Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Δική μου εκτίμηση και εμπειρία.

ΟΘΟΝΗ LG UM57, παρακατω.....

Κάρτα γραφικών και επεξεργαστής πάνε μαζί. Νομίζω ότι για σοβαρή επεξεργασία κάτω από quadro είναι πεταμένα χρήματα. Εγώ έχω 2 διαφορετικούς υπολογιστές.

Έναν για τρισδιάστατο σχέδιο επαγγελματικά που ο επεξεργαστής οφείλει να είναι i7 και κάρτα γραφικών Nvidia quadro 4000. Ο άλλος είναι με i7, αλλά με GTX 960.

Ο δεύτερος ζοριζεται ακόμα και με επεξεργασία φωτογραφίας. Κανεις την δουλειά σου αλλά μερικές φορές πρέπει να περιμένεις λίγο.

Ο πρώτος με την quadro δεν καταλαβαίνει τίποτα.

εγω νομιζω οτι ολα αυτα ειναι υπερβολες και πεταμενα λεφτα... Πανο δωστα σε κανα φακο-bye-

Re: Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Αν κυκλοφορούσαν φθηνές κάρτες γραφικών με HDMI 2.0 θα πήγαινα κι εγώ σε 4K, δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουν προσανατολισμό στους gamers με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μέγεθος, τροφοδοτικό, κόστος, ψύξη κλπ)

Είναι κάπως αλλα οχι πολύ αλμυρά τα 200 της GTX960. Και είναι και future proof με την πολύ καλή υποστήρηξη h.265 decoding. Απο κατανάλωση (120w) μια χαρά είναι νομίζω

Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Δική μου εκτίμηση και εμπειρία.

ΟΘΟΝΗ LG UM57, παρακατω.....

Κάρτα γραφικών και επεξεργαστής πάνε μαζί. Νομίζω ότι για σοβαρή επεξεργασία κάτω από quadro είναι πεταμένα χρήματα. Εγώ έχω 2 διαφορετικούς υπολογιστές.

Έναν για τρισδιάστατο σχέδιο επαγγελματικά που ο επεξεργαστής οφείλει να είναι i7 και κάρτα γραφικών Nvidia quadro 4000. Ο άλλος είναι με i7, αλλά με GTX 960.

Ο δεύτερος ζοριζεται ακόμα και με επεξεργασία φωτογραφίας. Κανεις την δουλειά σου αλλά μερικές φορές πρέπει να περιμένεις λίγο.

Ο πρώτος με την quadro δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Kαταρχάς μια GTX είναι πολυ πιο ισχυρη απο μια Quadro εφάμιλλου κόστους.
Ο -μόνος- λόγος να έχει κανείς Quadro / Fire GL είναι άν ειναι -απαραίτητο- το 30bit workflow, που χρειάζεται και μια ανάλογων δυνατοτήτων οθόνη με καθαρό 10bit panel & ηλεκτρονικά μέσα,
ή φουλλαρει 3d particles και γεωμετρίες με προγράμματα για Quadro των 2000+ euros,
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απλά πετά κανεις τα χρήματα του ιδίως για τις μικρές Quadro.

Η 1060 η ακόμη και η 960 ειναι το sweet spot τιμης απόδοσης και για PS μια χαρά.

Εδώ σε ΑΕ και σε ειδικές περιπτώσεις βλέπει κανεις διαφορές... παράδειγμα:
pic_disp.php

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλήθεια, μονιτορ OLED (κάτω απο 30in) έχουν κυκλοφορήσει ?? κανένα τέστ ?

Ερχεται...
http://www.pcworld.com/article/3018...sharp-display-and-declares-war-on-bezels.html

Last edited:

Έρχεται το dell OLED 4K monitor άλλα είδα την τιμή στα μόλις $4,999 και σκέφτηκα να προπαραγγείλω 2 για να έχω καβάντζα αν μου χαλάσει το πρώτο!!

Υ.Γ. Ξέρει κανείς που μπορώ να πουλήσω 1-2 νεφρά???
Υ.Γ. Πέρα από την πλάκα φοβερό Monitor άλλα θα πρέπει να περιμένουμε καιρό για να δούμε Normal τιμές σε 4k Oled monitors...

εγω νομιζω οτι ολα αυτα ειναι υπερβολες και πεταμενα λεφτα... Πανο δωστα σε κανα φακο-bye-

Πεταμένα λεφτά δεν είναι
Σκεφτόμαστε και την ψυχική μας ηρεμία
Όταν γυρνάς από διακοπές με 2000 φωτογραφίες στις κάρτες και πας να καθησεις σε ενα pc / laptop
που σέρνεται ή τα χρώματα του είναι άλλου
Και ξενερώνεις σε σημείο που δεν θέλεις να ξανά ασχοληθείς τότε ναι πρέπει να αναβαθμιστεις

Για τον Πάνο βλέπω πως το pc του φαίνεται δυνατό , όποτε μπορεί με μια οθόνη να κάνει την δουλειά του

Αυτό ακριβώς.
Δεν μου κάνει κέφι να επεξεργαστω πια τις φωτογραφίες μου με την ξεπλυμενη οθόνη του Lenovo μου.

Αυτό ακριβώς.
Δεν μου κάνει κέφι να επεξεργαστω πια τις φωτογραφίες μου με την ξεπλυμενη οθόνη του Lenovo μου.

Παναγιώτη μην μας τα μπερδεύεις :) Όσο καλύτερη και ποιο πιστή στην πραγματικότητα η οθόνη τόσο ποιο ξεπλυμένα και σκοτεινά θα τα βλέπεις.

δεν το ειπα για την οθονη τον 300 ευρω που ειναι μια χαρα τιμη, αν και με 100 πιο κατω παλι καλη θα περνε
αλλα πισι πανω απο 500/600 ευρω για επεξ. φωτο στο σπιτι κ βεβαια ειναι πεταμενα λεφτα...

δεν το ειπα για την οθονη τον 300 ευρω που ειναι μια χαρα τιμη, αν και με 100 πιο κατω παλι καλη θα περνε
αλλα πισι πανω απο 500/600 ευρω για επεξ. φωτο στο σπιτι κ βεβαια ειναι πεταμενα λεφτα...

Συμφωνω. Ετσι κ αλλιως ποιο προγραμμα επεξεργασιας εικονας υποστηριζει χρηση gpu;

Παναγιώτη μην μας τα μπερδεύεις :) Όσο καλύτερη και ποιο πιστή στην πραγματικότητα η οθόνη τόσο ποιο ξεπλυμένα και σκοτεινά θα τα βλέπεις.

Δεν το νομίζω.
Εδώ βάζω τις φωτογραφίες στην 55αρα 4Κ TV μου και γεμίζει το σαλόνι χρώμα!

αρκετα προγραμματα χρησιμοποιουν τη gpu και μαλιστα πολυ.

Εχω laptop MSI GS63VR με i7 kai Nvidia GTX 1060 me 6GB Video RAM και παει πολυ καλα, σε premiere, photoshop kai After effects.
Ακομα ειναι νεα καρτα βεβαια και το μεγιστο της αποδοσης το πιανει μονο σε παιχνιδια, αλλα συνεχως βγαινουν αναβαθμισεις και driver και βελτιωνεται συνεχως η αποδοση.

Μια GTX 1060 ειναι η χρυση τομη, φτανει στα 300 ευρω η εκδοση με τα 6GB, αλλα υπαρχει και η εκδοση με τα 3GB που ειναι φτηνοτερη , στα 240 ευρω.

αν δε κανεις βαρια 3D , μια χαρα ειναι κι αυτη η εκδοση και σχετικα οικονομικη.

Εννοειται, οτι παρεις, πρεπει να καλιμπραριστει.
Εγω χρησιμοποιησα το spyder 3 της datacolor.

Δεν το νομίζω.
Εδώ βάζω τις φωτογραφίες στην 55αρα 4Κ TV μου και γεμίζει το σαλόνι χρώμα!

Βασικά είδες over-saturated χρώματα ( πιθανόν και υπερφωτισμένα αν την έχεις σε mode εκτός του Cinema/movies ).

Πρέπει να δείτε το flat/neutral profile της RAW photo σας σε calibrated καλό monitor για να καταλάβετε τι είναι το ξεπλυμένο και το original RAW σας.

αρκετα προγραμματα χρησιμοποιουν τη gpu και μαλιστα πολυ.

Εννοουσα προγραμματα επεξεργασιας φωτογραφιων κ οχι video. Για το photoshop δεν το ηξερα...Γενικα παντα η σειρα xx60 της Nvidia ηταν η καλυτερη value for money, αλλα βλεπω ολοι προτεινετε nvidia. Η AMD Radeon υστερει καπου οσο αφορα την χρωματικη αποδοση; Κ οι νεες RX4xx ειναι πολυ δυνατες

kai to Photoshop και το Lightroom χρησιμοποιουν τις GPU και μαλιστα πολυ.

Οι AMD δεν προτεινονται σε windows, Μονο σε Mac , λογω καλυτερης υποστηριξης σε Open GL των Nvidia.

kai to Photoshop και το Lightroom χρησιμοποιουν τις GPU και μαλιστα πολυ.

Οι AMD δεν προτεινονται σε windows, Μονο σε Mac , λογω καλυτερης υποστηριξης σε Open GL των Nvidia.

ok thanks! :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Μπορώ να ανέβω στα 300+ και να πάω στην 25αρα
http://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html

Πηγαινε στην 27αρα απευθειας για να δουλεψεις ανετα σε μεγαλη αναλυση ...http://www.skroutz.gr/s/4963646/Dell-UltraSharp-UZ2715H.html
Εχω το παλιο 2713 καλιμπραρισμενο και δουλευω απο laptop i7 με την ενσωματωμενη κάρτα δυστυχως σε HDMI με 2560Χ1440 αναλυση , δυο δίσκους (ο ενας με το λειτουργικό και ο αλλος για backup )