Προταση φτηνου αλλα αξιοπιστου HTPC

Σιγουρα εξοδο HDMI 1,3 24hz

optical out για τον παλιο ενισχυτη μου

ασυρματο πληκτολογιο με ενσωματομενο touchpad (εχω δει ενα της Logitech για PS3)

δεν με νοιαζει να εχει εγχρωμη οθονη στο case αρκει να εχει καποια

δεν με νοιαζει το μεγεθος του case αρκει να εχει δυνατοτητες επεκτασης αν χρειαστει

Λοιπόν!

Αν θέλεις απαραίτητα υποστήριξη HDMI 1.3 πρέπει να πας σε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και πλατφόρμα AMD, βλέπε εδώ.

Οπότε, δεν συζητάμε για ξεχωριστή κάρτα γραφικών (πάλι καλά, γιατί το budget δεν θα έβγαινε με τίποτα..).

Σε CPU πηγαίνεις σε ότι αντέχει η τσέπη σου από την γκάμα της AMD, π.χ. 5600+ και μνήμη 2GB @ 800MHz επώνυμη.

Για κουτί αν θέλεις απαραίτητα να έχει οθόνη η δικιά μου επιλογή αυτή την εποχή θα ήταν το Silverstone Grandia. Σε καμία περίπτωση μην πας σε κουτί χαμηλού προφίλ γιατί θα έχεις εγγυημένα προβλήματα χώρου και περιορισμούς σε ψύκτρες.

Για πληκτρολόγιο, ότι σου γυαλίσει. Απλά πρόσεξε το θέμα της ακτίνας - πολλά πληκτρολόγια δεν πιάνουν σε απόσταση μεγαλύτερη από 1 μέτρο..

Μην ξεχάσεις ένα καλό αθόρυβο τροφοδοτικό, όχι πολύ μεγάλης ισχύος, π.χ. κάποιο Zalman τα οποία είναι και σε καλή τιμή.

Επαναλαμβάνω, αν δεν σου βγαίνει το budget με τα παραπάνω (πιθανό..) μην κάνεις οικονομία στο κουτί & τροφοδοτικό. Είναι τα εξαρτήματα που θα κρατήσεις για πολλά χρόνια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα. Επίσης, αν ζοριστείς, πάρε σε πρώτη φάση ένα απλό πληκτρολόγιο και τράβα του μεγάλο καλώδιο, και όταν μπορείς πάρε ένα καλό ασύρματο.

Ενταξει δεν χρειαζομαι HDMI 1,3 απλο HDMI ειναι οκ

πειτε ρε παιδια προτασεις για κομματια με link (θα με βολευε απο e-shop)

εχω πολυ καιρο να ασχοληθω και δεν εχω ιδεα τι παιζει

πχ τι επεξεργαστη χρειαζομαι για να παιζω απροβληματιστα και ανετα hd φορμα?

Last edited:
Απάντηση: Re: Προταση φτηνου αλλα αξιοπιστου HTPC

Ευχαριστω πολυ nickval

Βασικά για κουτί μπορείς να βρείς κάτι πιο φτηνό, αλλά δε ξέρω και εγώ πολλά από χώρο σε αυτά. Επίσης θα πρέπει να βάλεις και αθόρυβα ανεμιστηράκια στο κουτί και στο επεξεργαστή. Αλλά τα βασικά έξοδα είναι αυτά.

Απάντηση: Re: Προταση φτηνου αλλα αξιοπιστου HTPC

Μιά στιγμή, μας λές για budget 400-500 , και αναφέρεις κουτί 200 ?

Θα το προσαρμοσω ,τι να κανω?

Re: Απάντηση: Προταση φτηνου αλλα αξιοπιστου HTPC

Ενταξει δεν χρειαζομαι HDMI 1,3 απλο HDMI ειναι οκ

πειτε ρε παιδια προτασεις για κομματια με link (θα με βολευε απο e-shop)

εχω πολυ καιρο να ασχοληθω και δεν εχω ιδεα τι παιζει

πχ τι επεξεργαστη χρειαζομαι για να παιζω απροβληματιστα και ανετα hd φορμα?

ΟΚ, λοιπόν.

CPU: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558243
Motherboard: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526686
Memory: ότι να'ναι..
Graphics: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510625

Τα παραπάνω για να βγεις στο budget σου..

Πολύ ενδιαφέρον θέμα μιας και με σκέφτομαι και εγώ κάτι σε htpc.
Υπάρχουν δυο επιλογές
1) αναβάθμιση του παλιού pc (p4 με καλή κάρτα γραφικών παίζει mkv? θα κανω μια δοκιμη και θα ενημερωσω)
2) ολοκαίνουριο
Βασικα με λιγοτερα των 600 ευρω δεν νομιζω να μπορεις να κανεις δουλεια -απο την μικρη ερευνα που εχω κανει!