Προτάσεις μουσικών και συγκροτημάτων...

Εσυ ξεκινησες απο Paul Weller και αυτος απο τη Stax (η συλλογη προταθηκε).
Μιας και ακους και ροκ θα σου προτεινα με τη σειρα μου Fela Kuti (Confusion και Open/Close)

Σας μερσώ όλους από καρδίας... δώστε πράμαααααα..... :rifle:

Έχω TBs... τα γιομίζεις λες? :grinning-smiley-043 :BDGBGDB55:

εγώ τα γιόμισα.
Τώρα ξεσκαρτάρω...
κρατάμε ό,τι είναι απαραίτητο.
Όπως οι αλπινιστές, σοκολάτα χωρίς χρυσόχαρτο, οδοντόβουρτσα χωρίς κοτσάνι κλπ....
Στόχος τα 10 lp

Εσυ ξεκινησες απο Paul Weller και αυτος απο τη Stax (η συλλογη προταθηκε).
Μιας και ακους και ροκ θα σου προτεινα με τη σειρα μου Fela Kuti (Confusion και Open/Close)

η χαριστική βολή που λένε....

εγώ τα γιόμισα.
Τώρα ξεσκαρτάρω...
κρατάμε ό,τι είναι απαραίτητο.
Όπως οι αλπινιστές, σοκολάτα χωρίς χρυσόχαρτο, οδοντόβουρτσα χωρίς κοτσάνι κλπ....
Στόχος τα 10 lp

Κι' εγώ δεν σκοπεύω να μαζεύω για να μαζεύω... ακροάσεις... πάλι ακροάσεις, κόντρα ακροάσεις... και μετά μένει ή παίρνει τον λοπού.

Όχι για λόγους χώρου ή κόστους, αλλά γιατί ο σκοπός είναι η ακρόαση. Όχι το μάζεμα. Μεταξύ λοιπόν χιλιάδων ψηφιακών και μη άλμπουμ... περισσότερο μπέρδεμα νοιώθω παρά να με τραβάει κάτι να το βάλω να το ακούσω.
Βέβαια, τώρα θα γιομίσω πράμα, μιας και μιλάμε για καινούργια ακούσματα... οπότε θα πάρει καιρό μέχρι να ξεσκαρτάρω.

Και έτσι... γιομίζω την άθλια καθημερινότητα με νότες ευτυχίας... μέσω των ακουστικών! :grinning-smiley-043 (Για να μην ξεχνιόμαστε)

κοίτα Αντώνη
ό,τι δεν άκουσες στον καιρό που έπρεπε δεν γίνεται να το ακούσεις μαζωμένο.
Πάντως είσαι σε καλή ηλικία.
Μάζωξε λίγα τώρα και όταν καβατζάρεις τα 50 αραίωσε....

κοίτα Αντώνη
ό,τι δεν άκουσες στον καιρό που έπρεπε δεν γίνεται να το ακούσεις μαζωμένο.

Αϊ γουιλ ντου μαϊ μπεστ... :grandpa:

Πάντως είσαι σε καλή ηλικία.
Μάζωξε λίγα τώρα και όταν καβατζάρεις τα 50 αραίωσε....

Στα 50 θα με απασχολεί ΑΝ θα υπάρχει κανένας κερατάς να μου δώσει καμιά σύνταξη ή στην χειρότερη αν κανά βλαστάρι μου θα μου φέρνει κανά....

λαδάκι να συμπληρώνω στο μηχανάκι! Ελπίζω στα 50 να έχω καταφέρει να έχω Ευρωπαϊκό μοτοσακό! :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

γιατί, κάνεις συλλογή συνεντεύξεων?

φώναξέ με τότε (καλά νάμαστε) να σου δώκω εγώ...-bye-

Τσέκαρε και τον μεγάλο Philip Upchurch στην R&B φάση του, αρχές 70ς (πχ. Darkness Darkness, Lovin..Feelin..., κλπ.) ....

Οπωσδήποτε μια αξιοπρεπής soul δισκογραφία πρέπει να περιέχει Ray Charles, Jackie Wilson, Solomon Burke, The Drifters, Dionne Warwick, Smokey Robinson & the Miracles, Diana Ross & the Supremes, The Four Tops, Gladys Knight & the Pips, Sam & Dave, James Carr, Booker T. & the MG's, Sly & the Family Stone, The Impressions, Johnnie Taylor, Bobby Womack, The Staple Singers, Stevie Wonder, O.V. Wright, The Meters, The O'Jays, Harold Melvin & the Blue Notes για να αναφέρω κάποιους τεράστιους και σημαντικούς. Ήδη οι φίλοι μας σου πρότειναν και συγκεκριμένα άλμπουμ απο τους παραπάνω.

Και κάποια από τα δικά μου αγαπημένα.

soul.jpg

James Brown - Live at the Apollo
Bobby "Blue" Bland - Two Steps from the Blues
Sam Cooke - Night Beat
Otis Redding - Otis Blue/Otis Redding Sings Soul

Aretha Franklin - I Never Loved A Man The Way I Love You
The Temptations - Cloud Nine
Etta James - Tell Mama
Dusty Springfield - Dusty In Memphis

Isaac Hayes - Hot Buttered Soul
Curtis Mayfield - Curtis
Donny Hathaway - Everything Is Everything
Bill Withers - Just as I Am

Marvin Gaye - What's Going On
Al Green - Let's Stay Together
War - The World Is a Ghetto
The Isley Brothers - 3 + 3

Parliament - Mothership Connection
Funkadelic - Maggot Brain
Chic- C'est Chic
Neville Brothers - Yellow Moon

-bye-

Τσέκαρε και τον μεγάλο Philip Upchurch στην R&B φάση του, αρχές 70ς (πχ. Darkness Darkness, Lovin..Feelin..., κλπ.) ....
Τώρα πραγματικά με εντυπωσίασες με τον Philip Upchurch. Τρομερά προσωπικά άλμπουμ και πάμπολλες συμμετοχές σε μπλουζ/σόουλ/τζαζ δουλειές άλλων.

Σας μερσώ όλους... θα τα ξεκοκκαλίσω ένα-ένα εν καιρώ...
Σας ευχαριστώ... :grinning-smiley-043

γιατί, κάνεις συλλογή συνεντεύξεων?

φώναξέ με τότε (καλά νάμαστε) να σου δώκω εγώ...-bye-

Ή μπέρδεψες τη σύνταξη με τη συνέντευξη ή κάτι έχασα εγώ... :BDGBGDB55:

R-150-2408346-1282387340.jpeg
R-150-1136710-1291813981.jpeg
R-150-1701229-1301341801.jpeg
R-150-1223703-1219748439.jpeg
R-150-1552686-1259005608.jpeg

R-150-1538240-1226916306.jpeg
R-150-192503-1291752114.jpeg
R-150-551798-1317719170.jpeg
R-150-1627816-1235039808.jpeg
R-150-1429633-1219336967.jpeg

1.A Dramatic experience - The Dramatics (Stax 1973)
2.The living legend - Baby Huey (Curtom 1971)
3.Gimme Shelter - Marry Clayton (A&M 1970)
4.The Show must go on - Sam Dees (Atlantic 1975)
5.Come a little closer - Etta James (Chess 1974)
6.Caught up - Millie Jackson (Spring 1974)
7.Devil's Gun - CJ & Co (Westbound 1977)
8.Sir Joe Quarterman & Free Soul - Sir Joe Quarterman & Free Soul (GSF 1973)
9.The Impressions - Times Have changed (Curtom 1972)
10.Super Bad - The O Jays (Trip 1971)

Σκεπτόμενος την λογική του ότι μάλλον κλείνεις προς την "ghetto soul/funk" φάση προτείνω τα συγκεκριμένα με απόλυτη σειρά προτίμησης (δική μου πάντα)

Κάποιες μικρές συμβουλές
1.Η υπόθεση "χαμένα διαμάντια", καθώς και όλες οι συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία πέντε χρόνια με όλα αυτά τα super ultra rare funk, περισσότερο τα χρησιμοποιεί κάποιος ως εργαλεία για να πουλήσει μούρη παρά για να απολαύσει μουσική.Γνώμη μου, η απόλαυση της μουσικής δε έχει σχέση με το εύρος των ακουσμάτων αλλά με το βάθος!!Τι σημαίνει αυτό! Σου αρέσει ο Mayfield!Δεν σταματάς στο superfly. Ο "χειρότερος" δίσκος του Mayfield την περίοδο 70 -81 είναι δέκα φορές καλύτερος από το πιο λαμπρό χαμένο διαμάντι!!!

2.Στην μουσική τίποτα δεν είναι τυχαίο! Όλοι όσοι κατάφεραν να γίνουν γνωστοί ειδικά εκείνη την περίοδο ήταν γιατί έπρεπε να γίνουν γνωστοί!οπότε αρχίζεις εξερευνώντας δισκογραφίες μεγάλων ονομάτων, όπως: Temptations, Stevie Wonder, Funkadelic, Parliaments, Isley Brothers, Four Tops, Earth Wind & Fire, Kool and the Gang, Ohio Players κλπ... Όλοι αυτοί και πάρα πολλοί άλλοι βέβαια, την περίοδο 70 -75 έχουν δίσκους με τον ήχο που ψάχνεις!

3.Μην υποτιμάς καθόλου τον παράγοντα Label.Αν δηλαδή σου αρέσει η περίοδος 70-75 των Temptations, 99% θα σου αρέσουν και οι Undisputed Truth (Gordy, Tamla Motown).Οι ισχυρές εταιρείες έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία και ήχο, την οποία υποστηρίζουν με περισσότερους από έναν καλλιτέχνη...

4.Και τελευταίο!! Αν (άνθρωπος είσαι) η περιέργεια σε οδηγεί σε περίεργες συλλογές, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και με πολύ σηκωμένο φρύδι...
Γενικά αποφεύγεις συλλογές που στον τίτλο τους έχουν τον όρο "rare" ....αυτό σημαίνει πως η επιλογή γίνεται με κριτήριο μόνο την σπανιότητα! ότι να ναι δηλαδή αρκεί να μην το ξέρει ούτε η μάνα του
Αγοράζεις και ακούς με μανία όλα τα Pulp fusion που σου είπε και ο Δημήτρης (Μανωλάκος),
και ότι κυκλοφορούν σήμερα οι εταιρείες Soul Jazz Records, Universal sound, Jazzman και Strut

Ελπίζω να βοήθησα........

ΩΩωωωω !!!!
πω πω πω τι γινεται εδω
εχω χασει πολλα
που ημουνα ?

ξερω τι θα μου πειτε !
- ακουγες Βεατλες δεν ειχες καιρο !

ποτε δεν ειναι αργα !

μιά και εξειδικεύσαμε:

osibisa-super_fly_t.n.t._%28ost%29%281%29.jpg

across-110th-street-blog-size.jpg

foxybrown.jpg

Καλά αυτό δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!
Against all odds!!!!
print screen το ποστ και φύλαξη σε αρχείο!!
φωτογραφίστε το όλοι να το κοιτάμε...:flipout:

και καλά του Bobby Womack.....τα άλλα δύο και ειδικά το "ΤΝΤ" σε ποστ του Λύμπε ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα πως θα δω σε τούτη την ζωή....

Φίλε Gojakla εννοείται ότι μπαίνουν και αυτά στη λίστα

Magic Sam blues band (εταιρία delmark)
a) west side soul
b) black magic

Albert King (εταιρία stax που είπε και ο Λυμπερόπουλος)
a)I'll play the blues for you
β)live wire/blues power
c)I wanna get funky

Όλοι είναι δίσκοι killers

Όσο αφορά την επίσκεψη συγγνώμη αλλά είδα φως και μπήκα.

Καλά αυτό δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!
Against all odds!!!!
print screen το ποστ και φύλαξη σε αρχείο!!
φωτογραφίστε το όλοι να το κοιτάμε...:flipout:

και καλά του Bobby Womack.....τα άλλα δύο και ειδικά το "ΤΝΤ" σε ποστ του Λύμπε ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα πως θα δω σε τούτη την ζωή....

ότι άπτεται του R&B και του Funk είναι μιά χαρά για μένα.
Χάνω τη μπάλα με τoν Philly Sound και τη disco.
Harold Melvin & The Blue Notes κανείς;
ψάχνω το Philadelphia Soul (1975).