Πρόταση για ενισχυτή και ηχεία (έως 700 Ευρώ)

hulliaris

New member
10 January 2013
23
Larissa, Greece
Καλησπέρα!
"Δικός" μου άνθρωπος ενδιαφέρεται για αγορα ενισχυτη και ηχειων με budget 700 και για τα δυο. Πρόκειται να τοποθετηθούν στο σαλόνι (περ. 4mX8m=30 μέτρα το πολυ) ορθογώνιος χώρος με το σύστημα τοποθετημένο στο κέντρο της μεγάλης πλευράς και τον καθιστικό χώρο τοποθετημένο αντίστοιχα απέναντι του.
Προτίμηση στη ροκ/πανκ γενικότερα , χωρις να απορρίπτει αλλα είδη.
Τι θα προτίνατε; Θα βοηθήσετε πολυ με τις γνώμες σας ή τις παραπομπές σας.

ευχαριστω!

Re: Πρόταση για ενισχυτή και ηχεία

Να διευκρινίσω ότι υπάρχει προτίμηση σε δικάναλο ενισχυτη ο οποίος και θα συνδεθεί με προύπαρχον πίκ-απ Project Debut.

Κυκλοφορεί "κάπου" ένας Yamaha AS700 σε ελκυστική τιμή...
Με ένα ζευγάρι ηχεία, πάλι από μτχ, νομίζω θα ήταν μια καλή λύση δεδομένου του μπάτζετ...

Στο συγκεκριμένο είδος μουσικής δλδ. τον καλύπτει ο Yamaha; Αν επιμείνει δλδ. Σε καινούργιο ο αντίστοιχος 500αρης είναι οκ;
Γνωρίζω βέβαια ότι ο για τέτοιο χώρο (30-35τμ.) χρειάζονται μηχανήματα με πολλα βατ αλλα το μπατζετ είναι συγκεκριμένο....ηχεια τι θα μπορούσε να τον καλύψει;

Εγω πχ έχω τον MarantzPM6004 με Q Acoustics 1030i, πρόταση συμφορουμιτων, για ενα χώρο όμως μισό σε τετραγωνικά απο τον ζητούμενο, ίσως και μικρότερο.
Είμαι "ενθουσιασμένος" με τον παραπάνω συνδυασμό, ο οποίος και δεν με κουράζει όσες ώρες και να παίζει με το ποτενσιομετρο της έντασης ηχου στο 1/4 της συνολικής (κανονική για το χώρο μου, οχι χαμηλή). Ειδικα αν ακούω Pink Floyd προσκυνώ!
Ενδεχομενως λοιπόν, ένας Yamaha AS500 με τα ίδια πχ ηχεια θα ηταν καλός για αρχή;
Θα μπορούσε να τον "γεμίσει" το χώρο; Να σημειώσω ότι στο σπίτι κυκλοφορεί και μπόμπιρας 3 ετών οπότε δύσκολα θα παίξει ο συνδυασμός στα τέρματα, χώρια το φόβο σε ζημιές, ειδικα σε ηχεια βάσης...

Ευχαριστω