Προτάσεις για Τοποθέτηση σε Δύσκολο Χώρο

Μπαλκονόπορτα ειναι. Οταν προχωρήσω σε κατι τετοιο θα το μετακινώ πιστευω.
Ξεφύγαμε πολύ, αυτη την στιγμή δεν υπαρχουν τα κοκοψινια για τετοιες εγκαταστάσεις.
Βοηθήστε λιγο με ηχεία και ενισχητη και πιθανες θεσεις για το αρχικο μου ποστ.

Οχι:( πρωτα τελειωσε το τζακι και μετα μου ειπαν οτι γινοτανε.... τωρα αλλαγες σε δυο - τρια χρονα που θα βαψω παλι. Και εχω πολλες...

Ωραια.

Λαμβανοντας ολες τις παραμετρους, η καλυτερη - κατ' εμε - λυση, ειναι:

1. Πισω ηχεια
Η θεση ακροασης να ειναι μοιρασμενη στην αποσταση μεταξυ τους. Οποτε, αν ειναι δυνατον, το πισω αριστερα, να το μεταφερεις δεξιοτερα (προς την θεση ακροασης δλδ)
2. Εμπρος ηχεια.
Προσπαθησε αν ειναι δυνατον η αποσταση του καθε απο τα δυο αυτα, να ειναι ιση απο το κεντρο της τιβι, αλλα οχι και πολυ μακρια της. Αν ειναι δυνατον, το εμπρος δεξια, φερτο καπως προς το τζαζι (πισω δεξια της πολυθρονας). Το εμπρος αριστερα, μετεφερε το επισης προς την τιβι.

Για το υψος.
Αν γινεται, προσπαθησε να βαλεις τα εμπρος στο υψος της τιβι, και τα πισω περιπου στο υψος ενος καθιστου ανθρωπου στον διθεσιο καναπε.

Τελος, εαν εχεις σκοπο σε 2-3 χρονια να κανεις πολλες αλλαγες, μην σπαταλησεις πολλα χρηματα (μεινε αυστηρα στο αρχικο σου budget δλδ).

Το τελευται στο λεω εκ' πειρας, μιας και εστησα κατι στο σαλονι, και μετα απο λιγο ειδα οτι δεν με "καλυπτει", και μετα με πηρε και με σηκωσε....

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες.
Καμια προταση για ηχεια και ενισχητη. Θα ακου κατα 15-20% μουσικη.

Σορυ, αλλα δεν εχω υπ'οψιν μου να σου πω για κατι που εχω ακουσε εντος του budget σου.

A! Για Sub καποιο παιδι ανεφερε να παρω κατι ξεχωριστω. Εχετε καμια προταση που να μην ξεφευγει οικονομικα?
Για πισω ηχεια να παρω τα Emphasis 25 η με τα Emphasis 5 θα ειμαι οκ?
Επισης τι λες για τον Onkyo TX-SR 608 (επειδη τον βλεπω πολυ στα ποστ) και καποιο παλικαρι τον πηρε απο γερμανια 400 και το αντεχω....

Last edited:
Τα δαπέδου είπα να τα παρω γιατι περιστασιακά θα το χρησιμοποιω και για μουσική. Η διαφορά στα χρήματα αν βάλεις και το κοστος των βασεων ειναι μικρή πιστέυω.
Παρεμπίπτωoντος τωρα ενας γνωστός μου ειπε οτι ενα μαγαζι εχει κατι crystal audio THX-T3D12 στα 1100 ευρω και το σκεφτομε. Αξιζουν τα 300+?

Για να μην ανοιξω νεο θεμα, ας με συγχωρεσει ο φιλος Paul 37, θα χρησιμοποιησω το δικο του.
Καταρχας σας παραθετω ενα προχειρο σχεδιο του σαλονιου μου.
http://FastFreeFileHosting.com/file/47565/h-t--bmp.html
(Πατηστε επανω στο download στη μεση της σελιδας)

Το συστημα μου λοιπον ειναι 5.1 και το θεμα μου ειναι η θεση των surround ηχειων. Προς το παρων τα εχω το ενα ακουμπισμενο επανω στο καλοριφερ και το αλλο σε βαση δαπεδου. (τα ηχεια ειναι δορυφοροι της sony τα οποια συντομα θα αντικατασταθουν απο τα c1 της KEF.
Ομως ειναι πολυ κοντα στον καναπε (1.30μ. απο τη μεση του καναπε και 40 εκατοστα απο τις ακρες του) και σχεδον στο υψος του αυτιου οπως πρεπει.
Επισης οπως καταλαβαινετε ο καναπες ειναι κολλητα στον τοιχο οποτε αναγκαστικα θα ειναι αριστερα και δεξια του καναπε και οχι λιγο πισω. Αφηστε που σε λιγο που θα αναβει και το καλοριφερ το ηχειο μονο απο πανω του δεν μπορει να ειναι.
Σκεφτηκα τη λυση για βασεις στον τοιχο οι οποιες θα πανε οσο το δυνατον μακρυτερα απο τον καναπε. Το δεξι ακρη ακρη στην κολονα και το αριστερο στη γωνια διπλα απο την μπαλκονοπορτα.
Το υψος ομως? Αν τα αφησω στο υψος του αυτιου το αριστερο θα ειναι πολυ κοντα στο καλοριφερ και το δεξι θα κανει μπαμ μεσ'τη μεση του σπιτιου και θα εχω την μουρμουρα της γυναικας...
Αν τα ανεβασω αρκετα πιο ψηλα και τους δωσω κλιση προς τα κατω κοιτοντας προς τον καναπε ειναι τελειως λαθος ακουστικα?
Βοηθηστε με pls!!!

Για να μην ανοιξω νεο θεμα, ας με συγχωρεσει ο φιλος Paul 37, θα χρησιμοποιησω το δικο του.
Καταρχας σας παραθετω ενα προχειρο σχεδιο του σαλονιου μου.
http://FastFreeFileHosting.com/file/47565/h-t--bmp.html
(Πατηστε επανω στο download στη μεση της σελιδας)

Το συστημα μου λοιπον ειναι 5.1 και το θεμα μου ειναι η θεση των surround ηχειων. Προς το παρων τα εχω το ενα ακουμπισμενο επανω στο καλοριφερ και το αλλο σε βαση δαπεδου. (τα ηχεια ειναι δορυφοροι της sony τα οποια συντομα θα αντικατασταθουν απο τα c1 της KEF.
Ομως ειναι πολυ κοντα στον καναπε (1.30μ. απο τη μεση του καναπε και 40 εκατοστα απο τις ακρες του) και σχεδον στο υψος του αυτιου οπως πρεπει.
Επισης οπως καταλαβαινετε ο καναπες ειναι κολλητα στον τοιχο οποτε αναγκαστικα θα ειναι αριστερα και δεξια του καναπε και οχι λιγο πισω. Αφηστε που σε λιγο που θα αναβει και το καλοριφερ το ηχειο μονο απο πανω του δεν μπορει να ειναι.
Σκεφτηκα τη λυση για βασεις στον τοιχο οι οποιες θα πανε οσο το δυνατον μακρυτερα απο τον καναπε. Το δεξι ακρη ακρη στην κολονα και το αριστερο στη γωνια διπλα απο την μπαλκονοπορτα.
Το υψος ομως? Αν τα αφησω στο υψος του αυτιου το αριστερο θα ειναι πολυ κοντα στο καλοριφερ και το δεξι θα κανει μπαμ μεσ'τη μεση του σπιτιου και θα εχω την μουρμουρα της γυναικας...
Αν τα ανεβασω αρκετα πιο ψηλα και τους δωσω κλιση προς τα κατω κοιτοντας προς τον καναπε ειναι τελειως λαθος ακουστικα?
Βοηθηστε με pls!!!
Κανενας? Κωστααα!!!???