Πρόταση για Hi-End Live ακρόαση

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,780
Π. Φάληρο, Αθήνα
romanticcello.jpg


Υπάρχει και το αντίστοιχο thread στην κατηγορία της μουσικής.
Μετά τη συναυλία μπορούμε να σχολιάσουμε εδώ τις εντυπώσεις μας.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=150748#post150748
 
Τους χαiεντάδες δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους αναγνωρίσεις.

'Η κάποια σακούλα θα βαστούν με καλώδια, ή στις 10 λέξεις που θα λένε οι 5 θα είναι για το χαμηλό, ή θα κάθονται ακριβώς στο κέντρο της αίθουσας για να ακούνε στερεοφωνικά ....

... ή θα κουβαλάνε ταπεράκι με κεφτεδάκια.
 
Re: Απάντηση: Πρόταση για Hi-End Live ακρόαση

... ή θα κουβαλάνε ταπεράκι με κεφτεδάκια.

Εγώ ξέρω κάποιον που τα ταπεράκια τα χρησιμοποιεί μόνο για να αποθηκεύει τις λυχνίες του (και έχει πολλάαααααα ταπεράκια!):flipout:
 
Η συναυλία ήταν μοναδική.

Λϊγοι οι Ελληνες ακροατές και οι περισσότεροι που ήρθαν ήταν ξένοι, κυρίως Ρώσοι.
Οι χαϊεντάδες όπως πάντα αποφεύγουν τις ζωντανές συναυλίες κλασικής μουσικής. Τους ακούγονται θολά τα όργανα χωρίς ανάλυση και χαμηλό.
 
Συγνώμη για το off topic, αλλά ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Ζωντανό, live, γεγονός hi-end ή low-end ή entry-level ή hi-fi δεν υπάρχει. Απλά είναι το γεγονός.
Ισως εννοούσε LIVE μουσικής υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων "αισθητικής Λουδοβίκου 16ου" και όχι ...

... συμπιεσμένης Εφης Θώδη...:grinning-smiley-043
 
O τίτλος του θέματος ήταν απλώς μια πρόσκληση σε ακρόαση ζωντανής μουσικής χωρίς μικρόφωνα και ηλεκτρονικά και μάλιστα σε έναν χώρο με πολύ καλή ακουστική και μουσική παράδοση, τον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός” που βρίσκεται στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου του Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας.

Η ερμηνεία και των δύο μουσικών ήταν κορυφαία. Ο Christophor Miroshnikov έχει κερδίσει επάξια μια θέση στους “Rising Stars” και έχει παίξει με στις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Η άριστη τεχνική του σε συνδυασμό με την απόλυτη ελευθερία της ψυχής και των αισθήσεων καθηλώνουν σωματικά τoν ακροατή και ταυτόχρονα τον μεταφέρουν ψυχικά σε μια άλλη διάσταση που απέχει πολύ από την καθημερινότητα.
Η ερμηνεία της μητέρας του της Ναταλίας είναι υπεράνω κριτικής . Λίγοι στον κόσμο έχουν την ικανότητα να την κρίνουν. Πόσον μάλλον εγώ.
Εγώ απλώς γράφω τις εντυπώσεις μου εστιάζοντας περισσότερο στο θέμα του ήχου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι ο ηλεκτρονικός ήχος, όπως τον ακούμε από τα συστήματά μας, απέχει πολύ από τον ζωντανό φυσικό ήχο. Κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας αναπαραγωγής του ηχητικού μας συστήματος μέσω συνεχών και πολλές φορές τυχαίων αναβαθμίσεων σε υλικό μάλλον μας οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα όταν δεν έχουμε τον φυσικό ήχο σαν αναφορά μας.

Εντύπωση μου έκαναν τα άκρα του ακουστικού φάσματος. O ήχος που γεμίζει την αίθουσα φτάνει στον ακροατή υπό μορφή κυματισμών με έντονες δυναμικές αντιθέσεις και χωρίς να δημιουργείται στον ακροατή η αίσθηση ότι ακούει έναν ηλεκτρονικό θόρυβο ή ένα στάσιμο κύμα μεγάλου πλάτους και με διάρκεια. Τίποτα δεν διαρκεί περισσότερο απ’ όσο πρέπει, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και τίποτα δεν επιβάλλεται στον ακροατή απλώς με αύξηση της μέσης ηχητικής στάθμης. . Η ροή της μουσικής σε παρασύρει στους δικούς της ρυθμούς και η ηχητική στάθμη μεταβάλλεται δυναμικά χωρίς να μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς μια μέση στάθμη ακρόασης. Οι χαμηλές οκτάβες του πιάνου ουδέποτε προκάλεσαν τον ακουστικό κορεσμό του χώρου της αίθουσας ακόμα κι όταν αυτό έπαιζε σe υψηλές στάθμες (forte).

Μια υπέροχη ακρόαση ρομαντικής μουσικής για πιάνο και τσέλο σε μια συνεχή και έντονα αρμονική συμβίωση με απόλυτες ελευθερίες έκφρασης και έντονο ερωτισμό.
 
Σαν να εισαι πρωταρης μας τα λες φιλε μου, αυτα τα συναισθηματα ειναι πολυ κοινα και γνωστα σε οσους πηγαινουν και ακουνε λαιβ, τιποτα το ιδιαιτερο εδω.
Χμμμμ, οι γρηγοραδες και τα ακαριαια περασματα.... εχεις ακουσει κορνες? Αυτες οι ατιμες μπορουν να σε ξεγελασουν, ειδικα εσενα που φαινεται οτι εισαι πρωταρης στα λαιβ.
που να ακουσεις και καμμια μεγαλη ορχηστρα και να καθεσαι μπροστα, εκει προσπαθησε να μαντεψεις τι θα κανανε τα χαιεντ ηχεια, τα οποιαδηποτε.
 
ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ...

Giannis,

Μην το πολυ-λές πάντως ότι μόνον εσύ ακούς LIVE μουσική γιατί στο τέλος θα καταντήσεις γραφικός... :antlers:

http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=1411
(ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ...)
 
Το "πρωτάρης" μου άρεσε γιατί αυτό ακριβώς ήθελα να περάσω μέσα από το προηγούμενο μήνυμα. Την ίδια αίσθηση Γιάννη σου εύχομαι να νοιώθεις κι εσύ καθημερινά. Χωρίς να αισθάνεσαι την αίσθηση του βάρους μέσω των πολλών εμπειριών που έζησες αλλά να σε συγκινεί η ζωή με τον τρόπο που συγκινεί τον πρωτάρη. Ειδικά σε θέματα που αφορούν την τέχνη αυτό θεωρείται ένα πλεονέκτημα.
 
Σαν να εισαι πρωταρης μας τα λες φιλε μου, αυτα τα συναισθηματα ειναι πολυ κοινα και γνωστα σε οσους πηγαινουν και ακουνε λαιβ, τιποτα το ιδιαιτερο εδω.
Χμμμμ, οι γρηγοραδες και τα ακαριαια περασματα.... εχεις ακουσει κορνες? Αυτες οι ατιμες μπορουν να σε ξεγελασουν, ειδικα εσενα που φαινεται οτι εισαι πρωταρης στα λαιβ.
που να ακουσεις και καμμια μεγαλη ορχηστρα και να καθεσαι μπροστα, εκει προσπαθησε να μαντεψεις τι θα κανανε τα χαιεντ ηχεια, τα οποιαδηποτε.

Πέστα μεγάλε , κόρνες , τηλεφωνικά καλώδια και Alfa Romeo. :flipout:
 
Μα Χρηστο, εγω δεν εγραψα οτι ειμαι μονο εγω που ακουω λαιβ, αλλοιμονο αν ολες οι Συμφωνικες Ορχηστρες και ολα τα ανσαμπλ του κοσμου παιζανε μονο για μενα.
Απλα διεκρινα μεσα στα γραφωμενα του Ιντερνετ Κινγκ οτι ηταν πρωτογνωρα αυτα τα ακουσματα, γιαυτο εγραψα αυτο που εγραψα, δεχομαι επισης την εξηγηση του.
Παντως, νομιζω, οτι εχω πολλα λαιβ στην ζωη μου και απο εκει αντλω τις μουσικες μου εμπειριες.
Και, νομιζω, οτι ειμαι απο τους λιγους σε αυτο το φορουμ που εχουν σαν πρωταρχικη μουσικη πηγη τους τα λαιβ και οχι τα μηχανηματα.
Αν δεν εχεις ακουσει 1 φορα, τουλαχιστον, την εβδομαδα λαιβ, τα 30 τελευταια χρονια ας πουμε, τοτε σε περναω και εσενα σε αυτο το σημειο.
Διακογιαννης. κορνες, ναι, μια μικρη στρογγυλη οπως εχω γραψει παλαιωτερα, τηλεφωνικα καλωδια, ναι, το εχω γραψει και αυτο, αλλα Αλφα Ρομεο, που το βρηκες αυτο, αυτα δεν ειναι κατι που σκουριαζουν και χαλανε συνεχεια?Καλα που εχω το Βολβο μου 240 του 1975, μια χαρα ειναι για μενα.
 
Γιάννη, υπάρχει κάποιο ηχείο έτοιμο, μικρού σχετικά μεγέθους με μικρή στρογγυλή κόρνα ?
Εχεις να μας προτείνεις κάποια που άκουσες και σου άρεσαν πολύ ?

Θέλω να το οδηγήσω με λάμπες 2A3, οπότε θα πρέπει να είναι και πολύ ευαίσθητο.
Ας μην έχει πολλά μπάσα , μπορώ και με λιγότερα αρκεί να μην έχει έντονο το φαινόμενο της χοάνης στην μεσαία και μεσοχαμηλή περιοχή.


(Να είναι και value for money, ζητάω πολλά ? ).
 
Last edited:
Βασιλια
δεν εχω ιδεα, τα δικα μου ειναι φιαγμενα απο εναν ο οποιος δεν υπαρχει πλεον, εδω και καμμια 20ρια χρονια δηλαδη.
Τετοια ηχεια υπηρχαν πολλα πριν καμμια 30-40αρια χρονια, JBL, Electrovoice και ισως και αλλοι φιαχνανε παρομοια, ενα 10ακι η 12αρακι και μια κορνιτσα, απλα και ωραια πραγματακια. για τους απλους ανθρωπους.
Γιατι δεν ψαχνεις για σχεδια και να κατασκευασεις μονος σου?
 
Οχι, δεν εχω καμερα ως γνωστον.
Τα εχω περιγραψει, δυστυχως δεν ξερω τι μαρκα ειναι τα μεγαφωνα μεσα.