ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 50

Tasos K

New member
19 February 2012
11
Καλησπέρα παιδιά
ενδιαφέρομε και εγώ για μια νέα τηλεόραση. τώρα είμαι με μια 32αρα sony. απόσταση περiπου 3.5 - 4 μετρά, σχεδόν καθόλου τηλεοπτικό πρόγραμμα (κάνα αθλητικό ίσως μόνο) άλλα mkv (720 μέχρι τώρα) mp4 (tv σειρές), dvd είναι συνδεόμενη με home theater και home theater pc και σκέφτομαι και αγορά ps3

θα σκεφτόμουνα 50 με 55 ιντζες
θα ήθελα 3x hdmi, smart tv, wifi και passive 3d
το δύσκολο της υπόθεσης.... budget κάνα 1000

απο αυτες που λεει ο απο πανω, αν σε ενδιαφερει η 50W685 , ο κοτσοβολος την εχει 909 οπως οι υπολοιποι αλλα για σημερα βαζει ενα -10% αν την παρεις online Και βγαινει 818! Σε αυτα τα λεφτα ειναι πολυ καλη περιπτωση πιστευω!

Μιας και εγώ ψάχνω για tv (2.5 με 2,8 μέτρα) μπορεί κάποιος να εξηγήσει στα γρήγορα υπέρ και κατα σε UE50F6400 και KDL50W685A?
Θέλω και εγώ τα ίδια, θα προτιμούσα αλήθεια είναι passive 3d, παίζουμε και κανα fifa στο 360...

Και οι δύο έχουν πάνελ τεχνολογίας VA που σημαίνει καλό μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο αλλά μέτρια γωνία θέασης. Η Sony έχει μικρότερο lag στα παιχνίδια , η Samsung έχει καλύτερο smart tv και media player.

Και οι δύο έχουν πάνελ τεχνολογίας VA που σημαίνει καλό μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο αλλά μέτρια γωνία θέασης. Η Sony έχει μικρότερο lag στα παιχνίδια , η Samsung έχει καλύτερο smart tv και media player.

Να συμπληρώσω και τα 100Hz της Samsung έναντι των 50 της Sony που είναι και η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των 2

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. με τις lg και τα 50hz τους θα έχω πρόβλημα σε ps3/pc gaming? έχω την αίσθηση ότι είναι καλύτερα με passive 3d πιο ξεκούραστο. μήπως να το πάρω όλο το θέμα από την αρχή και να ξαναδώ και τις plasma?

Η Sony W685 υστερεί σε media player και smart tv αλλά έχει καλύτερη εικόνα από τις αντίστοιχες LG. Αλλιώς πάρε την F6400 είτε την F6500 , το 3D είναι απλά τυράκι για να τονώσει τις πωλήσεις μετά από λίγο καιρό που θα σου φύγει ο ενθουσιασμός άντε να βλέπεις μια ταινία 3D τον μήνα.

Όσο αφορά τις πλάσμα, η Panasonic σταμάτησε την παραγωγή και το ίδιο είναι πολύ πιθανό να γίνει και με τις Samsung και LG...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111471-Panasonic-plasma-τηλεοράσεις-τελος
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-led-201311183446.htm

Χωρίς να θέλω να χαλάσω το thread, ένας συμβιβασμός σε 47'' αλλά sony KDL47W805 τι θα έλεγε? Αξίζει?
(Τάσο sorry αλλά φαντάζομαι ότι η απάντηση θα ενδιαφέρει και εσένα)

Χωρίς να θέλω να χαλάσω το thread, ένας συμβιβασμός σε 47'' αλλά sony KDL47W805 τι θα έλεγε? Αξίζει?

ηθελα περίπου να ρωτήσω κάτι αντιστοιχο. τώρα είμαι με 32 ιντζες στα 3 1/2+ περίπου μέτρα. μήπως θα ήταν πιο σωστο να
ξεχάσω τελιως τις 55 και να κοιτάξω αποκλειστικά τις 50 και να ανεβώ κατηγορία μοντέλου... λες να πέσω και ακόμα πιο κάτω... είναι και λίγο
ψυχολογικό το 50αρι σαν νούμερο.. (wow factor :P )

αν ανεβάζαμε budget στα 1200 ευρό?

ηθελα περίπου να ρωτήσω κάτι αντιστοιχο. τώρα είμαι με 32 ιντζες στα 3 1/2+ περίπου μέτρα. μήπως θα ήταν πιο σωστο να
ξεχάσω τελιως τις 55 και να κοιτάξω αποκλειστικά τις 50 και να ανεβώ κατηγορία μοντέλου... λες να πέσω και ακόμα πιο κάτω... είναι και λίγο
ψυχολογικό το 50αρι σαν νούμερο.. (wow factor :P )

αν ανεβάζαμε budget στα 1200 ευρό?

Όταν λες να "ανέβεις κατηγορία" δηλαδή για ποιο μοντέλο σκέφτεσαι?

Η W805 δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερη σε εικόνα από την W685 , ναι μεν έχει 100 hz έναντι 50 αλλά έχει πάνελ IPS έναντι VA.

Δεν ξερω για αυτό ήρθα εδώ σε εσάς που ασχολείστε και ξέρετε καλύτερα

πάντως ότι και να πάρω σε σχέση με την KDL-32D3000 που έχω τώρα.....
το θέμα είναι golf 1000αρι απλό και ολόγυμνο η polo gti ? :p :p

πάντως η tv θα είναι συνέχεια συνδεδεμένη με hdmi με pc οπότε ο media player τις tv ερχεται σε δεύτερη μοίρα
αν και κάλο θα ήταν να παίζει Mp4 mkv gr srt.

δίπλα στην tv υπάρχει ένα παράθυρο και φοβαμαι λίγο για αντανάκλασης
γενικά βλέπω tv με ανοιχτό κρυφό λευκό φωτισμό από λάμπα φθορίου και πιο σπάνια σε σκοτάδι
δεν γίνετε για κάποιο λόγο αυτό απλό έχει τύχη και το έχω καθιερώσει έτσι πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να
αλλαξει αυτή η συνήθεια για καλύτερα αποτελέσματα στην θέαση...

α επισης όπως είπα σκεφτομαι για αγορά ps3 και τo game style θα είναι τύπου god o war, batman arkham trilogy, όχι τόσο fps
το αναφέρω για να ληφθεί υπόψη το θέμα lag.

και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τιw προτάσεις και σας ευχομαι καλή χρονιά και με υγειά
σε εσάς τις οικογένειες σας και τα Οπτικοακουστικά σας :P

απο αυτες που λεει ο απο πανω, αν σε ενδιαφερει η 50W685 , ο κοτσοβολος την εχει 909 οπως οι υπολοιποι αλλα για σημερα βαζει ενα -10% αν την παρεις online Και βγαινει 818! Σε αυτα τα λεφτα ειναι πολυ καλη περιπτωση πιστευω!

Να συμπληρώσω και τα 100Hz της Samsung έναντι των 50 της Sony που είναι και η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των 2

Η Sony W685 υστερεί σε media player και smart tv αλλά έχει καλύτερη εικόνα από τις αντίστοιχες LG. Αλλιώς πάρε την F6400 είτε την F6500 , το 3D είναι απλά τυράκι για να τονώσει τις πωλήσεις μετά από λίγο καιρό που θα σου φύγει ο ενθουσιασμός άντε να βλέπεις μια ταινία 3D τον μήνα.
Κατόπιν όλων αυτών (είδος πάνελ, ΗΖ κλπ)
Μεταξύ των 2 :
Sony 50W685 sta 820 vs Samsung UE50F6400 sta 900
υπάρχει αισθητή διαφορά στην εικόνα τηλεοπτικού σήματος κι αν ναι ως προς τι?

Ήμουν έτοιμος να ποστάρω αλλά βασικά για τα ίδια πράγματα ψάχνω και μάλιστα έχω κι εγώ την ίδια τηλεόραση με τον Τάσο. Ήμουν έτοιμος να πάρω την samsung 46f6400 αλλά το ξανασκέφτηκα και είπα πως 2,8-3,8 μέτρα που κυμαίνεται η απόσταση από την τιβί είναι αρκετα και να πάω σε 50αρα. 55αρα δε χωράει αλλιώς θα την σκεφτόμουν. Είχα πει να κυμανθώ σε χαμηλό budget μέχρι 700 ευρώ αλλά η σύντροφος ζητάει και 3d οπότε ανεβαίνω. Πάνω από χιλιάρικο πάντως δε δίνω. Σκέφτομαι για την 50f6400. Χρήση είναι ταινίες αθλητικά και σειρές κατα 95%. Ο χώρος απο φωτισμό έτσι κι έτσι, έχω βέβαια ένα θέμα ότι η τηλεόραση δεν είναι κέντρο και ίσως σε ορισμένα σημείρα να αυξάνει η γωνία θέασης. Αυτός είναι και ο βασικός μου ενδοιασμός. Γι αυτό σκέφτομαι και την Panasonic st60 σε 50αρα, γνωρίζοντας βέβαια ότι μάλλον διανύουμε τις τελευταίες χρονιές πλάσμα. Όσον αφορά το 3d, τι active ti passive πιστεύω πολύ λίγο θα το χρησιμοποιήσω, απλά θα ήθελα να μπορώ να δω ακούραστα μια ταινία, έστω και μια φορά το δίμηνο-τρίμηνο που θα προκύψει

κοιτάω σοβαρά και
LG 55LA860V
vs
Sony KDL-55W805

Δεν είμαι σίγουρος ότι εκτός από το αυξημένο κόστος ανεβαίνεις και κατηγορία σε εικόνα. Και οι δύο τηλεοράσεις έχουν IPS.

Γι αυτό σκέφτομαι και την Panasonic st60 σε 50αρα, γνωρίζοντας βέβαια ότι μάλλον διανύουμε τις τελευταίες χρονιές πλάσμα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111471-Panasonic-plasma-τηλεοράσεις-τελος-!

Για την καλύτερη δυνατή γωνία θέασης μπορείς να κοιτάξεις τηλεόραση με πάνελ IPS , χάνοντας όμως σε μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό περιβάλλον.

Last edited:
θέλω passive 3d και μετρo σύγκρισης για το μαυρο είναι η τωρινή μου tv sony KDL-32D3000