Πρόταση για αγορά 3D Blu ray player

nikos0101

New member
9 September 2013
29
καλημερα. θελω να μου προτεινετε 3d blu ray player στα 100 ευρω που να παιζει κανονικα τις ταινιες mkv με ελληνικους υποτιττλους. ευχαριστω.

Re: Προταση για αγορα 3D Blu ray player

ξερετε αν με αυτο το lg-bp325 μπορεις να αλλαξεις το μεγεθος απο τους υποτιτλους? αν σε περιπτωση ειναι πολυ μικρα τα γραμματα?

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αυτά τα κάνουν τα media players.
Θυμάμαι όμως ότι κάποιο παλιότερο μοντέλο που είχα, είχε πολύ καλή γραμματοσειρά.

να ρωτησω ξερετε αν παρω αυτο το lg-bp325 και συνδεσω εναν εξωτερικο δισκο με NTFS, θα εχω προβλημα?. θα το διαβαζει κανονικα?. γιατι ενας μου λεει οτι σχεδον ολα τα blu ray player διαβαζουν μονο fat32.

το διαβασα το manual, αλλα εχω μια απορια. λεει: Αυτή η συσκευή υποστηρίζει μνήμηflash USB/εξωτερικό σκληρό δίσκομορφοποιημένα για συστήματα FAT32και NTFS, για την προσπέλαση αρχείων(μουσική, φωτογραφίες, ταινίες). Ωστόσο,για περιεχόμενο Blu-ray υποστηρίζεταιμόνο FAT32. Χρησιμοποιήστε τη μονάδαflash USB/εξωτερικό σκληρό δίσκομορφοποιημένα για συστήματα FAT32 ήNTFS όταν απολαμβάνετε περιεχόμενο Bluray.δηλαδη αν βαλω πχ στο usb stick ενα αρχειο mkv μεγεθους 9GB δεν θα το παιζει?(σορρυ αν σε επρηξα. )..

Δεν ξέρω πως εννοεί το "περιεχόμενο Blu-ray", δεν νομίζω ότι εννοεί mkv, αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου...

αυτα τα 3d blu ray players των 100 ευρων παιζουν καλα τις 3d ταινιες αν τις παιξεις με το δισκακι? δηλαδη γνησιες ταινιες.

Ε, τα κορυφαία μοντέλα των εταιριών, όλο και και κάτι παραπάνω θα σου δίνουνε.
Και τα φθηνά όμως, μια χαρά εικόνα θα έχουνε.
Αν θες να βλέπεις 3d bd, bd, ή και dvd γνήσια, τότε υπάρχει το Panasonic 120 που έχει εικόνα-ζωγραφιά.
http://www.skroutz.gr/s/1703791/Panasonic-DMP-BDT120.html

Kαλά θα είναι και τα δύο.
Δεν νομίζω να έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Ωστόσο,για περιεχόμενο Blu-ray υποστηρίζεταιμόνο FAT32. Χρησιμοποιήστε τη μονάδαflash USB/εξωτερικό σκληρό δίσκομορφοποιημένα για συστήματα FAT32 ήNTFS όταν απολαμβάνετε περιεχόμενο Bluray.δηλαδη αν βαλω πχ στο usb stick ενα αρχειο mkv μεγεθους 9GB δεν θα το παιζει?(σορρυ αν σε επρηξα. )..

Εδώ λογικά εννοεί κάτι άλλο γιατί ποιότητα bluray και fat32 δεν πάνε μαζί. Δίσκοι μορφοποιημένοι με fat32 δεν δέχονται αρχεία πάνω από 4Giga όσο ελεύθερο χώρο και να έχεις στον σκληρό ή usb....οπότε ο δίσκος αν θες να παίζεις mkv αναγκαστικά ΝΤFS!

Από εκεί και πέρα έχω το BD-F5500 με ένα σκληρό WD 2,5" ιντσών 1TB και δεν είχα κάποιο πρόβλημα στο 95% των αρχείων που έπαιξα(μοναδική εξαίρεση ενα mkv ριπαρισμένο με όλους τους υπότιτλους της ταινίας(7-8 νομίζω), όπου όταν προσπαθουσα να αλλάξω τον υπότιτλο από το ανάλογο κουμπί την στιγμή που εμφανίζονταν οι υπότιτλοι έκανε το player να κλείσει και να ξανανοίξει!!όταν τους άλλαξα πριν ξεκινήσουν να εμφανίζονται όλα ήταν οκ) όλα τα υπόλοιπα (mp3, mp4,avi, mkv Κλπ) τα παίζει μια χαρά και με εξωτερικους υπότιτλους.
Κατασκευαστικά έχει 2 μειονεκτήματα: α) δεν έχει οθόνη ενδείξεων μπροστά, παρα μόνο ένα led πάνω δεξια για να σου δείχνει οτι είναι ανοιχτό! και β) έχει λίγες εξόδους/εισόδους πίσω σε σχέση με προγενέστερα μοντέλα(HDMI, coaxial, lan). Προσωπικά δεν με ενοχλούν αλλά καλό είναι να τα γνωρίζεις πριν το πάρεις

Και εγώ σκέφτομαι για bluray player για τα προσωπικά μου blu-ray ή για mkv από usb.
Το panasonic που αναφέρατε πιο πάνω έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην εικόνα από τα lg?

Aν μου επιτραπεί, εντελώς αδόκιμα και υποκειμενικά, να βαθμολογίσω τις 3 μάρκες γενικώς σε ποιότητα εικόνας και ευκολία χρήσης (ανάγνωση υποτίτλων, πληθώρα υποστηριζόμενων φορμά, λοιπές ευκολίες), θα τους έβαζα τα παρακάτω.
Panasonic: Eικόνα 10. Ευκολίες 7. Καλύτερη εικόνα, μικρή ευχρηστία.
LG: Eικόνα 9,1. Ευκολίες 10. Καλή εικόνα, απόλυτη ευχρηστία.
Samsung: Eικόνα 9,3. Ευκολίες 9,5. Kαλό σε όλα, χωρίς κάτι το μεμπτό.
Για κάτω από 100 ευρώ, είναι εξαιρετικές επιλογές και τα τρία.

Καταρχάς δεν διαβάζει εξωτερικούς υπότιτλους, οπότε για mkv πρέπει να τους ενσωματώσεις με το mkvmerge.
Διαβάζει τα βασικά (mkv, avi, divx). Σε mpeg4 έχω συναντήσει αρχεία που δεν διαβάζει, εξαρτάται η κωδικοποίηση, υποθέτω.
Καμιά φορά κάνει την έκπληξη διαβάζοντας κάτι "φακίρικα αρχεία", τύπου rm και rmvb, αλλά γενικώς δεν πετάει φωτιές σαν media player.
To LG για παράδειγμα παίζει μέχρι και flv αρχεία.

Α με ενδιαφέρει το media player πολύ.
Οπότε lg ή samsung.
Πιο έχει καλύτερο media player λοιπόν.
(Είχα ένα lg 5.1 ηχοσύστημα με blu-ray και ενώ είχε παίξει ελάχιστα δισκάκια το μάτι τα έπαιξε και δεν διάβαζε dvd και blu-ray,ενώ ήταν 1,5 έτους μοντέλο η lg δεν είχε άμεσα ανταλλακτικά να μου το φτιάξει, ήταν και ασύμφορη η επισκευή και μου έδωσε πιστωτικό).

To LG δεν έχει κωδικούς για Panasonic τηλεόραση, οπότε δεν θα μπορείς να κάνεις volume up/down, επιλογή av εισόδου, on/off στην τηλεόραση μέσω του τηλεκοντρόλ του.
Θα μου πεις μικρό το κακό, αλλά είναι μία ευκολία. Το Samsung νομίζω ότι τα έχει.
Aν έπαιρνα Samsung, θα έδινα κάποια ευρώ παραπάνω για να πάρω κάποιο μοντέλο που θα έχει ενδείξεις στη μπροστινή οθόνη.
Το απλό led ένδεξης λειτουργίας, κάπως με χαλάει.