Προτάσεις για TV (Plasma)

Peris125

New member
16 January 2009
73
Γεια σας παίδες, ψάχνω TV για να αντικαταστήσω την LE37m86bd που θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο.
Η απόσταση θέασης είναι 2,5 μέτρα περίπου και το δωμάτιο δεν είναι πολύ φωτεινό οπότε σκέφτομαι κάτι σε 50'' Plasma.
Χρήση κυρίως ταινίες, λίγο απλό τηλεοπτικό σήμα και λιγότερο gaming (ακόμη και αυτό αρχίζει να φαίνεται extreme sport).
Smart δεν με ενδιαφέρει, θα εκτιμούσα ένα καλό media player, αν και υπάρχει στην άκρη ένα Crystal audio pico HD αλλά και σχέδια για αγορά blue-ray player (αλήθεια υπάρχουν blue-ray players με αξιόλογο media player; ).
Τώρα 3D απλά για τον χαβαλέ δεν θα με χαλούσε, ειδικά αν τα γυαλιά που χρειάζεστε δεν είναι με μπαταρίες έτσι ώστε να έχω μπόλικα για όλη την παρέα (δεν θυμάμαι αν αυτή είναι η passive ή active τεχνολογία.)
Όμως πάνω απ'όλα βάζω το valeu for money, για να μας περισσέψει τίποτα για το blue-ray και τα ποπ-κόρν:popcorn:.
Το κακό είναι ότι μένω Ρόδο και δεν έχει πολλά μαγαζιά με show-room να τις δω από κοντά.

Μετά από λίγη έρευνα είδα τις εξής:

LG 50PA6500 στα 593
(αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι το κατάστημα και το ότι δεν βρήκα το συγκεκριμένο μοντέλο στο Ελληνικό site της LG)

LG 50PA5500 στα 620

SAMSUNG PS51E490 στα 675


SAMSUNG PS51E530 στα 735
(είδα καλά σχόλια από αρκετούς στο forum)

και με 3D

Panasonic TX-P50UT30E στα 789

SAMSUNG PS51E550 στα 840

Panasonic TX-P50UT50E στα 844

Ευχαριστώ!:fahne90:
 
50PA5500 αν θέλεις να δώσεις λίγα χρήματα και 51E550 αν ανέβεις προς τα πάνω.

Το καλύτερο media player το έχουν τα media player. Bluray και τηλεοράσεις παίζουν στα 60 Hz και η κίνηση είναι πρόβλημα.
 
Επισης να ξερεις πως οι πλασμα υποστηριζουν μονο active 3d, που σημαινει γυαλια με μπαταρια.
 
Re: Απάντηση: Προτάσεις για TV (Plasma)

Thanks.
Αυτό με το active 3D κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν ήμουν σίγουρος οπότε το 3D δεν με ενδιαφέρει γιατί ζαλίζει την γυναίκα:vollkommenauf: και βρίσκω κουραστικά τα γυαλιά για active. (για 2 λεπτά τα είχα βάλει σε ένα μαγαζί στην Αθήνα πριν 2 χρόνια, ούτε καν θυμάμε μάρκα)

Οπότε αφού δεν πρόκειται να βλέπω 3D αξίζει να κοιτάξω για Panasonic P50UT50 και SAMSUNG PS51E550 ή να δω για LG 50PA5500 και SAMSUNG PS51E530;
 
Αν σου χρειάζονται δυνατότητες Smart-TV, τότε πρέπει να προτιμήσεις τις ακριβότερες...
Υπάρχει και μια Panasonic LED (εγώ εκεί προσανατολίζομαι) που κάνει τα πάντα και συμφέρει, η 47ET5 με παθητικό 3D, wifi bult-in, LED αλλά χωρίς τα έντονα χρώματα των Samsung και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας... (το πάνελ που χρησιμοποιεί είναι της LG, αλλά πιστεύω κατάλληλα δουλεμένο από την Panasonic). Στο Πλαίσιο που την είδα ήταν η καλύτερη από όλες τις κάτω από χιλιάρικο!
 
Συμπαθητική φαίνεται... αν και νομίζω κάνεις λάθος για το Wi-Fi, δεν είναι build-in αλλά ready.
H L47ET50E που έχει πάνω από 1.200 έχει Wi-Fi.
 
Last edited:
H ET50 έχει ενεργητικό 3D και μάλιστα συνοδεύεται από 2 ζευγάρια πολύ "κομψά" γυαλιά ...

panasonic-3d-glasses-gift.jpg
 
Συμπαθητική φαίνεται... αν και νομίζω κάνεις λάθος για το Wi-Fi, δεν είναι build-in αλλά ready.
H L47ET50E που έχει πάνω από 1.200 έχει Wi-Fi.
Η ET5 έχει wi-fi εσωματωμένο
 
Ok... Λάθος μου!

Μόλις είδα ένα φυλλάδιο από το ΜΜ και έχει την Sony 46EX650 στα 750 .
 
Βάζοντας το κουπόνι που ανέφερε ο φίλος bullseyemambo στο θέμα ''ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ(Σχόλια-Πολιτική Εγγυήσεων-Χρεώσεις)''

οι τιμές προσαρμόζονται

50PA5500 ----> 575

PS51E550 ----> 800

47LM615S ----> 800

Σήμερα πέρασα από τον Κωτσ. της πόλης μου και είδα από κοντά τις 2 τελευταίες.

Στην 550 τα χρώματα ήταν σαν ξεπλυμένα και η εικόνα ήταν θολή σαν να είχε blur , ενώ η LM615 πιο εντυπωσιακά χρώματα αλλά ακολουθούσε μια φωτεινή σκιά τις γρήγορες κινήσεις (νομίζω ονομάζεται ghosting??)
Είδα λίγο 3D (πρώτη φορά passive) σε μια άλλη LG την LM670 νομίζω και ομολογώ πως ''είχε φάση''.

Tα χρώματα στην 550 φαινόντουσαν έτσι λόγο του έντονου φωτισμού φαντάζομαι αλλά η θολή εικόνα;

Δεν με άφησαν να δω ρυθμίσεις, ούτε να παίξει 3D περιεχόμενο. Το passive 3D είναι ίδιο σε όλες LG;

Αν καταλήξω τελικά σε plasma αξίζει η PS51E550 ή η 50PA5500 + ένα blue-ray player με Wi-Fi.
(Το blue-ray θα αγοραστεί ούτως ή άλλος για να βλέπουμε γάμους!!!) :behead:
 
Σιγουρα αν ο χωρος ηταν πολυ φωτεινος, οπως ειναι συνηθως σε καθε καταστημα του Κοτσωβολου, οποιαδηποτε πλασμα και να ειδες, ετσι ξεπλυμενα θα ηταν τα χρωματα. Πρεπει να τη δεις σε πιο ηπιο φωτισμο για να καταλαβεις τις πραγματικες δυνατοτητες τους.
 
Τελικά κατέλιξα σε plasma, τώρα το θέμα είναι:
PS51E550 με 800
ή
PS51E6500 με 1040
Σήμερα κληρώνει...
 
Η βασική διαφορά τους στην εικόνα, είναι στο αντι-ανακλαστικό φίλτρο. Αν σου χρειάζεται, το πληρώνεις...

Στο σκοτάδι, η εικόνα τους είναι πρακτικά ίδια...

Σε επίπεδο εξοπλισμού, η 6500 έχει επίσης ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη και wifi...
 
Τελικά λέω να πάρω την Ε550 + αυτό το σετάκι home cinema
Θα μου βγει ακριβώς σαν να έπαιρνα την 6500.

Που έχει 3D blue-ray player, ενσωματωμένο Wi-Fi και όποτε θέλω το κοτσάρω στην παλιά ''χαζή'' TV και την κάνω smart :idea: , σωστά;
 
Αν ο χώρος σου είναι έστω και λίγο φωτεινός πάνε για την E6500 γιατί η Ε550 έχει τρελές αντανακλάσεις και θα το μετανιώσεις.
 
Τι να πω... Σαν τον Κωτσόβολο δεν είναι.
Είναι το καθιστικό σαλόνι, όχι το μεγάλο. Ισόγειο με 2 παράθυρα παράλληλα και αριστερά της TV στα 4 και 8 μέτρα περίπου απόσταση και έχει και 2 φώτα (απλίκες) στο ταβάνι.
Δεν έχω δει ποτέ μου plasma σε σπίτι για να έχω άποψη σε σχέση φωτισμού - αντανακλάσεων.

Αν αυτό θεωρείται φωτεινό για μια plasma τότε ναι θα πάω στην 6500.
 
Εγώ θα προτιμούσα την 550 και με τα ρέστα ένα home cinema ή ενα media player.

Όντως έχει λιγότερες ανακλάσεις η 6500 αλλά η διαφορά δεν είναι και τόσο σημαντική για ένα μέσο σπίτι.
 
Το δικό μου σαλόνι έιναι με μια μπαλκονόπορτα στα αριστερά την tv σε απόσταση 3μ και ένα παράθυρο 60Χ60 που βλέπει προς την tv σε απόσταση 12μ. Με την 550 την ημέρα έχω σοβαρό πρόβλημα αντανακλάσεων και αν βλέπω υπό γωνία στο άλλο καναπέ φτάνω σε σημείο να μην μπορώ να παρακολουθήσω και να κλείνω την tv. Με την tv κλειστή μπορώ άνετα να ξυριστώ. Εννοείται όλα αυτά με κλειστές κουρτίνες.
Δεν ξέρω πως θα είναι με την 6500, αλλά με την S10 δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Έχω διαβάσει σε ξένα φόρα όπου άτομα είχαν την Ε550 την άλλαξαν με την 6500 και δεν είχαν πλέον πρόβλημα με αντανακλάσεις.
 
Η 550 έχει θεωρητικά καλύτερη απόδοση από την S10 ως προς το "ξέβαμμα" της εικόνας , πάντως σε κάθε περίπτωση ένα σετ σκούρες κουρτίνες θα βελτιώσει αρκετά τα πράγματα.
 
Τι να πω... Σαν τον Κωτσόβολο δεν είναι.
Είναι το καθιστικό σαλόνι, όχι το μεγάλο. Ισόγειο με 2 παράθυρα παράλληλα και αριστερά της TV στα 4 και 8 μέτρα περίπου απόσταση και έχει και 2 φώτα (απλίκες) στο ταβάνι.
Δεν έχω δει ποτέ μου plasma σε σπίτι για να έχω άποψη σε σχέση φωτισμού - αντανακλάσεων.

Αν αυτό θεωρείται φωτεινό για μια plasma τότε ναι θα πάω στην 6500.

γενικά αν μιλάμε για φωτεινό χώρο υπάρχουν 2 παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

1) Πόσο είναι το φώς
2) Πως πέφτει στην τηλεόραση

έχει 2 επιδράσεις

1) Προκαλεί μείωση της αντίθεσης (αυτό που πολλοί λένε γκρίζάρει στα καταστήματα)
2) Προκαλεί αντανακλάσεις του χώρου πάνω στην τηλεόραση

σε περίπτωση που έχεις μια πηγή φωτός να πέφτει πάνω στην τηλεόραση (πορτατίφ απέναντι ή παράθυρο και λοιπά) τότε θα τα βλέπεις μέσα στην τηλεόραση. αυτό για μένα είναι πολυ περισσότερο ενοχλητικό από την μείωση της αντίθεσης την οποία και μπορείς να διορθώσεις εν μέρη με τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης.

γενικά αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πήγαινε στην 6500 που έχει πολύ καλό φίλτρο. ενδεχομένως να βλέπεις πάλι αντανακλάσεις αλλά θα είναι πολύ λιγότερες από την 550 και θα έχεις και καλύτερη αντίθεση με φώς.