Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

Απάντηση: Re: Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

Με την κατηγορία γενικά μουσική πάντα είχα την εξής απορία: γιατί δεν έχει τουλάχιστον θιασώτες όσους και οι κατηγορίες hi-fi και hi-end.
Υποτίθεται ότι αυτές οι δύο υπάρχουν για να απολαμβάνουν την κατηγορία Μουσική!!!

Κύριε Κυρίτση αυτή είναι μιά απο τίς πιό εύστοχες και ωραιότερες ερωτήσεις που έχω διαβάσει στο avclub.:grinning-smiley-043

Με την κατηγορία γενικά μουσική πάντα είχα την εξής απορία: γιατί δεν έχει τουλάχιστον θιασώτες όσους και οι κατηγορίες hi-fi και hi-end.
Υποτίθεται ότι αυτές οι δύο υπάρχουν για να απολαμβάνουν την κατηγορία Μουσική!!!

Μήπως γιατί είναι πιο εύκολο να γράφουμε "ατάκες" από το να αναλύουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα ??

Ζωντανό παράδειγμα εγώ, που έπρεπε σήμερα να τα "πάρω" (που να τα πάω, αλήθεια) και να ξεκινήσω το Thread για tην ιστορία της Jazz ??
Λέω τώρα !!!

Το μόνο που παρατήρησα είναι μια έλλειψη όσον αφορά την alternative rock /post punk σκηνή. Θα προσπαθήσω να ανοίξω κανα-δυο threads που να αφορούν σημαντικά συγκροτήματα του εν λόγω είδους, αν κα όπως ξέρουν αρκετοί εδώ μέσα, είμαι σκέτη καταστροφή. Κατά τα άλλα, ο κ Σούρλας με κάλυψε και με το παραπάνω.

Aπο το να γράψουμε ορισμένοι απο εμάς για τούς Sex Pistols και τούς Clash,που ακούγαμε -και ψιλοακούμε καμιά φορά ακόμα;) -όταν είμασταν στην δική σου σημερινή ηλικία,οπότε θα μάς την´πέσουν´οι αντίστοιχοι ´νεανίες´που δεν τούς πήγαιναν, γράψε εσύ για τα σημερινά και μην σε νοιάζει.Εδώ είμαστε.-bye-

Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ειναι μια χαρα τα πραγματα.
Ενα ψιλοαγκαθακι ειναι οτι οι πρωτογραφοντες εδω αντιμετωπιζονται απο μερικους (ελαχιστους) φιλους λιγο επιφυλακτικα με αποτελεσμα να θεωρουν εαυτους ...παρισακτους εως ενοχλητικους.
Και αν ειναι δυνατον να υπαρχει σαν sticky ενα θεμα που να αφορα ευρεση τραγουδιων.
Δηλ οποιος θελει να μαθει ενα τιτλο απο τραγουδι να μην ανοιγει καινουργιο θεμα (και που να το ανοιξει?) αλλα να ρωτα κατευθειαν εκει.

(αν το κανετε σας προειδοποιω οτι θα σας....ταραξω στις ερωτησεις!!!!)

Ενα ψιλοαγκαθακι ειναι οτι οι πρωτογραφοντες εδω αντιμετωπιζονται απο μερικους (ελαχιστους) φιλους λιγο επιφυλακτικα με αποτελεσμα να θεωρουν εαυτους ...παρισακτους εως ενοχλητικους.

καταλαβαινω τι λες αλλα εγω δεν εννοιωσα ποτε ετσι, ουτε καν οταν τρωω κραξιμο για τους δισκους που προτείνω. οταν εκφραζεις δημοσιως τις προτιμησεις σου πρεπει να τα περιμενεις αυτα.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

εγω δεν εννοιωσα ποτε ετσι, ουτε καν οταν τρωω κραξιμο για τους δισκους που προτείνω..

Πετρο εννοεις οτι ποτε δεν εννοιωσες ετσι γιατι ποτε δεν συνεβει, ή συνεβει και δεν εδωσες σημασια????

Εξαλλου για μικροπροβληματακι μιλαμε και οχι για κατι σπουδαιο...
Αν δουμε με συμπαθεια τους καινουργιους εχουμε και μεγαλυτερη πιθανοτητα να τους κρατησουμε κοντα μας,ενω αν τους παρουμε απο τα μουτρα τους χασαμε δια παντος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

Πετρο εννοεις οτι ποτε δεν εννοιωσες ετσι γιατι ποτε δεν συνεβει, ή συνεβει και δεν εδωσες σημασια????

εχει συμβει πολλες φορες αλλα δε με νοιαζει υπο την εννοια πως αυτο ειναι θεμιτο εως και προσδοκώμενο. επισης, δε με νοιαζει αν ειναι καλοπροαιρετο ή οχι. οποιος ειναι κακοπροαιρετος κανει κακο του κεφαλιου του.

Εξαλλου για μικροπροβληματακι μιλαμε και οχι για κατι σπουδαιο...
Αν δουμε με συμπαθεια τους καινουργιους εχουμε και μεγαλυτερη πιθανοτητα να τους κρατησουμε κοντα μας,ενω αν τους παρουμε απο τα μουτρα τους χασαμε δια παντος.

σωστο αυτο

...

πχ, εσκεμενα εβαλα στις επιλογες μου για το 2006 το αλμπουμ των Arctic Monkeys, μιας και εχει κανει παταγο και ανηκει στον ευρυτερο χωρο του ροκ. Ξερω πως δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο αλλα προσδοκουσα μια κουβεντα για το σημερινο ροκ, τι βγαζουν οι Αγγλοι, τι οι Αμερικανοι, ποιος ο ρολος του ιντερνετ στη μουσικη βιομηχανια κτλ. Ο σκοπος δεν επετευχθει αλλα δε θα σκασουμε κιολας, ετσι?

Last edited:
πχ, εσκεμενα εβαλα στις επιλογες μου για το 2006 το αλμπουμ των Arctic Monkeys, μιας και εχει κανει παταγο και ανηκει στον ευρυτερο χωρο του ροκ. Ξερω πως δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο αλλα προσδοκουσα μια κουβεντα για το σημερινο ροκ, τι βγαζουν οι Αγγλοι, τι οι Αμερικανοι, ποιος ο ρολος του ιντερνετ στη μουσικη βιομηχανια κτλ. Ο σκοπος δεν επετευχθει αλλα δε θα σκασουμε κιολας, ετσι?

και πως ρε Πέτρο από την τοποθέτηση του δίσκου των Arctic Monkeys στις επιλογές σου για το 2006 , θα φτάναμε στην συζήτηση όλων των ανωτέρω ;

άρα:
να η ευκαιρία να επιτευχθεί ο σκοπός.

Ο Πέτρος είχε δίκιο.
Ο αγώνας του τώρα δικαιώνεται

καλα, γελατε εσεις. ειμαστε καμια 10αρια και ειναι θεμα ορεξης της "παρεας" το αν θα γραφτουν 100 απαντησεις σε ενα θεμα ή οχι. πχ, αν ανοιξω ενα θεμα με τιτλο "ο Brian Wilson ειναι θεος" (:flipout:)και χωρις να γραψω τιποτα απο κατω μπορει να φτασει τα 200 μηνυματα (αυτο το θεμα ειναι χρησιμοποιημενο, οποτε το συγκεκριμενο παραδειγμα μαλλον δεν ισχυει).

καλα, γελατε εσεις. ειμαστε καμια 10αρια και ειναι θεμα ορεξης της "παρεας" το αν θα γραφτουν 100 απαντησεις σε ενα θεμα ή οχι. πχ, αν ανοιξω ενα θεμα με τιτλο "ο Brian Wilson ειναι θεος" (:flipout:)και χωρις να γραψω τιποτα απο κατω μπορει να φτασει τα 200 μηνυματα (αυτο το θεμα ειναι χρησιμοποιημενο, οποτε το συγκεκριμενο παραδειγμα μαλλον δεν ισχυει).

ε καλά τώρα . τα 199 θα είναι δικά μου που θα μπινελικ´νουν όποιον τολμήσει να συμφωνήσει με αυτή την πρόταση :flipout: :flipout:

Τωρα μου εβαλες ιδεες...
Θα ανοιξω θεμα με τιτλο

"ο Αντωνης Ρεμος ξυπολητος στο Μεγαρο τραγουδαει Τool"
'η σε κατι πιο σουρεαλιστικο

"Αγανακτησα για μια μπουγατσα....οι αθλιες ηχογραφησεις του Ματθαιου Γιαννουλη"
-bye-

Σε συνέχεια του post 31 και μάλιστα σε μιά περίοδο που τα ´διατάγματα´δίνουν και παίρνουν,καλό θα ήταν η μουσική κατηγορία να μην ακολουθήσει τήν γενική κατάσταση ,οσο γίνεται τουλάχιστον.
Ως εκ τούτου,και επειδή το να γράφω για τον Μπετόβεν ,κύριο εκφραστή τής ανθρώπινης ελευθερίας,κάτω απο δυσμενείς συνθήκες,δεν είναι και ότι πιό ευχαριστο ,αλλά επειδή και οι Jethro Tull έχουν ψυχή(για κάποιους:flipout: :flipout: ),μήπως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και πάλι το δυναμικό τής κατηγορίας αποδεικνύοντας στην πράξη,οτι μπορεί να αντιμετωπίσει συγκρούσεις και διαφωνίες ,στο ονομα τής μουσικής ???Τα λάθη και οι εντάσεις της προηγούμενης περιόδου ελπίζω να μάς δώσουν την δυνατότητα να τροποποιήσουμε πρός το καλύτερο τα πράγματα,μέσα σε ένα πνεύμα αποδοχής και σεβασμού τού διαφορετικού.
Και μιά και εκφράζω την ´αριστερή σκληροπυρηνική φράξια´,ας δούμε τι μπορεί να γίνει και με τούς υπόλοιπους ´ταραξίες´.:guitarist:
Υ.Γ
Η παρούσα προτροπή γίνεται σε μιά φάση διαφαινόμενης ανελευθερίας στο ευρύτερο φόρουμ.Μήπως εδώ μπορουμε να τροποποιησουμε την κατάσταση??
Tα παράπονα και οι πικρίες δεν φευγουν απο την μιά μέρα στην αλλη,αλλά γνωριζόμαστε με αρκετούς ,ενίοτε έχουμε μοιραστεί ´άρτον και οίνον´,οπότε ίσως τα πράγματα διευκολυνθούν εξ αυτού.
Για να δούμε.

Re: Απάντηση: Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

Σε συνέχεια του post 31 και μάλιστα σε μιά περίοδο που τα ´διατάγματα´δίνουν και παίρνουν,καλό θα ήταν η μουσική κατηγορία να μην ακολουθήσει τήν γενική κατάσταση ,οσο γίνεται τουλάχιστον.
Ως εκ τούτου,και επειδή το να γράφω για τον Μπετόβεν ,κύριο εκφραστή τής ανθρώπινης ελευθερίας,κάτω απο δυσμενείς συνθήκες,δεν είναι και ότι πιό ευχαριστο ,αλλά επειδή και οι Jethro Tull έχουν ψυχή(για κάποιους:flipout: :flipout: ),μήπως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και πάλι το δυναμικό τής κατηγορίας αποδεικνύοντας στην πράξη,οτι μπορεί να αντιμετωπίσει συγκρούσεις και διαφωνίες ,στο ονομα τής μουσικής ???Τα λάθη και οι εντάσεις της προηγούμενης περιόδου ελπίζω να μάς δώσουν την δυνατότητα να τροποποιήσουμε πρός το καλύτερο τα πράγματα,μέσα σε ένα πνεύμα αποδοχής και σεβασμού τού διαφορετικού.
Και μιά και εκφράζω την ´αριστερή σκληροπυρηνική φράξια´,ας δούμε τι μπορεί να γίνει και με τούς υπόλοιπους ´ταραξίες´.:guitarist:
Υ.Γ
Η παρούσα προτροπή γίνεται σε μιά φάση διαφαινόμενης ανελευθερίας στο ευρύτερο φόρουμ.Μήπως εδώ μπορουμε να τροποποιησουμε την κατάσταση??
Tα παράπονα και οι πικρίες δεν φευγουν απο την μιά μέρα στην αλλη,αλλά γνωριζόμαστε με αρκετούς ,ενίοτε έχουμε μοιραστεί ´άρτον και οίνον´,οπότε ίσως τα πράγματα διευκολυνθούν εξ αυτού.
Για να δούμε.

Οι φόβοι σου μάλλον δεν έχουν βάση γιά την κατηγορία Μουσική όπως και γιά όλο το φόρουμ Σπύρο.
Γιά το θέμα των Jethro Tull δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα - αν ναι, ναι έχουν ψυχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Προσωπική μου άποψη και γούστο.
Τους ακούω και θα τους ακούω πάντα όπως και τον ΛΒ
Το ΥΓ σου πάντως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο (όχι ότι διαφοροποιούμαι και γιά το σώμα του μηνύματος)

Tυχαία ανέφερα τους Jethro,και πήγαινε στον άλλον.;)
Μονον μην μου ξαναβαθμολογήσει τον Mahler και τον Στραβίνσκυ γιατί θα χρεωθεί μιά δημόσια αυτοκτονία.:flipout: :flipout:
Και είμαστε και συνομήλικοι και δεν θα το αντέξει.:flipout: :flipout:

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Σούρλα .

Μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο φιμώσεως , άρα βλάβης του οργάνου μας , καλόν θα ήταν να στραφούμε προς τα υπόλοιπα "υποκατάστατα" όργανα ( φαγκότο , όμποε κλπ ).

Μάλιστα εγώ πρώτος , χωρίς να έχω αλλαξοπιστήσει θα σας μεταφέρω - μόλις συνέλθω από το πολιτισμικό σοκ που έχω υποστεί , ακούγοντας , ως φάρμακο , δίς ημερησίως τα κονσέρτα για τσέμπαλο του Μπαχ από τον Τρέβορ Κίννοκ , η εκτέλεση των οποίων από τον περί ου ο λόγος ευφυέστατο Εγγλέζο , με έφερε , κατά την ταπεινή μου άποψη , πολύ κοντά στον αγαπημένο μου Μπαχ και την εικόνα που έχω γι αυτόν και την εποχή του - τις εντυπώσεις μου , όσο μπορώ και μου επιτρέπεται .

Χωρίς όμως να ξεχνάμε και τους τεράστιους jethro Tull , στο τρισμέγιστο αριστούργημα των οποίων A Passion Play , φούγκες και αντιστίξεις είναι το ψωμοτύρι .

Tυχαία ανέφερα τους Jethro,και πήγαινε στον άλλον.;)
Μονον μην μου ξαναβαθμολογήσει τον Mahler και τον Στραβίνσκυ γιατί θα χρεωθεί μιά δημόσια αυτοκτονία.:flipout: :flipout:
Και είμαστε και συνομήλικοι και δεν θα το αντέξει.:flipout: :flipout:

Εκεί κόλλησες . Ουδέποτε βαθμολόγησα τον Μάλερ . Είπα απλώς την άποψη μου περιεκτικώ τω τρόπω , χρησιμοποιώντας σύμβολα . :AFADF0: