Πρόταση για αγορά ενισχυτή εως 2000 Ε

Γ. Π.

New member
2 July 2016
4
Χαλκιδα
Καλησπέρα παιδιά,

Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα τη συμβουλή σας στην αγορά ενισχυτή εως 2000 ευρώ όπως έχω γράψει και στον τίτλο γιατί έκανα μια αγορα ενισχυτή πριν ένα μήνα και απογοητεύτηκα.
Τα ηχεία μου είναι τα Chario Cygnus τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι φανταστικά, η πηγή μου είναι ενα maratz της σειράς 6000 το οποίο θα αλλαχθεί μετα την αγορά του ενισχυτή, τα καλώδια των ηχείων είναι τα kimber 4tc και to interconnect είναι το qed reference audio 40. Η μουσική που ακούω είναι rock, hard rock και heavy metal. Ο ενισχυτής που με απογοήτευσε και ο οποίος κάθειται στο κουτί του μέχρι να πουληθεί είναι ο yamaha a-s2000. Προς το παρόν παίζω με τον προηγούμενο μου ενισχυτή που είναι ο rotel ra-960bx ο οποίος ίσως είναι καλύτερος απο τον yamaha. Στις προτάσεις που θα μου κάνετε δεν θα με πείραζε εαν θα είναι ολοκληρωμένος ή αν θα είναι σετ προ-τελικου. Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις συμβουλές σας.

Κατ' αρχήν καλωσήλθες!

Ανεξάρτητα με συγκεκριμένες επιλογές πάντως,εκεί που θα επικεντρωνόμουν εγώ στην επιλογή ενισχυτικού θα ήταν η ικανή τροφοδοσία.
Τα Chario παραδοσιακά πέφτουν πολύ χαμηλά σε εμπέδηση (3 Ohm τα συγκεκριμένα ),οπότε ένα ικανό τροφοδοτικό (καλός δείκτης είναι η ικανότητα διπλασιασμού της ισχύος σε κάθε υποδιπλασιασμό της εμπέδησης,χωρίς αυτό να είναι νόμος βέβαια ) θεωρώ πως είναι αναγκαίο.Αναγκαία βέβαια και η ικανότητα να οδηγεί ηχεία με τόσο χαμηλή εμπέδηση.

Αυτά ανεξαρτήτως τιουναρίσματος,χροιών,κλπ.

Όντως τα chario έχουν τον τρόπο τους ώστε να τα ερωτεύεσαι... Τι δεν σου άρεσε στον yamaha? Γίνεται σκληρός ψηλά;

Σα να τα λέει λίγο παράξενα η chario

This loudspeaker is designed to produce excellent performance, even in normal domestic environments, where little to no acoustic considerations have been made. The size of the ideal listening environment should not be less than than 6 square meters and not more than 18 square meters. The minimum power amplification suggested to fully exploit the characteristics of the speaker is 30 W / 4 Ω.

Δηλαδή αυτό το ηχείο (κολώνα τρίδρομη) το προτείνει για χώρο μέχρι 18τ.μ.?
Θεωρητικά τα δελφίνια τα δίνει για μεγαλύτερο χώρο...

Εντύπωση μου κάνει που δεν σου αρέσει ο Yamaha. Αν μας πεις λίγο τι σε ενοχλεί ακριβώς σ αυτόν..

Και συμπληρωνοντας στο ανωτερο σχολιο να προσθεσω οτι τα chario γενικα συγχωρουν...εννοω δεν θεωρουνται αυστηρα
Ενα σχολιο θα βοηθουσε αρκετους εδω μεσα, ειτε μελλοντικους αγοραστες ειτε ηδη κατοχους

Οντως θα βοηθουσε περισσοτερο αν μας ελεγες τι ακριβως δεν σου αρεσει στον yamaha με τα cygnus. Μια δοκιμασμενη λυση με τη σειρα constellation ειναι οι μεγαλοι nad μιας και λογω επαρκειας οδηγησης σε χαμηλες αντιστασεις τιθασευουν το μπασο που μπορει να βγαλει η HDF καμπυνα των ηχειων και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο με σφιχτο και γρηγορο μπασο.
Σε τι χωρο τα εχεις τα ηχεια?
Οντως οι δηλωσεις επιφανειας της chario μου φαινονται πολυ μικρες εδω εχω τα delphinus σε 18τ.μ. και απλα αναπνεουν ανετα θα τα εβαζα σε μεγαλυτερο χωρο.

Απάντηση: Re: Πρόταση για αγορά ενισχυτή εως 2000 Ε

Γεια σας παλι παιδια,

Αυτο που δεν μου αρεσε στον yamaha ειναι οτι υστερει αρκετα σε αναλυση, επισης εχει αδυναμα πριμα, το μπασο και τα μεσαια του ειναι απλα μετρια. Ειναι ενας πολυ υπερεκτιμιμενος ενισχυτης και υπερτιμημενος. Το λαθος μου ειναι οτι δεν τον ακουσα με τα cygnus πριν τον αγορασω. Τωρα οσον αφορα τα cygnus το σαλονι μου ειναι 25 τμ το οποιο τελικα ειναι μικρο για αυτα τα ηχεια, αυτο που λεει η chario για 18 τμ ειναι εντελως λαθος κατα τη γνωμη μου, παρολα αυτα ομως αν παιζει σε μετριες εντασεις δεν ενοχλει καθολου, ο ηχος του ειναι πολυ μαλακος με απιστευτο μπασο χωρις ομως να μαραμορφωνει, τα μεσαια του ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει σε ηχειο αυτης της κατηγοριας και τα πριμα του απλα ξυριζουν χωρις να ενοχλουν καθολου. Απο αναλυση ειναι πολυ καλα αλλα θα μπορουσαν και λιγο καλυτερα. Οντως ειναι ηχεια που συγχωρουν.
Μια σκεψη μου ειναι να τα συνδυασω με το σετ προ-τελικου της advance acoustic το οποιο ειναι οριακα στην τιμη που θελω να διαθεσω, αλλα εχω εναν ενδοιασμο επειδη φτιαχνονται στην κινα μηπως βγαλουν στο μελλον προβληματα αξιοπιστιας και γενικοτερα δεν εχουν μακροζωια. Τα εχει ακουσει κανεις ? μιλαω για το x-a160 και για το x-preamp. Θα ταιριαξουν αραγε με τα chario ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κατι που ξεχασα παιδια, τα σχολια που εκανα για τον ηχο των chario δεν ειναι φυσικα με τον yamaha αλλα με τον ενισχυτη ενος φιλου του πατερα μου ο οποιος ειναι καποιος πολυ δυνατος vincent, τωρα μοντελο δεν θυμαμαι ακριβως αλλα περιπου στα 2000 ευρω ειναι και αυτος. Τωρα θα μου πειτε γιατι δεν αγοραζω τον vincent, αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι και αυτος κατασκευαζεται στην κινα και μαλιστα κυκλοφορουν πολλοι ιμιτασιον vincent.

o αντιπρόσωπος των Advance Acoustics είναι και της Chario και άρα μπορείς να τ ακούσεις σ αυτόν, θεωρώ. Αν πας και είναι εκεί ο Παντελής θα σε βοηθήσει πολύ να ξεκαθαρίσεις τι και πως. Εγω θα κοιτούσα και την αγορά των μεταχειρισμένων, με 2000 θα πάρεις πολύ ανώτερο ενισχυτή. Εχοντας κι εγώ chario θα έλεγα ότι χρειάζεσαι ενισχυτή με όσο το δυνατόν καλύτερη τροφοδοσία για να μπορεί ν αντέχει τα βυθίσματα στα Ohm των Chario

Στο σύστημα του φίλου με τον Vincent,με τι πηγή τα άκουσες;Την ίδια,στον χώρο σου;
Μου φαίνεται παράξενο αυτό με τα πρίμα πάντως,οι Yamaha εκεί είναι μάλλον γεναιόδωροι.

Σα να τα λέει λίγο παράξενα η chario

This loudspeaker is designed to produce excellent performance, even in normal domestic environments, where little to no acoustic considerations have been made. The size of the ideal listening environment should not be less than than 6 square meters and not more than 18 square meters. The minimum power amplification suggested to fully exploit the characteristics of the speaker is 30 W / 4 Ω.

Δηλαδή αυτό το ηχείο (κολώνα τρίδρομη) το προτείνει για χώρο μέχρι 18τ.μ.?
Θεωρητικά τα δελφίνια τα δίνει για μεγαλύτερο χώρο...

ναι γενικά δίνει πολύ μικρούς χώρους. τα lynx τα δίνει για 14 τετραγωνικά και τρίζουν τζάμια σε 20+

Αυτό παίζει πάντα,άλλο 20 τετραγωνικά με ταβάνι στα 2.70 κι άλλο με ταβάνι στα τέσσερα μέτρα,είναι ο διπλός όγκος αέρα που πρέπει να κουνήσουν.
Αλλά όντως,τα δικά μας νορμάλ διαμερίσματα τα γεμίζουν μια χαρά και τα μικρά.

πάρε όσο μεγαλύτερο (σε τροφοδοσία εννοώ) τελικό μπορείς (εννοείται κάποιο αξιόλογο, όχι τύπου PA για πάρτυ),
οπότε μάλλον σε μτχ θα κοιτούσα στα λεφτά σου

είχα τον 2000 με proac 140 (κοντά στα δικά σου σε προδιαγραφές) αλλά σε πολύ μεγαλύτερο χώρο,

τα 140 θεωρούνταν εύκολα ηχεία, αλλά ως συνήθως οι εταιρείες ψεύδονατι ή μάλλον λένε τη μισή αλήθεια,
σου λένε παίζει με 50 W , ναι δεν είναι ψέμματα, αλλά θα πάιξει όπως μπορεί να παίξει με 200 ή 300 ή 400W

λοιπόν με τον 2000 ήμουν σχετικά ευχαριστημένος, αλλά όταν τον άλλαξα με τον τελικό McCormack 225 ( 303 / 575 / 1018 W στα 8/4/2 Ω μετρημένος στο stereophile) ,
τα proac παίξανε σαν να άλλαξα ηχεία

αντιθέτως ο 2000 έπαιξε πολύ καλά τα μικρά παλιά B&W 560 που έχω, και τα οποία θέλανε θεωρητικά αρκετά μικρότερο ενισχυτή από τον 2000,

βρες ένα καλό τελικό, παίξε προσωρινά με προ αυτόν του ολοκληρωμένου που έχεις (rotel) αν έχει δυνατότητα, και στο μέλλον βρίσκεις έναν καλό προ να τον ματσάρεις

(υποκειμενικές απόψεις ενός αρχάριου, οπότε μη βασιστείς μόνο στη δική μου άποψη)

Πηγα τα ηχεια μου στο σπιτι του φιλου, το σαλονι του ηταν περιπου 30 τμ λιγο μεγαλυτερο απο το δικο μου δηλαδη και η πηγη του ηταν ενα λαμπατο cd player της advance το mcd 203 ii και ειχε και πολυ ακριβα nordost interconnect. Τα πριμα τους ηταν η μερα με τη νυχτα σε σχεση με τον yamaha.

Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά ενισχυτή εως 2000 Ε

Στο σύστημα του φίλου με τον Vincent,με τι πηγή τα άκουσες;Την ίδια,στον χώρο σου;
Μου φαίνεται παράξενο αυτό με τα πρίμα πάντως,οι Yamaha εκεί είναι μάλλον γεναιόδωροι.

θα συμφωνήσω και εγώ, με τον 2000 δεν είχα θέμα με πρίμα ούτε με χροιές, όσα γράφω παραπάνω αναφέρονται στην οδήγηση των ηχείων

Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά ενισχυτή εως 2000 Ε

Αυτό παίζει πάντα,άλλο 20 τετραγωνικά με ταβάνι στα 2.70 κι άλλο με ταβάνι στα τέσσερα μέτρα,είναι ο διπλός όγκος αέρα που πρέπει να κουνήσουν.
Αλλά όντως,τα δικά μας νορμάλ διαμερίσματα τα γεμίζουν μια χαρά και τα μικρά.

ο χώρος που ετριξαν τα τζάμια ήταν 20- με 3.90 ταβάνι.......:smile:

Διόλου απίθανο,απο chario ολα τα περιμένω.
(αγαπάω chario,να ξηγιόμαστε )

εγω θα πω την γνωμη γιατι ετυχε να ακουσω και τα ηχεια σου και τα πιο μικρα της εταιριας.

Είναι ενα παρα πολυ δυσκολο ηχειο. Το είχαμε να παίξει με εναν ενισχυτη της ταξεως 1500ε (μαρκες δεν θυμαμαι) και επαιζε απαισια. Μετα με εναν της ταξεως 3000 και προσωπικα ενταξει τι να λεει. Αμα ειναι να δωσω τοσα για να παιζει σωστα και οχι καλα τι να το κανω;και παλι δεν εντυπωσιαστηκα οπως επαιξε με τα δικα μου τραγουδια και το δικο μου ντακ. Δεν ξερω εαν εφταιγε κατι απο εμενα.Και ολα αυτα με το δελφινους φαντασου.με τα cygnus τα πραγματα ηταν ακομα πιο δυσκολα. Τα χαμηλα του δεν μαζευοντουσαν με τπτ ειδικα σε δυνατες εντασεις σε γρηγορα κομματια.

Δεν ξερω και δεν θελω να σε επηρεασω αρνητικα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι για ροκ και μεταλ τα ηχεια αυτα...ισως για κλασσικες μουσικες και τπτ smooth jazz που απο πισω θα παιζει κανενα κοντρα μπασο....μηπως να κοιτουσες (μηπως;) στην αλλαγη ηχειων και οτι χρηματα παρεις μαζι με τα 2000ευρο να παρεις ενα ηχειο πιο ευκολο με εναν ενισχυτη;

και συμφωνω οτι καλυτερα να παρεις εναν ενισχυτη και εναν προ....για να εισαι ησυχος απο θεμα τροφοδοσιας εαν τελικα πεις να τα κρατησεις. Αλλα μην παρεις καλο τελικο και μετα αγοραζεις προ. Θα έχεις πεταξει αδικα χρηματα για τον τελικο.εκτος μετα εαν παει πουλημα και αγορασεις αλλον μαζι με προ.

Τελος δεν ξερω εαν εχεις ακουσει αλλο συνδιασμο με τα ηχεια σου και σου αρεσε γι αυτο και κατεληξες σε αυτα.αλλα δεν ειναι αναλυτικο ηχειο τα chario γενικα γτ ειδα καπου μιλησες οτι δεν ειναι αναλυτικο....!ε δεν ειναι φιλε μου.

Last edited:
Για να μη λέμε κι ότι θέλουμε,μια χαρά παίζουν τα μικρά Chario με ενισχυτικά και του χιλιάρικου και του ενάμιση,κλπ.
Αρκετοί φίλοι εδώ έχουν τέτοιους συνδυασμούς και τα καταευχαριστιούνται.

Αν ακολουθήσεις τις ανάγκες τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Δεν είναι βέβαια τέρατα ανάλυσης αλλά πολλές φορές αυτό είναι ζητούμενο,όχι πρόβλημα.