Προτασεις και ιδεες για αγορα νεας τηλεορασης

Strantford

New member
3 April 2010
65
Στο σπιτι εχουμε μια lcd 32αρα LG απο τις πρωτες που ειχαν κυκλοφορησει το 2006 το καλοκαιρι. Ενα hdmi μονο και μονο HD Ready.

Φετος και με Μουντιαλ προ των πυλων ειπαμε να αναβαθμιστουμε λιγο.

Στις απαιτησεις τωρα

α) Η τηλεοραση ειναι για το σαλονι και οι αποστασεις θεασεις παιζουν μεταξυ 2-3 μετρα αναλογα σε πιο καναπε καθεσαι.

β) Το χρηματικο ταβανι ειναι τα 1000 ευρω (εννοειται πως οσο λιγοτερα τοσο το καλυτερο :a0210:

γ) Οι απαιτησεις χρησης ειναι 60-70% τηλεοπτικο σημα, 20-30% ταινιες (upscaled dvd, bluray και κανενα divx, mkv) και 10% παιχνιδι (PS3)

δ) Την τηλεοραση θα την χρησιμοποιουν κατα κυριο λογο οι γονεις και ο αδερφος μου και ως εκ τουτου εχουν μικρη εμπειρια και γνωση και δεν θελουν να μπλεξουν με "στρωσιματα" τηλεορασης, burn in φαινομενα κτλ

ε) Λογω του ανωτερω γεγονοτος εχω καταληξει να αποκλεισω τις Plasma γιατι διαβαζω οτι εν ετει 2010 εξακολουθουν να εχουν προβλημα με τις στατικες εικονες και απαιτουν 200+ ωρες στρωσιμο και αι γονεοι συνηθιζουν πχ να βλεπουν για ωρες το ιδιο καναλι ή να παγωνουν το dvd για αρκετη ωρα χωρις να κλεινουν την οθονη (οσο και αν φωναζω εγω ολα αυτα τα χρονια).

στ) Λογω του (δ) παλι, η τηλεοραση θα βγει απο το κουτι και θα παιξει κατευθειαν τα παντα ολα αρα ξεχναμε το οποιο στρωσιμο και για αυτο το 2006 ειχα επιλεξει lcd

ζ) Λογω παλι του (δ) και λογω περιορισμου χωρου (συνθετο) αι γονεοι θεωρουν οτιδηποτε πανω απο τις 40-42 ιντσες overkill και υπερβολη για τα ματια τους και το χωρο.

η) Θα προτιμουσα εαν γινοταν μια καινουρια τηλεοραση (πχ 2010) ή εστω μια τελων του 2009 που να ενσωματωνει νεες τεχνολογιες πχ 200mhz refresh rate, 4hdmi, mpeg4 δεκτη κτλ.

Για ολους τους ανωτερω λογους και επειδη εχω πελαγωσει να το ψαχνω μονος μου αυτη τη φορα, απευθυνομαι σε εσας για γνωμες, ιδεες, προτασεις.

Ευχαριστω εκ των προτερων και καλη Ανασταση να εχουμε :a0210:

Ευχαριστω για τις προτασεις

Εγω θα ηθελα Plasma ρε γαμωτο αλλα δεν μπορει να γινει στρωσιμο.

Δεν μπορουμε να αποφυγουμε το στρωσιμο, ετσι δεν ειναι????

εγώ σε 2 πλάσμα δεν έχω κάνει στρώσιμο και δεν είχα θέμα.
Πρόσεχα, ναι.. αλλά στρώσιμο (με χιόνια, ειδικά dvd, χαμηλές ρυθμίσεις, κλπ, μπα!)
Η προσοχή ήταν στο να μην παίζει πολύ ώρα ένα κανάλι (ειδικά άσκοπα, όταν δεν βλέπει κανείς), να μην παίζει 4:3 στην αρχή για πάνω από 1-2 ώρες, και οι ρυθμίσεις σίγουρα όχι πιο πάνω από τις default.
Αλλά και αυτη την προσοχή να μην είχα, δε νομίζω πως θα είχα πρόβλημα, ειδικά με την Panasonic U10 που δεν δείχνει να χαμπαριάζει.. η LG PQ είναι λίγο πιο ευαίσθητες στο Image Retention

Γιατι να παιζει υλικο 4:3???

Δεν κανει αυτοματη προσαρμογη η εικονα και να γυρναει το καδρο σε 16:9???

Πχ στην LG που εχω τωρα ολα τα τηλεοπτικα παιζουν σε 16:9 αυτοματα απο μονα τους.

Παντως εδω που της κανει review (Samsung LE40B650) λεει οτι μπορει να παιξει και mkv αρχεια αλλα εχει μεγαλο lag στο gaming με PS3.

Ειναι αληθεια οτι μπορει να παιξει mkv αρχεια απο καποιο εξωτερικο σκληρο που θα κουμπωσεις στις usb θυρες???

Εχει τοσο μεγαλο lag στο gaming???

να μην παίζει σε 4:3 mode εννοούσα (με μαύρες μπάρες αριστ-δεξιά)

πολύς κόσμος που έρχεται απο CRT TVs και δεν ανέχεται εύκολα το 'κοντόχοντρο' της 16:9 παραμόρφωσης.

Ακόμα κι εγώ, ώρες-ώρες το γυρνάω σε 4:3 όταν θέλω να δώ τους ανθρώπους στις κανονικές τους αναλογίες.

Τι να κάνουμε, τα κανάλια μας κλείνουν 20 χρόνια και το γιορτάζουν, αλλά με τις ίδιες τεχνολογίες βγάζουν ακόμα πρόγραμμα!