Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: Οθόνη Dell U2410 Ultrasharp 24¨ Wide

Εγώ χρειάστηκε να μειώσω τη φωτεινότητα στο 18 (U2410) μετά το καλιμπράρισμα. Και απ'οτι βλέπω όλοι κάπου εκεί παίζουν και πιο κάτω.
Αξίζει το καλιμπράρισμα βλέπεις άλλο monitor μετά.
Πάντως νομίζω ότι και τα δυο για τα λεφτά τους μπορεί να μην είναι τέλεια αλλά είναι αρκετά τίμια.

Δημήτρη... καλορίζικο (by the way)..

Επιλογή οθόνης (24"/IPS/Wide Gamut)

Με λύπη βλέπω όλο και περισσότερα e-IPS με 6 ως 8 bit native color depth να λανσάρονται σαν high end...

Η τιμή όμως σε βάζει σε υποψίες και το ψάχνεις, οπότε βρίσκεις και το ΖΟΝΓΚ!

Επί του θέματος όμως...

Με budget ερασιτέχνη (500-600 ευρώ) υπάρχει λύση στις 24 ίντσες που να ικανοποιεί;

Αρχικά έλεγα για dell αλλά πολλά τα απογοητευτικά σχόλια για την 2410...

Άλλες προσιτές λύσεις υπάρχουν; και αν ναι ποιές;;;

Ευχαριστώ!

Re: Επιλογή οθόνης (24"/IPS/Wide Gamut)

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση!

Με το λίγο ψάξιμο που έχω προλάβει να κάνω βλέπω ότι μια καλή λύση στην οικονομική κατηγορία είναι η Asus PA246Q.

Δυστυχώς δε τη βρίσκω στην Ελλάδα.

Αν καταλήξω σε αυτή θα την πάρω από Amazon...

Επίσης η Asus (υιοθετώντας τη λογική της Dell στη σχέση 2410-2412) προσφέρει και την PA248Q που φαίνεται να αποτελεί μια σοβαρή (αν όχι εξαιρετική) πρόταση για true color SRGB υλοποίηση.

Στην παρούσα φάση η τιμή της PA248Q είναι ίδια με της U2410.

Μάλλον απαιτείται πολύ προσεκτική προσέγγιση στις ανάγκες που καλύπτει η κάθε οθόνη...

Δείχνει πολύ καλή, αλλά προσοχή στο θέμα υποστήριξη. Αν - χτύπα ξύλο - πάθει κάτι τι γίνεται?

Η NEC 241 δείχνει εξαιρετική, αλλά ποιος να την πληρώσει...

Εκτός αυτού το wide gamut τελικά δε μου χρειάζεται σε τίποτε στην παρούσα φάση. Συνεπώς ένα καλό SRGB ψάχνουμε...

Καμιά πρόταση κανείς;;;

σ αυτα τα χρηματα δυστυχως δεν υπαρχει κατι καλο...εξ ορισμου δεν θα ναι για επαγγελματικη χρηση.Οποτε ψαξε γι αυτην με του ς λιγοτερους συμβιβασμους, και την πιο "πιστη".

Ριξε μια ματια στην HP.

H καμια μτχ LaCie

Ριξε μια ματια στην HP.

Η ZR2440W δείχνει μια καλή επιλογή. Λογική τιμή, καλή ποιότητα κατασκευής και ικανοποιητική εικόνα.

Μάλλον είναι μονόδρομος...

Απάντηση: Επιλογή οθόνης (24"/IPS/Wide Gamut)

Απο καλές 24'αρες κλασσικές SRGB Nec 2490wuxi & τωρινές PA241W & P241 srgb ...

Πάντως στα χρήματα αυτά (500-600) πάιρνει κανείς τις πολύ καλές 27άρες Dell u2711 ccfl wide gamut ή με 100 λιγότερα την εξίσου καλή SRGB u2713.
Στις 24" χαμηλότερα αλλά αξιοπρεπώς η νέα HP ZR2440w
http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-hp-zr2440w-part10.html#Conclusion
Όσο για την Asus δέ πάιρνει κ τόσο καλά σχόλια:
http://www.prad.de/new/monitore/test/2012/test-asus-pa248q-teil5.html#Bildqualitaet
Η2713 έχει δοκιμαστεί και είχαν ανοίξει τη δοκιμή, την διάβασα κ ήταν πολύ θετική, αλλά τη ξανακλέισανε για τις 15/10..

Re: Απάντηση: Επιλογή οθόνης (24"/IPS/Wide Gamut)

Απο καλές 24'αρες κλασσικές SRGB Nec 2490wuxi & τωρινές PA241W & P241 srgb ...

Πάντως στα χρήματα αυτά (500-600) πάιρνει κανείς τις πολύ καλές 27άρες Dell u2711 ccfl wide gamut ή με 100 λιγότερα την εξίσου καλή SRGB u2713.
Στις 24" χαμηλότερα αλλά αξιοπρεπώς η νέα HP ZR2440w
http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-hp-zr2440w-part10.html#Conclusion
Όσο για την Asus δέ πάιρνει κ τόσο καλά σχόλια:
http://www.prad.de/new/monitore/test/2012/test-asus-pa248q-teil5.html#Bildqualitaet
Η2713 έχει δοκιμαστεί και είχαν ανοίξει τη δοκιμή, την διάβασα κ ήταν πολύ θετική, αλλά τη ξανακλέισανε για τις 15/10..

Σ' ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Θα πήγαινα σε NEC, αλλά είναι ακριβές για εμένα...

Δελεαστικές οι 27άρες, μέχρι στιγμής τις απέρριπτα λόγω όγκου. Θα το σκεφτώ όμως.

η HP είναι δυνατό χαρτί. στα 350 ευρώ μάλλον παίζει μόνη της αυτή τη στιγμή...

Οι 27άρες δέν είναι τόσο πιο μεγάλες απο τις 24άρες λόγω του οτι οι μέν είναι 16:10 κ οι δέ 16:9.
Ελάχιστα πιο ψηλές και αρκετα πιο φαρδιές είναι k 'εχουν μεγαλύτερο pixel density.
Για single monitor solution οτι πρέπει κ με πολύ καλη αναλογία κόστους/ pixel αν συγκριθούν με τις 30άρες που κοστίζουν τα διπλά για 160 παραπάνω pixels κάθετα (απλά έχουν μεχαλύτερο pixel pitch κ άρα μέγεθος :
http://tvcalculator.com/index.html?152186be8e745fd27e41ab2f7788a0d4
http://tvcalculator.com/index.html?84803bee9905eed60221f01a18c7d296
Πιστεύω η 2713 είναι πολύ καλή περίπτωση.

Ναι είναι καλή λύση η 2713. Μπορεί να μην είναι 2711 σε συνδέσεις και widegamut αλλά κατά τα άλλα θεωρώ ότι καλύπτει πολλές άλλες ανάγκες και ειδικά εάν κάποιος δε χρειάζεται widegamut, ,τότε η 2713 φαντάζει και καλύτερη

Εμένα με προβληματίζει το πλάτος.

Δεξιά και αριστερά της οθόνης έχω 2 ενεργά monitors της M-Audio. Ως έχει είμαι τσίμα-τσίμα.

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά, πρέπει να προβλέψω +8cm... δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν μπορέσω να αλλάξω θέση στο φωτιστικό γραφείου που σίγουρα καλαλαμβάνει 15cm το έλυσα...

Σαν οθόνη είναι πολύ καλή η 2713 ειλικρινά μου ανοίξατε τα μάτια!!!

Απάντηση: Re: Επιλογή οθόνης (24"/IPS/Wide Gamut)

Εμένα με προβληματίζει το πλάτος.

Δεξιά και αριστερά της οθόνης έχω 2 ενεργά monitors της M-Audio. Ως έχει είμαι τσίμα-τσίμα.

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά, πρέπει να προβλέψω +8cm... δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν μπορέσω να αλλάξω θέση στο φωτιστικό γραφείου που σίγουρα καλαλαμβάνει 15cm το έλυσα...

Σαν οθόνη είναι πολύ καλή η 2713 ειλικρινά μου ανοίξατε τα μάτια!!!

Αντίστοιχο πρόβλημα είχα…
Βάλε το προβολάκι κάπου πιο ψηλά ακριβώς δίπλα σου, σε βιβλιοθήκη, ραφι, ή βρες άλλο φωτιστικό με ψηλό λαιμό
Με μια κλήση προς τον τοίχο (δηλαδή όχι προς τα μάτια σου ή την οθόνη), βρες την κατάλληλη γωνία (με ρυθμιζόμενο προβολάκι μπροστά ακόμα καλύτερα)
A και ονόμασε το battle light
Όταν είναι ανοιχτό ‛έχουμε πόλεμο’
Δουλεία / παιχνίδι / χόμπι, ξέρεις… do not disturb when battle light is on :music-smiley-005:

Μόλις γυρίσω θα πάρω τη μεζούρα στο χέρι!

Ο κύβος ερίφθη...

Όσο για το battle light - με τρια κουτσούβελα στην περίμετρο για milk & cookies light το κόβω...

Απάντηση: Re: Επιλογή οθόνης (24"/IPS/Wide Gamut)

Μόλις γυρίσω θα πάρω τη μεζούρα στο χέρι!

Ο κύβος ερίφθη...

Όσο για το battle light - με τρια κουτσούβελα στην περίμετρο για milk & cookies light το κόβω...

milk & cookies it is!!!
ωραίος φίλε μου :-)

Ιιιιιιχα!

4 εκ στην πλευρά μόνο και μια ωραία αναδιάταξη του Μ&Κ lamp και είμαστε σε τροχιά απογείωσης!

Ενδιαφέρθηκε και φίλος για το 24άρι μου... πρίμα!!!

Η οθόνη τελικά είναι μια χαρά!

Έξτρα μπόνους το εργοστασιακό καλιμπράρισμα στην επιλογή SRGB όπου σε περιβάλλον Lightroom με έχει βοηθήσει απίστευτα.

Τώρα πια κάνω edit και πάω και τυπώνω... (πριν έκανα συνήθως ένα test print και μετά ξανά edit και print).

Μας έβγαλε κάπως από το budget αλλά δεν παραπονιέμαι καθόλου...

Α! βγήκε και το review του PRAD...

http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-dell-u2713hm.html

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!