Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Γιάννη τούμπανο το MSi laptop σου.
Πώς και άφησες το μήλο;
Η οθόνη του σε καλύπτει;

τον mac τον εδωσα λογω αναγκης... διπλα λεφτα κοστιζει!

Το MSI μου το εφεραν απο Αμερικη σε χαμηλοτερη τιμη, πολυ χαμηλοτερη απ οτι ερχεται στην Ευρωπη.

H οθονη ειναι μια χαρα για On the go (ειναι IPS kai mat) , στο σπιτι φυσικα το εχω παντα σε 30αρα οθονη .
Και οι 2 καλιμπραρισμενες .

καλα πλακα κανετε... 2000 λαπτοπ , 500 για οθονη για επεξ. φωτογραφιας ??
k δεν σας βρηκε ακομα το magnum:smash:

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Οκ οσοι τραβούν JPEG δεν νομιζω οτι αξιζει να χώσουν λεφτα για δυνατο μηχάνημα, αφου στην τελική δεν επεξεργάζονται τις φωτό τους και είναι σίγουροι και για τα χρώματα της μηχανης τους, έτσι δεν είναι ?

Θα ήθελα να ρωτήσω τον Ιωάννη Σ. για επεξεργασία , δίχως κολλήματα καθυστερήσεις κρασαρισματα κλπ Mac η Συμβατό, τα έχει δοκιμάσει και τα δύο.
.. μιλώ για φωτογραφία και επεξεργασία εικόνας....

Λεφτά και DIY build.

Το καλυτερότερο σύστημα να χτίσεις ( δεν θα μπω σε λεπτομέριες πολλές, έναν πολύ δυνατο 6πύρηνο Intel, clocked στον Θεό, 128GB RAM, GeForce GTX Titan X (Pascal), Samsung SM961 SSDs ) δεν θα παίζει και δίχως μικρές καθυστερήσεις σε πολύ βαριά φίλτρα όταν κάνεις εικόνες που το RAW τους είναι 30-70MegaPixel.

i7 5820k, GF GTX 780, SiImage scsi 240gb και τρώω πόρτα, σκέφτομαι σοβαρά για Nvidia quadro 4000

Δεν θα σου κάνει τίποτα η Quadro.
Δεν εκμεταλλεύεται τόσο την γραφικών το PS.
Ούτε θα δείς εύκολα διαφορά ( αντιληπτή ) μεταξύ GTX 1060 & GTX 1080.

Μικρή βοήθεια θα δεις με 2 καλά NVMe SSD το ένα για το OS και το άλλο για PhotoShop Scratchdisk.
Αλλά είναι πολυτέλεια και μικρή η διαφορά.

οι νεότερες κάρτες 1060 1070 και 1080 δεν υποστηρίζοντα πλήρως ακόμα.
μια 970 ίσως είναι καλύτερη λύση.

αντικατεστησε όπως σου είπαν όλους τους δίσκους με γρήγορους sSD , 16gb ram τουλάχιστον.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

αυτος φανταζομαι εχει το λειτουργικο... τα δεδομενα σου ειναι σε αλλο δισκο ?
Εγω εχω παντα setup με 2 ή περισσοτερους δισκους.

Στο πρωτο εχω το λειτουργικο + προγραμματα και στους υπολοιπους εχω τα δεδομενα (media) , τα temp files , cash , render previews klp

Εγω παίζω σε 3πλο SSD setup.

Uber-quick για το OS ( Samsung SM951 ), και αρκετά γρήγορους 850 Pro, 1 για temp/scratch/page-file, και έναν όπου βάζω τα RAW & TIFF που επεξεργάζομαι.

Πολλά τα προσόντα σας φίλοι...:SFGSFGSF:
Και εγώ παλεύω με ένα φτωχό ssd crusial.

Υπάρχουν κ χειρότερα Παναγιώτη...Εγώ έχω ξεμείνει με έναν velociraptor :)

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

O boot δε χρειαζεται να ειναι pcie nvme κλπ.. Μια φορα φορτωνει λειτουργικο και εφαρμογες. Σαν οικονομικη λυση ο γρηγορος ssd παει πρωτα σε cache, media drive αναλογα το μεγεθος και μετα επεκτεινομαστε . Σε λαπτοπ αν δε παιρνει δευτερο δισκο, εστω και εξωτερικος ssd κανει με το περιορισμο bandwidth της θυρας. Αν ειναι tb καλως. Αν usb3 φροντιζουμε μην εχουμε και επιπλεον συσκευες εκει πανω.

τα εργαλεια ειναι για να μας βοηθανε να κανουμε καλυτερα και ευκολοτερα την δουλεια μας. Αυτο νομιζω οτι ειναι κατανοητο απο ολους και δεν χρειαζεται να κρινουμε τι εχει ο ενας και τι ο αλλος.

Ενα σωστο και καλο εργαλειο στα χερια ενος καλου χειριστη ειναι ο καλυτερος συνδιασμος.

Οσο αναφορα την καρτα γραφικων, οποιος εχει δουλευει Quadro καταλαβαινει οτι ειναι κλασης ανωτερη σε θεμα 3D - Video - Rendering. Δεν εχω δουλεψει βιντεο και νομιζω ουτε προκειται, αλλα εχω αφιερωσει παρα πολυ χρονο σε 3D (800 κομματια) - Rendering, Το ερωτημα ειναι αν αξιζει καποιος να παρει quadro και για πιο λογο.

Οι καρτες απλες των gamers εχουν εξεληχτει πολυ και ειναι αξιες σε πολλους τομεις. Το θεμα ειναι οταν το συστημα αρχιζει και βαραινει, εκει εχεις θεμα. Γιαυτο και η Ndivia εβγαλε την σειρα Quadro που ειναι για επαγγελματιες και απαιτητικους χρηστες. Τουλαχιστον στον τομεα που δουλευω εγω GXT δεν χωραει.

Διαβασα και μερικα αρθρα που κανουν αναφορα για βιντεο και quadro. Κατι παραπανω θα ξερουν.