ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ???

ADebaser

New member
12 April 2009
12
Παιδιά καλησπέρα,

ότι απέκτησα έναν παλιό ενισχυτή και συγκεκριμένα τον Marantz 1070 (λεπτομέρειες).

Θα τον εγκαταστήσω στο σαλόνι μου (γύρω στα 12 τετραγωνικά, σχεδόν τετράγωνος χώρος με κανένα τοίχο παράλληλο με τον απέναντι) και θα συνδέσω πάνω του πικ-απ, ραδιόφωνο και τον υπολογιστή μου. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα οικονομικό ζευγάρι ηχεία 8ohm (αισθητικά, θα προτιμούσα να είναι επιδαπέδια). Τέλος, θα ακούω ένα ευρύ φάσμα μουσικής με τη garage, soul και rock ως κυριότερες προτιμήσεις μου.

Ελπίζω να μη σας κουράζω, αλλά είμαι άσχετος με την αγορά τους, πόσο δε μάλλον με το ταίριασμά τους με το συγκεκριμένο ενισχυτή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλοσήρθες στο forum. Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις?

εγώ φίλε μου αυτόν τον ενισχυτή θα τον έβαζα σε μιά βιτρίνα να τον βλέπω...

Για το πόσα χρήματα: Μέχρι 200 Ευρώ φαντάζομαι.
Για τον ενισχυτή: Προτιμώ να τον ακούω παρά να τον βλέπω:ears:

Γενικά βέβαια, επειδή μπορεί τα χρήματα να είναι κάτι πολύ σχετικό, θα με βοηθούσε να μου πείτε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα ηχεία για να ταιριάζουν με τον ενισχυτή (Watts, Ohm, διαστάσεις, spl και δεν ξέρω εγώ τι άλλο)

Δεν ξέρω πως ακούγονται. Το καλύτερο είναι να πάρεις μαζί τον ενισχυτή σου και να κάνεις μια βόλτα από το μαγαζί να τα ακούσεις (αφού συνεννοηθείς μαζί τους φυσικά).

Θα σου πρότεινα να πάρεις ηχεία βάσης, γιατί 200 Ευρώ είναι πολύ λίγα για ηχεία δαπέδου.

Last edited:
BTW αν είσαι Αθήνα, στο Mediamarkt Αμαρουσίου είχε ένα ζευγάρι Warfedale Diamond 9.5 290 (demo κομμάτι, αλλά δεν πρέπει να είναι στημένο πάνω από 4-5 μήνες)