Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

Απάντηση: Re: Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

argi το θυμάμαι ότι τα υποστηρίζεις σαν τα καλύτερα τα D6,
μπορείς να δώσεις ένα λινκ να δούμε τα προτερήματά τους , αλλά και τιμές;

edit: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=34274

τα καλυτερα ειναι τα D7 αλλα μιλαμε για αλλο ποσο

SINDESI PS3, HOME CINEMA, TV, NOVA

FILOI SAS XERETW, INE I PROTI FORA POU PAIRNO TO LOGO STO SITE GIAFTO SIGXORESTE ME AN KANW KATI LATHOS.
VASIKA THELW TI GNOMI SAS GIA KATI. THELW NA ENOSO
A) HOME CINEMA PHILIPS HTS6515,
B) PS3 40gb
C) TV PHILIPS 37" FULL hd (37PFL5603)
D) NOVA

DEN KSERO TI SINDESIS PREPEI NA AKOLOUTHISW. SKEFTIKA NA ENWSW

GIA EIKONA:
PS3 - TV (hdmi)
HOME CINEMA - TV (hdmi)
NOVA - TV (SCART)

GIA IXO:
PS3 - ENISXITIS (COAXIAL)

SKEFTIKA KALA?
ETSI THA EXW DOLBY IXO OTAN VLEPO DVD APO PS3 KAI TAINIA APO NOVA (p.x. FILMNET)?

TO PS3 EXI EKSODO OPTICAL KAI O ENISXITIS EXI ISODO COAXIAL. ME ENA METATROPEA OPTICAL SE COAXIAL GINETE I DOULIA MOU?

EUXARISTW EK TON PROTERON, SORRY POY IMOUN KOURASTIKOS.
ETSI THA

Απάντηση: Re: Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

Το ότι είναι δίπολα δεν έχει ιδιαιτερότητες ως προς την τοποθέτηση;

τα D6 τα θεωρείς καλύτερα από ένα καλό πακέτο 5.1 όπως το tannoy HTS200
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=13
που σκοπεύω να πάρω;
οχι δεν εχουν
πολυ δυσκολα να μην δουλεψει ενα διπολο
απο καθε τανοι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

Εκτός από τα Tannoy Revolution που αναφέρθηκαν? ...(Για τα οποία δεν μπορώ να βρώ ακριβείς πληροφορίες καθώς το DC set δεν λέει αναλυτικά τι περιλαμβάνει...

Eγω μιλησα για τα crystal audio οταν μιλησα για αλλες σοβαρες προτασεις.

Απάντηση: SINDESI PS3, HOME CINEMA, TV, NOVA

FILOI SAS XERETW, INE I PROTI FORA POU PAIRNO TO LOGO STO SITE GIAFTO SIGXORESTE ME AN KANW KATI LATHOS.
B) PS3 40gb
D) NOVA

GIA EIKONA:
PS3 - TV (hdmi)
HOME CINEMA - TV (hdmi)
NOVA - TV (SCART)

GIA IXO:

SKEFTIKA KALA?
ETSI THA EXW DOLBY IXO OTAN VLEPO DVD APO PS3 KAI TAINIA APO NOVA (p.x. FILMNET)?

TO PS3 EXI EKSODO OPTICAL KAI O ENISXITIS EXI ISODO COAXIAL. ME ENA METATROPEA OPTICAL SE COAXIAL GINETE I DOULIA MOU?

ETSI THA

Αν θες γραψε με ελληνικους χαρακτηρες και με μικρα γραμματα για να γινει ευκολη η αναγνωση του κειμενου σου.

Απάντηση: SINDESI PS3, HOME CINEMA, TV, NOVA

B) PS3 40gb
D) NOVA

GIA EIKONA:
PS3 - TV (hdmi)
HOME CINEMA - TV (hdmi)
NOVA - TV (SCART)

GIA IXO:

SKEFTIKA KALA?

ETSI THA

Φϊλε, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Θα σε παρακαλούσα κι εγώ να γράφεις με ελληνικά και μικρά, γιατί τα κεφαλαία είναι κουραστικά και στα φόρουμ τα κεφαλαία σημαίνει ότι φωνάζει κάποιος.

Οι συνδέσεις που πρέπει να κάνεις είναι όπως φαίνονται στο σχήμα που έχω φτιάξει. -bye-

attachment.php

Attachments

• sindeseis_home_cinema.jpg
    sindeseis_home_cinema.jpg
    41.4 KB · Views: 100
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

Eγω μιλησα για τα crystal audio οταν μιλησα για αλλες σοβαρες προτασεις.

Κάποια συγκεκριμένα???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

Κάποια συγκεκριμένα???

Klipsh, Jamo d6, B&W, Tannoy, Focal, Dali. Και σιγουρα υπαρχουν και αλλες σοβαρες εταιριες. Βλεπεις το budget σου, ακους τα ηχεια να δεις τι σου αρεσει, διαλεγεις μοντελο. Απλα πραγματα :a0210:

Παιδιά σας ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση, ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ πόσο σύντομα θα ενδιαφερόταν κάποιος να απαντήσει. PANOSXGR σε ευχαριστώ για το σχεδιάγραμμα, κάπως ετσι το σκέφτηκα αλλά δεν υπολόγιζα το RCA cable από το nova στο home cinema. Είναι πρόβλημα που το PS3 έχει έξοδο optical και ο ενισχητης είσοδο coaxial? Λες να μπορω να έχω το ίδιο αποτέλεσμα αν αγορασω ένα μετατροπέα σαν αυτό

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17391&cat=569&page=1
Βασικά εγώ τώρα θα παω να αγοράσω τα καλώδια:
- 2 hdmi
- 1 scart
- 1 rca
- 1 optical
- 1 coaxial
- 1 Μετατροπέα ψηφιακού ήχου Optical σε Coaxial

Φίλε Del Piero (είσαι και παικταράς, πώς να το κάνουμε δηλαδή :D), αφού δεν έχει ο ενισχυτής σου είσοδο optical, αναγκαστικά όπως λες θα πας για τον μετατροπέα από optical->coaxial.
Επομένως δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι και τα 2 καλώδια που αναφέρεις παραπάνω, δηλ. 1 optical & 1 coaxial. Το ένα από τα 2 θα χρειαστείς, ανάλογα τον μετατροπέα που θα αγοράσεις.
-bye-

Φίλε Πάνο χαίρομαι που αναγνωρίζεις την ποδοσφαιρική ικανότητα μου!!!
Επειδή αντιλαμβάνομαι πως έχεις πολλές γνωσεις για το θέμα home cinema, θα ήθελα να μου αξιολογήσεις τα κομμάτια που αγόρασα ( δηλαδη την philips 37pfl5603 και το hts6515). Λες να μου βγάζει 5:1 ήχο όπως λέει με λιγότερα ηχεία? Και επιπλέον πότε θα έχω ήχο πολυκάναλο με τη συνδεσμολογία που μου πρότεινες?
- οταν βλέπω dvd από το ps3
- οταν βλέπω nova.
- όταν παιζω games ps3
- οταν βλέπω tv χωρίς nova (εννοώ σταθμούς εκτός αποκοδκοποιητη)
- όλα τα πιο πάνω (ελπίζω!!!!!!)

ευχαριστώ εκ των προτέρων
Del Piero

Eπανέρχομαι στο αρχικό θέμα. Ύστερα από αρκετές ακροάσεις ψιλοκατεληξα στα Β&W 683 + HTM62 + 686. Για sub προτάθηκε διπλοπυνικό 8in sunfire. Tα 683 είχαν τα πιο καλά (ελεγχόμενο, ακριβές, γρήγορο - πάντα γνώμη μου) μπάσσο από όλα μεταξύ των οποίων Focal (δεν θυμάμαι το μοντέλο 2.5 δρόμων), KEF, Monitor Audio Silver, και λείπουν τα Tannoy Revolution τα οποία άφησα τελευταία. Προτείνεται κάτι άλλο? Κάποια άποψη για την επιλογή μου? Πειράζει που το ΗΤΜ62 καθώς όπως και τα πίσω ανήκουν σε χαμηλότερη σειρά δεν είναι το ακριβώς αδελφάκι των μπροστινών? Κάποιο μαγαζί που προτείνεται για καλή τιμή? (με pm ισώς γιατί μπορεί να μην επιτρέπεται η διαφήμιση). Ευχαριστώ

άφησες τελευταία τα revolution σημαίνει ότι δεν τα άκουσες ακόμα;
αν τα ακούσεις πες μας τα συμπεράσματά σου σε παρακαλώ, με ενδιαφέρουν κι εμένα...

άφησες τελευταία τα revolution σημαίνει ότι δεν τα άκουσες ακόμα;
αν τα ακούσεις πες μας τα συμπεράσματά σου σε παρακαλώ, με ενδιαφέρουν κι εμένα...

Ναι δεν τα ακουσα ακομα καλα...(Τα άκουσα στην α.....) αλλά πιστευω οτι δεν ηθελε να τα πουλησει καθως προωθουσε άλλα. Ο ήχος ηταν χάλια σε σημειο που δεν φανταζομαι οτι ηχεια αυτης της αξιας αποδιδουν ετσι. Γιαυτο εχω κανονισει να παω το Σαββατο αλλου να τα ακουσω και αποφασιζω τότε....Θα σας ενημερώσω

άντε και το Σάββατο ήρθε...κληρώνει σήμερα και το ΕΑΠ...
κάνε μια βόλτα και άκου και για μας που είμαστε εκτός λεκανοπεδίου...
αναμένουμε.

Λοιπόν οι ακροάσεις τέλος. Σήμερα άκουσα και τα Jamo D6 του φίλου μας του Γιάννη Αμαρ. -τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τη προθυμία του και φιλοξενία του- Τα οποία σε συνδυασμό με το 12ιντσο yamaha ήταν εκπληκτικά και φοβερά αναλυτικά. Στη μουσική όμως δεν ήταν B&W.
Τώρα τα Tannoy revolution signature ήταν αρκετά αναλυτικά αλλά μπάσα χωρίς sub δεν υπήρχαν-Στη μουσική έπασχαν. Από την άλλη πλευρά (τα οποία μουσικά ήταν καλούτσικα) ήταν τα chario silverette 200T (800e).Είχαν μπάσα ίσως περισσότερα από όσο έπρεπε βέβαια και πολύ γλυκό ήχο.

Η απόφαση μου... λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άκουσα σε διαφορετικούς χώρους, με διαφορετικά συστήματα και διαφορετική μουσική.....είναι ΜΑΛΛΟΝ (είμαι πολύ αποφασιστικός βλέπεται αλλά κοστίζουν και πολύ περισσότερα από όσο θα ήθελα να δώσω) Β&W 683 theatre (3...euro-γιαυτό και το ξανασκέφτομαι, δεύτερη επιλογή FOCAL τρίτη B&W 684 μαζί με JAMO D6 τέταρτη chario silverette τα οποία λόγω τιμής μπορεί να ανέβουν θέση και....)

:slapface::slapface: