Πρόταση για αγορά τηλεόρασης led 37 - 40 ιντσών

k2r2

Established Member
23 March 2011
105
Καλησπέρα σας.
Είμαι καινούργιο μέλος με εναρκτήριο ποστ το παρόν.

Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν οι ερωτήσεις μου σας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.

Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης led 37 με 40 ίντσες. Χρήση ποικίλη. Διαθέσιμο ποσό: Θα ήθελα να μην ξεφύγω πάνω από 1000 ευρώ, κοντά στα 800 θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος.
Έριξα μια γρήγορη ματιά σε κατάστημα ηλεκτρονικών και μου φάνηκε αρκετά καλή η εικόνα της Samsung UE40C6000.

Προβληματίζομαι αν αξίζει να διαθέσω παραπάνω χρήματα για αγορά τηλεόρασης 3D ή είναι ένα χαρακτηριστικό που ουσιαστικά δεν θα το χρειαστώ στην καθημερηνότητά μου.

Οι όποιες προτάσεις σας θα ήταν ιδιαίτερα επιβοηθητικές.

Ευχαριστώ!

Καλωσηλθες

Δεν μας αναφερεις ποια ειναι η αποσταση θεασης που ειναι το πιο σημαντικο.

Επισης να ξερεις οτι edge LED=λεπτη LCD , δεν κερδιζεις τιποτα σε εικονα.

Η διαφορα στην τιμη ειναι μονο λογω design και "ονοματος".

Μου διέφυγε με συγχωρείς.

Η απόσταση είναι περί τα 4 μέτρα.

Συνεπώς εκτός από το ατού της λιγότερης κατανάλωση ενέργεις η led δεν υπερτερεί σε κάτι από μία lcd .

σωστά - επίσης είναι πιο λεπτή η led.
στα 4m η 40 είναι μάλλον μικρή ενώ το 3d δεν έχει νόημα σε αυτή την απόσταση.

μια καλή πρόταση είναι η 46c650 (lcd -100hz) - δεν ξέρω αν σε παίρνει ο χώρος τοποθέτησης. αλλιώς η 40c650.
reviews
http://www.televisioninfo.com/content/Samsung-LN46C650-LCD-HDTV-Review-1794.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm

επίσης αυτή την εποχή όλες οι εταιρίες αλλάζουν τα μοντέλα τους με νέα. δεν ξέρω αν μπορείς να περιμένεις ένα μήνα για να πάρεις ένα φρεσκο μοντέλο.

ήδη έχουν έρθει οι sony720

καλώς ήλθες

Last edited:
4 μετρα ξεχνας εντελως τις 40".

Κανονικα στην αποσταση αυτη θα επρεπε να ψαχνεις για 60" τουλαχιστον αλλα επειδη δεν σου φτανουν τα λεφτα που δινεις παρε τουλαχιστον 46".

Πχ. η 46C650 εκτος απο το παχος δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο την C6000.

Ακομη και η καταναλωση ρευματος δεν ειναι πανω στην πραγματικοτητα πανω απο 20-30 watt πανω αρα μιλαμε για γυρω στα 10 ευρω το χρονο.

Σε ποιά απόσταση εχει νόημα το 3d?
Ρωτάω ως μελλοντικός αγοραστης 46άρας 3d (3 μέτρα απόσταση).

Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά τηλεόρασης led 37 - 40 ιντσών

hdtv-viewing-distance.png

με δεδομένο ότι οι ταινίες 3d είναι 1080 από το διάγραμμα προκύπτει ότι για να μπορείς να διακρίνεις την έξτρα πληροφορία θα πρέπει να κάθεσαι κοντύτερα από 6-7 ποδια δηλαδή περίπου 1.8 - 2 μέτρα. για 3d για να έχεις αίσθηση της 3ης διάστασης πρέπει να κάτσεις ίσως ακόμη κοντύτερα.
σαφώς και με τη 46άρα στα 3 μέτρα θα δείς 3d όμως η αίσθηση θα είναι σαφώς χειρότερη απ'μια πολυ μεγαλύτερη οθόνη σε αυτή τη διάσταση

στη 40άρα στα 4 μέτρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα (προσωπικά εμένα μου έχει φανεί σαν ενυδρείο).

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά τηλεόρασης led 37 - 40 ιντσών

Η προτεινομενη αποσταση για 3D για το βελτιστο δυνατο αποτελεσμα ειναι 1.4 φορα το πλατος της οθονης...

This leads to the conclusion that for an immersive 3D viewing experience in the home, one should sit closer to the TV than in the case of standard 2D TV viewing:
For a 1080p HDTV, the optimum 3D TV viewing distance resides at around 1.4 times the TV screen width, or 0.78 times the distance as resulting from visual acuity for a 1080p screen.

http://www.practical-home-theater-guide.com/3d-tv-viewing-distance.html

Aρα στην περιπτωση σου γυρω στο 1.5 μετρα.

Καλως σας βρήκα παιδιά και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

Αλλιώς τα υπολόγιζα και αλλιώς μου βγαίνουν στην διάσταση :firstprize:

Αφήνω μια μικρή επιφύλαξη για την απόσταση θέασης καθώς την υπολόγισα στο πρπ και όχι με μέτρο πράγμα που πρέπει να κάνω αύριο στο σπίτι που πρόκειται να μετακομίσω ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη ''εικόνα''.

Συνεπώς επανέρχομαι -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά τηλεόρασης led 37 - 40 ιντσών

Η προτεινομενη αποσταση για 3D για το βελτιστο δυνατο αποτελεσμα ειναι 1.4 φορα το πλατος της οθονης...

This leads to the conclusion that for an immersive 3D viewing experience in the home, one should sit closer to the TV than in the case of standard 2D TV viewing:
For a 1080p HDTV, the optimum 3D TV viewing distance resides at around 1.4 times the TV screen width, or 0.78 times the distance as resulting from visual acuity for a 1080p screen.

http://www.practical-home-theater-guide.com/3d-tv-viewing-distance.html

Aρα στην περιπτωση σου γυρω στο 1.5 μετρα.

Αν η tv ειναι passive 3d , χειροτερεύει τα πράγματα σε 46άρα στα 3 μέτρα? ή στην πράξη δεν
έχει διαφορά?

Στα 3 μετρα ουσιαστικα με 46" δεν μπορεις να δεις 3d οπως πρεπει.

H προτεινομενη αποσταση ειναι 1.5 μετρο.

Ισως για παθητικο συστημα να ειναι λιγο διαφορετικο το νουμερο. Αυτο θα το δουμε μελλοντικα.

Στα 3 μετρα ουσιαστικα με 46" δεν μπορεις να δεις 3d οπως πρεπει.

H προτεινομενη αποσταση ειναι 1.5 μετρο.

Ισως για παθητικο συστημα να ειναι λιγο διαφορετικο το νουμερο. Αυτο θα το δουμε μελλοντικα.

πρέπει να είναι yperion και μάλιστα πιο κοντά. οι passive που θα κυκλοφορήσουν δεν γυρνάνε σε 720 σε 3d ή κάνω λάθος??????

To κατά πόσο γεμίζει το οπτικό μας πεδίο, δεν επηρεάζεται από το αν τα γυαλιά είναι παθητικά ή με ενεργά κλείστρα...

Οι passive 3D τηλεοράσεις, εφόσον φοράνε πάνελ FullHD, σε λειτουργία 3D θα δίνουν ανάλυση 960x1080 σε κάθε μάτι.

Για σας και πάλι παιδιά.

Μιας και πλησιάζει η ώρα της αγοράς μετά από διάβασμα στο forum σας σκέφτομαι σοβαρά την Panasonic G30 ή σε led την sony X720. Σε samsung υπάρχει κάποια που να ''παίζει'' στα ίσια τις παραπάνω τηλεοράσεις?

Ίντσες το πολύ 42. Παραπάνω δεν βολεύει στο σημείο που θα μπει.

Μέχρι 1000 άντε 1100 (ελέω ΔΝΤ :flipout:)

Ή λέτε να περιμένω την έλευση κάποιας καινούργιας......?

Συγνώμη που σας κουράζω ...βαράτε ελεύθερα :BDBDG54:

υ.σ. Ο καμένος ο αδελφός μου (lol) παίζει μερικές φορές ώρεw playstation!

Last edited:
κατ' εμέ την sony ναι - samsung 40d6100 - 40d6510. την g30 όχι.
βέβαια οι sony samsung είναι 3d - η g30 όχι (αν θές 3d η g30 απορρίπτεται).

επίσης η g30 σαν πλάσμα που είναι δεν θέλει στατικές εικόνες (gaming δηλαδή) για πολλές ώρες.

σε ίντσες και σε χρήματα που ενδιαφέρεσαι όλα τα μοντέλα πλέον είναι 2011.

Tην g30 δεν την προτείνεις λόγω gaming υποθέτω.

Εξόσων κατάλαβα στις 40 - 42 ίντσες δεν έχει κανένα νόημα να λαμβάνω υπόψιν και το 3D που προσφέρει κάποιο μοντέλο.

Μερικες φορες οτι παιζει ο αδερφος σου playstation δεν το βρισκω απαγορευτικο για πλασμα.

Ισα ισα οι πλασμα εχουν μηδενικο σχεδον χρονο αποκρισης και απο το λιγο που εχω δοκιμασει στην δικια μου η εμπειρια ειναι πολυ ανωτερη απο LCD.

Αν μιλαμε βεβαια για πανω απο 2 ωρες την ημερα και με το ιδιο παιχνιδι (αρα τις ιδιες στατικες εικονες) τοτε ενδεχομενως να εχεις καποια στιγμη προβλημα οποτε οντως πηγαινε για LED LCD.

Πήγα σε 3 καταστήματα και είδα μερικές τηλεοράσεις από κοντά.

Την sony την είδα και σε 3D βίντεο και ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Έβλεπες τα ψάρια να ''κόβουν'' βόλτες δίπλα σου :flipout: βρε τί σου κάνει η τεχνολογία!

Από κοντά έχω την εντύπωση πως δείχνει πιο όμορφη απ'ότι στις φωτογραφίες. Διαβάζοντας το review εξέλαβα πως έχει καλό επίπεδο μαύρου για κατηγορία led tv (?)

Κάποιο παιδί στο forum μίλησε για λίγο clouding στην κάτω πλευρά αν δεν κάνω λάθος. Γενικά οι samsung παρουσιάζουν περισσότερο clouding?

Aλήθεια η λειτουργία μετατροπής 2D σε 3D σημαίνει πως μετατρέπει απλό σήμα 2D σε 3D? Κάνει δουλειά ή είναι προϊόν μαρκετινίστικης λογικής?

Άρχισα να μαθαίνω και όρους πανάθεμά με :flipout::flipout:

Τελικά μάλλον ανάμεσα στην sony σε 40'', την samsung d6510 kai 6530 είμαι. Αν και με το review να μιλάει θετικά για την sony μάλλον προς τα εκεί τείνω.

Η συμβολή σας μεγάλη παιδιά, μας ανοίγετε τα μάτια! Να είστε καλά!

Last edited:
Aλήθεια η λειτουργία μετατροπής 2D σε 3D σημαίνει πως μετατρέπει απλό σήμα 2D σε 3D? Κάνει δουλειά ή είναι προϊόν μαρκετινίστικης λογικής?

το πρόλαβες το viewmaster ??? (κυάλια που γυρνούσε ένας τροχός με slides).