Προτάσεις μουσικών και συγκροτημάτων...

800px-Tony_Allen_mg_6469.jpg

Και ο θρυλικός drummer/μουσικός διευθυντής του Fela! (Tony Allen). Με μεγάλη δισκογραφία, έως και σήμερα.!
Οτι δίσκο του έχω ακούσει είναι από καλός και πάνω.....
Συμμετέχει φυσικά και στα από "πάνω"

800px-Tony_Allen_mg_6469.jpg

Και ο θρυλικός drummer/μουσικός διευθυντής του Fela! (Tony Allen). Με μεγάλη δισκογραφία, έως και σήμερα.!
Οτι δίσκο του έχω ακούσει είναι από καλός και πάνω.....
Συμμετέχει φυσικά και στα από "πάνω"

Μορφή !

όταν έφυγε απ του Φέλα, αναγκάστηκαν να τον αντικαταστήσουν με 2 drummers....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις μουσικών και συγκροτημάτων...

ένα μόνο - και όχι blaxploitation αλλά...κάπου εκεί γύρω και από τον μαίτρ του είδους:

5437852619_ef4b22e69b.jpg

Πώς λέμε "ένας - αλλά Λύκος" ;
Αυτό!

Τι ταινία....και τι σάουντρακ!!!!!!!!! :worshippy::worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις μουσικών και συγκροτημάτων...

ένα μόνο - και όχι blaxploitation αλλά...κάπου εκεί γύρω και από τον μαίτρ του είδους:

5437852619_ef4b22e69b.jpg

Πώς λέμε "ένας - αλλά Λύκος" ;
Αυτό!

:bang:

τωρα το ειδα και ξυπνησα !
μια απο τις μεγαλυτερες ερμηνειες στην ιστορια του κινηματογραφου !
μια ταινια που μ εκανε να σκεφτω διαφορετικα για την 7η τεχνη

αυτο το CD δεν υπαρχει !!!!!
τυχερος οποιος το εχει

.

Last edited:
Last edited:
Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν και προτείνουν...
Να σας πώ μόνο ότι έχω ήδη ξεκινήσει να βρίσκω υλικό, σε όλες τις μορφές...

ΥΓ. Αυτή τη "συλλογούλα" της stax, μπας και υπάρχει κανά link να μου στείλετε σε ΠΜ;

1ο κύμα...

Across 110th Street... Α-Π-Α-Ι-Χ-Τ-Α-Μ-Π-Λ-!-!-!-!-!-!-!-!-!-!-!
Θα μου πείτε, "σιγά την ανακάλυψη ρε μάστορα!"... Ίσως να έχετε δίκιο...
Αλλά δεν παύει να τον ακούω από το πρωί μαζί με το Jackie Brown και να μου τρέχουν τα σάλια!!!!
Θα γυρνάω στο θρεντ ανά διαστήματα με εντυπώσεις... :music-smiley-005:

Κάνω νεκρανάσταση στο νήμα,

και προτείνω μια και δεν έχει αναφερθεί καθόλου ο Bo Diddley, το Big Bad Bo (Chess 1974).

Το συγκεκριμένο ανήκει στην φανκ περίοδο του, που εγκαινιάστηκε με το επίσης καλό αλλά άνισο The Black Gladiator (Chess 1970).

Όσον αφορά το Big Bad Bo, περιλαμβάνει όλα όσα θέλει να ακούσει ο τυπικός R&B/Funk ακροατής αλλά όχι και ο αντίστοιχος φαν των rock & roll ηχογραφήσεών του από τη δεκαετία του '60. Οι κοφτές ρυθμικές κιθάρες συνοδεύονται από την κλασική για το είδος δυνατή rhythm section, ενώ τον ήχο εμπλουτίζουν σαξόφωνα, τρομπέτες, τρομπόνια, κρουστά και ολίγα δεύτερα φωνητικά. Όλα τα παραπάνω παίζονται από το enfant gateaux των session μουσικών που δραστηριοποιούνταν στη τζαζ (!) σκηνή της Νέας Υόρκης εκείνη την εποχή. Ενδεικτικά αναφέρω -μεταξύ πολλών- τους John Tropea (κιθαρίστας σε ηχογραφήσεις της CTI), Jimmy Johnson Jr. (ντράμερ μεταξύ άλλων και της Arkestra στα 60s), Joe Montego (περκασιονίστας των Art Blakey, Max Roach, Dizzy Gillespie, Phil Upchurch) και Wilbur Bascomb Jr. (James Brown, B.B. King, Jeff Beck).

Η τελευταία κυκλοφορία του έγινε από την πολύ καλή στις cd επανεκδόσεις Get On Down Records, το 2012.

χμμμμ, γκοτζάκλα απαράδεκτε, ουδέποτε ξαναγύρισες για εντυπώσεις ...

πάντως, ωραίο νήμα, τώρα που το ξαναδιάβασα ... Μπάιρα θεός ...

διαχρονικός θεός ... από αυτούς που προσφεύγεις όχι για να σε σώσουν, αλλά για να τους βασανίσεις ...χεχεχεχχχ ...