πρόταση για αγορά blue ray

Βασικά σε καλύπτει το dv600 απλά ο πολυκαναλος που έχεις δέχεται μέχρι δικαναλο sacd. Που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση θα πεις στο dv600 ή όποιο άλλο player υποστηρίζει sacd να διαβάσει τη δικαναλη περιοχή του δίσκου.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα Blu ray player που να είναι native 4Κ και όχι κάποιο 1080 με ή χωρίς 4Κ upscaling.

ναι η αλήθεια είναι ότι και γω ποτέ δεν άκουσα τα sacd δισκάκια μου όπως έπρεπε..
ή με τον πολυκάναλο ή σαν απλό cd με το 2κάναλο σύστημα

Fun fact. Για να ακούσεις σωστά πολυκάναλο SACD θα πρέπει να έχεις κάνει bass management. Αυτό σημαίνει ότι θα μετατραπεί και πάλι σε PCM, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα ή όχι του DAC να κάνει native μετατροπή από DSD.

O φίλος έχει τον VSX-520 που η δυνατότητά του να δέχεται DSD over HDMI εξαντλείται στα δύο κανάλια. Στο PCM (uncompressed) έχει όμως τη δυνατότητα να έχει m/channel over HDMI. Το DV600 έχει στις ρυθμίσεις εξόδου της HDMI όλες τις επιλογές για το πως θα ήθελες να στείλεις τον ήχο. Βέβαια για να παίξεις με το DV600 uncompressed m/channel PCM αυτό μπορεί να γίνει με ένα τρόπο μόνο. Με δίσκο DVD-Audio από τον οποίο το DV600 θα εξάγει το κατά MLP κωδικοποιημένο σήμα.

Σε ό,τι αφορά τον Sony 1200 που επίσης έχει, προφανώς από τις ομοαξονικές και οπτικές προς αυτόν δεν θα μπορέσει να στείλει κάτι άλλο εκτός από δικάναλο PCM.

Just saying μια και η κουβέντα είναι σχετική με το audio over HDMI.

καλησπέρα πήρα πρόσφατα το super audio CD των dire straits το brother in arms, αυτό που έχουν σχεδόν όλοι δηλαδή, και πιο πολύ για τεστ ήχου στο ηχοσύστημα το έβαλα στο pioneer dvd για να παίξει στον πολυκαναλο. ο pioneer έχει στο hdmi out την επιλογή auto και auto (dsd). όταν έβαλα το CD εννοείται ότι το αναγνώρισε σαν super audio CD και όταν πάτησα το play ο πολυκαναλος έβγαλε στην οθόνη το dsd και έπαιξε βέβαια πολύ ωραίο ήχο στερεοφωνικό με πολύ έντονο και βαθύ μπάσο από το κανονικό. έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο. θεωρώ ότι σε ένα πολύ καλό σύστημα στερεοφωνικό θα πάρεις καλύτερο ήχο. Στην επιλογή σκέτο auto του hdmi out του pioneer έβγαζε στην οθόνη του πολυκαναλου pcm.

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο εάν πάρω ένα blu ray δισκάκι με 4Κ ανάλυση και το blu-ray player εννοείται υποστηρίζει 4K ανάλυση το καλώδιο HDMI υποστηρίζει 4K ανάλυση αλλά η οθόνη που θα το συνδέσω είναι full HD, θα μου παίξει η ταινία έστω σε πολύ καλό fullhd ή θα μου δείξει μαύρο και θα μου πει ότι η ανάλυση που επιλέχθηκε δεν είναι συμβατή με την οθόνη και δεν θα δω τίποτα.

Ναι. Ωστόσο δεν κάνουν όλα τα player καλή μετατροπή από HDR σε SDR.

Επίσης, τα player αυτά έχουν και δεύτερη HDMI έξοδο μόνο για τον ήχο (εφ' όσον το επιλέξεις) επομένως μπορείς στο μέλλον να έχεις μια 4K τηλεόραση συνδεμένη απ' ευθείας στο player παίρνοντας ό,τι έχει να προσφέρει από εικόνα και τον ήχο να τον περνάς στον legacy ενισχυτή σου.

Ψάχνω και εγώ για br player,το οποίο θα ήθελα να παίζει 4K με atmos/dts x από usb.sacd dvd-a κλπ δεν με απασχολούν.
Έχω στα μυαλό μου το https://www.sony.gr/electronics/syskeves-anaparagwgis-blu-ray/ubp-x800m2
Και επίσης το https://shop.panasonic.com/audio-an...-players/blu-ray-disc-players/DP-UB820-K.html

Η τηλεόραση είναι LG C9,αυτή την στιγμή υπάρχει PS4 και στην συνέχεια ps5 αν σημαίνει κάτι αυτό.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγώ έχω το 800m2 στο στόχαστρο γιατί με ενδιαφέρουν τα ηχητικά φόρμα. Δεν ξέρω για το Panasonic.

Αν το panasonic έχει αυτόματα επιλογή σε HDR και Dolby Vision, τότε πάρε το panasonic. Το Sony τα έχει και τα δύο μόνο forced. Δηλαδή πρέπει να θυμάσαι πότε το περιεχόμενο είναι HDR και πότε DV εσύ και να το αλλάζεις μέσα από το μενού.
Αχρείαστο φάουλ εδώ από τη Sony.
Αλλιώς από features, μάλλον το Sony είναι ο αστακός της κόντρας μεταξύ των δύο.

Αν το panasonic έχει αυτόματα επιλογή σε HDR και Dolby Vision, τότε πάρε το panasonic. Το Sony τα έχει και τα δύο μόνο forced. Δηλαδή πρέπει να θυμάσαι πότε το περιεχόμενο είναι HDR και πότε DV εσύ και να το αλλάζεις μέσα από το μενού.
Αχρείαστο φάουλ εδώ από τη Sony.
Αλλιώς από features, μάλλον το Sony είναι ο αστακός της κόντρας μεταξύ των δύο.

Αυτό με το DV είναι πατατα,συμφωνώ αλλά δεν με απασχολεί καθόλου. Με απασχολεί να παίξει από σκληρό τις 4κ ταινίες μου με ήχο atmos dts x.
Το κάνει;

Μέχρι στιγμής με τα demo αυτά γίνεται από στικάκι αυτό που ρωτάς.

Εννοώ τέτοιου τύπου υλικό: Atmos / TrueHD 7.1 H265 / 23.97p / 10Bit / DV

https://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-uhd/

Αλλά καλό θα ήταν κάποιος να το δει με τα δικά του αρχεία (ταινίες κλπ).

Μέχρι στιγμής με τα demo αυτά γίνεται από στικάκι αυτό που ρωτάς.

Εννοώ τέτοιου τύπου υλικό: Atmos / TrueHD 7.1 H265 / 23.97p / 10Bit / DV

https://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-uhd/

Αλλά καλό θα ήταν κάποιος να το δει με τα δικά του αρχεία (ταινίες κλπ).

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό...

Σημαίνει ότι τα demo clips που είναι στο link με Dolby Atmos και DV, αναπαράγονται κανονικά από το 800m2 από τη USB από στικάκι. Ο προ κλειδώνει σε atmos και ο προβολέας σε HDR (η ρύθμιση στο μενού του Sony ήταν HDR και όχι forced DV κατά τη δοκιμή).

Το δοκίμασα χτες.

Αυτό με το DV είναι πατατα,συμφωνώ αλλά δεν με απασχολεί καθόλου. Με απασχολεί να παίξει από σκληρό τις 4κ ταινίες μου με ήχο atmos dts x.
Το κάνει;

Επειδή ενδιαφερομουν κι εγώ και το έψαξα σε φορουμς από άτομα που έχουν πάρει το σονυ,έλεγαν ότι δεν παίζει mkv με Dolby true HD ήχο.Καλύτερα αν μπορείς να πας να το δοκιμάσεις

Re: Απάντηση: πρόταση για αγορά blue ray

Το ps5 δεν τα κάνει όλα αυτα;

Η λογική λέει όχι,όπως δεν τα έκανε στο παρελθόν το ps3 η ps4

Επειδή ενδιαφερομουν κι εγώ και το έψαξα σε φορουμς από άτομα που έχουν πάρει το σονυ,έλεγαν ότι δεν παίζει mkv με Dolby true HD ήχο.Καλύτερα αν μπορείς να πας να το δοκιμάσεις

Από USB; Παίζει.

Το είπα επειδή τα demo που ανέφερες πρέπει να είναι σε m2ts κι όχι mkv. Αν έχεις δοκιμάσει κανονική ταινία mkv,ok.
Η μετατροπή HDR-sdr δουλεύει καλά;;είναι με σκαλοπάτια και τη ρυθμιζεις εσύ;

Έχω και demo με ΜΚV και DTH και δουλεύουν κανονικά.

Συνήθως εκείνοι που λένε ότι δεν παίζει, έχουν λάθος τις ρυθμίσεις εξόδου του player ή έχουν λάθος περιεχόμενο ήχου, ή το πιο κοινό δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι.

Σε αναπαραγωγή μέσω δικτύου δεν ξέρω τι κάνει. Από USB πάντως παίζει κανονικά.

HDR σε SDR δεν θυμάμαι να έχει σκαλοπάτια αλλά ούτε και έχω δοκιμάσει τη μετατροπή καθώς εδώ παίζω το HDR χωρίς μετατροπή.