Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Οι pascal είναι οι τελευταίες εκδόσεις της Nvidia, οι GTX1 XXX? Το ωραίο με το plugin αυτό (δεν το ήξερα, το πρόσεξα μόλις πριν λίγη ώρα ψάχνοντας κάποιες λεπτομέρειες) είναι ότι υποστηρίζει και πολύ καλή επιτάχυνση και για κωδικοποίηση HEVC. Ένα βιντεάκι σε 1080p120 H.264 από την ίδια κάμερα, με διάρκεια περίπου 7 λεπτά, το μετέτρεψε σε 1080p60 HEVC με μέσο bitrate 10Mbps, σε περίπου πάλι επτά λεπτά! Νομίζω ότι άλλοι enconder είναι πολύ πιο αργοί για τη συγκεκριμένη κωδικοποίηση βίντεο.

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Υπόψιν σας όμως πως η GPU accelerated κωδικοποίηση έχει και υποδεέστερη ποιότητα εικόνας.

ελπιζω καποια στιγμη η adobe να βελτιστοιποιησει το software... ειναι κριμα τοσο δυνατο hardware να "καθεται" !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

να πω επισης οτι μαζι με το Davinci , υπαρχει απο την ιδια εταιρεια το αντιστοιχο του after effects , το Fusion , που εκμεταλλευεται τις καρτες γραφικων και ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ για 2D kai 3D composoting ...kai δωρεαν!!!

https://www.youtube.com/watch?v=wOQEN2wP9UI

https://www.youtube.com/watch?v=S1Wu7JthR2c

Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Υπόψιν σας όμως πως η GPU accelerated κωδικοποίηση έχει και υποδεέστερη ποιότητα εικόνας.

Ναι, αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά αν τα βίντεο προορίζονται για το youtube, δεν παίζει και μεγάλη σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς το youtube θα τα καταστρέψει ακόμα περισσότερο! :flipout:

Nαι είναι γνωστό πως η καλύτερη ποιότητα είναι μόνο με software. Ωστόσο η διαφορά συχνά δεν είναι μεγάλη ανάλογα με το είδος τη χρήση και την αξία αυτού που παραδίδεις. Πχ αν έχεις ένα κλιπ 3 λεπτά εκεί λες οκ βάζω ό'τι καλύτερο κι ας κάνει μισή ώρα(που και πάλι βαριέμαι συνήθως). Αν έχεις 1-2 ώρες απλή καταγραφή δίχως αισθητικό ενδιαφέρον, ε εκεί λες ας πάει στα κομμάτια η 10% καλύτερη ποιότητα. Άσε που αν διαπιστωθεί κάτι λάθος εκ των υστέρων στο υλικό, ξανά μανά από την αρχή.

Επίσης στις συγκρίσεις των codecs με Quicksunc, hevx, vce είναι δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις. Πχ και σε εμένα τα 40fps που έδωσα με VCE είναι με High Quality (που σαν ποιότητα ίσως να είναι πχ αντίστοιχο με medium του Χ264), μπορώ να το φθάσω και μέχρι 60fps αν μπουν όλα στο low ακόμα και με την ενσωματωμένη GPU. Με software μόνο τόσο δεν βγάζει ούτε FX9590 kai ι7 στο vegas απλά γιατί οι codecs που έχει δεν έχουν ίσως αντίστοιχα χαμηλές ρυθμίσεις όπως πχ ο X264 στο handbrake.

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Οι pascal είναι οι τελευταίες εκδόσεις της Nvidia, οι GTX1 XXX?
H λίστα με τις εκδόσεις και τη μικροαρχιτεκτονικη της nvidia εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/CUDA

και στη θεωρία η απόδοση τους κατα τους δημιουργούς:
Screenshot-91.png

Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

δε δουλευουν με τις Pascal nvidia αυτα τα plugin δυστυχως, ουτε στις τελευταιες εκδοσεις του premiere που εχω !
Οι χρονοι που εχω εγω στα export 4K h.264 ειναι τουλαχιστον 3-4 φορες πιο μεγαλοι απ οτι ειχα στο macbook pro!

Δυστυχως στα windows δεν υπαρχει optimization ... με πολυ καλυτερο hardware εχω πολυ υποδεεστερες επιδοσεις.

Στο final cut αυτά ? Για hackintosh σκέφτηκες ? Υπάρχουν κάποια γατόνια στην αγορά που το στήνουν τέλεια με επιδόσεις που ντρέπονται mac πολλαπλάσιας τιμής.

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

ναι, σε final cut pro x.

Με hackintosh ειχα μπλεξει παλια... αστο , ειναι ταλαιπωρια.
Αλλωστε εχω laptop τωρα κι εκει τα πραγματα ειναι ακομα πιο δυσκολα γι αυτα τα πειραματα.

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

Για λάπτοπ ναι όντως είναι μπελάς. Σε σταθερό όμως ειδικά αν το στήσεις από την αρχή με ειδικό στο θέμα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Το είδα σε ενός συνεργάτη γραφείο . Το μυστικό είναι ο συνδυασμός του hardware και κάποιος που να ξέρει ακριβώς τι κάνει όχι απλώς να συναρμολογήσει και να περάσει λειτουργικό.

Για τα Mac φυσικά είναι υπέροχα σχεδιαστικά αλλά προσωπικά ποτέ δεν είχα και λόγω τιμής αλλά και με αυτά που έβλεπα. Και η επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι προβληματική αν έχεις συνεργάτες, αυτό έχω καταλάβει από τη μικρή μου εμπειρία. Μάλλον θες και ένα PC να υπάρχει για ώρα... ανάγκης. Και αν πάθουν κάτι βράστα. Φυσικά έχουν φίλοι - συνεργάτες και τους πειράζω συνέχεια. Μια δεν έχουν ελεύθερη θύρα, μια δεν διαβάζει τα αρχεία... εγώ θέλω κλασσικό πυργάκι με 8 usb πίσω και 4 εμπρός να μπαζοβγάζω άνετα δίσκους κινητά στικάκια κάρτες κλπ :-)

Αν πάντως το πρόγραμμα που δουλεύει κάποιος βγαίνει σε linux, ένα dual boot, και λινουξάκι... σκέφτομαι να το κάνω για το davinci.

τα mac τρεχουν κανονικα και windows αν θες.
και μονο για το fianl cut αξιζει να εχεις mac....
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

τα mac τρεχουν κανονικα και windows αν θες.
και μονο για το fianl cut αξιζει να εχεις mac....
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Windows σε mac ..... τύφλα να έχουν τα hackintosh :ADFADF1: Για το final cut όντως ισχύει είναι τέλεια φτιαγμένο για το mac .
Το davinci το έχει δουλέψει κανείς ? Σε ταχύτητα και απαιτήσεις που βρίσκεται ?

Αναμένεται σύντομα, να αλλάξει τα δεδομένα:
http://wccftech.com/intels-3d-xpoin...ms-8x-performance-increase-conventional-ssds/
Intel-3D-XPoint-Optane-SSD-Performance_1-840x458.jpg

Και το σημαντικότερο:
"While one would guess a insanely high price for these new products, Intel has promised a suggested pricing comparable to current flash and DRAM products"

Re: Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

Windows σε mac ..... τύφλα να έχουν τα hackintosh :ADFADF1: Για το final cut όντως ισχύει είναι τέλεια φτιαγμένο για το mac .
Το davinci το έχει δουλέψει κανείς ? Σε ταχύτητα και απαιτήσεις που βρίσκεται ?

Το Final Cut παντως το εφτιαξαν οι ιδιοι μηχανικοι που εφτιαξαν μετα το adobe premiere pro και για αυτο και μοιαζουν τοσο πολυ (τελευταιες εκδοσεις φυσικα ) . Ομως το δευτερο ειναι πολυ πιο σταθερο και αποτελεσματικο οπως λενε οι μοντερ. Το final cut εγκαταλειφθηκε απο την ομαδα εκεινη που πηγε στην adobe και εστησε το αριστο premiere pro.

Το Davinci θελει ΜΝΗΜΗ στην GPU.

Εχει σημασια βεβαια τι υλικα θα δουλεψεις αλλα μιας και τα 4k εχουν αρχισει και γινονται κανονας σε πολλες εργασιες πλεον η μνημη 4gb στην gpu ειναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ.

Το συστημα που εστησα ειναι εδω.

Στα 4κ τρεχει νερακι αλλα δεν ξερω τι θα γινει με τα 8k μιας και οι πρωτες καμερες πλεον αρχισαν να βγαινουν στην αγορα.

Προφανως η επομενη καρτα γραφικων μου θα ειναι καμια me 12gb μνημη να ηρεμησουμε για κανα δυο χρονια και η 960 μου θα παει στο HTPC.

Στις μονάδες αποθήκευσης αναμένεται έκρηξη αλλαγών προς όφελος μας σύντομα !!!!

Δηλαδή εκτόξευση ταχυτήτων σμίκρυνση συσκευών και πτώση τιμών .