Προτάσεις για TV 47" ή 55" με budget ως 1500

Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις. Image retention και burn in είναι πάντα πιθανόν να προκύψουν σε μια plasma. Αν όμως είσαι λίγο προσεκτικός δεν πρέπει να σε ανησυχεί κάτι.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για TV 47" ή 55" με budget ως 1500

Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις. Image retention και burn in είναι πάντα πιθανόν να προκύψουν σε μια plasma. Αν όμως είσαι λίγο προσεκτικός δεν πρέπει να σε ανησυχεί κάτι.

Προσανατολίζομαι προς την VT60 σε 50" αντί για την ST60 σε 55". Ανεβαίνω λιγάκι απ'το αρχικό budget αλλά απ'ότι διαβάζω τ'αξίζει.

Καλύτερα την ST60. 5" παραπάνω είναι σημαντικές.

Να σου πω,διαβάζω τόσο πολύ καλά reviews για την VT60 που προτιμώ να θυσιάσω τις 5" για να πάω σε καλύτερο μοντέλο.

Απλά επειδή τα λεφτά είναι πολλά,σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να περιμένω λίγο να πέσει η τιμή της λόγω του ότι η Panasonic θα σταματήσει τις plasma.Άσε που ο πεθερός μου μου δάνεισε μια αρχαία μεν,αλλά πολύ καλή CRT Philips 36PW9618/58 μέχρι να καταλήξω.Άσχετο,αλλά δεν έχω σηκώσει βαρύτερη τηλεόραση!! Θέλει τουλάχιστον τρια άτομα να την σηκώσουν...

Άμα μπορείς, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και δοκίμασε να δεις στην απόσταση θέασης που έχεις στο σπίτι σε 50", 55" και 60". Γνώμη μου, μην πέσεις κάτω από 55".

Άμα μπορείς, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και δοκίμασε να δεις στην απόσταση θέασης που έχεις στο σπίτι σε 50", 55" και 60". Γνώμη μου, μην πέσεις κάτω από 55".

Ούτε να με παρακολουθούσες που λένε: Σήμερα πήγα σε κατάστημα και έκανα την δοκιμή αυτή και δεν με χάλασαν οι 50" σε αντιπαραβολή με τις 55".
Είδα όμως μόνο την ST60 σε 55" και κάποια άλλη σε 50",διότι την VT60 σε 50" δεν είχαν να την δω live....

Πάντως σε ποιότητα εικόνας δε κερδίζεις ουσιαστικά αν προτιμήσεις την VT60. Είναι μεν καλύτερη τηλεόραση από την ST60, αλλά με την απόσταση θέασης που έχεις, οι 5" θα κάνουν τη διαφορά.

Πάντως σε ποιότητα εικόνας δε κερδίζεις ουσιαστικά αν προτιμήσεις την VT60. Είναι μεν καλύτερη τηλεόραση από την ST60, αλλά με την απόσταση θέασης που έχεις, οι 5" θα κάνουν τη διαφορά.

Στο thread εδώ http://bit.ly/1ajm6zi διάβασα ότι η VT60 υπερτερεί έναντι της ST60 σε σημαντικούς τομείς.Γι'αυτό ήθελα να τις δω δίπλα δίπλα, για να έχω και ιδία άποψη,αλλά δεν "μου έκατσε".

Γενικά οι πολλές ίντσες δεν με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα,προτιμώ καλύτερη ποιότητα εικόνας θυσιάζοντας μέγεθος.

Το ξαναγράφω. Αν δε βλέπεις όμως αυτή τη διαφορά ποιότητας, λόγω απόστασης θέασης, δε κερδίζεις κάτι.

Ποιότητα εικόνας σημαίνει σωστό μέγεθος για την απόσταση. Αν πάρεις μικρή τηλεόραση είναι κάτι που δεν διορθώνεται , αντιθέτως μπορείς να ρυθμίσεις την μεγαλύτερη 55ST60 και να την φέρεις σε αρκετά κοντινά επίπεδα εικόνας (χωρίς βέβαια ποτέ να γίνει VT60).

Επίσης για την αγορά πλάσμα πρέπει πρώτα να λάβεις υπόψη τον περιβάλλοντα φωτισμό , σε συνθήκες μέτριου έως έντονου φυσικού φωτός ακόμη και μια LED των 300 ευρώ δείχνει καλύτερα από την VT60 , η τελευταία όμως θα δείξει τις πλούσιες αρετές της με μειωμένο φωτισμό.

Το ξαναγράφω. Αν δε βλέπεις όμως αυτή τη διαφορά ποιότητας, λόγω απόστασης θέασης, δε κερδίζεις κάτι.
Μπορεί να έχεις δίκιο,αλλά κόλλησα τώρα με την VT60.Θα πάω αυτήν την εβδομάδα να την δω στημένη σε κάποιο κατάστημα,για να αποφασίσω οριστικά.

Ποιότητα εικόνας σημαίνει σωστό μέγεθος για την απόσταση. Αν πάρεις μικρή τηλεόραση είναι κάτι που δεν διορθώνεται , αντιθέτως μπορείς να ρυθμίσεις την μεγαλύτερη 55ST60 και να την φέρεις σε αρκετά κοντινά επίπεδα εικόνας (χωρίς βέβαια ποτέ να γίνει VT60).

Εντάξει, μην υπερβάλλουμε 50" δεν είναι μικρή:Τόσα χρόνια μια 37" είχα και μια χαρά έκανα την δουλειά μου.Οι 50" τώρα θα μου φανούν τεράστες.Γενικά δεν εντυπωσιάζομαι με τις πολλές ίντσες...

Επίσης για την αγορά πλάσμα πρέπει πρώτα να λάβεις υπόψη τον περιβάλλοντα φωτισμό , σε συνθήκες μέτριου έως έντονου φυσικού φωτός ακόμη και μια LED των 300 ευρώ δείχνει καλύτερα από την VT60 , η τελευταία όμως θα δείξει τις πλούσιες αρετές της με μειωμένο φωτισμό.

Αυτό είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα,που το είχα υπόψιν μου για τις plasma απλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλο όσο λες,ότι δηλαδή ακόμα και σε μέτριο φωτισμό οι Plasma έχουν χειρότερη εικόνα από led.
Κατά 60% βλέπω βράδυ TV με χαμηλό ή καθόλου φωτισμό, αλλά όσο να είναι βλέπω και κάποια πρωϊνα τηλεόραση.Το σαλόνι μου δεν το λες και φωτεινό,αλλά δεν είναι και υπόγα! Με προβληματίζεις όταν λες ότι οι plasma έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα ακόμα και σε μέτριο φωτισμό...

Το άλλο μειονέκτημα που βλέπω ότι έχουν οι Plasma, είναι ότι θέλουν "στρώσιμο" και "καλιμπράρισμα",πράγμα που σημαίνει αρκετό διάβασμα και ψάξιμο,σε αντίθεση με το "plug and play" των LED..

Αν το πρόσεξες μίλησα για φυσικό φως (ήλιος) , με τεχνητό φωτισμό δεν είναι τόσο πρόβλημα , και αν είναι σε συνθήκες όπως τις περιγράφεις ("δεν είναι φωτεινό") δεν θα έχεις καθόλου πρόβλημα.

Για 4 μέτρα πάντως 50" είναι μικρή. Θα το διαπιστώσεις όμως δυστυχώς μετά την αγορά που θα είναι αργά.

Πάντως, μια 32" στο μισό μέτρο είναι μάλλον μεγάλη τηλεόραση. Μια 50" στα τέσσερα είναι μάλλον μικρή...

Αν το πρόσεξες μίλησα για φυσικό φως (ήλιος) , με τεχνητό φωτισμό δεν είναι τόσο πρόβλημα , και αν είναι σε συνθήκες όπως τις περιγράφεις ("δεν είναι φωτεινό") δεν θα έχεις καθόλου πρόβλημα.

Ναι το κατάλαβα ότι αναφέρεσαι κυρίως σε ηλιακό φως και όχι τόσο σε τεχνητό.

Για 4 μέτρα πάντως 50" είναι μικρή. Θα το διαπιστώσεις όμως δυστυχώς μετά την αγορά που θα είναι αργά.

Πάντως, μια 32" στο μισό μέτρο είναι μάλλον μεγάλη τηλεόραση. Μια 50" στα τέσσερα είναι μάλλον μικρή...

Παίδες εκτός από τα νούμερα,υπάρχουν και το τι ζητάει ή δίνει προτεραιότητα ο καθένας.Με 37" ήμουν τόσα χρόνια στα 4μ και δεν είχα πρόβλημα.Άλλος δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο μέγεθος,άλλος όχι.Έτσι είναι αυτά. 50" τις θεωρώ ικανοποιητικές.

Σκεψου μονο και λιγο μακροπροθεσμα. Η panasonic σταματαει την παραγωγη των πλασμα, αν χτυπα ξυλο παθει κατι η tv σου, πιστευεις οτι μετα απο 2-3 χρονια θα υπαρχουν ανταλλακτικα να επισκευαστει; Γιατι στα λογια ολοι ωραιοι ειναι, οτι θα υπαρχουν ανταλλακτικα κλπ..

Αυτό ισχύει για τις περισσότερες τηλεοράσεις κάποιας παλαιότητας, ανεξαρτήτως αν είναι plasma ή LCD. Όπως επίσης, η επιδιόρθωση συνήθως δεν είναι συμφέρουσα. Οπότε με μια επέκταση εγγύησης είσαι καλυμμένος...

Σκεψου μονο και λιγο μακροπροθεσμα. Η panasonic σταματαει την παραγωγη των πλασμα, αν χτυπα ξυλο παθει κατι η tv σου, πιστευεις οτι μετα απο 2-3 χρονια θα υπαρχουν ανταλλακτικα να επισκευαστει; Γιατι στα λογια ολοι ωραιοι ειναι, οτι θα υπαρχουν ανταλλακτικα κλπ..

Αυτό ισχύει για τις περισσότερες τηλεοράσεις κάποιας παλαιότητας, ανεξαρτήτως αν είναι plasma ή LCD. Όπως επίσης, η επιδιόρθωση συνήθως δεν είναι συμφέρουσα. Οπότε με μια επέκταση εγγύησης είσαι καλυμμένος...

Βασίλη, ο Μιχάλης έχει δίκιο σε αυτό που λέει.
Για καταλάβεις,αγόρασα πριν από 7 χρόνια μια Philips Ambilight 37PF9731D/10 που στην εποχής της ήταν από τις πιο high end της Philips και από τις ακριβότερες της αγοράς (Κάπου 4.000 είχε στο ράφι!!!!).
Πριν μερικές μέρες παρουσίασε βλάβη, το service μου είπε ότι θέλει αντικατάσταση η mainboard, η οποία όμως δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό γιατί δεν παράγεται !!! Οπότε η τηλεόραση πάει για πέταμα.
Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν έχουν ανταλλακτικά για το δικό μου μοντέλο,αλλά για τις Μatchline που είναι "Κολοκοτρωναίϊκες" και πολύ αρχαιότερες της δικής μου,υπάρχουν κανονικά ανταλλακτικά.Άντε βγάλε άκρη μετά...

Όπως λέει και ο Μιχάλης, κάνεις μια επέκταση εγγύησης και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Για τις Panasonic πάντως ίσως και να έχει γίνει επέκταση εγγύησης στα πέντε χρόνια για κάποιο χρονικό διάστημα...

Για τις Panasonic πάντως ίσως και να έχει γίνει επέκταση εγγύησης στα πέντε χρόνια για κάποιο χρονικό διάστημα...

Πήρα τηλ σε Πλαίσιο και μου είπαν ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση από Intertech περί επέκτσης εγγύησης...

Τσέκαρε απο κοντα την plasma.. Εμενα ολες οι plasma μου φαίνονται να τρεμοπαίζουν και την απέρριψα.. Προσανατολιζομαι προς την samsung 55" f6500, αλλα ανησυχώ γιατι τη βρισκω ολο και σε λιγότερα καταστήματα...