οι Μάηδες θα το διακεδάσετε).
B-Black το παλιο Figaro υπό νέα διεθυνση ομοια με το μπαρ στην παραλία των Αγ. Αναργύρων από τον Μπάμπη τον Βασιλόπουλο πρωην Sail in.
Από παραλίες δεν εχει πολλά πραματα αλλά από κροτίδες τις μέρες που υπολογίζετε θα περισσεψουν.
Αν θελετε πάτε και απο Κωστα με το αυτοκίνητο.

Επίσης Αλέξη, αν καταλήξεις στις Σπέτσες τελικά, υπολόγισε ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία για φωτογράφηση πυροτεχνημάτων. Γίνεται της κακομοίρας (εκτός αν φέτος, λόγω κρίσης συγκρατηθεί ο Δήμος - είναι και ακριβά απ' όσο γνωρίζω)!

Δεν έχει πολλά στενά για σουλάτσο, ο παραλιακός δρόμος από τη Ντάπια προς το παλιό λιμάνι είναι η κύρια "αρτηρία" του νησιού και το Σ/Κ της Αρμάτας θυμίζει διαδήλωση.

Οι δε παραλίες του νησιού είναι σε γενικές γραμμές μικρές και εκείνες τις ημέρες (ειδικά αν ο καιρός είναι καλός) είναι ο ένας πάνω στον άλλο.
Αντίστοιχος πανικός επικρατεί και στα (λίγα και μικρά) μπαράκια αλλά και στις ταβέρνες.

Βασικά, θεωρώ εξαιρετικά χλωμό ακόμα και το να βρεις δωμάτιο, τόσο αργά.

Εκτός από Αγκίστρι, μία άλλη πρόταση θα ήταν και η Τζια.

Συμφωνώ απόλυτα.. προσωπικά θα απόφευγα το συγκεκριμένο προορισμό ειδικά τις ημέρες αυτές.
Εχω ακούσει από πολλους φίλους/γνωστους τα καλύτερα για Κέα αλλά δεν εχω προσωπική αποψη

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Τελικά λόγω της διαφαινόμενης πολυκοσμίας (συν τις περιορισμένες παραλιες...) αποφασίσαμε να πάμε προς Άνδρο πλευρα που είναι επίσης κοντά. Για Κεα δυστηχώς δεν βολεύαν τα δρομολόγια καθώς ήθελα να εκμεταλευτώ στο έπακρο τις μέρες που θα έχω...

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ανταπόκριση.