Πρόταση για άμεση αγορά ενισχυτή

panostr

Senior Member
18 January 2011
339
Αθήνα
Καλησπέρα,

Έχω επισκευάσει εξαρχής τα παλιά (αλλά, υποθέτω, ικανά) Roister Steles του πατέρα μου και θέλω να του φτιάξω ένα ολοκληρωμένο σύστημα με λίγα χρήματα. Πραγματικά λίγα, όμως. Ένας ενισχυτής, ένα απλό-απλούστατο DAC και, ίσως, αργότερα ένα πικάπ (οπότε το phono χρήσιμο). Ως πηγή θα παίζει το λάπτοπ του. Έχω στο νου έναν Technics SU-V620M2 από ένα φίλο, θα ήθελα όμως τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας για κάτι άλλο, αλλά και την εκτίμησή σας για τον Technics και αν θα τα "σηκώσει". Καλό θα είναι να είναι κάποιος ενισχυτής με phono, απαραίτητα μεταχειρισμένος (λόγω... τιμής και προδιαγραφών). To σαλόνι του είναι μικρό, περίπου 20-22τμ, οπότε φαντάζομαι ότι τα ηχεία είναι ΟΚ.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Έχω επισκευάσει εξαρχής τα παλιά (αλλά, υποθέτω, ικανά) Roister Steles του πατέρα μου και θέλω να του φτιάξω ένα ολοκληρωμένο σύστημα με λίγα χρήματα. Πραγματικά λίγα, όμως. Ένας ενισχυτής, ένα απλό-απλούστατο DAC και, ίσως, αργότερα ένα πικάπ (οπότε το phono χρήσιμο). Ως πηγή θα παίζει το λάπτοπ του. Έχω στο νου έναν Technics SU-V620M2 από ένα φίλο, θα ήθελα όμως τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας για κάτι άλλο, αλλά και την εκτίμησή σας για τον Technics και αν θα τα "σηκώσει". Καλό θα είναι να είναι κάποιος ενισχυτής με phono, απαραίτητα μεταχειρισμένος (λόγω... τιμής και προδιαγραφών). To σαλόνι του είναι μικρό, περίπου 20-22τμ, οπότε φαντάζομαι ότι τα ηχεία είναι ΟΚ.

Ευχαριστώ

Αφού το θέλεις τελείως απλό και δεν ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα,θα μπορούσες να παραλείψεις τον ντακ και να παίζει κατευθείαν από την κάρτα του λαπτοπ.
Έτσι,το όποιο ποσό μπορεί να διατεθεί στον ενισχυτή.

Φυσικά και με ενδιαφέρει, αλλιώς θα τον άφηνα να παίζει με τον πολυκάναλο Sony STR 2400ES που του έχω δανείσει. Υποθέτω ότι παίρνω κάτι αξιόλογο με 200-300 σε μεταχειρισμένο, όχι; Και οπωσδήποτε ένα απλό DAC, άλλα 200 .

Απάντηση: Re: Πρόταση για άμεση αγορά ενισχυτή

Φυσικά και με ενδιαφέρει, αλλιώς θα τον άφηνα να παίζει με τον πολυκάναλο Sony STR 2400ES που του έχω δανείσει. Υποθέτω ότι παίρνω κάτι αξιόλογο με 200-300 σε μεταχειρισμένο, όχι; Και οπωσδήποτε ένα απλό DAC, άλλα 200 .

Ε τότε αλλάζει,μίλησες για πολύ λίγα χρήματα χωρίς να προσδιορίσεις,γι´αυτό και η παραπάνω πρόταση.
Όπως το θέτεις τώρα,με αυτό το μπάτζετ θεωρώ πως μπορείς να στήσεις κάτι αξιόλογο.

Κάπου εκεί,ίσως και με λιγότερα,μπορεί να βρείς κάποιον Yamaha της σειράς 500 πχ στα μεταχειρισμένα.Αξιοπρεπέστατος.

Τέλεια λοιπόν. Θέλω να γίνει σχετικά άμεσα. Κάποια πρόταση συγκεκριμένη; Εδώ στα μεταχειρισμένα δεν είδα τίποτα σε αυτήν την τιμή. Γνώμη για τον Technics κάποιος; Ευχαριστώ πολύ.

Tα ηχεία είναι αξιοπρεπέστατα ...αν τα τροφοδοτήσεις με κάποιον γλυκόηχο ολοκληρωμένο θα τα χαρείς λέω γλυκόηχο γιατί απ ότιο θυμάμαι ήταν λιγακι "τσιμπημένα" στο ανω άκρο του φάσματος.Ισως κάποιος μεταχειρισμένος NAD να σου κάνει μια χαρά την δουλειά.όσο περισσότερο ισχυρός τόσο το καλύτερο,καλές ακροάσεις.
ΥΓ.Απέφυγε ενισχυτές που έχουν κι αυτοι τονισμενες τις υψηλές συχνοιτητες.

Tα ηχεία είναι αξιοπρεπέστατα ...αν τα τροφοδοτήσεις με κάποιον γλυκόηχο ολοκληρωμένο θα τα χαρείς λέω γλυκόηχο γιατί απ ότιο θυμάμαι ήταν λιγακι "τσιμπημένα" στο ανω άκρο του φάσματος.Ισως κάποιος μεταχειρισμένος NAD να σου κάνει μια χαρά την δουλειά.όσο περισσότερο ισχυρός τόσο το καλύτερο,καλές ακροάσεις.
ΥΓ.Απέφυγε ενισχυτές που έχουν κι αυτοι τονισμενες τις υψηλές συχνοιτητες.

Έχεις απόλυτο δίκιο για τα "τσιμπημένα". Ακόμα και με τους Naim μου όταν τα έβαλα, ήταν κάπως ενοχλητικό. Κατά τ'άλλα τα βρήκα πολύ καλά για το τίποτα που μου κόστισαν. Έχεις κάποια πρόταση που να μπορώ να βρω άμεσα και εύκολα; Ευχαριστώ πολύ

Οχι φιλε μου υποθέτω αν ψαξεις σε αγγελίες όλο και κάτι θα βρείς ,απλά όπως είπες και συ αν τα παιξεις με κάποιον "σκληρο" ενισχυτή θα μπορέσεις να ακους μονό σε σχετικα χαμηλές σταθμες γιατί μέτα θα κουράζεσαι.Βεβαια αυτά είναι και γουστα...ότι πιο γλυκό βρείς λοιπόν...και θα τα χαρεις.

Γιατί είμαι άσχετος :grandpa:
Υπέθεσα ότι καλύτερα θα ήταν να πάω για έναν μεταχειρισμένο ενισχυτή όπως αυτός που είπα στο πρώτο ποστ, όχι;
Έχουν κάποιον ενισχυτή σε αυτά τα λεφτά (και πιο κάτω κοιτούσα...); Θα κουνήσει τα Roister, δε ξέρω αν είναι δύσκολα.

Γιατί είμαι άσχετος :grandpa:
Υπέθεσα ότι καλύτερα θα ήταν να πάω για έναν μεταχειρισμένο ενισχυτή όπως αυτός που είπα στο πρώτο ποστ, όχι;
Έχουν κάποιον ενισχυτή σε αυτά τα λεφτά (και πιο κάτω κοιτούσα...); Θα κουνήσει τα Roister, δε ξέρω αν είναι δύσκολα.

Σίγπυρα θα έχουν ρεύμα περισσότερο από τον τρανζίστορ στα χρήματα που κοιτάς, απλά δεν θα μπορείς να ακούς δυνατά. Από τόσο παλιό ενισχυτή δεν έχω ιδέα, αλλά κάνει μια βόλτα στο site τους

Ε, απ'όσο θυμάμαι είναι και της έντασης ο πατέρας. Θα κοιτάξω, ευχαριστώ πολύ.