Η περίπτωση του mCubed HFX classic μάλλον εγκαταλείπεται, κυρίως εξαιτίας της αμφίβολης (επαρκούς) ψύξης και ευκολίας στην εγκατάσταση,
αλλά και εξαιτίας του κόστους (το οποίο αυξάνεται κατά πολύ με όλα τα παρελκόμενα...).
Ένα άλλο case που με ενδιαφέρει είναι το Origenae S16V
Αν και δέχεται "μόνο" 3 δίσκους ωστόσο φαίνεται να είναι αρκετά πιο ευρύχωρο σε σχέση με άλλα, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμό όπως το mCubed.
Ποιά η γνώμη σας ?
Υπάρχει κάποιος κάτοχος ώστε να μας γράψει τις εντυπώσεις του ?
αν όμως ο av ενισχυτής σου έχει είσοδο για Coaxial / Optical S/PDIF τότε την αφήνεις όπως είναι και δίνεις στον ενισχυτή σου να κάνει τη βρωμοδουλειά.
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προβείς σε αγορά κάρτας ήχου για HTPC απ' την στιγμή που υπάρχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου στη μητρική. [/B]
αν το συνδέσεις στο s/pdif στην ουσία παρακάμπτει όλη την κάρτα ήχου (και συγκεκριμένα το DAC-digital to analog converter) και μεταφέρει τα δεδομένα (όχι σε audio, αλλά σε digital μορφή) στο ενσωματωμένο dac του ενισχυτή.
από εκεί και πέρα όπως είπα, αναλαμβάνει ο ενισχυτής την ποιότητα του ήχου. αν έχει καλό dac ο ενισχυτής, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Τώρα το "καλό" είναι όπως ξέρουμε σχετικό, αλλά η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να το συνδέσεις στον ενισχυτή και μετά να δεις αν δεν σου αρέσει κάτι. Αν ηχητικά δεν σου αρέσει τότε δίνεις και για μια εξωτερική κάρτα.
Τώρα, αν μετά από 5 χρόνια έχεις γίνει πιο ευαίσθητος μουσικά και ηχητικά και αναγνωρίζεις ατέλειες, κάνεις μια αναβάθμιση και προσθέτεις μια εξωτερική κάρτα.
Αυτό ισχύει γενικά ή μόνο στην περίπτωση όπου το HTPC παραμείνει ως μια "low end" λύση ?
Εννοώ πως, η "αναβάθμιση" μέσω μιας κάρτας ήχου είναι απαραίτητη μόνο στην περίπτωση που κάνω τη μετάβαση σε πιο "ποιοτικό" δικάναλο ήχο , ή την αποκλείεις γενικά ώστε το budget αυτής να πάει κάπου αλλού όπου θα είναι πιο χρήσιμο ?
Τότε θα μπορούσαμε απλοϊκά να πούμε πως η κάρτα ήχου και το dac είναι "δευτερεύουσας" σημασίαςΓια ταινίες, σειρές κ.λ.π. είναι απόλυτο αυτό που σου λέω όταν μιλάμε για Bitstreaming. Ποιότικα όλη η δουλειά πέφτει στον ενισχυτή. Για την μουσική τώρα αν θές μπορείς να πας σε κάποιο εξωτερικό DAC για να έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου στον δικάναλο.
Αυτή η νέα κατηγορία μου ετοιμάζει νέες ορολογίες, νέες απορίες,....νέα έξοδα... :smile:Μια βόλτα στην κατηγορία Computer Audio και θα πάρεις πάρα πολλές ιδέες σχετικά με τη μουσική αναπαραγωγή από PC.
Στην υποθετική περίπτωση που όντως δε μου αρκέσει το αποτέλεσμα, τι budget θα πρέπει να υπολογίζω ?
Πριν από οτιδήποτε, κάνεις ένα αναλογισμό του συστήματός σου: ηχεία, ενισχυτής, cd/dvd αλλά και ποιότητα ηχητικών αρχείων. mp3? wav? σούπερ-ντούπερ wav? :HTEHETH63:
Σίγουρα θα είμαι πολύ προσεκτικός σε οποίαδήποτε κίινηση, διότι οι πειρασμοί είναι πολλοί και τα χρήματα λίγα :smile:Γενικά, ναι με 80-90-100 βρίσκεις καλά πράγματα και στα λίγο περισσότερα βρίσκεις ακόμα καλύτερα, τύπου 150-200.
Χωρίζονται σε αυτά που είναι asynchronous και αυτά που είναι synchronous για την εξάλειψη του jitter, πράγματα που ποτέ δεν σε απασχολούσαν μέχρι που τα μαθαίνεις
λίγο google σε αυτές τις έννοιες και καταλαβαίνεις αρκετά!
Στο ψάξιμο αυτό βρίσκεις πολλές εταιρίες όπως η fiio σαν πιο value for money.
στα πιο φτηνά asynchronous είναι το music streamer στα 150 και γύρω στα 200 το v-dac2 v-dac2
σκυλιά και τα δύο..
μην καείς όμως. είναι χάσιμο αυτό το ψάξιμο με πάρα πολλές εταιρίες..
όπως σου είπα, κάτσε άραξε, απόλαυσε τις ταινίες και τη μουσική σου και μετά, αν όποτε, ποτέ, ...έχεις και στο μυαλό σου ένα σπάταλο upgrade! :twoguns:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.