Κανενας? Κωστααα!!!???Για να μην ανοιξω νεο θεμα, ας με συγχωρεσει ο φιλος Paul 37, θα χρησιμοποιησω το δικο του.
Καταρχας σας παραθετω ενα προχειρο σχεδιο του σαλονιου μου.
http://FastFreeFileHosting.com/file/47565/h-t--bmp.html
(Πατηστε επανω στο download στη μεση της σελιδας)
Το συστημα μου λοιπον ειναι 5.1 και το θεμα μου ειναι η θεση των surround ηχειων. Προς το παρων τα εχω το ενα ακουμπισμενο επανω στο καλοριφερ και το αλλο σε βαση δαπεδου. (τα ηχεια ειναι δορυφοροι της sony τα οποια συντομα θα αντικατασταθουν απο τα c1 της KEF.
Ομως ειναι πολυ κοντα στον καναπε (1.30μ. απο τη μεση του καναπε και 40 εκατοστα απο τις ακρες του) και σχεδον στο υψος του αυτιου οπως πρεπει.
Επισης οπως καταλαβαινετε ο καναπες ειναι κολλητα στον τοιχο οποτε αναγκαστικα θα ειναι αριστερα και δεξια του καναπε και οχι λιγο πισω. Αφηστε που σε λιγο που θα αναβει και το καλοριφερ το ηχειο μονο απο πανω του δεν μπορει να ειναι.
Σκεφτηκα τη λυση για βασεις στον τοιχο οι οποιες θα πανε οσο το δυνατον μακρυτερα απο τον καναπε. Το δεξι ακρη ακρη στην κολονα και το αριστερο στη γωνια διπλα απο την μπαλκονοπορτα.
Το υψος ομως? Αν τα αφησω στο υψος του αυτιου το αριστερο θα ειναι πολυ κοντα στο καλοριφερ και το δεξι θα κανει μπαμ μεσ'τη μεση του σπιτιου και θα εχω την μουρμουρα της γυναικας...
Αν τα ανεβασω αρκετα πιο ψηλα και τους δωσω κλιση προς τα κατω κοιτοντας προς τον καναπε ειναι τελειως λαθος ακουστικα?
Βοηθηστε με pls!!!
Αν τα ανεβασω αρκετα πιο ψηλα και τους δωσω κλιση προς τα κατω κοιτοντας προς τον καναπε.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.