Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Τα συνθετικά τέστ δε λένε όλη την αλήθεια. Πχ η σουίτα της Adobe δεν εκμεταλεύεται καλά dual socket συστήματα, και μόνο άν πάει κανείς σε κορυφαία έκδοση XEON που ξεφεύγουν οι τιμές εντελώς έχουν καλύτερη απόδοση απο single socket και μόνο στο Premiere. Γενικά Οι επεξεργαστές είναι χρονισμένοι πολύ χαμηλότερα και αυτό έχει αρνητική επίπτωση στο 90% των εφαρμογών. Χώρια τα γυρω γύρω, registered RAM, mb κλπ... To παραπάνω ebay link δεν είναι τελική τιμή, να δούμε που θα φτάσει θέλει και τα μεταφορικά του...
Ακριβώς αυτό είναι το αρνητικό τόσο σε Photoshop όσο και σε browsing etc - Το base clock είναι χαμηλά
Και ένας επεξεργαστής των 240 ευρώ καμιά φορά μπορεί να είναι πιο σπιρτόζος (i5 6600K)
Τα πολυπύρηνα είναι για όσους έχουν ανάγκη πυρήνων, λ.χ. raytrace , video rendering

Για τα clevo έχω αρνητική άποψη – αρνητικές εμπειρίες

Όσο για τα οικονομικά λάπτοπ καλών επιδόσεων, του Πλαισίου που βασίζονται σε Clevo σώμα αξίζουν. Φίλος πήρε στο χιλιάριαρικό με 1ΤΒ ssd, 16GBRAM και οθόνη ips μιά χαρά μηχανάκι. Συμφωνώ οτι άν η φορητότητα δέν έιναι απαραίτητη πολύ καλύτερ ένας σταθερός έστω και σε mini case για μεταφορες. To corsair 380T πολύ ωραιο θυμίζει CM HAF

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Για τα clevo έχω αρνητική άποψη – αρνητικές εμπειρίες

Πολλες επωνυμες εταιριες που φτιάχνουν ακριβα gaming laptop, χρησιμοποιούν clevo...

Προσωπική εμπειρία, είχα πάρει ενα 17" custom build Sager (clevo) απο Αμερικη, εδω και δεκα χρονια, με πολλες θυρες εξοδου, nvidia για την εποχή του ηταν τουμπανο, ακομα δουλεύει κανονικότατα το καημενο...

Μικρό τιπ για νέους δυνατούς υπολογιστές.
Αυτήν την περίοδο είναι σε τιμή ευκαιρίας οι Xeon E5-2670 2.6 στο ebay. Αγοράζοντας δύο από δαύτους και με μία m/b dual έχεις δύναμη που με τετραπλάσια τιμή μπορείς να βρείς. Είναι πολύ πιο δυνατοί από έναν 5960Χ .

Μια καλή περίπτωση που παρακολουθώ
http://www.ebay.com/itm/Intel-S2600...415515?hash=item3d268770db:g:EY4AAOSwENxXm7jo

Παρελήφθησαν για μένα και γνωστό συμφορουμίτη δυο σετ E5-2670, workstation class mobo και 32GB ECC RAM.

Εντυπωσιακό..

2016-10-12 (1) (Medium).jpg

Συνολικό κόστος λίγο πάνω από τα 300 ανά σετ. Αστρονομικό vfm.

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Για επεξεργασία βίντεο χαλαρά πολύ καλή πρόταση ένα dual 2670 σύστημα.

Για φωτογραφίες δεν θα το έλεγα.
Τα περισσότερα φίλτρα μετά τους 4 cores βαράνε μύγες, και παίζουν και πολλές single-threaded & dual-threaded functions που εκεί θες υψηλά clocks για High IPC performance.

Ένα συγκριτικό benchmark με κάποιον i7 σε export πολλών αρχείων από το Lightroom θα με ενδιέφερε ιδιαιτέρως :BDGBDGB53:

Κι εμένα, ίσως μπορέσω να κάνω μια γερή αναβάθμιση σε κάτι τετραπύρηνο με 16-32gb ram... Το βίντεο μου είναι παντελώς αδιάφορο (ως επεξεργασία), και θα ήθελα η κάρτα γραφικών να μην έχει ανεμιστήρα. Με δυο λόγια με ενοχλεί αφάνταστα ο θόρυβος, οπότε θέλω να μην ακούγεται τίποτα (ή σχεδόν...).

Κι εμένα, ίσως μπορέσω να κάνω μια γερή αναβάθμιση σε κάτι τετραπύρηνο με 16-32gb ram... Το βίντεο μου είναι παντελώς αδιάφορο (ως επεξεργασία), και θα ήθελα η κάρτα γραφικών να μην έχει ανεμιστήρα. Με δυο λόγια με ενοχλεί αφάνταστα ο θόρυβος, οπότε θέλω να μην ακούγεται τίποτα (ή σχεδόν...).

Κοίτα στις νέες Gigabyte π.χ. της σειράς GeForce 10 που έχουνε το Windforce cooler το οποίο δεν δουλεύουν οι ανεμιστήρες όταν δεν τραβάει αρκετό ζόρι η κάρτα ( δύσκολα θα τρέξουνε στο photoshop οι fans ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Παρελήφθησαν για μένα και γνωστό συμφορουμίτη δυο σετ E5-2670, workstation class mobo και 32GB ECC RAM.

Εντυπωσιακό..

View attachment 132964

Καλορίζικα !!!
Χαίρομαι αν βοήθησα έστω και λίγο στο να τα μυριστείτε !!

Από εδώ πάντως, συμπεραίνω ότι μάλλον δεν υπάρχει θεαματικό όφελος (αν υπάρχει καν) ειδικά για το LR (το οποίο προσωπικά είναι το μόνο που με ενδιαφέρει).

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, μπορεί στο export να υπάρχει βελτίωση από τους πολλαπλούς πυρήνες, αλλά σε άλλες λειτουργίες, η χαμηλή συχνότητα είναι πρόβλημα (αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο αναφέρθηκε και νωρίτερα στο thread και από άλλα μέλη).

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Ναι έχεις δίκιο. Το κάτι παραπάνω το παίρνεις στο βίντεο που οι απαιτήσεις είναι πολλαπλάσιες και τα προγράμματα υποστηρίζουν.
Παρόλα αυτά ένα τέτοιο σύστημα με το κόστος που το έφτιαξαν οι συνφορουμίτες ακόμη και να μην μετρούν τόσο οι πολλοί πυρήνες είναι κορυφαίο σε απόδοση/χρήματα

Εγώ πάντως το έστησα για video editing και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως λέει η θεωρία.. οι χρόνοι export μου έπεσαν στο 1/3 σε σχέση με τον παλιούτσικο 4πύρηνο που είχα πριν..

2016-10-14 (2) (Large).jpg

Και όπως βλέπετε, αξιοποιούνται όντως όλα τα cores & threads, αλλά και μεγάλο μέρος της μνήμης.

Για βίντεο είναι σωτήριο σε οικονομία χρόνου...
Το πήρες κομμάτι κομμάτι ή όλο πακέτο το βρήκες ?

Εντυπωσιακό..

View attachment 132964

Μπορώ να φέρω 3-4 render που έχω; Κάτοχος 4πύρινου AMD.... με το ρεύμα που θα γλιτώσω κερνώ και καφέ.

Μιλάμε για επεξεργασία 450mb;
Αν θέλουμε να επεξεργαστούμε 4k video 900 GB ..9 ώρες.... με κάμποσα plugins τι σκατά μηχάνημα θα χρειαστούμε.

Σίγουρα αρκετό χρόνο πάντως ότι και να έχεις σε desktop καταστάσεις.
Ξεκινάς με dual socket xeon και ανάλογα το budget .......

Μιλάμε για επεξεργασία 450mb;
Αν θέλουμε να επεξεργαστούμε 4k video 900 GB ..9 ώρες.... με κάμποσα plugins τι σκατά μηχάνημα θα χρειαστούμε.

νομίζω ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν βιάζονται οι εταιρείες να πάνε σε 6Κ & 8Κ αναλύσεις. Δεν υπάρχει hardware σε λογική τιμή που να μπορεί να κάνει επεξεργασία ή ακόμα και προβολή τέτοιων αρχείων. Οπότε είναι doomed to fail. Φυσικά παίζει ρόλο και το κόστος και η υπερθέρμανση.

Μάλλον πρέπει να αλλάξω τον τίτλο του νήματος, μου πέσαν τα μαλλιά με αυτά που βλέπω... :flipout: