Πρόταση για αγορά τηλεόρασης led 37 - 40 ιντσών

Ακόμα το παιδεύω το θέμα παιδιά.

Βρέθηκα πριν λίγο στο saturn και κοντοστάθηκα μπροστά στην sony 46EX720 . Δίπλα της υπήρχε η samsung 46C750 στα 1100 ευρώ. Συγκρίνοντάς τες διαπίστωσα πως το μαύρο της samsung ήταν αισθητά καλλίτερο από της sony.

Μήπως να την προτιμήσω αν και σχετικά παλιό μοντέλο? Έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στους χρήστες της?

Το μαυρο της Samsung φαινοταν να ειναι καλυτερο μαλλον εννοεις. Τα φαινομενα πολυ συχνα απατουν...

Σπιτι σου παντως το καλυτερο μαυρο θα το εχει η Panasonic G30 ενω οι δυο LCD ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα.

Όχι φίλε yperion η samsung είχε καλλίτερο μαύρο. Έκατσα και τις συνέκρινα αρκετή ώρα μιας και ήταν δίπλα δίπλα και έπαιζαν τόσο τα σταθερά διαφημιστικά του saturn όσο και promo μιας ταινίας.

Για τις plasma που λες τις έχω απορρίψει γιατί βλέποντάς τες δίπλα στις λοιπές παίζουν σκοτεινά τουλάχιστον για τα γούστα μου. Δεν αντιλέγω πως θα έχουν το απόλυτο μαύρο χωρίς clouding κλπ αλλά δεν μου έκατσαν καλά.

Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά τηλεόρασης led 37 - 40 ιντσών

hdtv-viewing-distance.png

.

Με βάση αυτό το διάγραμμα στις 55 ίντσες για παρακολούθηση σήματος 480p θες απόσταση 16 πόδια κοντά 5 μέτρα δηλαδή. Άρα στα 3 μετρα κάπου που έχω εγώ απόσταση αν πάρω 55 ίντσες τηλεόραση θα βλέπω πιξέλιασμα της εικόνας ή τι?

Όχι φίλε yperion η samsung είχε καλλίτερο μαύρο.

Πως να κρινεις το μαυρο σε ενα χωρο με φωτα 10,000 watt?

Ειναι σαν να θελεις να ακουσεις ενα ηχοσυστημα και διπλα να δουλευουν κομπρεσερ.

Γι'αυτο σου λεω φαινοταν.

Έχεις δίκιο φίλε yperion.
Πριν λίγο βρέθηκα στο πλαίσιο και τις είχε δίπλα δίπλα. Αυτή τη φορά μου φάνηκε πιο καλό το μαύρο της sony. Πιθανώς να παίζουν ρόλο οι ρυθμίσεις.

Εν τω μεταξύ άρχισα να δελεάζομαι και από την panasonic G30
Όπως βλέπετε βρίσκομαι σε πλήρη σύγχυση :ADFADF1:

Αν δεν θέσω ως κριτήριο το 3D μάλλον πάω για G30.

Kαι λέω τώρα αξίζει το 3d ή όχι? :BDBDG54:

Εξαρτάται από το κάθε πόσο αλλάζεις τηλεόραση...

Αν καθε 2-3 χρόνια, ´μην πάρεις 3d.

Αν όμως παίρνεις τβ καθε 10 χρόνια, είναι κρίμα να μην έχεις μια δυνατότητα που μπορεί σύντομα να επιθυμείς και να διαδοθεί.

Mέχρις στιγμής οι τηλεοράσεις μας κρατάνε 10ετία και βάλε :fahne90:
οπότε με αυτό το δεδομένο πράγματι έχει βάση αυτό που λες φίλε.

Yperion πάλι απορίες (χεχε) σε έχω ζαλίσει, σόρρυ φίλε.Οι πλάσμα με τον καιρό χάνουν την ποιότητα του μαύρου? Ρωτάω μιας και προτίθεμαι να την κρατήσω μια 10ετία πρπ.Με αυτό το δεδομένο (10ετίας) πρέπει να κινηθώ και σε 3D. Σε αυτή την περίπτωση η panasonic plasma ξεφεύγει σε τιμή για τα δικά μου βαλάντια και η 50άρα 3D της LG είναι δελεαστική σε τιμή δεν ξέρω όμως σε ποιότητα εικόνας τί πουλιά πιάνει. Στο mediamarkt είχε μετρητή κατανάλωσης συνδεδεμένο και έβλεπα στην 50άρα lg ενδείξεις μεταξύ 350 και 480 watts. Προβολέας σε μάντρα ...(χεχε)H G30 η άτιμη με καλεί αλλά είναι το 3D που με κρατά μακρυά της.Με βάση λοιπόν τα μέχρις στιγμής δεδομένα πάμε ή για LG plasma 3D ή για SONY EX720 ή αν δεν κινηθώ σε 3D τότε Panasonic G30.Tις LED samsung μάλλον τις εγκαταλείπω ένεκα clouding.

Ολες οι τηλεορασεις με το περασμα του χρονου χανουν τις αρχικες τους ιδιοτητες. Οι πλασμα χανουν φωτεινοτητα , στις CCFL LCD το ιδιο (πεφτει η αποδοση στις λαμπες) , τα LED "ξεβαφουν" (εχουν πανω επιστρωση) και τα χρωματα επηρρεαζονται αρνητικα κτλ κτλ.

Αν επρεπε εγω να κρατησω μια τηλεοραση πολλα χρονια εγω θα διάλεγα ειτε Sony LCD ειτε Panasonic plasma. Σε αυτες τις δυο μαρκες εχω την πιο πολυ εμπιστοσυνη. Μπορει να ειναι και ψυχολογικο το θεμα.

Αν και για να ειμαι ειλικρινης δεν το βλεπω η πλεοψηφια των σημερινων τηλεορασεων να βγαζουν την 5ετια. Οχι γιατι θα πεσει η φωτεινοτητα η θα χαλασει το μαυρο αλλα γιατι θα βγαλουν βλαβες στα τροφοδοτικα και την οδηγηση του πανελ. Αν σου βγαλει 10ετια θα εισαι απο τους πολυ τυχερους.

Kατατοπιστικότατος. Μ'έχει κακομάθει η loewe xelos που έχουμε 10 και βάλε χρόνια (σκυλί και καλή εικόνα).Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και συγνώμη αν κουράζω αλλά ευρουλάκια είναι αυτά δουλεμένα με κόπο.

Οι CRT ειχαν φτασει στο μεγιστο της αξιοπιστιας τους τα τελευταια χρονια της ζωης τους.

Και το κυριοτερο ηταν φτηνες οι επισκευες. Οχι τωρα που σου λενε χαλασε το πανελ στην LCD και πεταξε την να παρεις αλλη.

Διάβαζα μερικές ωραίες δημοσιεύσεις στο fullhd και προβληματίστηκα σχετικά με το 3D αποκομίζοντας την εικόνα πως βρισκόμαστε σε πρόοιμο στάδιο εξέλιξής του (?).Για να πετύχεις εικόνα 3D στις active τηλεοράσεις πρέπει κατά το δημοσίευμα το κεφάλι μας να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την οθόνη. Έλα όμως που στο σαλόνι που θα τοποθετηθεί έχω 2 καναπέδες αντικρυστούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ξάπλα σε καναπέ και 3D δεν πάνε μαζί. Μα έλα που στο 70% των περιπτώσεων βλέπω ταινία ξάπλα.Και σκέφτομαι τωρα ο δόλιος. Μήπως το δίλημμα 3D ή όχι είναι πλασματικό? Μήπως είναι πολύ νωρίς ακόμα για 3D και στην παρούσα φάση εκτός από τον πρώτο ενθουσιασμό είναι ένα μαρκετινίστικο κόλπο αναζήτησης χρημάτων?Μήπως λοιπόν να πάρω την ''ταπεινή'' και οικονομική G30 και να περιμένω να απολαύσω 3D αργότερα που η τεχνολογία θα έχει φτάσει στο απόγειό της, ίσως και χωρίς ανάγκη γυαλιών?

Να'μαστε πάλι -bye-:hahaha:

Καταστάλαξα στην sony και είμαι μεταξύ ΕΧ720 - ΝΧ710 και ΗΧ800 σε 46 ίντσες.

Γέρνω μάλλον προς την HX800.

Τι λέτε βρε παιδιά?

Αν δεν έχει αντίκτυπο στη θέαση πειράζει που είναι περσινά? Εξόσων βλέπω είναι 100 και 200hz και έχουν τοπικό έλεγχο φωτεινότητας σε αντίθεση με την ΕΧ720.

Ένα παιδί εδώ μέσα αγόρασε την ΗΧ800 και απ'όσο μπορώ να δω από τις φωτογραφίες φαίνεται αξιόλογη
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66611&page=21

:hmmmm:

Η NX710 εχει βγαλει αρκετα προβληματα clouding κτλ. γιατι ειχε πανελ Sharp τα οποια αποδειχτηκαν χειροτερα και απο τα SPVA στο θεμα αυτο.

Sharp? Kάπου εδώ μέσα διάβασα πως η 710 έχει πάνελ samsung και η 700 είχε πάνελ sharp.

Α θα σκάσω λέμε :drummer: και στο τέλος θα το ρίξω στις :ADFADF1: είναι και σαββατόβραδο :flipout:

Παιδιά σόρρυ που σας πρήζω αλλά έχω πάρει γύρα όλα τα μαγαζιά και χαζεύω τηλεοράσεις...στο τέλος θα χαζέψω και ο ίδιος :firstprize: