Πρόταση για δορυφορική εγκατάσταση

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
φίλοι από Σαλονίκη, έχω απορίες αν μπορείτε να βοηθήσετε έναν άσχετο:
πρέπει να προτείνω στην συνέλευση της πολυκατοικίας κατάστημα,τεχνικό και υλικά που χρειαζόμαστε για να τοποθετήσουμε δορυφορική tv.
έχουμε κεντρική εκγατάσταση από τον εργολάβο υποθετικά, άρα πρέπει να μπει πιάτο, διανομέας γραμμών μάτια κτλ.
πόσους δορυφόρους προτείνεται να πιάνουμε και με τι υλικά; ξέρετε κανένα μαγαζί για την αγορά-τοποθέτηση;
ευχαριστώ
Γιάννης

συμπληρωματικά να πω ότι διαβάζοντας εδώ κατάλαβα ότι πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον astra ,hotbird και για το EURO Hellasat...
το ερώτημα είναι φτάνει ένα μεγάλο πιάτο για όλα αυτά, με πολλά lnb;
και βασικότερα, η ποιότητα εικόνας σε SD & HD όταν διαμοιραστεί από κεντρικό πιάτο έχει κανένα πρόβλημα ή είναι το ίδιο με ατομική εγκατάσταση;

Καλη σου μερα,

δεν ειναι ευκολο να σου προταθει συγκεκριμενο καταστημα για ευνοητους λογους

παντως Astra/hotbird παρεα σε ενα πιατο με Hellas Sat δεν "παιζει" χρειαζεσαι υποχρεωτικα 2ο πιατο

καλο ειναι να πληροφορηθείς απο καποιο περιοδικο του χωρου (οπως τα Δορυφορικα Νεα) τα καταστηματα της Θεσσαλονικης και μετά αφού πάρεις 3-4 προσφορες ανεβασε της για αξιολόγηση απο εμας

τωρα στις ερωτησεις σου

μια καλη εγκατασταση δινει τελεια εικονα ειτε προκειται για εναν ειτε προκειται για 100

μεγαλη προσοχη δωσε στην ποιοτητα του καλωδιου, αν και πολυ φοβαμαι οτι η εγκατασταση του εργολαβου θα εγινε με no name κακης ποιοτητας, Δορυφορικου? καλωδιου

συνηθως για μειωση του κοστους βαζουν οτι ρεταλι μεινει στις αποθηκες των ηλεκτρολογων

Παίδες έχω νέα

σήμερα πήρα προσφορά από κατάστημα Καλαμαριάς.
Για 11 διαμερίσματα, ζήτησα πιάτο 1,40 και 4 lnb να πιάνει αστρα.hotbird,hellasat και έναν ακόμη μπαλαντέρ...
Με την εγκατάσταση μου έβγαλε τιμή 1.450 (χωρίς τους αποκωδικοποιητές φυσικά)
Πως σας ακούγεται όσους γνωρίζετε;